Есента със злато скоро всичко ще покрие,но мамите от ИБ няма вкъщи да се скрият!

• 20 002
  • 697
  •   1
Отговори
# 180
  • Северозапада
Тъй, днес пак на работа, съответно ясла. София май и е било мъчно за яслата, с голямо желание се предаде в ръцете на лелята  Rolling Eyes
Аз пък веднъж взех София от яслата с някакво пластмасово копче в устата  Shocked Ако се сещате тези елементи, с които затискат дупки на мебелите. Как го е изчовъркала, не знам, ама и никой не я е видял  ooooh! Тя уж не гълта, ама не е гаранция, че няма да се задави. Веднъж и вкъщи беше лапнала магнитче от магнитна дъска за рисуване. И не ще да плюе. Повече ме е страх, че ще се задави докато и ровя насила в устата.

# 181
  • Кафе,грим и без да мечтая, днес пак ще бъда силна!
Бютка, случая с Ана Мария направо потресе и мен, особено наглостта на служителите в училището.Имало и други жалби от родители.Ще следя и аз случая. Да минават сополите на Анди  Hug

Цвете, честито ви първо зъбче   bouquet

Поспалане, за жалост са така, копират яко. Митко много хубаво си казва "Да", обаче момиченцето на приятелката ми, с което излизаме всеки ден, за "да" казва "Га". Отскоро и нашия започна да казва "Га" от време на време, но му се карам и веднага се коригира.

Фейтче, бяхте ли на педи, как е Пламката?

Алекс, отложи я ваксината в това грипаво време, всичко живо е с хрема и кашлица .... поне при нас  Rolling Eyes

Ние сме си болнички двамата и с Митачето се гушкаме вкъщи. Отменихме резервацията за Пампорово, няма как да рискуваме, пък то ще е една почивка ......... По-добре да се закрепим сега, пък Пампорово няма да избяга.

# 182
Здравейте!
За какви неща пишете на последните постове направо настръхвам.Незнам как ще се справя в такава ситуация и как ще реагирам ,не ми се мисли.Но вярвам че има и такива дечица и много трябва да ги изслушваме и вярваме.А до колко от фюлми и разни детски  преразказват случки е май вече в по напреднала възраст 4-5г. и повече.То вече фюлми като фюлми от рано в главите им бомби ,убийства  т.н.От какво се възмотих последно, гледам индийски сериал по бтв -децата първи клас и в училищна пиеса на  тема за добрата  фея на мира (май беше ) пресъздават атентат с бомби,май  мернах и автомат,гърмеж ,децата по земята нападали и т.н .Това всичко пиеса но от малки какво се набива в малките главички.

Флауърче ,честито  ви зъбче.Това първото ви зъбче ли е ?

Болните да се оправят бързо.
И ние сме със сополки но дано останат само те .Водих го прослушаха го чисто е положението.Дърпам ги с прахосмукачкача,пръскам Еуфорбиум,давам Мукоплант ,Са глюканат .

Излизаме малка на разходка до после.

# 183
  • София
Здравейтеее,

Малката от снощи е с адската кашлица и най лошото е че май я повтаря същото, защото има яко храчки и хрема. Излизат напред, но се стичат и назад. Посред нощите и правихме инхалация с физиологичен. От снощи ударно и давам ШС 3,4,6,8, цинабсин, Мукосолван и сякаш е една идея по добре. Даже сутринта сама си взе пипетата за сиропа и ми я донесе за да и сложа сироп и да си го изпие сама. #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy Направо бях в потрес при положение, че сироп, капки и т.н. слагаме с яка истерия и дърпане.
Педката днес е от 13:30 ч. и ще и звънна да я питам дали днес по късно може да ни приеме за преглед и да се мерим и теглим или ще изчакаме до утре. Но ако малката видя, че се влошава ще настоявам още днес да ни види, но за сега не е толкова зле. Подкашля, но не толкова често колкото снощи.

Петска - дааа задължително ще я отложим защото със сополи и кашлица не мисля да рискувам да и се слага ваксина, а и съм сигурна, че и педката ще каже същото. А и то това като цяло ни е последната, така че със сигурност ще я отлагам максимално дълго, че идват още по кофти месеци с по "големи" вируси.

Цвете - честито първо зъбче. Дано следващите излизат по безболезнено. Ние първите грам не ги усетихме, ама после кътниците и сега кучешките е нещо страшно.

Мравче - успешен ден на работа и на ясла. Определено и на малката яслата и се отразява много добре - там е доста по спокойно от колкото вкъщи, научава много нови работи...и най вече сама да се храни. Нашата с лявата ръка посяга да пише и яде, но понякога и с дясната се опитва да яде, но писането само с лявата.

Бюти - направо ме втрещи този случай и косата ми се изправи. Дано всичко се докаже и най накрая да има осъден учител. Това направо е потресаващо.

# 184
ууу и при нас хубаво време, най сетне!, че вчера и валя. Чакам беба да се наспи , обядваме и излизаме, че се записах на един курс за успешни родители, уж някакъв известен щял да го води ...........да видим. Та ще разходя бебка, да купим ново гърне, че баща и строши старото, тъкмо имаха някакъв напредък с бабата........и всичко отиде по дяволите като си я взех аз и нямаме гърне , та пак наново, дано не е забравила и не реве. Тоя път, обаче пеещо няма да взема , ще ме прощават  smile3511 още звучи мелодията му в главата ми  #Cussing out

Едни кестени съм взела тук, чудех се дали да не и дам да опита, те са сладички, със сигурност ще и се харесат , безтуй и готвя сладки картофи за обяд , ще се комбинира много добре  Thinking  А вчера я пробвах със сьомга как се олизваше , като кумчо -вълчо и издаваще едни мрънкащи, задоволни звуци, за мое щастие, действието ядене и се харесва. Нямахме сили снощи за спагети, но утре може и да опитаме за обяд  Party

# 185
  • Северозапада
Алексче, и София кашля вече 2-3 седмици  Tired На вас инхалатора май ви помага, а? Оф, сега се чудя и такова ли да вземам  Confused При нас май всичко е от носа. До понеделник ще я наливам с последния сироп и ще видя какво да я правя. Една колежка ме втрещи, че при нея пневмонии и бронхити не се чуват на слушалка  Shocked Аз от 3 седмици всяка седмица я водя и нищо, гърди - чисти, гърло - бледо  smile3511

# 186
  • до едно тепе
Алекс дано се оправя бързо малката сладурана.
 Уффф влязат ли в серия няма спиране м*мка му #Cussing out
Между другото моя синковец се е открехнал на тема мръвки. Не стига, че е злояд ами само мръвки му дай да млати. Онзи ден си взехме готова храна, че нямах време да готвя и като видя една риба  като ревна аз искам рибкааа. Омота едно филе хек и се облизвааа като котка Laughing Лошото е че не иска плодове. Ябълка да не види. Само ягоди и малини ядеше лятото. Снощи видях портокали от новата реколта и довечера смятам да прежаля 2,60/кг да пробвам дали още ги харесва newsm78

# 187
  • София
Алексче, и София кашля вече 2-3 седмици  Tired На вас инхалатора май ви помага, а? Оф, сега се чудя и такова ли да вземам  Confused При нас май всичко е от носа. До понеделник ще я наливам с последния сироп и ще видя какво да я правя. Една колежка ме втрещи, че при нея пневмонии и бронхити не се чуват на слушалка  Shocked Аз от 3 седмици всяка седмица я водя и нищо, гърди - чисти, гърло - бледо  smile3511

Мравче,
Дааа доста помогна с инахалциите, даже по едно време сама ме водеше до него да и правя, защото видя, че я облекчава. Дори снощи като реших да и правя и като я сложих и тя седеше спокойно и дишаше.
Аз взех назаем и скоро трябва да го върна и да вземем да купим, че явно няма как без него в такива случаи. А е видно, че доста помага.
И на една приятелка така на детето и не бяха чули на слушалка пневмонията та една лекарка се усъмнила и направили снимка и чак тогава се видяло ама малката и е била и с висока Т от която дори АБ не помогнало защото не било точното. Така, че не се притеснявай и не си вкарвай филми. И аз по едно време се бях вкарала във филма с тея пневмонии, но имам доверие на педиатърката. А и малката освен кашлица и сополи няма друго - нито Т, нито гърлото червено, така, че явно си е някакъв вирус, който сега върлува, а и с това смотано никакво време още повече.

Поспаланче,
Така е. Просто се убедих в това. Влезе ли в серия няма отърване. Хахахаха нашата за момента нищо не отказва. Аз ябълките сега и ги правя на сок, че повечето са домашно, но вече леко развалени, но ако поиска и така и давам да си ги яде на парченца.

# 188
Поспалане, толкова са портокалите. Аз взимам един портокал на два дни, че и го слагам за аромат във фреша. Стискам всичко което имам подръка- портокал, ябълка, грозде, морков, круша.

# 189
  • София
Понеже си надничам при вас редовно и гледам все по-често споменавате инхалатори. Попаднах на ваучер за такъв, не мога да кажа обаче заслужава ли си.
Болните да оздравяват бързо. Hug

# 190
  • Кафе,грим и без да мечтая, днес пак ще бъда силна!
Моя пък един портокал си го изяжда наведнъж и търси още ... "кал, кал", а също и "ябо" и "бан"  Simple Smile

# 191
  • до едно тепе
Банани яде само ако е зверски гладен и няма нищо друго. Ябълката само да я види се врътва и дим да го няма. Фрешове не искаше и да помирише миналата зима, затова сега не съм правила. Пие онези боклуци в кутийките Sick А иначе портокалите и мандарините миналата зима ги махаше яко-по цял портокал или по 2-3 мандарини наведнъж. Не можех да смогна да му ги обеля само да ги видеше в панера за плодове. Че и като изяде мандарината отива и си взема друга и ми я носи Laughing
Трябва да го пробвам пак на фрешове ама като си знам диванетоооо ooooh!
Този инхалатор не го ли показваше Прахчето newsm78
Ани Бани ммм като надничаш така да вземем да те впишем на първа страница лии Mr. Green

# 192
  • Сливен
И Ивайла е като Митко, яде много плодове, батко и също - грозде, ябълки, банани, портокали, скоро яде и ананас - а, бе всичко. Много ми е смешна като яде грозде - отхапва малко, изчопля семките и продължава с яденето.
Бързо оздравяване на всички болнички  Hug
Днес ММ беше свободен през деня и реши да се гледат с Ивка, малко го  е побъркала, ама като сам си пожела  Mr. Green идваха и при мен, излязохме на обяд, а тук беше много забавна, говори си с всички колежки, смееше се, явно е преминал периода със срамуването. На всички им прави впечатление колко хубаво говори, как всичко и се разбира, и като се сетя батко и на нейната възраст как нищо не говореше, наистина изглежда много сладко така като си бъбри.
Бюти, това с дететнцето е просто отвратително, не мога да си обясна защо така никоя от институциите не подкрепи семейството, ами всичките скочиха срещу тях. Утре бих отишла на протеста, но съм на работа.
Хубав следобед  Hug

# 193
Фейчке, честито ви зъбче. Да порастнат и другите зъбки без проблем.

Моята Ренета много плаче  Sad
Вече незнам какво да я правя. За два дни е спала толкова малко. Незнам как може такова малко бебе как издържа. Явно много я мъчат коликите. Трудно ака.

Иначе по темата с плодовете, каката много обича ябълки и грозде. Понякога вечеря ябълки с една филия хляб  Crazy

# 194
  • shumen
Добър ден!
За днеска намерих кой да ми гледа детето и му се размина яслата.Аз ходих на интервю за работа и до Понеделник казаха,че ще се разбере кои са избрали.Това дете обаче откакто е на ясла е станало голям инат.Тази сутрин докато излезнем да го заведа да го гледат ме прави на маймуна-не искаше да излиза първо,после искаше да излиза,ама без да си облича яке и със сандали,ама не позна.Направо ми идеше да го ошамаря и да го оставя вкъщи сам,а не да го моля.На всичкото отгоре и за мен рева като магаре като видя,че ще го оставям да го гледа една позната.Не знам от Понеделник пак какво чудо ще е в яслата и как ли ще пищи и се дърпа да не влиза.
За плодовете-също яде всичко и дори понякога сам си иска особено яга(в превод ябълка) и круша.
Бюти,това и мен ме втрещи.Не знам как може да има такива хора на тоя свят.

Общи условия

Активация на акаунт