Искам да кажа ... (4)

• 32 187
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
Янечек, много си мила с мене.

Можли сме и  да не си говорим само за ядене, а. Мъжки момичета сме.

Hug

# 676
  • HH
Имам спомен от едно предаване на Гала, където една жена я обръснаха с машинка, за да си дари косата за перука. Тази, която изработваше перуките каза, че така трябвало.
Обмисляла съм да си дам косата, но се отказах. Също съм на мнение, че може да се купи хубава перука. Другото, което си мисля е , че на един онкоболен последния проблем му е дали перуката му е от естествен или изкуствен косъм.

Хора не ми се сърдете, за въпроса, но защо си пазите косите? Това ми е много странно, все едно да седна да си пазя падналите млечни зъби или изрязаните нокти. За мен отрязаната коса е отпадък, както и другите неща, които изброих.

# 677
  • София
Аз пазя къдриците на Ема, първите. Толкова са меки и нежни, съвършени спиралки  Simple Smile Не знам защо, но сърце не ми дава да ги изхвърля.

Обмисляла съм да си дам косата за перука, имам хубава коса, фук-фук, но някак..все нещо ме спира. Иначе вуйна ми почина преди няколко години от тази проклета болест..носеше красива перука след химиото.

# 678
Моята майка  ми я е запазила, не знам защо. Аз помня като ме подстрига леля Ани. Мама ми плете плитката и циври, а лелята като я клъца и....мама избухна. Аз забравих за плитката и след години като сме си говорили и ми я даде. И не знам, ама как да я изхвърля. И сега детето ми, хем гледай колко е малко и то се разстрои да не си даде мама косата  Crazy  ужас. Ама хората събират спомени, под всякаква форма. Не знам. Аз имам в една кутия на децата първото обуще, първата свещичка, разни други неща и като я показвах на Кристина и тя лелееее, грейна. Ми накара ме да и разкажа как се е родила, това онова. А  има хора - не пазят, ами не обичат такива работи, то секи си е различен.

# 679
"Млада жена убита от динозавър"

Какво туй, бре Янтре:)
Сензационното заглавие след като умра от динозавъра. Проклетата пластмасова гад ме спъна!

Хахах, пази се, детските играчки могат да са животозастрашаващи Simple Smile Онзи ден една мишка с колелца замота солиден кичур от косата ми, защото Жаки ми показа как скачала истинската мишка в къщи:))
Сега имам интересен стърчащ  кичур, днес на работна среща една дама, ме пита- дъвка ли, не, викам мишка, бая се ококори, та обяснявах:))

# 680
etwas_anderes, въпрос на натура, сантимент и прочие. Особено когато става дума за гъста, хубава коса, вижда се, че освен чистата емоция, може да има и прагматична полза. Аз по принцип съм си такъв човек - пазя гривничката от раждането на детето, косичка, разни бележчици, въобще всичко, от което може да ''изплува'' красив спомен, емоция и т.н. лиготии Grinning

И аз пазя най-малките и дрешки, тя се роди мъничка и са таман като кукленски шапета, обущета и т.н.

# 681
Защото е спомен, както се пазят снимки, така се пазят и коси. Аз нямам де, защото мен ме стрижеха като хванех въшки и разбира се, не запазвахме косата.
Сега се сещам, че пазя отвратителните пъпчета на децата си, толкова са гадни, но от някакво суеверие не са на боклука.

# 682
  • Пловдив
Аз също не знам защо се пазят коси, вкъщи има едни кичур от сестра ми. Иначе аз пък си пазя млечни зъбчета  Embarassed нямам логично обяснение защо...

# 683
  • София
Джулия, розовата гривничка и аз си я пазя! Както и първите терлички, оплетени от баба ми за дребната, картичките с които всички приятели и роднини ни честитиха раждането, първата мекичка дрънкалка - едно меченце..абе имам половин шкаф със съкровища  Simple Smile

# 684
Аз пък си пазя първите отрязани кичури и на сина ми и на дъщеря ми. Както и по една обувка от първия им чифт. И тук в чужбина си ги домъкнах, заедно с шапката на баба ми и шалчето на дядо ми.  Confused Всъщност  от баба си нося цяла чанта с огледалце, пудра, гребен, бродирана кърпичка, тефтерче с телефони и химикал.

# 685
  • София
Check Please , много е мило как си помъкнала надалеч всякакви такива съкровища, особено шалчето, пудриерата!
Дядо ми не е добре и нещо съм доста самтиментално настроена!

# 686
  • HH
Check Please, после да не се чудиш защо имаш толкова кашони с багаж  Hug

Единственото, което събирам са разни билетчета от музеи и самолетни билети. Но събирам е относително казано, в един определен момент като реша да чистя и подреждам чекмеджетата, всичко заминава в коша. Явно си е до човек. Наскоро една приятелка ме пита, като пътувам какво си взимам за спомен. Ми нищо не си купувам, взимам за близки я магнитче, я лъжичка и това е.

# 687
  • До хладилника, който обичам
Някои неща от децата пазя и аз и още ме е яд, че на малкото дете някой у дома изхвърли гривничката след раждането, пъпчето пък се изгуби, пълна липса на организация!

# 688
Таис, даже купих Първи албум на бебето, там имаше възможност да се закрепи гривничката, но нещо съм супер несериозна с попълването му, а с времето се забравят някои детайли, също е един  приятен спомен и впоследствие  любопитен за самото дете.

# 689
И аз им пазя гривничките, на Кристина и първото паднало зъбче в една капсула и още неща.. Така като се замисля и нашите имат по една кутия със спомени. Трябва да ги разровя. Майка ми помня, че имаше някакъв еделвайс, от тате и подарен. и разни други дреболии.
Баба ми пази на дядо ордени от царско време, грамоти от Борис, и т.н. Ще взема тия дни да разгледам черно белите снимки и да претараша кутиите, да подредя и събера нещата.
А знаете ли как се върти света - утре може и спомените и нас да ни няма, ама пък ако останат по-дълго....Аз сега се радвам за спомените с дедко.  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт