Есента със злато скоро всичко ще покрие,но мамите от ИБ няма вкъщи да се скрият!

• 19 887
  • 697
  •   1
Отговори
# 630
  • Северозапада
сутрин докато обуя обувките имам чувството, че съм ги слагала на бесен октопод, а не на 2 годишно дете, което при това не пази съвсем добре равновесие
То не е за смях, ама за малко да се изхиля в офиса.
Мойто ще го по'фаля, че застава до вратата, събува си сандалите и вдига крак да и обуя обувките. Даже ми ги подава от стелажа.

# 631
  • NE
Досега водих безмилостна битка да не си ближе количката, а да яде готова, вкусна и луксозна каша. Зеленчуците не са ни вкусни, а глутена ми е по-важен. Crazy Ох ще откача. #Crazy

# 632
цвете пробвай да му дадеш сухарче сам да гризка

# 633
... и като се оженят ще си лъскам къщата...
Ще лъскаш грънци! hahaha Ми внуците? Twisted Evil

# 634
  • до едно тепе
... и като се оженят ще си лъскам къщата...
Ще лъскаш грънци! hahaha Ми внуците? Twisted Evil

Е поне ще имам опит hahaha
Флауър сухарчето е добър вариант. Много бързо омеква,а и може да му е по-интересно, ако сам си гризе нещо. Ние вкарахме глутена направо с попарата Peace А царевицата с царевичен грис на качамак с малко сиренце и масло. И до днес си му е любима закуска. Whistling
Снощи напираше да яде сурова царевица хайвана. Едва я изчака да се свари и омаха цял кочан ръфайки  hahaha
Пфуу ходих да обядвам и навън е станало ужасно студено, а сутринта беше добре,като изключим дъжда. Дано утре се поотгърне, че сме на цирк следобяда Party

# 635
  • В къщурката на хълма на феите
Поспалане да не ти кърша хатъра, ама утре още по-студено и от днес го дават Whistling

# 636
Ох тоя качамаккк все се каня да правя....и все не знам как и ме е страх да прочета дори/струва ми се като нещо сложно за правене  Crazy/, а ми се иска да дам за закуска, за разнообразие  Tired

# 637
Аз пък по името си мисля, че е страшна гадост, а дори не съм сигурна дали съм опитвала някога. Embarassed И съответно никога не съм правила на малката. Rolling Eyes

# 638
  • до едно тепе
Мецо студа не ме плаши. Подковала съм го за зимата яко. 2 якета и много готина зимна шапка като костенурка нинджа. Въпроса е да не вали,че при цирка не знам дали има паркинг ooooh!
Прахче прави се много лесно. Мисля на 200мл вода се слага 1-1,5 с.л грис малко преди да заври,защото иначе може да стане на бучки и бъркаш 3-4 мин докато сгъсти. Като махна от огъня начупвам вътре сиренцето и слагам масълце и чакам да се охлади. В началото докато свикна по колко грис да слагам ставаше ту много рядък,ту по-гъст,а като беше много гъст не искаше да го яде,но сега свикнах и поне 2 пъти седмично му правя за закуска. Общо взето по-скоро е каша,но ние си му викаме качамак. Само трябва да внимаваш какъв грис вземаш,че има понякога много едър и той си остава хрупкав и не се яде. Купувам само, ако е много ситно смлян Peace
Теди аз лично изобщо не го харесвам,но той го яде с кеф Whistling

# 639
Аааааааааа, то с грис било. Не съм прочела по-горе. Ми значи правилно си мисля, че е страшна гадост. Mr. Green

# 640
  • до едно тепе
Ами зависи какво харесваш. За мен наистина е гаден, но мъжо и малчо си облизват пръстите. Иначе има едно ядене, казва се трахана еййй толкова бях нахъсана,че е страхотно, че не знам си какво от мъжо и като ми направи му се изплюх в чинията. Беше много разочарован от реакцията ми горкия. А аз бях много разочарована, че толкова ми го хвали, а се оказа, че е гадно hahaha

# 641
При нас времето е страхотно.Над 20° е тихо,облачно ,но разкошно  просто.Сега ще спим и ако и към 16:30 пак е така ще излезнем да вземем кака от градинка.

Говорите за домакинство е и аз оправям апартамент 4 стаи ,но честно казано не ходя по козметици ,фризьори (не съм красавица) ,аз  си стискам лицето(професионално изкривяване),постригвам се и маникюр си правех -пестя време и средства  Mr. Green, но от чинии, чистене лака пада на другия ден  и преди седмица си сложих гел лак.ММ не помага в домакинството аз съм писала никога не е правил нещо единствено да направи за ядене  някоя риба ,скара или сач,но пък пази чисто и подредено.Не се оплаквам даже ми е приятно  и разтоварващо,но да е спокойно положението около мен ,а не някой да вряска и мрънка визирам дечурлигата.

Кротки деца,Прахче чакай не бързай, дано ти е наистина различно детето и аз си мислих че е (за Рали) ,май сме си говорили.До годинка това дете само спеше и ядеше,ама буквално .Където я оставих там я намирах ,не мърдаше.Мислих че ще проходи на 2г. но направи 1г.проходи , пошуря ,издивя.Чистих готвех без проблем и сега чистя немога да си позволя да е мръсно и разхвърлено,Ник пълзи и обикаля навякъде, като  фурия .Малко по трудно ми е ,но не и невъзможно, оставям си го да мрънка,поревава и си довършвам необходимото.

# 642
  • Габрово
Само да вметна, че качамакът се приготвя с царевично брашно /грис/ ... и не го близвам  Mr. Green

# 643
Значи беба ще го яде  Wink тя яде всякакви каши и зърнени.....ше купя аз грис от дм, че държа пък тея зърнените да са био за беба, че има много гмо...... и ще спретна един  Crazy  майка донесе и домашно масло, сирене козе, яйца.....та тъкмо  Wink не звучи чак толкова сложно, точно каша ....

Беба тъкмо се събуди, виси сега на гърнето да видя ше измисли ли нещо.....ако неее и ние излизаме, тук верно още е топло, само някакви гадни облаци, дано не ни завали

п.п Обаче си направих един извод защо им е неприятно гърнето на бебетата, слагам я обикновено след сън и хапване....тогава е най продуктивно, обаче гърнето е едно твърдо и хладно и като я сложиш загрята и отпусната след сън  не и е приятно  Tired  ...........да седи и босичка още загрято, на климатик сме, ама все пак.....мрънка понякога, бебетв само спасява докато се отпусне да седне

# 644
  • Северозапада
Аз съм от "Влашко" (покрай Дунава в района на Монтана, Враца) и качамакът при нас си е традиционен. Баба ми, като бяхме малки, правеше често зимата, но не като каша, а по-твърд, като хляб, и го "режеше" с конец. Правехме топки със сирене в средата. Кашесто и аз не съм яла. Пробвах да правя на София, ама пак по-твърдо ми се получи  Mr. Green
Поспалане, имам кофти спомени от един цирк в Пловдив. Било е по това време преди 7 г. Бяхме на гости на брата на ММ, по него време живеещ в Пловдив. "Балкански" гастролираха в града. Беше същото гадно време - дъжд и студ. Ама ние герои, отидохме на цирк. Умряхме от студ и не дочакахме и края на програмата. Това не попречи брата на ММ да се включи в представлението на клоуните и то толкова достойно, наравно с тях, че децата се спукаха от смях.
Прахче, София е според настроението. Някой път си го взема и се дупи да я събуя, друг път реве и не ще да седне.

Последна редакция: чт, 23 окт 2014, 15:52 от ant G

Общи условия

Активация на акаунт