Великобритания - тема 54 Есенно Зимна

• 54 643
  • 737
  •   1
Отговори
# 15
  • Bristol
Маймунка, интересни дестинации  Grinning
Деничка, не се сещам за каква професия би ти трябвал сертификат за език. Обикновено като отидеш на интервю и се вижда колко знаеш  Grinning
За дрехите, зависи от офиса, но обикновено не носят дънки. Аз разсъждавам, че ако искам да съм оценена като специалист, а не като жена само, е хубаво да избягвам прозрачни блузки, дълбоки деколтета, къси поли. Но нека и другите споделят опит.

# 16
  • UK
Ами сигурно и тук има места, където няма стриктен дрескод, но повечето са така. Нямам опит с интервюта за работа по дънки и не мога да ти кажа дали все пак бих получила сегашната си (съвсем непретенциозна, ентри левъл, минимална работна заплата, без изискване за специални умения) работа, ако бях се появила на интервюто по ежедневни дрехи, но сигурно не. Обясниха ми няколко неща по повод кандидатстването за работа, като започвах. Примерно, кандидатстваш за обява, и в нея пише, че търсят кандидат с еди какви си умения, и ти отиваш в СВто си и го променяш, почти буквално копираш каквото са писали в обявата, че търсят. Идеята била да видят дали си съгласен да им скачаш по свирката, понеже не им трябват хора, които ще им кажат, че това са глупости (а те много добре знаят, че са глупости). Защо искаш да работиш за тях? Отиваш им в сайта и търсиш някакви статии за политиката им на рециклиране на кламери и телбод или организираните от тях мероприятия в борба с пресъхването на малките рекички и пишеш, че това особено те е впечатлило. Поразрови се в историята на компанията, примерно мен ме питаха кой са най големите конкуренти на Праймарк. Тук много държат на умения, придобити по време на предишната ти работа, дори да е била коренно различна от това, за което кандидатстваш - примерно си работила в офис и си правила там каквото си правила, тях не ги интересува, че си била, примерно, асистент, а какво си научила в процеса на работа. Тоест с моя опит на детегледачка, който няма нищо общо с работа в магазин, на пръв поглед, тях всъщност ги интересува, че съм изпълнявала каквото ми каже друг човек (чистила съм къщата както ми се каже), тоест работя по зададени от тях стандарти, спазвам срокове (тоест децата не са закъснявали за училище), имам умения за справяне със стресова ситуация (три ревящи хлапета) и тн. Има един куп въпроси, на които трябва да можеш да отговориш, без да се замисляш, те са долу горе еднакви за всеки тип работа. На много места изобщо не ти искат СВ, но английски ще ти е нужен, колкото по добър, толкова по добре. По въпроса за сертификатите - не знам дали ще искат някакви сертификати за език, но се съмнявам, в крайна сметка затова е интервюто.

Пресни са ми тези неща в главата, понеже миналия месец се занимавах с това, обаче аз буквално отидох на едно интервю и ме взеха, та нямам дългогодишен опит с интервюта и обяви.

# 17
Питам за сертификатите, защото ми казаха, че след като съм от България, ако нямам документ с който да удостоверя някакво ниво на ангилийски няма да ме вземат на сериозно.  На мен не ми се стори много логично и затова реших да се допитам и до вас Simple Smile

Merry
, абсолютно споделям мнението ти, че не бих искала да ме оценяват само като жена, но и като професионалист (не че изобщо мога да се нарека професионалист със скромните ми 24 години....)

Мърморанка, искам да ти кажа, че откакто чета този форум си ми нещо като за пример Simple Smile Справяш се сама с толкова неща с които аз може би не бих се справила Simple Smile И малко на шега (или не) и бургери бих обръщала стига да започна от някъде  Laughing Laughing Laughing

# 18
  • UK
Благодаря ти Simple Smile Аз нямам никакви сертификати, просто на интервюто си проличава говориш ли, не говориш ли. Наблегни на езика, колкото по добър ти е английския, толкова по добре. Всъщност кога ще си търсиш работа? Сега е идеално, всички търсят допълнителни работници за трите месеца преди Коледа, понеже навсякъде ще е лудница, има купища обяви за магазини, ако това те устройва. Чувала съм, че ако те харесат, могат после да те вземат за постоянно.

А, това е важно, задължително трябва да имаш банкова сметка и двама предишни работодатели, които да ти напишат препоръки. Моите препоръки бяха буквално един лист, на който пише, че съм работила при тях от еди коя си до еди коя си дата, приеха го без проблем, но задължително трябва да ги имаш. Една работа за три месеца по Коледа значи местен опит и препоръки от местен работодател, което е повече отколкото много хора могат да дадат. Приемат и препоръка от преподавател в университет, примерно, за току що завършващи.

И не забравяй да си пазиш абсолютно всеки лист хартия, който получиш по пощата от официален източник. Аз вече имам половин тропическа гора във формата на всякакви хартийки, пратени ми от банката, ДжобСентъра и къде ли още не. Пазиш всичко, понеже никога не знае какво ще ти потрябва, включително самолетни билети (честно, питаха ме за билетите ми на интервюто за ДжСА, за да удостоверя кога съм влязла в страната). Един ден евентуално ще са ти нужни също и за да докажеш, че си била тук, ако решиш да кандидатстваш за гражданство.

