Есента със злато скоро всичко ще покрие,но мамите от ИБ няма вкъщи да се скрият!

• 19 986
  • 697
  •   1
Отговори
# 465
  • shumen
Поспаланче и Дени се научи да пее от там,но и да се бие.Преди време както бях казала се биеше много,но после не знам как лятото се беше отучил и не посягаше,но сега пак започна.Знам от госпожите в яслата,че има едно детенце,което е по агресивно и ги биело понякога и казват,че може и от него да е видял и да копира.С яденето нямаме проблем,но той и вкъщи си хапва.Моето също се научи да пие от чашка от там и да се опитва да яде сам.Засега второто още не му се отдава много добре и често вечер го взимам изцапан или преоблечен,ако са преценили,че е за смяна.Да се облича сам още не е изявил желание,но тази вечер искаше да си обуе сам пантофите в нас.

# 466
  • Сливен
Момичета,
аз не се изказвам "за" или "против" яслите - а само "за" социализацията от ранна възраст, за това да не се пази прекалено детето, да се калява и изобщо неща в този смисъл - да се работи за самостоятелността на детето.
Ния, опитът ми с моите деца сочи че може и да се израсне момента с разболяването, може и да се пропусне. Алекс го израсна след 4-месечно боледуване, а Ивка го пропусна.
Аз също ако имах възможност бих останала още поне половин година вкъщи с Ивайла, но пак бих я пуснала на яслата. Не е задължително и персонала да е немърлив - все пак никой не е видял как минава един ден там. Аз имам късмета нашия да е добър, внимателен, - госпожите ни гушкат постоянно децата, имат индивидуален подход, наистина са невероятни. За мен всъщност това беше по-важно от това дали ще се разболява, за последното се бях нагласила, че няма да го пропуснем, но пък имах късмет и в двете отношения. пожелавам го на всички  Hug
Ивка, снощи пак не спа добре, направо не знам вече какво се случва с нея, възможно е да растат последните кътници, че е още с 16, а трябваше до втората година да са 20.
Хубав петък ви пожелавам  Hug

# 467
Хора, кажете ми как да процедирам вече  smile3511
Потроши ми цялата къща. Току що откъсна парче тапет с размерите на малка държава. Стана за секунди. Вече въобще не мога да я контролирам, а и не знам как да обяснявам че така не се прави.

# 468
  • София
Не харесвам ясли и градини. Е сега тамън се е позакрепил и в понеделник наново... Даже замислям днес пак до ходиме до педката да даде бележка за другата седмица. За 2 седмици там  научи едно стихче, нищо друго, а да и се промени в - посока- лош, не чува, отговаря ни, направо ни влудява, на моменти черни мисли ми се въртят едва го издържам. И да говоря спокойно и да крещя истерично колкото глас имам - файда никаква!
На Лили избиват два зъба и няколко дни вече е един маратон от истерии и вой, като прибавя и брат й ми иде да си хвана шапката.

# 469
  • При моето слънце
Сигма, наказваш, обясняваш, лишаваш от любими неща. Наказанието на Мишо, когато беше на около 2 год, беше да не го гушкам, като му казвам, че това, което прави, е лошо. При него има ефект, дори и сега, защото много обича.
Другата ми идея е да й намериш някакво занимание, примерно може да й предложиш да рисува с водни боички. Взимаш един голям картон, 1-2 четки, малко вода и я оставяш на пода, като я наблюдаваш естествено. С пастели също става.
Определено трябва да се научат какво може и какво не. Аз не мога да се оплача от детето ми, сравнително кротък е и такива шантави идеи не са му идвали. Веднъж се е опитал да ми рисува по стената, скарах се, обясних му, че се рисува само на лист хартия и нямаше нужда да повтарям повече. За всичко много му се говори, но е любознателен и сам пита. Примерно у баба му има детски енциклопедии, любимата му е за човешкото тяло. Човекът вече знае къде е мозъка, сърцето, дробчетата, бъбреци.
Та идеята ми е да намерим какво се харесва на детето и то да не води до "бомба вкъщи", макар в началото всичко бързо да им омръзва.
Ох, не знам дали се разбра какво имах предвид. Ужасно ми е гадно  Sick и изобщо не мога да се концентрирам. Не знам как ще работя.
Хубав петък на всички  Hug

# 470
На теория е супер, обаче реалността е друга. Заиграва се, реди си кубчета, и пъзели обаче като и омръзне вече няма как да спре да беснее.Все навън бяхме досега, но трябва и да се приберем.
Сега е наказана в кошарата. Пробва се да излиза. А бе, вече се чувствам супер безсилна.

# 471
А бе, вече се чувствам супер безсилна.

Не бързай да се предаваш, те първа става ощеее по интересно  ooooh! Crazy Mr. Green
Тапета по-добре не се опитвай да го оправяш или сменяш, така или иначе ще си къса още доста време от него. У нас съм казала, че голям ремонт ще се прави, когато детето стане поне на 7/8 години  Laughing

# 472
  • Кафе,грим и без да мечтая, днес пак ще бъда силна!
Сиг, към двете годинки се култивират малко и става по-поносимо положението. Потърпи още няколко месеца  Hug Митака е същия, като му омръзне всичко и се заиграе с една найлонова торба, та такъв шпагат щеше да направи преди малко  Crazy

Поспалане, значи много си права. Имах големи надежди за Бакалова, ама "нц".То нашето като одисея вече ......
Скрит текст:
На първия преглед поговорихме кои са предполагаемите алергени и така се разбрахме на вторичен преглед да се тестваме.Отиваме пак в уречения час за тестването, а какво се оказа, че за съмнителните алергени нямала субстанции. Викам й няма ли за изопринозин да тестваме, а тя "Не.Няма да пие изопринозин повече - забранявам!". Питам за кайсията - нямала субстанция. Ееее! Ся видях на листа точно за какво ни е тествала - 7житни, соя, яйце и кучето. Такам ... изписа ШС- 2 и 3 и Самбукус сироп. Заведох го при свеки и отидох на работа. До вечерта му бяха избили няколко уртикарийни петна по бедрата и под мишниците, а от 2-3 дни е зверски нахапан от комари по лицето, ушите и врата.Ами 50 пъти й казвам следобед като излизат да го маже, ама файда ..........  Confused Дадох 5 к. Ксизал вечерта и до сутринта се бяха успокоили пъпките. Звъннах й сутринта на Бакалова да и кажа и да питам как да процедираме. Каза да давам още седмица Ксизала, да го спра за седмица, ново направление и пак да ни тества, сега пък за домашните алергени (каквото и да значи това  Rolling Eyes). Не знам вече какво да правя. Ще ми е трето направление под ред за алерголог. Не че няма да ми даде личната, щото ми е близка, ама на мен не ми е удобно да искам, особено като знам как е надвишила лимита последните месеци и до нова година всичко трябва да се изравни т.е. с направленията е даже на минус. За педиатър - няма проблем да ми даде, те са без лимит и си мисля ..... понеже Василева (на пон.пазара) приема с код на педиатър, а е и детски алерголог, да се пробвам и при нея. Crazy Crazy Crazy Или да се комбинираме за София ... да вървим заедно. Малеее .... представям си Слав и Митко в една кола, купон Crazy Нашето направление още не е изтекло, та скоро не мога да взема ново, пък и те часовете в София ги дават за месец напред .......  Crossing Arms

Магнитче, Теди, кураж  Hug Hug Трудно е с бебе и по-малко дете. Аз затова и предвиждах голямата разлика. Поне каката доста го занимава, но го и гледа - храни, преоблича, слага на гърне и пр. Оставяла съм ги за по 3 часа сами да свърша някоя работа, след като го приспя. Той спи 2 часа, тя си пише домашни и като стане малкия го гледа още 1 час докато се прибера.

