Златна есен е на път, а АВГУСТинчета растат ли, растат!

• 36 123
  • 745
  •   1
Отговори
# 705
Не мога да спра да го целувам това момченце!!! Откакто ми се усмихва само щом ме види, така ме умилява, че ходя да го целувам по 1000 пъти на ден. Този период ще го запомня с изражението и погледа, когато си види ръката, сякаш това е най-странното и интересно нещо на света. Simple Smile
Яко се запича това дете, бяхме на NAN, после по съвет на педиатърката минахме на Фризолак и започна да се изхожда на два дена и половина сам, но от две седмици ако не му бръкна в дупето с термометъра или с мушкато - не иска и не иска. Последния път стигнахме до 5 дена...Днес за първи ден е Лактана и чакам да видим дали ще има промяна. Има ли други запечени бебоци? Ние сме на смесено хранене ям круши, кивита ми казаха за разхлабване с надеждата да мине през кърмата. Някоя от вас беше публикувала храносмилателни чайчета и тях му давах....
За почти четири месеца за първи път сме с хрема. Нормално ли е да му сълзят очичките или да търся проблема другаде? След почти месечна борба да давам вода вечер като се събуди го бях докарала - ляга си в 20:30 и става чак в 05:00, но от както е с хрема се буди по два пъти на вечер, а през деня не мога да го събудя...Моя приятелка ми беше споделила, че дъщеричката й имала период обръща деня и нощта, при вас наблюдава ли се такова явление?
Миналата събота и неделя бяхме в Бургас при родителите ми, ами това дете не спря да реве. В никой не искаше да стои само в мен и баща си. Период ли е това или защото го гледам самичка от самото начало и няма и да иска да погледне други хора. Притеснена съм, свекърва ми идва рядко, работи на смени и рядко го вижда буден и просто детето не е свикнало с други хора. А понечи ли някой да го закача положението става още по-страшно. Не му пазя тишина, гледам постоянно да му говоря нещо, телевизора работи докато спи понякога, дано като порасне още малко и да му е приятно да му се обръща внимание  Praynig
Косата ми не капе,  но и корема си стои в 8 месец. Simple Smile Искрено се надявам матката ми да не се е прибрала още, Simple Smile защото ако всичко това са подкожни мазнини ще се гръмна Grinning За цялата бременност качих 14кг. от родилния дом излязох 61кг, сега съм 67кг това нормално ли е ми кажете??? Grinning Аз не спрях да готвя - кекс, дом. торта, кремкарамел с кроасани, грис, ябълков щтрудел, мляко с ориз, от вчера има огромна тава тиквеник. Grinning Grinning Grinning Може за вечеря да нямам сготвено, но ако нямам нещо сладко убивам някой, това кърмене ме докара до кулинарно усъвършенстване chef Crazy

# 706
  • Пловдив/София
хаха, и аз съм така, само че нямам време да готвя и ям шоколади и бисквити. Постоянно съм гладна и то все за сладко. Качила съм почти 3 кг от изписването Sad А бях свалила 7 в болницата....Тъпа работа, не знам вече дали е от кърмене, или само се оправдавам..

и аз така си го целувам постоянно, толкова сладко ми се хили. Е, иска много на ръце и внимание и ако го оставя сам, до 5-10 мин е ревнал. Завиждам на тези, които си оставят деата в шезлонга и те кротуват. Моят рядко издържа там повече от 10 минути. И на активната гимнастика толкова. Но ък много обича на повивалника, там може и 30 мин да изкара по гръб, но е опасно и може да се преобърне...

Според мен е важно да се събира бебето от рано с нови хора. Ако родителите ви не са наблизо, викайте у вас приятели. Да не свиква само с мама и тати.

# 707
  • София
Втората , при която ходихме /в София/ каза , че ще ми обясни следващия път за захранването .
Мама Ирина, може ли да кажеш при кой гастро сте тук в София? Ние миналата седмица бяхме при една кукувица в МЦ ''Детско здраве'', която постави диагноза рефлукс, но не ми хареса нито подходът й, нито ''лечението'', затова идната седмица сме при д-р Лазарова в Токуда. Но се притеснявам дали и от там ще си тръгна доволна, затова искам да имам още един вариант.

