Есента със злато скоро всичко ще покрие,но мамите от ИБ няма вкъщи да се скрият!

• 19 884
  • 697
  •   1
Отговори
# 645
  • до едно тепе
Мраве точно на Балкански ще ходим. Качамак и моята баба веднъж ми прави със сирене,но тя го направи с брашно и след това го изсипа в един тиган да се втвърди. Ми не ми хареса изобщо,а баба готвеше много вкусно. Нашите са от предбалканските села на Монтана, а корена на баща ми е от Чипровци, но още прабаба ми и прадядо ми са се преместили в полето. Много ми е тъжно като отида в онзи край и видя как селата са запустели  Confused

# 646
  • Велико Търново
Хахахаа, при Мецка и Поспаланчо голям филм с децата  Laughing Не знам как издържате. Аз от Тони не мога да се оплача - не е много самостоятелна, но пък и не е такова чудо. Днес успях да изчистя с прахосмукачката, а детето го носих в раницата, иначе не става. Много я е страх от шума и плаче зверски. Съответно останах без гръб и кръст, но поне е чисто  Mr. Green Аз винаги съм била маниачка на тема "ред и чистота" и сега това положение изобщо не ми харесва. Но съм съгласна с Мецанка, че на мястото на подредената къща и чистия под, дойде щастието. Знам, че има време отново домът ми да блести от чистота, но понякога се дразня от сегашното положение. Simple Smile Но да са ни живи и здрави децата!

Феичка, мои приятели ходят почти всяка година да карат ски на Чепеларе и всеки път се връщат супер доволни.

Аз си хапвам качамак, но ми мирише на смеска за пилета  Joy

# 647
  • В къщурката на хълма на феите
Аз си хапвам качамак, но ми мирише на смеска за пилета  Joy
излекува ме завинаги от въжделенията ми на стари години да го опитам тва чудо Joy Joy Joy

# 648
# 649
Ахахахахахаха
Не знам какво е това чудо - да блести от чистота къщата. За мен, да блести - означава прозорците да са измити, прахът над секцията да е избърсан и измит, полилеите - също, и вече оттам нататък прахосмукачка, препарат за под, прах по мебели, изпрана тапицерия на дивана, изпран килим, подредено. Това може да ми се случи 2 пъти годишно  Mr. Green
Сготвих карфиолен чийз пай, изчистих апартамента, остана ми холът, в който спи сега малчо, и банята, но за нея ми трябва повечко време, и може би ще я оставя за утре, когато ММ си е тук.  bowuu

# 650
  • Северозапада
Моме, веднага сподели за карфиоления чийз пай и може ли и с броколи  Naughty

# 651
  • Варна
Мецоо, няма точен превод , от прогимназията ми е спомен тази "чонка"  , вървеше в комбинация и с "грудка", това е начин завоалирано да благословиш някой съгрешил  Whistling

# 652
Либрони, боли ли те глава днес, махмурлия ли си, какви подаръци получи...нищо не каза Mr. Green

# 653
Аз винаги съм била маниачка на тема "ред и чистота" и сега това положение изобщо не ми харесва. Но съм съгласна с Мецанка, че на мястото на подредената къща и чистия под, дойде щастието. Знам, че има време отново домът ми да блести от чистота, но понякога се дразня от сегашното положение. Simple Smile Но да са ни живи и здрави децата!

И аз съм такава, обачее ... положението няма да се промени скоро, вярвай ми  Mr. Green като беше бебе все си виках, че нямам време, сега намирам такова, обаче като се върне от ясла все едно нищо не съм правила  Joy От боядисаните стени лятото вече няма спомен ... пръсти, химикали ... направо е ужас  ooooh! Примирила съм се и вече омеквам, че скоро ще си видя къщата чиста и спретната  Mr. Green Живи и здрави като станат поне на 9/10 години, може и да стане  Crazy въпреки, че е момче и си мисля, че още дълго ще ходя след него  Laughing

# 654
Мраве, може с броколи, що да не може. Копирам ти рецептата:
Скрит текст:
КАРФИОЛЕН ЧИЙЗ ПАЙ

Картофена кора:

2 ч.ч. настъргани на едро сурови картофи
1/2 ч.л. сол
1 яйце
четвърт ч. чаша настърган лук
зехтин за намазване на формата

Пълнеж:

4 яйца
1/2 ч.ч. мляко
1 ч.л. сол
прясно млян черен пипер
3 с.л масло
1 ч.ч. нарязан на ситно лук
1 скилидка чесън, нарязана на ситно
1 средна глава карфиол, разделен на едри цветя
2 с.л. ситно нарязан магданоз
1 1/2 ч.л. ситно нарязан пресен босилек, или 1/2 сух
3/4 ч.л. прясна мащерка, или 1/4 суха
2 ч.ч. настърган грюйер, проволон, чедър, или просто кашкавал
около десетина тънки резенчета бекон (става и без него, ама не е същото)
щипка червен пипер

Загрява се фурната до малко по-висока температура от умерено.

Изсипват се настърганите картофи в купа, посоляват се, и се оставят десетина минути, след което се изстискват добре, добавя се добре разбитото яйце и настъргания лук. Във форма за пай, или подходяща кръгла тавичка, предварително добре намазана със зехтин се изсипват картофите и се разстилат в тавичката с набрашнени пръсти, така че да се покрият и стените. Така че ако формата не е за пай със стандартните размери 9 инча диаметър (около 23 см), преценете размерите на тавата.
Картофената кора се пече около 30 – 40 минути до златисто-кафяво. Изважда се готовата кора и се намалява фурната до умерено.
Докато се пече кората, се разбиват добре яйцата, млякото, половин ч.л. сол и черния пипер и се оставят настрани.
Карфиолът се бланшира в подсолена вода и се вади с решетъчна лъжица. В дълбок тиган се загрява маслото, добавя се карфиолът, лукът, чесънът, половин ч.л. сол, и се пържи около 5 минути, като се разбърква внимателно. Добавя се магданозът, босилекът и мащерката, похлупва се и се задушава десетина минути. Дърпа се от огъня и се оставя да позстине.
Покрива се картофената кора с половината настъргано сирене (кашкавал), всяка карфиолена китка се увива в бекон, околовръст, така че да се получат импровизирани цветя, които се подреждат върху картофената кора. Поръсват се с останалото сирене, заливат се с млечната смес, поръсва се със щипка червен пипер и се запича за 35 – 40 минути, до порозовяване.

# 655
  • Северозапада
Благодаря, звучи вкусно   food002

# 656
Никога не бих компенсирала времето за чистене с това на детето ми. Добре, че и на мъж ми не му пречи, че понякога е разхвърляно, не е чистено. Поне съдове гледам да не задържам. Днес той панира карфиол, аз направих десерта на малката и телешко варено. Гледаме да се комбинираме, инак не ми изнася да съм пепеляшка. На който не му изнася да хваща парцала. Няма хич да се сърдя.

Либре, ЧРД на патерици. Най хубавото да ти се случва.

Открихме сезона на синагиса  Mr. Green

# 657
  • shumen
Оо,това което Фейт е писала е много вярно.Сега го няма сутрин от 8 до 17,ама пак оправяне няма.Само докато се прибере и започва да разхвърля,да пипа навсякъде,да разнася и да яде и става,о,чудо за няколко часа.
Поспалане,о,на мен тази вечер такъв дъжд ме пра докато отида да взема малкия,че се прибрах цялата мокра.Добре,че с такси се прибрахме,че иначе щяхме да сме мокри и двамата.
Нашата пижамка се появила днеска.Госпожата каза,че незнайно как се е била озовала в общото пране.Най вероятно са сменели чаршафчетата на легълцата и тогава.
Моето дете май ще трябва боти да му търся,че са му малки миналогодишните.
Качамак,аз ям,но готов във пакети,но моето дете не иска и да го близне.Брат ми пък му вика на качамака,захранка за прасета и риби.
П.С.Олеле,то навънка било зима бе,момичетата.Сега се показах на терасата и като видях само как вали и духа и се прибрах.

# 658
  • Сливен
Привет  Hug
ЧРД на Либрето на патерици - бъди жива и здрава и много, ама много щастлива  Hug  bouquet
Прахче, моето първо дете - Александър беше, а и все още е послушен и кротък. Бебе, дете мечта, още 10 като него можех да отгледам заедно с него. Ивайла обаче е щура и ревлива за поне 10. Откакто се е родила, чистя, готвя, гладя, а бе всичко що е домакинска работа, под напрежение.  Върне ли се от яслата - няма и помен от това, че само допреди минута е било чисто и ошетано.
Петьофи, и ние това лято с ММ имахме страхотни проблеми, не сме стигали до раздяла, но малко остана - сега обаче така се промениха нещата, на 360 градуса. Помага ми освен за децата за всичко останало. Щом се навих за още едно дете, толкова ми харесват новите ни отношения, дано така се задържат, но то си зависи от нас. Един съвет към по-младите двойки- обичайте се, казвайте си го, отнасяйте се с внимание, защото поддадете ли се на рутината всичко отива подяволите. Децата пък имат нужда мама и татко да се обичат и това да си личи - повярвайте ми видях го с моите деца, сега са толкова щастливи и доволни.
Ивка вече знае кои са и левите ръка и крак и кои десните, много съм горда с нея, толкова е умна. Преди два дни чак ми направи забележка - аз нещо и се моля, но казвам "моля ти са" и тя ми направи забележка че се казвало "моля ти се".
Качамак никога не съм яла, изглежда ми отвратително, но той май повече в северна България се готви, като сме ходили в Плевен при свекитата съм я виждала да го приготвя и бр..... - ужасно ми изглежда.  Траханата пък тук била известно ядене, обаче също не мога да си представя да го ям това чудо на чудесата.
Хубав петък  Hug

# 659
  • Кафе,грим и без да мечтая, днес пак ще бъда силна!
Опа ... днес ни отпуснаха края на мен и малкия, сами сме вкъщи ама ако знаете каква е разхвърльощина вкъщи  Crazy Crazy Crazy Обаче по-важно е кафето и компа, после ще чистим  Mr. Green

Либре, на големи патерици ЧРД жива и здрава  Hug Покрай теб съм изтървала и рд-то на кумата  ми ooooh!

Мда Изорекса и нашето педи го изписва под път и над път, както и изопринозин, но на скоро разбрах че са много, много вредни и май ако има за какво да я посетим, ще се наконтрим яко с нея. При нас не излезе медикаментозна алергия, щото изопринозин не е пил от юли месец, а като спрем антихистамините и след една седмица уртикариите започват пак   ooooh! ooooh! ooooh! Вече съм в задънена улица .... ама май ще продължаваме с тестването, а хистамина как и какво да го правим направо вече ми е тъмна индия всичко, писна ми .....

Рокси, това пък което си написала ме втрещи (че сте имали такива проблеми)  Shocked Hug

Аз обичам всякакви такива кашести неща като качамак от царевично брашно (не грис), оригинален индийски кус кус, дом.юфка и пр. обаче с огромно количество масло, сирене, пръжки ...... ха-ха-ха. Трахана не съм яла, но предполагам ще ми хареса

Днеска Фейт да се мерне да почерпи че е пораснала малко   bouquet Hug

Общи условия

Активация на акаунт