# 473
  • София
Добро утрооо,

Направо съм като парцал. От няколко дни грам не мога да се наспя.....а и с тея болести покрай малката още повече. Онази вечер в 3:30 ч. се изповръща еднократно докато спеше. Тази нощ по същото време бях аз наред и направо съм като парцал и като включим и разстройство.
 #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out Направо ми писнаааааа  #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire тая година нито един вирус не ме подмина. А и тея болести не приличам на нищо.

# 474
  • до едно тепе
Алекс оправяйте се бързо.  Hug
Петеска ние вчера бяхме при личната. Каза за сега няма нужда да го следи алерголог ,както настоява Бакалова. Иначе домашните мога да ти ги кажа-домашен прах с 2 компонента тестват, мухъл май с 2 компонента, още нещо май и контролата мисля та 20лв е теста ooooh! Отделно си взема парите от направлението ooooh!  И дето вика личната нищо, което не сме давали досега като изключим рибомунила,за който тя лично беше изненадана, че има внос в момента и предполагам, ако знаеше щеше да му го изпише,защото каза, че е много добър. А самбукуса зелен да е нали, щото е на друга фирма, а не на тази дето е розовия. Mr. Green Друг е въпроса че зеления няма внос в момента. М*мка им и печалбарите дето са-изписват лекарства, за които им плащат фармацевтичните компании  #Cussing out За София, ако видим зор и тази зима,като предната ще се ориентираме. Ако е само за сополите няма смисъл. ooooh!
Сигме след 2-3 години ще сложите нови тапети Whistling Моето не се е сетило да пише по стените. Имаме пастели, моливи и водоразтворими флумастри. Рисуването не му е страст и само ги разпилява за момента. Е бях му дала веднъж едни боички за рисуване с ръце, но той не бърка вътре с пръсти в кофичките, а направо с шепите и от едно рисуване беше станал целия като бояджия. После го къпах направо, че и половината лице му беше зелено hahaha Иначе освен да и обясняваш и занимаваш с разни неща, за да не се сеща да руши, друго не виждам какво можеш да направиш. Ремонти като пораснат и това си е Laughing

Последна редакция: пт, 17 окт 2014, 11:54 от pospalancho

# 475
  • София
Алекс оправяйте се бързо.  Hug
Петеска ние вчера бяхме при личната. Каза за сега няма нужда да го следи алерголог ,както настоява Бакалова. Иначе домашните мога да ти ги кажа-домашен прах с 2 компонента тестват, мухъл май с 2 компонента, още нещо май и контролата мисля та 20лв е теста ooooh! Отделно си взема парите от направлението ooooh!  И дето вика личната нищо, което не сме давали досега като изключим рибомунила,за който тя лично беше изненадана, че има внос в момента и предполагам, ако знаеше щеше да му го изпише,защото каза, че е много добър. А самбукуса зелен да е нали, щото е на друга фирма, а не на тази дето е розовия. Mr. Green Друг е въпроса че зеления няма внос в момента. М*мка им и печалбарите дето са-изписват лекарства, за които им плащат фармацевтичните компании  #Cussing out За София, ако видим зор и тази зима,като предната ще се ориентираме. Ако е само за сополите няма смисъл. ooooh!
Сигме след 2-3 години ще сложите нови тапети Whistling Моето не се е сетило да пише по стените. Имаме пастели, моливи и водоразтворими флумастри. Рисуването не му е страст и само ги разпилява за момента. Е бях му дала веднъж едни боички за рисуване с ръце, но той не бърка вътре с пръсти в кофичките, а направо с шепите и от едно рисуване беше станал целия като бояджия. После го къпах направо, че и половината лице му беше зелено hahaha Иначе освен да и обясняваш и занимаваш с разни неща, за да не се сеща да руши, друго не виждам какво можеш да направиш. Ремонти като пораснат и това си е Laughing

Поспалане,

Мерси. А относно лекарите и печалбарството - така си е. Аз затова не искам да ходя в Токуда, защото освен да ми вземат парите друго не направиха и после ми обясняваха някакви глупости. И че ако искам след 6 месеца да отида и да я тестват директно с храната - да я яде и да чакаме резултат. Еми - "не мерси" не ми се дават пак над 200 лв. за да ни приемат и да седим в болницата.

# 476
  • В къщурката на хълма на феите
ние не сме в конвенционална ясла и може би затова нещата са различни - 7 деца в групичката и 10-12 човека персонал грижещ се за тях .. рядко боледуваме от заразяване вътре в групата, понеже контрола е много строг .. Ема научи ужасно много неща, най-вече да е социално животинче .. преди гледаше децата като полезни изкопаеми, сега няма търпение да се присъедини към тях и да сподели играта и вещите си .. научи се да играе сама /верно, че аз съм седнала до нея, но поне играта е с играчки, а не с моята персона/, научи се да яде с лъжица, опитва се да се храни и самичка, не гледа на храната като отрова, а по-скоро е любопитна към нея и проявява желание да опитва и нови неща .. опитва се да пие от обикновена чаша и от шише с преходник различен от биберон .. е, търси си шишето и с биберона, но когато е уморена много или й се спи вечер, дори се научи и самичка да пие вода .. преди вечно аз държах шишето, сега го прави сама .. дори и събота и неделя да вече през деня рядко търси и биба - когато се фрасне или се затръшка, само тогава .. макар да продължава да плаче за сума ти и неща, пак плача е сведен до една идея по-малко .. и това всичкото стана за по малко от 3 месеца .. не съм толкова залюхана, че да не призная успехите на тия хора, щото и аз опитвах и няма да ви казвам какъв е резултата .. не отричам и че Ема расте и разбира повече, това не й пречи ако реши да се инати, нищо да не направи и да продължава както досега .. явно си е до дете, обаче вероятно и факта, че освен сестрите, които се грижат за децата, с тях работи и психолог .. Ема я обожава тая жена .. само да я види и усещаш как радостта и желанието да й спечели вниманието се леят от нея ..

# 477
  • Sydney
Хора, кажете ми как да процедирам вече  smile3511
Потроши ми цялата къща. Току що откъсна парче тапет с размерите на малка държава. Стана за секунди. Вече въобще не мога да я контролирам, а и не знам как да обяснявам че така не се прави.
няма спасения, откажи се... до преди малко чистих порцеланови остатъци от купа и чаша (детски), които изтрещя на теракота + си изхака главата в стената и беше мазилка с кръв и тнт... аз съм се отказала, не мога, иде ми да се хвърля от някъде (уви от нас е ниско и само ще се потроша, без особен ефект)... и като си помисля, че примерно в нас съм до нея и пак стават нещата, а в яслата са две луди лелки и 15 деца, всяко със собствената си пограма от номера...

# 478
  • При моето слънце
В яслите и градините са много по-послушни и дисциплинирани, отколкото вкъщи, при мама. Мишо в градината е редовно наказан, т.е. почива си на пейката  Mr. Green . Вкъщи такова чудо не може да стане.

# 479
  • Сливен
В яслите и градините са много по-послушни и дисциплинирани, отколкото вкъщи, при мама. Мишо в градината е редовно наказан, т.е. почива си на пейката  Mr. Green . Вкъщи такова чудо не може да стане.

+1  именно затова говоря и аз, не мога да си представя последната година ако трябваше  да съм постоянно с Ивайла - щях да съм луднала най-малкото, къщата щеше да е потрошена и т.н. В яслата - научи се да говори, научиха я на гърне, научи се да спи на легло, да общува и играе с децата, при нас плюсовете са в пъти повече от минусите, дори не се сещам за такива.

Общи условия

Активация на акаунт