Есента със злато скоро всичко ще покрие,но мамите от ИБ няма вкъщи да се скрият!

• 20 004
  • 697
  •   1
Отговори
# 450
  • В къщурката на хълма на феите
ние се подрусвахме в шезлонга до 10 мес. възраст Whistling

# 451
Теди А тази хрема да не е кърмаческа?
Под "кърмаческа" имаш предвид засъхващи секрети в следствие на повръщането ли? Мисля, че не е такова. Според мен от това няма да се предизвиква и кашлица, а дечко си покашля след повечко прохъркване.

# 452
  • Sydney
къде написах думата "градина" в поста ми? писах "ясла"! и каква социализация като 2 дни е там при някакви мизерни женички (не всички са такива, но големия процент), които им се дразнят и реално не се грижат за децата, после две седмици в къщи с АБ... после се почват оплаквания "пак е болно, писна ми, а-у"... имам преки наблюдения и знам какво е... до 3 години на детето му е напълно достатъчно социализацията, която му предоставя семейството... имам опция да не я давам и това е...

# 453
  • София
къде написах думата "градина" в поста ми? писах "ясла"! и каква социализация като 2 дни е там при някакви мизерни женички (не всички са такива, но големия процент), които им се дразнят и реално не се грижат за децата, после две седмици в къщи с АБ... после се почват оплаквания "пак е болно, писна ми, а-у"... имам преки наблюдения и знам какво е... до 3 години на детето му е напълно достатъчно социализацията, която му предоставя семейството... имам опция да не я давам и това е...

Бени,

Щом имаш опция това е чудесно. Но идеята ни е , че в един момент няма да имаш тази опция и ще се наложи или ще е задължително да посещава държавно детско/частно детско заведение и ще боледува. Затова е по добре като е по малко детето да си изболедува нещата и после вече всичко да си влезе в релси.

# 454
  • shumen
Бени,това,че може да се гледате е чудесно.Аз в момента нямам такава опция и затова съм го пуснала на ясла.Аз също мисля като Алекс,че е по добре докато е малко детето да преболедува и всичко да си дойде на мястото.

# 455
  • Северозапада
За мен ясла и градина са почти равнозначни  Rolling Eyes Дали ще боледува на 2 или на 3 не виждам особена разлика. А и не е задължително АБ на всяко боледуване. София до сега АБ е приемала само в родилното, а изкара 3 вируса, 2 от които преди да навърши 1 г. (зарази се от племенницата).
Всеки си решава за детето Peace

# 456
Моето дете не е на ясла, защото аз не искам да я дам. Аз самата също не съм ходила на ясла. Обаче имам 3-ма племенника, които посещаваха ясла, сега вече са в градина и едната е ученичка.При тях нямаше такова преболедуване, т.е. боледуваха си в яслата, после си боледуват и в градината. Най-малката пък е изключително здраво дете, най-много сополи, кашлица и малко Т, така беше в яслата, сега в градината пак е така. Мисля, че няма как да преболедуваш вирусите в яслата и после да не те хващат в градината. Това е мое мнение.

# 457
  • до едно тепе
Рокси онази вечер го е ухапал комар на веждата. Аз го чух и мъжо го уби, но явно преди да стигне до мен комара е минал на малчо през кошарата. Още вчера сутринта беше леко подуто,но той го е чесал целия ден и цяла нощ се въртя и се търкаше във възглавницата и тази сутрин не можа да го отвори ooooh! Фенистила изглежда започна да действа,защото сега е една идея по-добре, но личната изписа успоредно с него да давам и ксизал. Направо ще го дрогираме яко Shocked
Теди не е лесно,но ще мине знаеш. А Ники е нормално да върти номера. Все пак свиква с новите обстоятелства вкъщи.

# 458
  • Варна
вижте сега, ключовата дума е имаш/нямаш опция , Лиян я водя на ясла защото нямам опция за гледане у дома , ако баба и не обгрижваше баща ми, бих я помолила да поеме дневните грижи за нея ............и аз пустосвам яслата , за момента не виждам ползи ( след време може и да видя и друга песен да запея ), плаче всеки ден сутрин още със ставането , като ми затворят вратата под носа стоя отпред докато не я чуя че се е успокоила , понякога ми иде да ритна вратата, да си взема детето и кой откъде е , жените си говорят за диети и ежедневие а децата седят на пода или на столчета и чакат да се съберат за закуска, от как ходи през деня яде само хляб , е какъв вътрешен комфорт да изпитвам от това ?!?, насила ходи и тя , насила я водя и аз, това е !!! - моля не коментирайте, изказвам личното си мнение на майка

# 459
  • Северозапада
Либре  Hug
Факт е, че аз съм от късметлийките, чиито деца свикват бързи с яслата. Още втората седмица плачеше на вратата, но протягаше ръце към лелята да я вземе от мен. Може би това е от нещата които ме карат да имам положителна нагласа към яслата.
Мързи ме да работя  Embarassed

# 460
Мързи ме да работя  Embarassed
А на мен май доста добре ми личи, че шезлонга си действа по предназначението, нали? Mr. Green Не се спрях с тоя комп (за разлика от вчера, когато имах не повече от 30мин. престой зад монитора за целия ден). Даже успях и да изгладя на малчо дрехите. Ако бях киснала и спамила по-малко, можеше и да сготвя. Rolling Eyes Сега ще я караме на омлети. Whistling

# 461
  • NE
Теди Ами явно не е. При новородени съм чела, че се получава едно свистене в носа вследствие от кърменето и не се тревожих за Вилито. Всъщност то при нас беше от време на време.
Надявам се да не е инфекция от родилното и бързо отмине Praynig

Не искам да се намесвам и да давам мнение за яслата/детската, но аз се надявам майка да гледа Вилито и да ходи на ДГ само колкото да бъде с приятелчета. Яслата е само една и то в другият край на града и посмъртно няма да го пускам там. ДГ мисля да посещаваме, но по-нататък след 2 г.
Като цяло обмислям да се върна другият септември на работа и хич не го виждам туй нещо, но имам почти година.

# 462
  • shumen
Либре,дано свикне скоро муцуни и да влиза в яслата без рев.
Фейчка,аз няма на кого да разчитам да ми го гледа,че нашите работят,а и да си бяхме на Търново пак щях да го пусна,защото онова нещо,което ми беше свекърва все казваше,че не може,а и не иска да го гледа.
Аз да се похваля,че тази сутрин не можах да си позная детето.След цял месец ходене на ясла сутринта се размрънка само докато го преобувах.После се успокои и дори искаше и сам звънна на звънчето и докато лелята му отвори влезе веднага на собствен ход без да плаче.
Тази вечер като го взех лелката ми каза,че имал сополчета,но в нас няма нищо.Утре като станем ще видя как е и дали ще го пусна.

# 463
  • до едно тепе
Либре милата ми тя  Hug  Всеки го преживява различно нали знаеш. И децата са различни. Твоето яде хляб, моето с месеци реве до посиняване на влизане и като му затворят вратата зад гърба млъква веднага. Ще свикне, когато ти свикнеш с мисълта, че тя е там Hug
Положителното от ходенето му там е че пее и то пее песнички, които аз не знам. Научи се да пие сам от чашка, да се облича сам, опитва се и да се храни сам. Отрицателното е,че постоянно боледува. За съжаление избор нямам. Ако не го бях дала миналата година щеше да има с кой да го събирам и с кой да си играе и общува, но сега щеше да остане пак сам или да играе с по-малките от него. А тях доскоро ги млатеше като ги види ooooh! Сега и друго се промени в него. Напоследък се спряга за батко и отношението му към малките е различно. Мисля, че вече не пердаши дребосъка, който редовно му беше на мушката в групата Thinking

# 464
Всеки си гледа от своята камбанария и си има свое мнение, което е напълно нормално!
Аз съм съглана и Либра и с Бени и с Ния  и с Рокси    Mr. Green

Ако имам възможност к аз бих пропуснала яслата , мисля че минусите са повече от плюсовете!

Общи условия

Активация на акаунт