# 19
Аз също нямам сертификати затова викам ако се налага да се стягам от сега. Grinning

Иначе аз още съм, в България. Ще заминаваме за Англия началото на януари. Задължително ще искам препоръка от сегашния си работодател. Бих могла да поискам и от университета по принцип. Бях секретар на студентски клуб и може би ще ми помогне, но може и никой да не му обърне внимание на моето ТУ Варна Grinning

Благодаря и за останалите съвети Мърморанка  Hug

# 20
  • UK
Винаги има такава работа, все нещо ще се намери, щом аз си намерих, в малък град с хиляди студенти, които също си търсят работа... Аз също имах препоръки само от последната си работа, но те се съгласиха да приемат една от майката и една от бащата, което е малко излишно според мен, но щом те така искат, да правят каквото си искат. Питаха ме само за адреса им, понеже трябва да пратят писмо, не става по телефона.

# 21
  • UK
 Ех, исках да копна поста на Толумбата за гласуването, че да не пиша същото и видях, че има нова тема  Laughing Гласувам тук за местните избори и живот и здраве ще се класирам за по-следващите парламентарни. Интересувам се живо от политика, следя новините всеки ден, но тук, в УК. България е където съм се родила, а не където е сърцето ми и домът ми (за съжаление  Rolling Eyes ) Не знам защо така го чувствам, но е факт.
 Разбирам, обаче и гледната точка на хората, които ще гласуват и които съпреживяват живота там, всеки е различен  Peace
Мърморанке много добре се справяш с живота, браво на теб  Grinning Я, кажи сега нещо повеяе за този менаджер?  Joy
Аве мерси за темата и честито за работата. Мери браво и на теб   bouquet

# 22
Аз съм от четящите и да не ви загубя, да се запиша.
По темата за гласуването, и смятам, че всички трябва да гласуваме.

# 23
  • София
Благодаря за новата тема   bouquet
Мърморанке, успех с работата! Да станеш и ти мениджър като красавеца!
За гласуването - всеки е прав за себе си.
Не знам дали в Манчестър ще има секция. Но май и дъщерята и приятеи не се вълнуват много.

# 24
  • До хладилника, който обичам
Запис Mr. Green
Има голям панаир в града и се чудя да пренебрегна ли времето и да заведа децата за малко или да не им казвам и да си кютам.

# 25
  • Варна
Aisha има секция в Манчестър.  Всички, които живеят или временно пребивават в чужбина, дори и само за няколко дни, имат право да гласуват в избрана от тях секция. Ето тук може да се провери коя е най близката. Пишете града в полето най отгоре и ще ви покаже Wink
https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=zjJhuHSdKUtc.kEqQobcfvh4k

Ave знам, че гласовете от чужбина се разпределят, но определено ще натежат особенно ако се съберем повече гласуващи и ще има смисъл Wink

Последна редакция: сб, 04 окт 2014, 11:49 от Борикс

# 26
  • UK
Аве, да разбира се, че съм чувала. Такъв опит е много ценен, дано имаш още повече възможности да натрупаш.
Мери, ти като нашият специалист по влаковете  Grinning чувала ли си нещо за такъв, с който ще се стига от Слау до Ситито за половин час? ( след 4 години  Mr. Green)
Чух едни хора да си говорят и си викам ех дано  Laughing

# 27
  • Манчестър
Аве, да разбира се, че съм чувала. Такъв опит е много ценен, дано имаш още повече възможности да натрупаш.
Мери, ти като нашият специалист по влаковете  Grinning чувала ли си нещо за такъв, с който ще се стига от Слау до Ситито за половин час? ( след 4 години  Mr. Green)
Чух едни хора да си говорят и си викам ех дано  Laughing

Ами аз не го бях чувала докато не се оказа.че аз ще се занимавам с този одит, ама на, вече набирам скорост Grinning

# 28
  • Пазарджик/Лондон
Нищо ново при мен, записвам се да не изпусна нещо Wink.

# 29
  • UK
Мърморанке много добре се справяш с живота, браво на теб  Grinning Я, кажи сега нещо повеяе за този менаджер?  Joy
Благодаря Simple Smile Какво да ти кажа, това е онзи, който ме интервюира за работата, понеже хората, които по принцип интервюират, бяха заети. Още тогава ми се стори много готин, интелигентен, обясни ми как бил направо обсесивно компулсивен що се отнася до хигиена, което по английските стандарти означава, че е напълно нормален човек, понеже и аз минавам за обсесивно компулсивна... Мие си ръцете след тоалетна, примерно, такива неща. Simple Smile Готин, с едно рок излъчване, ретро прическа и брада, като му научих името и пуснах търсене в Гугъл разбрах, че е китарист на местна рок банда, даже вчера заминаха на турне в Нашвил в Щатите, което е направо невероятно, искам и аз... Аз пея, та идеалния мъж за мен е музикант. И тъй. Обаче само ще зяпам отдалеч и толкова. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт