Есента със злато скоро всичко ще покрие,но мамите от ИБ няма вкъщи да се скрият!

• 19 892
  • 697
  •   1
Отговори
# 615
Аз лично успявам да се справя...Ивейн е от кротките деца и съм се заредила с уреди за готвене и чистене, а и мъжът ми помага винаги, когато е вкъщи. Ако не е чисто и е голям хаос/изключвам играчките и , тях не ги числя/, аз лично се побърквам. Аламинути е забранена дума вкъщи в традиционният смисъл. Ако липсва мнооого време за готвене, просто правя една салата /продават готови, измити и нарязани/ и риба или месо на пара с дресинг и толкова= хем лесно, хем здравословно, хем вкусно.За мен здравето е на първо място,   Остава ми време и за козметици, коси, дрехи, разходки и спорт, не се оплаквам, не важи това с хаоса и лелката....  Wink

# 616
Днес, както вали, и ще сготвя, и ще изчистя  bowuu Детето - ще го разнасям от стая в стая с люлката, дано се съгласи с плана ми.

# 617
Не се чувствам изобщо супер майка, кажи-речи с не много ми се е променило ежедневието, ама все повече се замислям това дете моето какво е......чак ми е странно, наистина, чувствам се много странно, всеки говори за някакви проблеми, аз нищо не мога да кажа....егати, чудя се даже на моменти наред ли е всичко.  Shocked

# 618
  • Северозапада
Прахче, най-любимия ми период до сега е от 6 м. до 1 г. София вече седеше, бутах и коша с играчки и с часове седеше да си играе без да търси моето внимание. През това време можех да свърша каквото искам. Преди това в шезлонга все искаше да я занимавам, каквито и играчки да и давах. А след това и до сега ходи напред назад и съм все след нея да не падне или да не събори нещо, че не можем обезопасим достатъчно. Сега с прибирането в 18 - 18:30, ако ходим и по задачки след яслата, е абсурд да имам време до 20, когато идва времето за къпане и лягане.
Радвай се на детето, аз съм била такова неангажиращо, ама сестра ми после им е "разказала" играта Simple Smile

# 619
  • В къщурката на хълма на феите
Пуфе ти на салата + мръвка не му ли викаш аламинут?! щото аз му викам .. всичко, което се готви под 1 час е аламинут .. айде да не сме толкова буквалистични ..

# 620
Аз наистина се чувствам много странно, все едно не съм майка на дете или все едно сме от друга планета.....наистина не мога за 1 нещо да се оплача или да измрънкам егати....чак едно такова ми е гузно и се чудя аз ли съм сбъркана, детето ли нещо не е наред  Tired
Единствените притеснения са ми били за здравето, ама пак не в традиционният смисъл, щото и болна дори не е била истински до сега...../дано и скоро не разбера какво е/

На аламинута викам на ония "храни" полусготвени в плик.....обикновено панета с "месо" или "риба" дето се слагат в микровълнова

# 621
  • NE
Арвенче Хайде палци за прегледа. Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover
Иначе имам записан час за д-р Жеков за 6 ноември. Това беше най-близката дата. За Райков чак декември а, но смятам че проблем няма. Peace
Мраве Вили точно сега почна да търси внимание на 100% от времето ни. Като се обърна реве и хленчи. ooooh!
Зузи Аз я дадох в момент в който или Камилията или Нурофена. ooooh! Пак е по-добре от Нурофена де. Whistling Ефект има, определено. Grinning
Моме Той Марти е кротушко. Hug
Прахче Радвай се че ти е кротко детето. Peace
Ния Велинград е супер, но ни е далеко. То и Пловдивско е далеко, но сме обещали да отидем на гости и после на планина. Аз басейн и масажи надали ще видя, но се надявам на разходки и планина. Мъж ми е с астма и на планина се чувства супер.

ММ не признава нищо, което се прави на бързо за ядене. Той готви по 2-3 часа някакви сложнотии и когато е на работа майка прави пак разни манджи. Не ме питайте с това кърмене как отварям хладилника по 100 пъти на ден да ям докато чакам. Crazy

# 622
Мъжът ми е бил такова дете, много кротко играел си е сам и не е създавал никакви проблеми, не е бил ревящо дете и т.н. Свекървата всеки път като стане въпрос за кротки деца го казва, все едно не е имала дете, той просто не е създавал проблеми, нито като бебе, нито като малко по-голям имам предвид 4-5 годишна възраст. После обаче нещата са станали малко по-различни  Laughing
И като казвам, че се храним с готови храни имам предвид салата и месо на скара или зеленчуци, но купуваме, не ги приготвяме  Joy

# 623
  • Варна
Мерси за пожеланията , да ви се връщат като в геометрична прогресия  Mr. Green

чудех се дали да споделя, ама хайде ще ви кажа да имате едно наум, нали муцунката се разболя в петък , личната и изписа Изорекс , след 4 дни прием , в понеделник вечерта забелязах червени петна участъци по тялото като от ухапано от комар а във вторник сутрин и торбички под очите , както вече се досетихте , медикаментозна алергия - уртикария , веднага пак при личната , апис мелифика по 3 гранулки на час за два дни и фенистил за мазане, отшумяха вече , но съм силно разочарована и и го казах , изписвала го поголовно , мисля след този случай ще внимава, но защо детето ти да е катализатора за да си осторожен, пита ме дали съм давала противо алергично, а вие изписахте ли го, аз не съм лекар, координатор на опаковки съм, за тях ме питай ...........чонка

и в къщи ситуацията е болнична, та днес и утре работя от дома  Rolling Eyes

Лиян вече е добре и отново в акция , да ми е жива и здрава  Praynig

# 624
  • При моето слънце
Подкрепям Мравето, че най-приятният и спокоен период е 6-12 месеца. Аз също не съм се оплаквала от детето си, къщата доскоро ми беше в добро състояние и не съм се срамила от неочаквани гости, започнах работа, когато Мишо стана на 9 месеца. Но... без да го осъзнавах, с мъжа ми се отдалечихме, той не ми помагаше вкъщи, аз реших, че съм вече майка и съпруга може да не бъда, та и затова стигнахме до раздяла. Сега вече не ме интересува, че вкъщи е паднала бомба, че умивалникът ми прелива или че нямам време да сготвя и ще ям аламинути, ами всички обичаме аламинути. Важното е семейството да е цяло и да се чувстват добре заедно. Гледам винаги, когато е хубаво времето, да изведа Мишо на разходка след градина. Прибираме се към 19, да сготвя, да измия някоя друга чиния, за да има място за тези от вечеря и после се опитвам да почивам, като обикновено заспивам  Mr. Green
Либре, бързо да оздравява Муцунка  Hug
Flower Fairy, пак казвам, щом искате разходка и чист въздух, с две ръце препоръчвам Широка лъка. Не е много по-далече от Чепеларе. Аз съм ходила веднъж там, след събор в с. Гела, но останах очарована. Бих препоръчала и Триград (до Девин), но ще ви е доста далече.

Последна редакция: чт, 23 окт 2014, 13:08 от petiofi83

# 625
На аламинута викам на ония "храни" полусготвени в плик.....обикновено панета с "месо" или "риба" дето се слагат в микровълнова
тва са полуфабрикати ..

Либре нашта педка съде всичките си кусури, поне в тва отношение проявява въображение .. между другото може ли да ми преведеш какво значи "чонка" Joy Joy Joy

# 626
да, верно  така им се казваха Thinking

# 627
  • до едно тепе
Либре от сега нататък трябва да внимавате с лекарствата.Да се оправя бързо Муцуни Hug
Никоя възраст не му е била спокойна. Като новороден не искаше да суче и се борех с помпата и с него. После пък като отвори оная уста да пищи се борех да го укротявам. Започна да повръща(не да връща, а да повръща) и не искаше да е легнал та се разнасяхме целодневно. По това време отказа и да суче именно заради повръщането та съвсем бях изперкала и целодневно се търкаляхме в кревата,за да се нахрани,защото само така се съгласяваше да захапе изобщо. След 6 месечен почна да седи и да се мъчи да лази. Тогава пък спря да спи. 40мин сън беше лукс и то след поне 20-30 мин приспиване. Спеше повече полуседнал с глава на рамото ми ooooh! За захранването изобщо няма да ви обяснявам каква мъка беше до 11м,когато го записах на кухня и о чудо прояде. После се изправи и започна да ходи подпрян на мебелите. Тогава вече се наложи нон стоп наблюдение, а неспането си беше все така на дневен ред-20-40 мин макс и се събужда да ме търси. Ако съм легнала до него заспиваше отново, ако ли не толкоз по зле. След годинката се пусна и не ходеше,а тичаше. Не ще в количката, пусна го той търчи,а аз след него бутайки количка. През цялото време количката я харесваше между 5 и 11м. Като почна да ходи се повозваше, но реши ли да слезе нямаше сила да го задържи. Таа така кротко ми е детето Mr. Green Напоследък изобщо не ми прави впечатление дали има сготвено или си вземаме готова храна. Просто не ми остават сили. Цял ден на работа,после на разходка,после да се преборя да го нахраня,защото борбата и сега е жестока,да се преборя да заспи и често съм заспала преди него. Мъжо помага-мие чинии, чака сушилнята, прави ни закуска сутрин, ноо и много разхвърля дрехи навсякъде.  Laughing Води го навън в неделя да изчистя и така. И това ще мине и като порасне още малко ще станем по-подредени надявам се или ще имаме още 1-2 дечурлига и като се оженят ще си лъскам къщата. Само да сме живи и здрави Peace

# 628
оф не ми говорете за захранване, хранене и злоядство, щото мога ферман да напиша, едновременно с онзи за безсънието /дори и в момента режима е 1 нощ спим - 10 не/, непрестанното нервнечене и реване с глас дори без причина просто за спорта, да не говорим, че още и още се борим буквално аз да сложа памперса на място, тя да го махне .. сутрин докато обуя обувките имам чувството, че съм ги слагала на бесен октопод, а не на 2 годишно дете, което при това не пази съвсем добре равновесие .. единствено от 3 дена дава безпроблемно да облечем якето /или щото е ново или щото е отровно захарно розово/ и продължаваме да се возим в количката с мерак /макар повече да й доставя удоволствие да я бута и мама да се чуди с коя ръка да държи нея, да оварди хората да не бъдат прегазени и т.н./ ..  Поспалане честно продължавам да се чудя дали Слав и Ема имат някаква роднинска връзка Joy Joy Joy

# 629
  • shumen
Либре,дано не се повтаря това с муцуни.Абе тези лекари не знам,но мислят ли,че тези деца не са опитни зайчета.
Мравче,аз се надявам все пак да се намери пижамката му,а ако са е облекли на друго дете да е така добра майка му като теб и да е върне.При нас обаче мистерията е,че предния ден е спал с нея,станал е сух,а е няма в леглото му вчера.Освен както казва госпожата да са е объркали с мръсна и да са е сложили в общото пране или пък на друго детенце по погрешка.
При нас също се харесваше количката до към година и три месеца и като проходи вече не искаше в нея.За чистене,готвене и т.н. от както сме се разделили и сме при нашите майка помага много,а като си бяхме в Търново всичко правех на обяд или вечер докато спи.

Общи условия

Активация на акаунт