Искам да кажа ... (4)

• 32 217
  • 742
  •   1
Отговори
# 375
Прекрасно!!!

# 376
Таис, ако Ема  няма проблем със запек, не мисля, че един чай е фатален.

Цветята на Нино ми напомниха вилата на баба ми - целогодишно отрупана с най-различни цветя, есенно време най-много беряхме димитровчета, не се сещам за ''официалното'' им наименование. Липсва ми градината, липсва ми мушмулата, дюлата, и  уютните следобеди, когато влизахме във виличката, баба палеше печката, мажеше ми филия с ''апетитка'' и почвахме да роним или царевица, или да чистим фасул, а някоя любопитна котка току се е шмугнала вътре и почваше игра с изтъркулилите се зърна.

Искам да кажа, че пишейки това, неистово ми се прииска отново да ям покатерена на дърво ту от бялата, ту от черна череша, после да отида да нахраня очакващия ме вече с нетърпение Рижо или с баба цял ден да мелим легени с домати, а после да  бъркаме до нощите домашната лютеница и аз както винаги да нямам търпение да я опитам, макар и още вряла от крайчеца на чинията.

# 377
Нино, ти ни внасяш настроение в иначе не толкова есенно вдъхновеното ни ежедневие....
Имам чувството, че училището се превръща в място, в което децата трябва да се научат да оцеляват. Под оцеляване имам предвид физически да оцелеят.
Синът ми сега ми разказва, че днес едни големи му ударили два шамара в тоалетната. Носил някакво шише със сок да го изхвърли, те му казали да се маха от там, той по съвет на учителката "ги игнорирал", а после те го ударили. По-странното е, че твърди, че им е върнал като "ги ритнал в топките" #Crazy Мисля да не отглеждах побойник. Но той ми обяснява, че трябвало да се защити, защото те на височина били колкото мен, та сигурно са девети клас.
Да вярвам ли на тази история или не.... направо бъррррр второкласник е това

# 378
  • София
Прибрах се по-рано от работа. Сама съм, спокойно ми е. Свърших страхотна работа вчера и днес-тежка, изнервяща, но много успешна.
Сега с чаша топло кафе ще седна да ви дочета, че 5 страници сте написали  Hug

# 379
Работя вкъщи и днес бях решила да го раздавам дъждовно. Но току що му донесоха работа. А аз съм от хората, които не могат да оставят днешната работа за утре. Ще бачкам до през нощта.

# 380
  • София
Харесаха ми снимките на Нино и ми харесаха спомените на Джули. Никога не съм варила лютеница на двор, но пък много ми се иска  Blush Даже съм си събрала двайсетина буркана точно с подобна туршиено-лютеничава идея. Ще го направя пък  Crossing Arms Другото лято.... нищо че чушките и доматите ще са купени от пазара, важна е идеята.
Аз направих франзели. Много добре ми се получават напоследък тестените неща. Преди ме беше страх да пипна тестото с ръце, а сега меся с голямо удоволствие.... Излапах една франзелка. Стискам зъби и се пляскам през ръцете за да не изям и втора.

# 381
Имам жесток пристъп на мигрена, плаче ми се:(

# 382
  • София
И на мен много ми харесаха спомените на Джулия, прииска ми се да се кача с нея на някоя череша или да ям филия с апетитка (каквото и да е това, предполагам, вид лютеница  Simple Smile ).

Жаки, голямо гуш  Hug За мигрената нищо не знам, та ще си замълча, но дано те отпусне бързичко.

# 383
Ох, Онна, а лютеница с домашен хляб как си ''тичат''  Heart Eyes

Таис, точно така, лютеница е, не знам баба ми ли си го беше измислила това наименование, но много й подхождаше на нейната лютеница: с домати, чушки, чесън и възсладичка беше, доста захар й слагаше.  Simple Smile

Жаки, бързо да отмине, и мен като ме боли глава, винаги е качествено, чак до гадене и световъртеж се стига. Което пък ми напомня, скоро го констатирах, че не мога вече да плача Rolling Eyes Почна ли, след няма и пет минути главата ми кънти, а очите ми се подуват, сякаш съм ридала с часове...А понякога така ми се иска да се наплача, сълзи имам, но не мога, после съм развалина... Confused

Валери, не се безпокой излишно, спречквания между момчета особено е имало и винаги ще има - големите се перчат на малките, те пък гледат да не им отстъпват, за да не продължат впоследствие да ги джобят и мачкат - за съжаление често застъпена действителност е.

# 384
Разглеждам коледни теми вече и ми е много приятно  Grinning

Julia_21, много добре звучи за баба  Hug

# 385
Ох,как ми се прияде и на мен домашна лютеничка с домашен хляб....мммм.
Искам да кажа,че днес си подредих гардероба. Прибрах всичко лятно,изхвърлих някои неща ,които няма да нося вече. Доволна съм.

# 386
  • София
НиноТино и Чек ми внесоха много приятно настроение Simple Smile

Джулия, и моето дете е в предучилищена, кара я в детската, та още разлики не виждам. Но имам богат опит със занималнята в училище, ако някой има нужда, мога да споделя.

Домашна лютеница сестра ми ми направи миналата седмица, като ми беше на гости. Два буркана станаха, единият лично го изядох с топла франзела от Била и прясно домашно сирене, което една позната ми носи от някакво село до София Embarassed Ама като казвам целия буркан, разбирайте, голям компотен буркан. За 2-3 дни го ометох ooooh!

Валери, според мен изчакай ден-два и пак го разпитай, ще намериш разликите и ще разбереш дали е сработило въображението му или случката е истинска. Ако да - лошо. Големи ученици и второкласници нямат работа в една тоалетна, това е много опасно.

Таис, аз чай от шипки давам. Компенсирам затягащия ефект с мед.

# 387
  • София
Дадох и вече, но без мед  Simple Smile
Преди петата година сме решили мед да не даваме.

Мм, домашна лютеница обичам, майка ми правят, свекърите също. Но свършва бързо.

# 388
Снощи пих разкошен коняк....купен специално за мен. Жалкото е, че нямах много време за да му се насладя докрай.

# 389
  • София
Много обичам качествен коняк. Уви, много радко си купуваме напоследък. Затова и не съм инвестирала в специални чаши,а много ги харесвам - нали се сещате, едни такива тумбести - красота Heart Eyes Чудуш се да го пиеш ли, да го нарисуваш ли...

Общи условия

Активация на акаунт