Искам да кажа ... (4)

• 32 230
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
Таис, знаеш ли арабски?

# 106
  • Ямбол
Вземам, вземам от всички, не се бутайте. Grinning
Чийзкейк пък през живота си не съм яла, дори не знам сладко ли е, солено ли.
И двете - и сладко, и солено. Прави се с крема сирене. Аз съм яла веднъж домашен, за един рожден ден една позната беше направила и беше невероятен. Друг толкова вкусен не съм яла никога. Аз много обичам комбинацията сладко и солено и затова често опитвам, ако някъде предлагат, но онзи домашният ми е останал в съзнанието.

# 107
  • София
Аз съм правила чийзкейк с тиква,хубаво е опитай най-вероятно ще ти хареса.

# 108
Таис, мога да чета безспир...толкова жив разказ! Като имаш време и желание, искам/е още: за училището, приятелите, хората, любовта може би...щастливка си с тези спомени Heart Eyes

Дани, май си в регион, където храната е на почит, така че дано успееш да вържеш мръвка, да не се чувстваме само ние като моржове в разцвета на силите си Laughing Но ако не ме лъже паметта от една снимка, която беше сложила, такава ти е структурата и пълна едва ли може да се видиш.

# 109
  • София

И светулките са по-малко сякаш. И врабчетата..имам чувството, че гълъбите ги изтикаха.
Тази година не съм виждала изобщо светулки  Confused
Наистина врабчетата са малко. Но пък гугутките съвсем изчезнаха, изместени от проклетите гълъби. Като дете се будех от нежното гугукане на гугутките, а после постепенно изчезна.
Преди няколко години, докато живеехме в Яворов, си имахме семейство гугутки, които ни навестяваше всеки ден. Едната беше много смела и ядеше трошици от ръката ми. На другата ѝ ги оставях на перваза и стоях отстрани и я пазех от нахалните гълъби.

Отдавнашна мечта ни е със съпруга ми да се поразходим из Иран, Ирак, Сирия и Узбекистан. Все отлагахме и отлагахме ту по тази, ту по онази причина, най-вече да попораснат децата... Първите три дестинации сигурно няма да можем да посетим за жалост. От сега си планираме за след 2 години един Узбекистан, ама да видим дали поне това ще се случи.

# 110
  • София
На всички една голяма прегръдка от мен!

Смилка, само 2-3 думички и фрази, за съжаление. В школото трябваше да си изберем втори език, задължителен, и аз много самонадеяно записах арабски. Ми изкарах 2 урока, после с писък се прибрах и се молих на нашите да ме преместят в групата по френски  Laughing

Обожавам арабския език, особено както го говорят иракчаните защото при тях е наистина като песен, много им е мелодична речта, но тогава ми се струваше, че просто няма научаване.

Сега много ме е яд, че не си седнах на дупето, но късно.

Онна, ако отидете до Узбекистан ще чакам подробни разкази, моля  Heart Eyes

Джулия, ще разказвам пак, обещавам  Hug 

Май ще отскоча до някоя сладкарница, защото само торти са ми в главата. Янтра и MissNoir да се засрамят. А, и Лиляна тоже.

# 111
Такаааааааа, аз добре си напазарувах храна, продължавайте да пишете, ще си купя още нещо, а накрая ще ви пратя банковата си сметка   Twisted Evil сега пък и Лиляна с торта и чиизкейк. Знаех си, че ще ми се върне заради палачинките.

# 112
  • Ямбол
Аз чийзкейк не съм опитвала да правя, вижда ми се сложно, а аз сложни работи в кухнята не правя, само обичам да ми правят.
Тортичката ми е лесна - нишесте, прясно мляко, захар и бисквити Житен дар. Даже в последно време съм я правила в купички - натрошени бисквити, заляти с крема - същото е и пести реденето в тавата.

# 113
  • София
Онна, ако отидете до Узбекистан ще чакам подробни разкази, моля  Heart Eyes

Обезателно! Дано котка не ни мине път та да успеем да го осъществим и бабите ни да са живи и здрави защото планираме да им харижем децата.... От сума ти време съм надиплила офертите от разни узбекистански агенции и си ги ъпдейтвам периодично  Blush Малко съм луда, да  Crazy

Не е сложен чийзкейка, никак даже. Имам рецепти и за такива без печене - за големите жеги.  Sunglasses

# 114
  • София
Да иска занимавка чийзкейка доста и бъркане,но става мноого вкусен.чак сложен не, мен тортите ми се струват мисия невъзможна

# 115
Таис, страхотно разказваш бе жена, издай книга, ще си я купя  Hug

Лили, чийзкейкът не е сложен според мен, но пък е.... думи нямам, само че е калорична бомба  Mr. Green Но специално за теб каква бисквитена торта с маскарпоне и бейлис знам, ама спирам, защото ако ни преместят в готварския, аз ще си го отнеса  Crossing Arms И Нино - няма да спра да ти го връщам за онзи път с палачинките  Mr. Green

Искам да кажа, че мноооого се радвам че е петък, обичам почивните дни, нищо, че утре ще се боря с чистене и зазимяване на цветята (идея си нямам какво ще сътворя  Thinking, че се режели пък не знам си какво... ужас). Изчезвам да пазарувам... за онова, дето споменах по-нагоре, но няма да ви кажа какво ще правя за вечеря, за да не стане фалът  с местенето Laughing

# 116
  • някъде ... тук ...
Децата откриват сезона на кънките на лед. А ние, родителите, ще се почерпим. Готвенето съм го преотстъпила на мъжката част  bowuu

# 117
  • София
И аз се отчитам веднъж в месеца с нещо сладичко вкъщи, така че след малко ще забъркам един крем карамел. Дано да се получи добре, че понякога го окепазвам.

Мъжът ми е бил за два месеца в Ирак и пази много хубави спомени от там.
А аз съм израснала с приказките от 1001 нощи, които са просто вълшебни.  Heart Eyes

# 118
  • Луната ни пази
Таис, обожавам пътеписи, а твоят разказ ме разтопи. Направих паралел с описанието на Кавала от Димов в "Тютюн", по- точно такова прекрасно- носталгично усещане ми донесе. Наистина пишеш страхотно, не ми се искаше да свършва.
Моето сладко тази вечер е козунак Simple Smile

# 119
О, Таис, толкова хубаво разказваш    bouquet ...искам още от тази хубост... Моля Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт