Юнак или мадама шава във коремчето на МАРТЕНСКАТА мама?! - тема 3

• 37 667
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
Пия магнезий от около месец, от него ми спряха крампите в мускулите, но това в ставите - не. Успокояващо е поне, че е нормално и не съм нещо сбъркана  Laughing

Днес се мерих и илзезе, че съм отслабнала 300 грама от миналата седмица. И се убедих, че няма угодия - като качвам - драма, че ще стана дебела, като не качвам - защо не качвам, наред ли е бебето, расте ли и пр. Ужас  Whistling

# 376
  Ей сега си получих пратка бодита и клинове за бременни . Поръчах си от случаен сайт, без препоръки и останах супер доволна. За тази цена изработката е супер, материите и те ми харесаха. Надявам се не го възприемете като реклама, просто реших да споделя, ако и  някой друг се чуди от къде какво да си купи .  Peace  Препоръчвам ги!
Скрит текст:
[urlhttp://bstyle.bg/bg/][/url]

# 377
Ех, JT, де да можех и аз да сваля нещо, пък ако ще и 300 грама да са...
Ама не - само нагоре вървя. В края на 4-ти месец съм +4 кг.
Аз много ги страдам тия килограми нагоре, че като знам как трудно ги свалям.
А толкова се надявах поне в първите 3-4 месеца да не качвам....

За болките в краката по време на сън и аз ползвам една малка възглавничка и много облекчава положението.

Sluncholgelda, стискам палци всичко да се окаже фалшива тревога.
Към кого те насочиха в 3-та градска?
Аз ще правя фетална ехография в 22-ра седмица във Фемина при Евтимова. Впечатления да има някой от нея?

# 378
Благодаря за всички стиснати палчета и мили думи, момичета СТРАХОТНИ СТЕ  Hug
bengie Насочиха ме към Велковски, но имаше час чак за декември, та се записах за Маринов. Страшно съм доволна. За да не излезе реклама някаква- ако имаш някакви въпроси пиши ми на лични.  Hug
А за килцата и болките - аз трупнах 10 вече от това лежане и боли-кръст, стави... Да знаете, най-добрия ми приятел е една огромна дълга възглавница- става едновременно за спане, гушкане и подпиране на краката. Много си я обичам  Heart Eyes  Laughing Laughing Laughing

# 379
Аз да се включа по темата с болките Simple Smile От едно известно време през нощта страшно ме болят ставите горе и отстрани, на хълбоците точно. На която страна съм легнала - долният крак боли повече, горният по-малко, но и той. И се будя от болка и някакво схващане...това дали е нормално на този етап? 4,5 кг + съм, не е толкова много според мен, за да е от моята тежест. Коремът също не ми е голям... newsm78

Някой с подобни болежки?

и аз имам такива болки в краката - на който крак съм легнала ме боли и се схваща от към ябълката. Много е неприятно, няма спане понякога. Другият крак (от горе) също боли, но не толкова. От към килограми и аз съм + 5 (от миналата седмица), възможно е да е и от това, но не знам. Ако разберете лечение, моля пишете

# 380
Е не вярвам да е от килограми,да му се невиди,чак толкова много не сме качили! Grinning Е,и аз имах тайната надежда,че до 4-я месец няма да качвам,ама съм +4 кг  Shocked. Много ме е страх и от тези килограми.Е,повече ме е страх дали всичко ще е наред на финала,но и килограмите доста ги мисля. Два дена се храня здравословно, и на третия - баничка и шоколад! Grinning

# 381
Здравейте сладки Simple Smile, да се включа и аз малко с болежките. При мен сутрин като стана целия гръб ме боли, особено плешките и ми трябва известно време за да се раздвижа и да ми стане по комфортно. А вечер усещам едно много специфично разтягане на корема от лявата страна, което на моменти е доста болезнено. Но предполагам че е нормално да го има все пак корема си расте. Най много страдам от безсънието обаче Sad, ако една нощ поспя, 3 нощи ше броя звезди.
Не знам при вас как е, но от няколко дни ме боли корема като преди цикъл, т.е ниско долу кръста и яйчниците, онзи ден дори имах леко прозрачно течение и много се уплаших. Не е постоянно, моментно е. Да не би това да са някакви контракций? Питам защото с каката не съм усещала подобни неща и като цяло нямам представа как точно се случват контракцийте защото я родих със секцио, дори и подготвителни не съм усещала.  newsm78
Иначе за изследванията, при мен от миналия месец еритроцитите ми бяха 3,92, но лекарката ми каза да не се притеснявам и било нормално на този етап да са малко по ниски.
Гледам вече сте почнали да пазарувате за бебоците Simple Smile. И мен ме сърбят ръцете ама мисля да поизчакам още някой месец и да напазарувам накуп. Ще видя на рождения ден на Хипо ленд дали няма да излезне нещо по изгодно, пък и на каката някое подаръче направо за Коледа.
Слънчогледче, пиши как е минал прегледа, надявам се всичко да е наред при бебо, и да се успокиш и ти най накрая Hug

# 382
Здравейте, момичета  Hug
Първо честито за хубавите новини, особено на Елица   bouquet
Понеже продължава разговора за количките- да снеса малко информация  Mr. Green - на 21,11 хиполенд имат годишнина и всичко ще е с -25% (мисля,че може да се добави и отстъпката от 5% с членска карта). Това мен много ми хареса,защото ще можем да си позволим и по-хубава количка за същите парички.
Иначе- при мен пак някакви гадости  Confused
Скрит текст:
Вчера бях на ФМ- детенце изостава с почти 3 седмици... И по-лошото- има нещо нередно със сърчицето- изпратиха ни за днес в 3та градска за ехокардиография, нищо не искаха да ни кажат повече... И така- сега пак чакаме и се надяваме всичко да е наред. Не знам още колко гадости ще мога да поема, надявам се само да се справим... Извинявам се ,че ви натоварих пак.
Лек и успешен ден от мен  Hug
Стискам ти палци и горещо се моля тревогите ти да са напразни!

# 383
Здравейте мамчета,
Аз бая време не съм писала тук, но за сметка на това ви чета редовно  Wink

Ние вече знаем цвета на гащите  Heart Eyes Ще си имаме мома  stork-girlб
Мн съм щастлива от този факт, толкова много исках момиче  Heart Eyes

За болките в гръба и аз съм така, страяни боли по гръбнака, по средата, вяска вечер, няма наместване, нищо не помага, само кат не лежа не ме боли. Но това е от изкривения гръбнак и сега екстрата хормончета и резултата е на лице. Изтръпват ми и рацете, но след тези болки няма и как.

Притеснявам се само, кат дойде време за раждане дали това нещо може да прави сериозен проблем, я мамите с опит да сподеят ако знаят?

Иначе болчици в корема си ги има, почти всеки ден, и се втвърдява, но доктора каза, нали не са през 5 мин така че няма да се притесняваш. От почивка и полягване се оправят нещата.

Аз се мъча със запека, еее вече не де, ама веднъж кат ме хвана и веднага цъфнах с хемороидите та сега се мъча с тях  (това също ми е стара болка от преди, абе явно всички слаби места сега се обаждат).

За килограмите съм добре до тук. Сега съм на същите с които забременях, въпреки че тези дет свалих от началото вече си ги върнах и то за един месец 3 кг. Трябва да се стегна малко, че съм се отпуснала от към въглехидратите, другите неща са ок.

Хайде мамита, мислете позитивно, не се стряскайте за дребни неща, щото вредим на бебоците си  Hug

# 384
Да се включа и аз малко с оплакванията и на мене ми се обаждат хемороидите ,който получих като подарък от раждането и сега се чудя как да ги лекувам преди с едно правено кремче се оправиха ,ама свърши и няма как да отида да си го купя скоро щото е от един манастир от далече .Ако има някоя мама с изпитано лечение на тях да сподели.От последните изследвания показват ,че желязото е паднало много драстично макар и още в норма.Последно време ми се подуват пръстите на ръцете и стават като кебабчета. Моята малката е болна от 4-5 дена и си седим само в къщи и е пълна лудница.

# 385
Мамите с болки в срамната кост биха ли споделили какво усещат по-точно? И аз съм с някакви болки в корема ниско по към ляво, но не мога да ги оприлича точно. Пусках стерилна урина за бактерии, но е чиста. Говорих с АГ, тя каза щом не са контракции било нормално, но все пак се притеснявам. Като лежа не ме боли, но в момента в който мръдна особено с левия крак усещам болката, по-скоро като усукване, тежест...не мога точно да я опиша.
Ако има някой с подобно оплакване моля да сподели. Относно болките в хълбоците не е от кг, и преди да забременея също ми се е случвало когато спя на страни, а не по гръб или корем. Simple Smile

# 386
Здравейте и от мен 
От години чета сайта. Страшно полезни ми бяхте в моментите когато бях отчаяна че ще успея да забременея отново.
Ето че вече  си чакам мартенче момченце и се присъединявам към темата.
очертава ми се да полежавам вкъщи повечко и ще се радвам да си общувам с вас.  с плацента превия съм и имам малко проблеми и болежки но се надявам че всичко ще е о.к. Много позитивизъм и спокойствие носите  мили мами.  Simple Smile

# 387
Здравейте и от мен 
От години чета сайта. Страшно полезни ми бяхте в моментите когато бях отчаяна че ще успея да забременея отново.
Ето че вече  си чакам мартенче момченце и се присъединявам към темата.
очертава ми се да полежавам вкъщи повечко и ще се радвам да си общувам с вас.  с плацента превия съм и имам малко проблеми и болежки но се надявам че всичко ще е о.к. Много позитивизъм и спокойствие носите  мили мами.  Simple Smile

Добре дошла и леко бременеене  Hug

# 388
Здравейте отново!

Да разкажа как беше при мен относно помпата за кърма - преди раждането видях къде се продава Авент механична (нямаше други от този тип в нашия град тогава), но не си я купих. Мислех си - после, ако имам нужда. И в болницата като ми слезе млякото и като станах като Памела в най-цомбестия период Simple Smile и мъжО веднага ходи да ми купи помпата. И добре, че се цедях в началото, то просто няма начин бебето да го изсуче всичкото това. Цедях и хвърлях, беше ми жал за коластрата, но в болницата няма начин да се запази. В началото цеденето беше трудно, млякото трудно излизаше от твърдите гърди, а и каналите нали не са разработени. Преди цедене слагах топли кърпи, след цедене - студени. И така постоянно, почти не бях спала до изписването, но няма как Simple Smile След това се цедях още известно време вкъщи, но все по-малко и по-малко, за да не предизвиквам хиперлактация. Посъбрах и малко кърма във фризера да има за спешни случаи, но почти не ми е трябвала, де. И после вече помпата не съм я ползвала. Кърмих 1 год. и 8 месеца.
Разбира се, при всеки е различно, но бих препоръчала да си купите една механична помпа и да си я носите в багажа в болницата (има и по-евтини варианти от авент и медела, всеки ще си прецени), но електрическа помпа би ви трябвала, ако възникне някакъв проблем и това са отделни случаи, в последствие ще си прецените. Призива ми е да не си купувате електрическа преди раждането, да се надяваме да не ни е необходима  Grinning
Бих препоръчала да попрочетете това-онова за кърменето в подфорума. Има какво да се научи и да сте подготвени и да сте уверени Hug

За болките - изпитвам най-различни болки на най-различни места  Laughing  Имам болки когато се преобръщам в леглото - едно в корема, и втора - в тазовите връзки ли как да ги нарека - там където е връзката между бедрата и таза. Но то е нормално - връзките се разхлабват, за да може тазът да се разшири. Същите болки ги имам и при раздвижване, ако съм постояла седнала. А в срамната кост ме пробожда от време на време при някое по-рязко движение най-често. А и коремът ми е стегнат от няколко дни, та си предписах магнезий, докато се видя с АГ Simple Smile

Спирам с романа. Хубав ден на всички и стиснати палци за слънчогледка  Hug

П.П. Дописвам да кажа, че и болките в гърба не са ми непознати Simple Smile Вече съм си купила 3 броя различни възглавници. В офиса ако нямах, не бих могла да изкарам деня. Но да питам за тези дългите възглавници - от къде си купихте, но да е със сносно качество и на добра цена, най-добре онлайн Simple Smile Дали да не погледна и в китайските сайтове ...

А момичето, което вчера получи бельо за бременни може ли да пише зимен клин ли си купи, достатъчно плътен и топъл ли е да се ходи само по него и с туника и ако може някакви размери да си измери (не знам какви размери, може би ханш и колко е висока) и кой размер си е взела. Аз от същия сайт заглеждам момчешките потничета.

Последна редакция: вт, 28 окт 2014, 10:47 от divka

# 389
  • София
За помпата и кърменето мога да споделя същия опит: На втори/ третия ден в болницата се събудих и буквално ми бяха станали двойни гърдите (пък си мислех, че няма накъде повече). Беше ми дошла кърмата и ако не беше помпата (също механична на Авент) не знам какво щях да правя. Имайте предвид, че в началото цеденето боли доста (особено ако са напрегнати гърдите). С  цеденето на ръка въобще не успявах да се справя, а с помпата облекчавах положението. От личен опит също препоръчвам да се сложи помпа в чантата за болницата. Аз я бях стерилизирала, но също хвърлях кърма в началото, защото то бебето суче 5-10 мл, пък се изтискват много повече.

Общи условия

Активация на акаунт