Юнак или мадама шава във коремчето на МАРТЕНСКАТА мама?! - тема 3

• 37 678
  • 736
  •   1
Отговори
# 360
Sweetɣ , според мен няма смисъл да се купуват електрически помпи, понеже те са най-подходящи в случаите, когато бебо се храни изцяло на изцедена кърма. А когато целта е доизцеждане или облекчаване на напрегнати гърди, мисля че е достатъчна и ръчната помпа. И на лекциите където ходя препоръчват точно това. Иначе за марка, аз си взех ръчната на Авент от Айко миналата седмица и дори беше на промоция на 49 лв. от 99лв. Само не съм сигурна до кога продължава промоцията. Ето я и помпата :

http://aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=108&pid=77192

Буби, честити нови придобивки Simple Smile И аз така от време на време си купувам по нещичко. Онзи ден си взех едно синьо суитчърче с ушички от лидъл за бебо Simple Smile Много пухкаво и меко и гледам че и другата седмица ще ги пускат пак Simple Smile Изкушавам се да взема и още едно, но друг цвят Simple Smile

# 361
  bouquet Успокоих се значи не само аз не се сдържам да купувам  Rolling Eyes Само дето ММ излезе малко суеверен и не е много съгласен

# 362
Здравейте скъпи Мартенки   bouquet  bouquet  bouquet

Първо добре дошли на новите ни попълнения в групата  и лека бременност ви желая с много пухкави финалчета накрая  Hug Hug Hug

На всички мами споделили хубавите новини след прегледите ще кажа само едно голямо БРАВО, а на тези с притеснения - КУРАЖ !! Всичко ще се оправи!

Слънчогледче
, стискам палци всичко да е наред с мъника. Ако искаш мога да ти препоръчам лекарка специалист по пренатална диагностика. Много е добра и определено си разбира от работата. И коректен съвет ще ти даде и ако има нужда от нещо повече ще те ориентира какво и къде да направиш. Тя е специализирала в Германия при един от най-добрите пренатални лекари и хирурзи. Пиши ми ако решиш. Успех!

Иначе аз отдавна се съм се включвала, но нямаше с какво да се похваля. В петък бях на ФМ в 21г.с., вече сме 450гр. и всичко ни е наред. Кистичката в главичката е изчезнала и вече съм по-спокойна в това отношение.

ОБАЧЕ, не може да няма проблеми, та сега ме пращат на хематолог за консултация, че имам доста ниски нива на еритроцитите, а и имам някакъв проблем с антителата. Доколкото разбрах организма ми ги разграждал, каквото и да значи това. Аз съм 0- и това доста ме притесни да не навреди на бебчо ако той е + да не го отхвърля в един момент.  Cry А и еритроцитите пренасят кислорода през плацентата, а ако са малко да не стане така, че да няма достатъчно за бебо Sad Ох, много съм се наплашила... Cry Утре сутрин заминавам на изследвания. Стискайте палци!!!

Има ли някоя мама подобен проблем ? Какви са ви нивата на еритроцитите и има ли други с ниски такива?  newsm78 Cry newsm78

Смехуранка, на мен кръвната група е А- и миналата седмица ми направиха изследвания и с антителата всичко било наред, така ми казаха, но при мен е първо раждане, а при теб първо или второ е?

# 363
  • София
Здравейте и от мен ,редовно ви чет а,но от малката никаква възможност да се разпиша не ми остава ,компютъра е нейна зона  Mr. Green .
Гледам интересни теми сте захванали ,все за покупки  Laughing .
Количка за момента нямам  намерение да купувам ,тази от Йоана е все още Ок и ми е доста удобна http://xn----9sbapbsbaocbk2b6ih.com/ethos-trio-2010-giordani/ .При нас има лек проблем с асансьора ,който е доста тесен и основно само колички с прибиращи се дръжки влизат в него ,така че нямам и голям избор .За момента съм решила към годинката на бебо да се сдобия с някой готин модел триколка на Смарт Трайк.Имах съседка с такава и направо и завиждах за триколката ,много са удобни !
Кошара за бебо няма да купувам също ,ще ползва на кака си ,която още спи в нея .Тя е размери 120 см на 60 см .Но за сметка на това ще търся двуетажно легло за детската стая .
Обсъждате и помпите за кърма .За мен беше много полезен уред.В началото бях с ръчна на Авент ,но по-късно си подарих Мини Електрик на Медела .Мога да ви кажа ,че направо се родих с нея.Въпреки че бебето го кърмех ,помпата беше най-използвания от мен уред .Постоянно ми се налагаше да стимулирам лактацията с помпа .Също и събирах кърма .Тъй като точно тогава върлуваха доста грипни вируси и не смеех да взимам бебето с нас ,ако ходим да пазаруваме или по магазини .Оставях я на баба й спокойно ,тъй като винаги имах добро количество замразена кърма .Моят съвет е ако можете да си го позволите ,да заложите на електрическа помпа  Peace .
Аз съм пък в чуденка за шезлонг.С Йона ползвах най-обикновен на Бертони ,а сега ми се иска да взема някакъв по-джиджан модел.Чудя се какъв точно и дали да не е направо като люлка .
 ooooh!  ooooh!  ooooh!  Йоанa вече ми реве за компютъра ,друг път ще дописвам !
Лека вечер от мен !

Последна редакция: пн, 27 окт 2014, 07:19 от geryaleksandrova

# 364
Смехуранка, на мен кръвната група е А- и миналата седмица ми направиха изследвания и с антителата всичко било наред, така ми казаха, но при мен е първо раждане, а при теб първо или второ е?

Ами при мен е втора бременност, но първа успешна. При миналата ми биха анти-д Гамаглуболин след края й и би трябвало всичко да е наред с антителата към +бебче. Обаче тези еритроцити ме притесняват, че рязко спадат -  за месец и половина от 4.08, което пак беше една идея под нормата, сега са 3.86.. А и другото с което имам проблем са автоеритроантитела или нещо от сорта. Честно казано не разбрах какъв тип са и каква е разликата. Утре сутрин директно отивам в хематологията и дано всичко да е наред. Ще кажа после какво е станало. Simple Smile

Лека и спокойна вечер от мен момичета и прекрасна нова седмица ви желая  Hug Hug Hug

# 365
взех си онзи ден кръвните аз, хемоглобина е паднал още и вече е 110
правих си оглушки, но ще почвам ферофолгамата   ooooh!
освен това холестерола ми е висок -7,4 при горна граница за умерен риск 7,8  Tired
явно при нас си е наследствено, защото всички сме така
да кажеш, че се тъпчем с кой знае колко мазна храна- аз почти не ям готвено, карам на салати, плодове, не ядем никаквви боклуци от рода на маргарини, колбаси, ама факт ...
и една стерилна урина ще ходя да пусна, че в един ден две урини нямаше как, в обикновената нищо притеснително
прегледах се за хидронефрозата- 0 към 1 степен- за сега няма притеснително и вероятно като родя ще се оправят нещата
спокойни дни на всички ви  Hug

# 366
mini, радвам се, че нещата са се стабилизирали.

Smehuranka,стискам палци! Много положителна енергия към теб и slanchogled

При мен нищо ново. Червата горе-долу се стабилизираха, по малко започнах да въвеждам различни храни. Но май се появи запек пък сега, защото фибрите ги бях отказала...
И аз се чудя дали ръчна или електрическа помпа... попадам на различни мнения. Иначе искам времето на минава по-бързо... В 18г.с. съм само, а и сега като стана студено, много не излизам и трябва да си търся занимания в къщи.

Хубава седмица на всички и само хубави новини!    bouquet

# 367
  Аз така и не успях да използвам моята помпа Авент, сега зълва ми я използва и е много доволна, цеди, замразява и пак цеди  Rolling Eyes
  Та.. хубаво , наистина електрическите са по готини от ръчните, ама  ако  храните от шише, ако можете да изцедите , ако детето иска!  Simple Smile Дъщеря ми беше абсолютно на кърма 6 месеца, веднъж не пожела да пие от шише, отвратена беше от вкуса на замразената кърма, упорито отказваше всичко де що не е гърда.  Blush       
  Друг фактор беше и това, че с помпа ( каквато и да е, пробвах и с двойната електрическа на медела) не можех да изцедя повече от 40-50мл  общо от двете гърди. Не знам физика ли е , какво, ама това са някакви абсолютно невъзможни количества, имах доста повече кърма! Simple Smile Консултирах се и с консултанти по кърмене и те ми обясниха, че при доста дами е почти невъзможно да се изцедят  нормални количества с помпа.
  В крайна сметка помпата си седя в кутията , а ако имах нужда от облекчаване на гърдите - цедят на ръка по метода на Мармет .  https://xedra.wordpress.com/2009/05/09/handexpression/

# 368
ShySun ,статията е полезна ,мерси   bouquet
Аз на този етап само една дрешка взех онзи ден,да се зарадвам с нещо бебешко  Blush
Родителските тела  и мъжът ми вчера ме убеждават как било лесно да се напазарув и нямало нужда да се бърза. Спорим на тази тема в общи линии.
Аз вчера бях на ФМ - добре мина, всичко ни е наред. Този път и таткото беше с мен и бях щастлива.
Видяхме я на 3D - нали си е нашето "гарче" , харесахме си я  Blush Потвърдиха ми,че ще е момиченце.
Нямам търпение да се срещнем вече  Heart Eyes
Друго при мен интересно няма, апетит има ,ама не ми се качва на кантар  Flutter
Желая на всички март месец да се запознаем с хубавите си бебенца   bouquet

# 369
Добро утро и от мен, аз уж снощи тръгнах да си пиша поста, но гонихме баткото да спи, че не щя до късно и си забравих недописан поста, та сега пиша пак отново Simple Smile

Относно помпите, аз бих ви препоръчала особено на тези с първа бременност да поизчакате. Аз лично я купих след раждането, ръчната помпа на Томи Типи 2-3 дни след като се прибрахме с бебока в къщи и то защото първите дни още не се беше нормално регулирала кърмата и имах супер много кърма и то през нощта, когато бебо спинкаше. Та си мислих като имам помпа, чудеса ще станат, ама не беше така. Та като ShySun си се научих на ръка да си се изцеждам, и така се справях най-добре. На електрическите им е най-гадното звука, който ако ви е случая както при мен, да трябва най-вече през нощта да се изцеждате, ще трябва да се местите в друга стая, че да не събудите всичко живо-диво около вас. Реално ползвах помпата сигурно 5-6 пъти, със трудно събиране на по 30-40-50 мл. Докато на ръка се изцеждах в доста по-големи количества, но и то беше само колкото за облекчение. Бебо така и не пожела да пие от шише и до 6 месеца си бяхме изключително и само на цицо-хранене. Ако си бях купила някаква скъпа електрическа сигурно щеше да ми е доста мъка да ми стои безполезно опакована. Като си хванахме ритъм с кърменето, и кърмата си стана регулярна, даже и не ми се е налагало да се изцеждам.

Смехуранке аз съм А (-), след раждандето ми биха имуноглобулин, че бебо е +, и правих миналата седмица изследване, но нямам нещо специфично около антителата, а само че, аглутационния тест, метод на Кумбс и ензимния тест са отрицателни. Еритроцитите са ми 4,52, от норми 3,70-5,40. Дано всичко да се окаже на ред  Praynig

Хемоглобина и на мен си ми пада всеки път, и уж си мислих, само с храни богати на желязо ще се оправя, ама не се оправям кой знае колко, да не кажа, хич, та все пак тръгнах да си пия всеки ден Тот'хемата. Дано на следващите изследвяния да се е повдигнал леко, че вече ми е станал 110.

Бебешки дрешки и бебешки неща, този път не съм купувала, но не от суеверие, а от нямане нужда. Но, миналия път си купувах винаги като нещо си ми харесваше, не ме гонеше суеверието, и слава богу, всичко си мина на ред.

Болки в срамната кост имам този и път и аз, и те като съм седнала и като ставам са ми ужасно силни понякога. Трябва ми леко да постоя права, и бавно да се раздвижа, че иначе супер ме боли. Уж било от разтягането, ама миналия път не ме болеше така. Пък сега съм като баба. Верно, че този път съм и по-дърта от предишния, ама чак пък толкоз ли  Crazy

Аз в петък съм на преглед и нямам търпение да се видим с бебо  Heart Eyes

Хубав ден и хубава седмица желая на всички ви  Hug

# 370
Аз да се включа по темата с болките Simple Smile От едно известно време през нощта страшно ме болят ставите горе и отстрани, на хълбоците точно. На която страна съм легнала - долният крак боли повече, горният по-малко, но и той. И се будя от болка и някакво схващане...това дали е нормално на този етап? 4,5 кг + съм, не е толкова много според мен, за да е от моята тежест. Коремът също не ми е голям... newsm78

Някой с подобни болежки?

# 371
Добро утро, момичета, радвам се че при повечето всичко е наред. Мен много ме сърбят ръцете да купя нещо за бебо, само гледам по щандовете и въздишам, но ще се въздържа, за да разбера първо пола. За болките в костта много хора ми казаха, че са нормални, намерих облекчение като спя с една възглавница между краката, много помогна. Усмихнат ден на всички Simple Smile

# 372
JT, пиеш ли магнезий?!
Редовното му вземане може и да по-омекне положението. Аз вече се старая от вчера да го пия редовно, та се надявам и тези болки да ми по-поминат.

# 373
  Аз съм с такива болки в бедрените стави. Като спя ме боли тази, върху която съм легнала. Има нощи, в които място не мога да си намеря, подпъхвам няколко възглавници зад гърба и спя по гръб в  "приседнала" поза.  Wink  За съжаление са нормални... предишния път бях така до края.  Wink

# 374
Аз да се включа по темата с болките Simple Smile От едно известно време през нощта страшно ме болят ставите горе и отстрани, на хълбоците точно. На която страна съм легнала - долният крак боли повече, горният по-малко, но и той. И се будя от болка и някакво схващане...това дали е нормално на този етап? 4,5 кг + съм, не е толкова много според мен, за да е от моята тежест. Коремът също не ми е голям... newsm78

Някой с подобни болежки?
При мен е същото,но аз си мислех,че понеже досега не съм спала на една страна,а все по гръб и  по корем,затова ме болят. Точно на същото място и точно по същия начин.

Общи условия

Активация на акаунт