Юнак или мадама шава във коремчето на МАРТЕНСКАТА мама?! - тема 3

• 37 654
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
При мен кола-маската мина безпроблемно, но преди това съм ходила на фотоепилация и съм се поддържала пак с кола, а усещането е доста по-различно, след бръснене боли доста, но само първите 2-3 пъти.
Минах през "Лидл" преди малко - има страхооотни момичешки роклички. Аз нали се бях настроила за девойка и сега очите ми само в рокличките се забиват.

# 421
Здравейте момичета ,аз не съм писала скоро ама няма и какво да се похваля освен ,че беболина е акробат постоянно я усещам ,аз такова чудо с бъдещата кака не съм усещала ,може би защото тогава съм била с предна плацента .Направо не  знам пак като пия едно кафе става някакъв купон в корема ,ама без кафе не мога защото кръвното ми е 80/50.
 Butterfly<3 да питам с това скъсяване на шийката не ти ли предложиха серклаж .Според мен си пий хапчета изписани от АГ ,защото контракцийте не са шега работа и не трябва да ги има знам че всяка майка е готова да ги търпи ,ама в толкова ранна бременност не са шега.Надявам се да не ми се сърдиш  за поста.

# 422
Sweetɣ мисля, че причината е  да се избегнат напъни при ходене в тоалетната, при които се свива и напряга и матката. Самите напъни при естествено раждане се усещат точно като за  ...  smile3550 

Аз освен да се оплача, че тези дни ме перат нервите....   #Silly #Silly #Silly ,ама мнооооого.

# 423
А, и мен  Laughing И онзи ден за капак ревнах насред вечеря, мъжът ми милия ей такива очи отвори  Shocked Да казвам, че причина нямаше май е излишно, ужас просто Whistling

# 424
 Мен и едни тежки мисли са ме налегнали за възпитаване на 2 деца, за развитие в наш'та мила държава с наш'те мили сънародници, за любимата свекърва  Banghead , бебешки пубертет ,  застрашително бързо растящи килограми , ремонт .. . Детето втора седмица  не е на ясла, а като гледам и трета поред ще има. И в 03:00 като ококоря очи и не мога да заспя пак и само ей такива ми се въртят , направо ми се доревава.
  Хормона е главния виновник, знам си аз!  Crossing Arms Ще ми мине след 2-3 дни  Crossing Arms  Позитивен човек съм, ама и аз си имам моите мрачни дни.

# 425
Да попитам мамите, който са раждали със секцио, ползвали ли са колан или някакво специално бельо за прибиране на корема, защото на мен категорично ми забраниха първия път. А корема доста бавно ми се прибра като цяло, и като си помисля че сега пак така ще е направо ужас.  newsm78

Не съм ползвала колан след секциото, по-точно докато се наканя да си взема коремът ми се прибра и просто нямаше нужда. Сега за пръв път чувам, че не трябва след секцио да се ползва пристягащо бельо.
Дори планирах да отида и да си взема предварително, за да почна да го нося веднага след раждането, просто не вярвам, че този път фигурата ми ще се възстанови толкова бързо и почти без усилие. Като гледам как се трупат тия килограми, краката ми как оттичат от сега, лицето ми цялото изринато  newsm45 newsm45 newsm45
ShySun на мен йогата много ми помагаше първия път да се справя с безсънието и безпокойствието, ако имаш време и желание пробвай.

# 426
Здравейте,

не съм се разписвала от миналата тема, като гледам и тая ще свърши скоро. Ужас е просто, малката кака, ако не е на ясла, ще е вкъщи болна, а ако е на ясла (което е на 2 седмици за по 2-3 дни) съм на работа. Чета ви редовно от телефона, но не ми е удобно да пиша.

И аз минавам да се похваля, че ще са ми шарени децата - този път момченце  stork-boy newsm44. Може да ни отразите на първа страница.

И сега по темите:

Shy, и аз като теб съм притеснена, дали и моята Дани няма да ревнува от малкия мъж. Как ще се справяме с възпитанието на 2 деца, чисто организационно как ще потръгнат нещата. Този път поне майка ми няма да е на работа няколко месеца и ще помага.

По отношение на покупките съм на никъде. Желанието ми не че го няма, но ни предстои да се местим и с всичките боклуци, които сме натрупали сега, не ми се местят и други неща. А толкова го отлагахме това местене, че вече искам да се изместя и да си наредя всичко, както си е редно. Домошар съм и обичам вкъщи всичко да е в ред, а изобщо не е последните 2 години.

Така и не съм събрала смелост да си направя кола на интимните части. Пробвала съм с епилатор, адска болка, не само на момента, а и следващите дни. Ползвам такива сериозни методи само за краката. Голяма съм фльорца, ама не търпя на такава болка, евентуално обаче като родя, смятам поне да опитам веднъж.

За коланите от опит не мога да кажа, но до колкото знам, при секцио ги забраняват, понеже връзките не можели да зарастнат нормално с него. Дали не бъркам  newsm78!

Приключвам засега, че ще стане километрично иначе. Обещавам по-късно да се включа пак!

Хубав петъчен ден от мен!  bouquet

# 427
Здравейте момичета и аз на отчет! Преди една седмица бях на преглед и много се зарадвах че доки ми каза че вече мога да се движа, но от 4 дни съм с много силни контракции, смениха ми Нутри мага с Магнерот, който пия 4х2, но все още няма ефект! Вчера много се притесних и отидох при АГ ми от ЖК, измери шийката беше 3,9см, бебо е Ок,каза имаш чуствителна матка и ми изписа Коринфар (Нифедипин), който не посмях да пия,защото и без туй съм с ниско кръвно! С Нифедипин в САЩ лекували контракции! От днес пък имам тъпа болка в кръста от лявата страна, ужас все нещо трябва да има! Само се моля бебчо, да расте и да е жив и здрав, не ми пука от болките! Това от мен пооплаках се! Радвам се за всички мами! И аз с нетърпение си чакам ФМ! Поздрави от мен!
И аз пих Нифедипин,но само 2 хапчета и после ходих като замаяна 2 дена с кръвно 60/40 и го спрях без изобщо да се обаждам на АГ-то.

# 428
Здравейте, аз съм Десислава на 26 г. от София. Термина ми е на 11. 03. 2015. Очаквам две момченца, двуяйчни близнаци. Лека бременност на всички!!!

# 429
Здравейте момичета ,аз не съм писала скоро ама няма и какво да се похваля освен ,че беболина е акробат постоянно я усещам ,аз такова чудо с бъдещата кака не съм усещала ,може би защото тогава съм била с предна плацента .Направо не  знам пак като пия едно кафе става някакъв купон в корема ,ама без кафе не мога защото кръвното ми е 80/50.
 Butterfly<3 да питам с това скъсяване на шийката не ти ли предложиха серклаж .Според мен си пий хапчета изписани от АГ ,защото контракцийте не са шега работа и не трябва да ги има знам че всяка майка е готова да ги търпи ,ама в толкова ранна бременност не са шега.Надявам се да не ми се сърдиш  за поста.
Мила шийката ми е напълно нормална на дължина, даже преди два месеца беше 3,2 см, от утрогестана вагинално се е удължала! Нормалната дължина на шийката на матката на една бреминна е от 3 до 4 см, но има жени с по дълги и с по къси шийки по рождение! Вчера се чух с приятелка, която е акушерка, и тя каза да не вземам Нифедипина, като и казах че съм с ниско кръвно! Пия голями дози магнерот,и се надявам да отминат! Май забравих да кажа че контракциите ми са много над 10 на дена,но безболезнени!

# 430
Butterfly, питай АГ дали това лекарство няма някакъв заместител, щом не ти влияе добре на кръвното  Peace

# 431
аз две бременности изкарах с кръвно 60/40 Simple Smile тази е с малко по-високо 80/50
никога не съм пила лекарства
навремето само като студентка, че учех в Габрово, университета на баира- не можех да се кача, направо ми спираше сърцето Simple Smile)) немаше начин
така е, болежките ни ще се обаждат все повече, а добрата новина е, че остава все по-малко Simple Smile)))
живи и здраяви да сме ще ги избутаме
ей сега като се обърнем- идва Коледа, Нова година, аз през януари имам една рожденичка, в края на февруари- втора и покрай емоциите с тях ще дойде и раждането
добре дошли на новите попълнения   Hug

# 432
Привет девойки!  Hug

Нямам с какво да се хваля а пък и не ми се оплаква  Laughing тъй че само минавам да ви нагледам (не че не го правя нон стоп).

Утре заминаваме за Сливен с мъжо и детето на гости на нашите, дано малко се разсея от това еднообразно ежедневие.

Следващата ми консултация е на 12.11 а после имам и още една на 17.11. Вече нямам търпение. Ритаме доста по често и усезателно от преди и реагираме на разни шумове (крясъците на каката или коментатор на мач)  newsm78 Joy Луда работа  hahaha

Ще пиша сигурно като се върна в Понеделник.

До тогава - прегръдки и хубав уикенд.  Hug

# 433
здравейте и от мен, рядко пиша, но ежедневно чета темата
днес бях на преглед - еми със сигурност потвърдено  stork-boy - ако може да ме отбележете на първа страница
иначе тази бременност не ми е като първата - коренно противоположна, сега в петия месец еми нямам толкова енергия като първия път и освен това имам ужасни киселини от всичко постоянно, не знам как ще карам
та това е от мен .. нищо интересно, бременея си лежерно и така Simple Smile

# 434
Butterfly, питай АГ дали това лекарство няма някакъв заместител, щом не ти влияе добре на кръвното  Peace
Заместител няма! Нифедипина ми бе изписан за контракции, в САЩ така ги овладяват, с калциеви антагонисти! Има няколко групи лекарства, които се употребяват за подтискане на контракциите:магнезиеви препарати, спазмолитици(но шпа, спазмаалгон,бусколизинг,папаверин),калциеви антагонисти (Нифедипин, Коринфар и др), и други. Аз съм химик, който анализира лекарства, и съм добре запозната със почти всички лекарства особено Актавистките (Работех за Актавистл)Единият от следящите ме АГ изписа Магнерот, а другият Нифедипина, реших за сега да пробвам с Магнерот! Онзи ден на прегледа се успокоих, че нямам скъсяване на шийката на матката от тези контракции, макар и да бяха неболезнени! Хубав и слънчев ден и спокоен уикенд!

Общи условия

Активация на акаунт