..Днес за първи ден е Лактана и чакам да видим дали ще има промяна. Има ли други запечени бебоци?
K.Zi, не ползвай мушкатото/термометъра прекалено често, за да не станат лениви червата му и да чакат само на подобно дразнение. Кой НАН го запече? До преди 2 седмици Никола беше на НАН Сензитив и в първия месец акаше по 2 пъти на ден, после аз реших да го сменя с НАН ХА и се запече от него - акаше на три-четири дни. После Лактана Био и акаше всеки ден, но изгладняваше много по-бързо и се върнахме на НАН Сензитив, като вече акаше през ден, и от 2 седмици е на Фризовом и ака всеки ден.

и аз така си го целувам постоянно, толкова сладко ми се хили. Е, иска много на ръце и внимание и ако го оставя сам, до 5-10 мин е ревнал. Завиждам на тези, които си оставят деата в шезлонга и те кротуват. Моят рядко издържа там повече от 10 минути. И на активната гимнастика толкова. Но ък много обича на повивалника, там може и 30 мин да изкара по гръб, но е опасно и може да се преобърне...
Пипи, 1:1 с моя Никола  Peace Crazy

Момичета, вие излизате ли на разходка в дни като днешния (много ветровит) - ние излязохме и се чувствах като единствената луда решила да разхожда бебето си на този вятър и се зачудих аз ли не съм добре, или другите майки са много предпазливи.

Последна редакция: чт, 20 ное 2014, 18:55 от ижинка

# 708
И ние излязохме навън, дреб в космонавта спа като пън, аз зинзириках отзад и си мечтаех за космонавт за големи hahaha
Той е на Аптамил ХА плюс колкото кърма изцедя и също ака през няколко дни, но не е запечен - запек е, когато изкарва твърди, топчести аки без значениеколко често във времето. Правя масаж на коремчето на всяка смяна на памперса и ако станат 4 дни без аки меря температура. Мушкато не съм ползвала Simple Smile
За смяната на деня с нощта, чувала съм, че често се случва. При нас не се получи, защото през деня не го оставям да спи по много и да пропуска ядене.
За нощната пауза - на нас педиатърката ни каза да я правим, да даваме вода, али бали. Аз бях супер скептична, като е гладно детето да дойде тя да дава води! Joy Но той ме изненада, няколко дни се буди през нощта, аз давах биберон и той заспиваше моментално. После спря да се буди. Така че ако може сравнително безболезнено да се постигне дълъг нощен сън  ок. Ако е гладно детето не бих се мъчила, да яде ако иска.
И според мен е важно детето да свиква с повече хора. Не ми се иска да свиква само с мен и мм, нито за него е добре, нито е приятно за другите хора.

# 709

Към ЛЛЛ. Заради проблем с гърлото ми предписаха Унифлокс капки за очи/уши, като ми казаха си да ги слагам в носа. Бебето ми е почти на 3 месеца и е изцяло на кърма. Съвместими ли са тези капки, слагани по този начин (в носа) с кърменето. Няма ли да попаднат в кърмата и оттам в бебето?

# 710
ижинка Всеки ден сме навън, ако не по-рано през деня то задължително от 17.00 до 18.00 защото взимам малката от детска градина и тя иска да потича в градинката до нас. И ние сме сами там с някой и друг кучкар Simple Smile

good_girl_and_mother ЛЛЛ май вече не преглеждат темата. Пиши им в техния подфорум.

# 711
good_girl_and_mother ЛЛЛ мисля вече не влизат в темата ни. Ако искаш питай в кърмаческия. Има някъде и линк където може да провериш по активна съставка или да се консултираш с фармацевт.
Моето мнение е, че може да ги ползваш, понеже УНГ ги беше изписал на моята бебка преди 1мес. ако се наложи да ги ползваме.
ижинка първо ходихме при д-р Трифонова от Детско здраве, но филиала в Овча купел, понеже на Ами Буе бяха в отпуск. Първия път беше супер изморена и неконцентрирана, прегледа мина бързо, направи ехография. Вторият път беше съвсем различна, както каза ММ "говорише и се" , само, че аз вече бях решила да отидем и при друга. Засега: д-р Радка Куманова /на Ами Буе/. Обърна внимание доста, не мисля, че ни претупа, много е човечна, даде си визитка да я търсим ако се наложи. Звънях и вече 2 пъти. Аз гледам да е по време когато е в кабинета, говорихме набързо и  ми казва, че преглежда , да съм и се обадила за по- подробно когато почива и си е вкъщи.

Neillia аз не искам да спираме кърменето, учудващо и двете гастро ме подкрепиха. Диета сама си наложих стриктна, първата каза да изключа само млечни, ядки и цитруси. Втората да си разширя диетата и да не консумирам само млечни от крава и какао. !§-18 дни не бях хапвала никакви плодове а от зеленчуците само броколи и тиквичка. Сега си позволих за няколко дни повече зеленчуци, тиква и райска ябълка и сега да се чудя от какво е?! Обаче не се знае със сигурност дали е АБКМ или постинфекциозна  лактозна непоносимост или и двете заедно. И от дисбактериозата може също да има кървене / при изключително кърмени бебета/, а тя има такава /пораснаха гъби на МБ/.

# 712
  • София
Днес доста сте изписали Simple Smile ама аз само ви попоглеждам и продължавам с дисертацията. Не сме излизали, но цял следобед държах вратата на хола отворена и той спа повече от три часа така. Аз се вкочаних Simple Smile той си беше добре, явно ще е като баща си.....ох аз от как се е родил много го целувам по бузи, носле, чело и майка ми ми се караше, че не трябва така....Simple Smile ама аз не мога да се сдържа...не мога да го вдигна на ръце и  да не го нацелувам.

# 713
Благодаря ти ,mama irina ! Hug То не смея да се похваля,че Георгиева каза,че и едни сополки пак могат да и активират кризите.  За захранването - каза да я захраним 5 м + 2 седм. ! Simple Smile Мислих да пизчакам,но и аз много трудности минах и ръцете вече не ме държат.
За другия рефлукс е странно ,че доц. Георгиева ми каза, че вече практиката била да се дават противоалергенни (не знам дали така се казват точно) АМ. Мисля засег аи като захраня да започнем с АМ (и тя май ми го намекна като улеснение,защото ми го драсна на листче какво да е точно). Има време да го обмисля.
За нослетата- имаше мноооого сополки и непрестанно течащ нос и нашето педи ни изписа капки,който се приготвятт в аптеката и ни оправиха за 4-5 дни  Peace Мога да погледна какви са ,само да разчета  Shocked
Много гадно време, с тази мъгла не смея да изляза и само тъпча и аз сладки неща  Laughing Тъкмо взех да поотслабвам и да се свивам след секциото и сега  #Cussing out Иначе не смея да се кача на кантара  Laughing Даже се притеснявам,че май трябва да отида на профилактичен и да теглят там  smile3514
А сега ново 20- пламна спалнята с мухъл и така ми се плаче и се притеснявам за малката,че в това време не можем да сме навън след напръскване ,за да се проветри ,а вратата на всекидневната зее 2-3 см и ще влиза миризма Sad  А купихме влагоуловител с компресор и бях спокойна,че вадим по 6-7 литра вода на ден,но вечер го спираме и става конденза Sad
За подаръците -със всички близки роднини и приятели сме се разбрали за подаръци само на децата  Peace И от седене в къщи се зарибих онлайн да пазаря и всеки ден нещо пристига  Laughing
А сега съм се вманиачила в едни обеци .. Като влюбена в тях съм ,а ми е гузно да си ги взема,като знам ,че мога да взема нещо на бебка http://sara-trade.bg/eshop/index.php?route=product/product&p … ;product_id=45158

# 714
  • София
ижинка първо ходихме при д-р Трифонова от Детско здраве, но филиала в Овча купел, понеже на Ами Буе бяха в отпуск. Първия път беше супер изморена и неконцентрирана, прегледа мина бързо, направи ехография. Вторият път беше съвсем различна, както каза ММ "говорише и се" , само, че аз вече бях решила да отидем и при друга. Засега: д-р Радка Куманова /на Ами Буе/.
Много благодаря! Точно към д-р Куманова ни прати и педиатърът, но имаше час чак след 2 седмици и аз записах за първата свободна същия ден - Мастицка - не го прегледа на ехо, само говореше със скоростта на светлината повече от 30 мнин... Ако д-р Лазарова не ми хареса, отиваме към Куманова Peace

А сега съм се вманиачила в едни обеци .. Като влюбена в тях съм ,а ми е гузно да си ги взема,като знам ,че мога да взема нещо на бебка http://sara-trade.bg/eshop/index.php?route=product/product&p … ;product_id=45158
Еспресо, и мама е човек, както обичам да казвам Flutter Ти на бебка пак ще й купуваш, но и себе си не трябва да забравяш.

# 715
  • Пловдив/София
Аз си излизах днес, за около час и малко. Като духаше беше много гадно,но после като спреше сибеше слънчево и приятно. Не знам какво ще правя като застудее съвсем, бебо вкъщи спи 2 пъти по-малко Sad Ще го водя по молове сигурно...

За нощната пауза-мисля си, че дори да успеем да я направим, ще спре да наддава така добре. През деня половината пъти яде много малко, 5 минути и започва да мрънка. Само сутрин и вечер хапва по-дълго и от двете гърди. Ако спре и нощното кой знае какво ще стане с наддаването...От друга страна си мечтая да спя. ама не вярвам да се получи. Днес сука на паузи от 4 сутринта до 7.30- 3 часа ли да седя будна да бутам вода или биберон?? А и нали уж нна кърмени бебета не се дава вода...

Засега не ми тежи чак толкова нощното ставане, но ако не удължи скоро паузата може и да опитам някакви мерки.

# 716
Благодаря много момичета!
mama irina, наистина ли са ви били изписани за бебето.Т о тогава всички притеснения ми изчезват - щом като може за малко бебе, то за кърмеща майка няма как да не може!
Благодаря още веднъж!

# 717
  • София
и ние бяхми днес на разходка-опаковани и с капаци на кошовете,добре им беше..единствено на мен в началото ми беше сдухано,понеже и  Заимов и докторската градина бяха като след апокалипсис-гръчнат човек няма,че и кафетата зазимили..добре,че към 11 се показа слънце:-) иначе вчера,покрай предложенията за заглавие ня новата тема,осъзнах че декември навършват 6 месеца! а все една преди 2-3беше юни,като ме изненадаха и лъвчетата се оказаха близнаци:-D иначе вече сме на пюрета и са много смешни как реагират на нови вкусове..единствено не знам как да откажа Никола от буденето нощем...Борис от месец сам почна да спи от 22 до 08ч...от седмица пробутвам на никола вода и залъгалка ,но не спира да се буди и към 4 вече нямам нерви и го взимам в леглото при мен-не суче,но явно е свикнал с близостта и си заспива..само дето искам вече.да спре изобщо да се буди и да свикне да изкарва цяла нощ в леглото си:'( съвети и трикове всякакви приемам

# 718
и ние като по часовник към 4 се събуждаме и го взимаме в леглото....не иска да яде просто се събужда и иска да се гушне..от 2 вечери давам хип лека нощ,за който бях много скиптична.но и двете вечери заспива в 9-10 и става направо в 6 да папа  ..аз даже викам на педито кога да очакваме да си става вече по-късно,те викат нез знаеш колко майки се  надяват бебета им на 3 месеца да спат от 10 до 5-6 и да не ядат вечер...иначе и аз искам вече да захранвам,но не дават до 6 месец... baby_neutral

# 719
  • София
ние почняхме 5 месец захранването,понеже доста недоносени се родиха и така избягваме евентуални анемии,иначе само кърма досега:-) но снощи имахме прогрес-заспа в 10 и чак към 5 почна да дърдори;-) а брат му си направи от 9.30 до 8 едни над 10 часа сън  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт