Юнак или мадама шава във коремчето на МАРТЕНСКАТА мама?! - тема 3

• 37 659
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
gm01, точно такава си е болката, както я описваш. Мен също ми е леко чужда тази болка, при положение, че с баткото съм нямала такава болка.

Питах АГ-то, каза че, било нормално в ляво долу да се чувства като придърпване, стига да е само от пред, че почвало да става притесняващо ако болката от пред отивала от зад и към крака или кръста... не питах защо и какво означава не дай си Боже такава болка, но поне при мен засега си е само отпред. Но, понякога при ставане от седнало положение, имам чувство, че мога да падна, ако не стана по-бавно или ако не се хвана за нещо. Само ухкам и пъшкам от тази болка.

Добре дошла на Тед и леко бременеене ти желая.

slunchogleda, направо ме хвърли в тъча с часовете при Велковски, аз мислих да ходя при него, че и миналия път ходих пак при него и останах доволна, но ако има места чак за в декември, ще трябва да търся и аз друго решение  newsm78

Имам си и аз една дълга възглавница, която уж бях взела миналия път като за кърмене, но преди това, много и се нарадвах и за спане. Сега трябва да си я изперя и пак да си я ползвам, че наистина големи дружки си бяхме при всяко лягане и спане  Mr. Green

Ай чаЛ засега, отивам да похапна нещо  cook

# 391
divka взех си ватиран клин. Синтетика е с тънка вата отвътре, много е плътен и не е "мъхнат" отвън , а стои гладък. Взех го точно с тази цел туника/рокля + клин.  Peace  Това е най-плътния и топъл клин за бременни, който съм виждала до сега, обикалях и магазините, нищо друго не върши работа. Всичко е тънко без вата.. Размери мерих спрямо таблицата в сайта, отговарям на М и мистои много добре, има даже аванс около корема да расте още Simple Smile

За дългите възглавници, гледам сега има в хиполенд за около 20-тина лева. По-меки са, с някаква синтетична вата отвътре , но никак не ми се дават 100 лв за възглавница със спелта.  Някой друг имал ли е от тези по-меки възглавници, на Бертони мисля бяха  newsm78 ?

Последна редакция: вт, 28 окт 2014, 13:07 от ShySun

# 392
Мислите ли  че  вида на бельото е от значение за намаляване на болки и придърпвания . Питах моята лекарка дали да ползвам колан - тя каза не.
А пък болчиците не спират от какъв ли род не - придърпване, прибоцкване от време на време в кръста. Чета постове и ту се плаша ту се успокоявам.  Май почти няма мама без болки. важното е да няма кървене зъцапване и т.н.
Та на въпроса  -  вашите лекарки препоръчват ли ви някакво по специфично бельо.

# 393
Колан за поддържане на корема най-често препоръчват при многоплодна бременност.  Peace   А за вида на бельото - да има значение, стегнато и впито бельо само може да влоши положението.  Предишният ми АГ ми се беше карал като ме видеше с дънки с колан  Embarassed

# 394
Нормално ли е да имам по 2, 3 безболезнени стягания на корема на ден? В 20 гс съм.

# 395
Добро утро. Само да се оплача, че снощи ми извадиха зъба. Беше мн лошо счупен до корена и 2 пъти ми слагаха местна упойка за да издържа 1.30ч. Даже ме шиха накрая  Cry Идеше ми да викам от болка като ме отпусна упойката, а и се подух. Сега ще се мъча да хапна нещо, че бебчо протестира цяла нощ.  ooooh!   bouquet

# 396
Добро утро!

bubeto2401, много е гадно, разбирам те какво ти е, но ще мине. Първия ден е най-зле - поне при мен бе така, после отпуска.   bouquet

И сега да се представя:

Здравейте,

Записвам се при Мартенските мами, термина ми е на 30.03.2015. Бебо върви по-малък и затова първо се бях записала при Априлските, но по последна М съм си на 30.03.2015.

Smehuranka, много хубава тема.  newsm51

В понеделник бях на ЖК, но бебо бе седнал и не се видя момченце или момиченце е.  Weary
На 19.11. съм на ФМ и се надявам тогава да се разбере.

Днес ще ходя в 212 кабинет в Майчин дом да ми вземат кръв за БХС, някой може ли да ми каже дали ще трябва да чакам много?

# 397
  • София
Мисля, че някой вече беше споменал в темата, но все пак днес попаднах на информация, че в периода 21-24 ноември 2014, в Интер Експо Център-а ще има Бебемания. Добър повод да се видят накуп всичките му различни колички Simple Smile.

# 398
Мисля, че някой вече беше споменал в темата, но все пак днес попаднах на информация, че в периода 21-24 ноември 2014, в Интер Експо Център-а ще има Бебемания. Добър повод да се видят накуп всичките му различни колички Simple Smile.

Там съм  newsm10

# 399
ShySun, благодаря за инфото за клина  Hug Ще си го поръчам на заплата, че само с един чифт дънки си карам  Blush

Ще чакам някой да се похвали, ако си купи дълга възглавница на "хубава" цена. Определено 100 лв. не мога да дам за възглавница.

# 400
Здравейте мамита   bouquet  bouquet  bouquet

niki-ta, добре дошла миличка и лека и пухкава бременност ти желая с един прекрасен финал през месец Март  Hug Hug Hug

Буби, знам какво ти е миличка. Sad Пиивай повече течности и похапвай картофено пюре и други меки храни за ден два. После ще заздравее и ще можеш всичко да си ядеш. На мен ми правиха операция на киста на зъба преди няколко месеца и около седмица живях на пюре и сокове.   Най-лошото ще е първите дни. Стискам палци да се оправиш бързо!  Peace

Antoaneta_y , това за бебеманията е много добра идея Simple Smile всичко може да се види и прецени на едно място с много фирми, а не да обикаляме по магазините и да издирваме разни неща на различни места. Аз не знам дали ще имам нужда да ходя, понеже си имам почти всичко от племенника, но може и да полюбопитствам и да се разходя Simple Smile

ALMIRRA, предполагам че е нормално, понеже таза се подготвя, а и бебо се намества и разширява матката с доста бърза скорост. Ако много  те боли пиивай по едно но-шпа, поне да нямаш дискомфорт. Ако обаче нещо те притеснява или болката се усили или зачести, най-добре да се консултираш с лекар.

divka, гледах в Айко възглавници за кърмене по двайсетина лева и ми се сториха доста удобни. Аз такава си уших - продълговата с опция за връзване в двата края че да става и за кърмене и за спане през бременността.

Гледам за болки си говорите, та и аз да се включа. От около седмица кръста ме побърква. Седя - боли ме, готвя -  боли ме, като легна пък тазобедрените стави ме болят, ако не съм си сложила възглавница между краката. Накратко - превръщам се в развалина направо. Sad Ама съм склонна всичко да изтърпя, само бебони да е добре! Simple Smile

Утре ще видя резултатите от безбройните изследвания, които ми пуснаха, та ми стискайте палци всичко да е наред!

Това е от мен, лек и успешен ден на всички Simple Smile

# 401
Смехуранка, възглавницата с какво я напълни ?

# 402
Имах останал дунапрен от този които ползвах за направата на обиколниците на креватчето на бебо и вата от юрганчето. Нарязах дунапрена на дребни парченца - 1см/1см и го увих в останалата вата като палачинка. Имах и една стара възглавница със силиконова вата която разпределих вътре по дължината, че да стане малко по твърда възглавницата. После си го заших в обикновено хасе и му сложих  връзки от двете страни, че да може да се връзва. Да ти кажа без нея не заспивам, много ми е удобна.

# 403
Благодаря ти! Аз сега спя с обикновена възглавница, но ми е дебела и неудобна, ще използвам нейния пълнеж, но предполагам няма да стигне и ще трябва още нещо, за да направя дълга.

# 404
Здравейте мамчета и коремчета и добре дошли на новите момичета  Hug Аз да се оплача-хемоглобина ми е вече 104, кръвното и то ми е ниско и сутринта така ми прилоша, че лежах като пияница на пейката на автобусната спирка  ooooh! Някой знае ли при колко хемоглобин трябва да започна да взимам желязо, доктора не каза нищо и аз забравих да питам, но и понеже съм анти-лекарства и не ми се иска и това да гълтам. Ноооо, при перспектива от силно спадане след секциото и евентуално кръвопреливане, от което ме е страх като от смъртта  #Crazy (ама така е то, който много книжки чете после в главата му какви ли не страхове се въртят) бих пила всичко. Оказа се, че от магнезия -по-конкретно шуслерови соли номер 7 ми пада кръвното и ми прилошава, така че сега имам избор между крампи или припадъци  Sick Другата екстра е, че плацентата ми била ниско и ако имам прокървяване да тичам в болницата, не можело според лекаря нищо да се направи предварително, да се пазя и толкова  Confused На въпроса как да се пазя ми отговори-ами нищо специално, ама сега освен че ме психира друго не стана  Twisted Evil Отново ни потвърди за момче, ама то това аз си го усещам и сама, то много капризна работа е това  Joy От понеделник ще ми идва заместника да го обучавам, младеж на 26 г. с татуировки и обеци  Sunglasses, значи още поне месец съм твърдо на работа, а така като ми прилошава май нещо ми идва в повече  Sad. Е, наоплаках се, голямо съм мрънкало, хубав и по-слънчев ден на всички   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт