Юнак или мадама шава във коремчето на МАРТЕНСКАТА мама?! - тема 3

• 37 656
  • 736
  •   1
Отговори
# 405
Аз да споделя за ниската плацента, че и мен ме предупредиха, че е по-ниско отколкото трябва.
По принцип долната част на матката се разтягала повече и по този начин от самосебеси плацентата след известно време се оказвала по-високо.
Нищо не можело да се направи, за да се повдигне.
Казаха ми да не вдигам тежко и да не се претоварвам физически, ама то това май си е всевалидно...

# 406
Добър ден
Аз не съм се разписвала скоро май  Simple Smile
Миналата седмица бях на фетална морфология, всичко е наред, беба беше 370гр и мнооого активна, през повечето време краката и бяха на главата, не знам гимнастичка ли ще я правим  Laughing

Да ви се оплача, снощи доста ме заболя, като започна от кръста и стигна ниско в ляво, чак не можех да мръдна, ако мръднех левия крак ме пробождаше силно, след но-шпа се пооправи, вече съм ок но беше гадно  Crazy
Някоя мама да е имала същите оплаквания?

За бельото, нямам препоръки от лекаря, аз сама си избирам да е по свободно и да не ме притиска, просто така ми е по-удобно.Дънки не нося, наблягам на клинчета, даже вчера си купих още един, само че термо клин за зимата, мисля и един панталон за бременни да си взема  Simple Smile

Хубав ден на всички   bouquet

# 407
Здравейте! Simple Smile И мен ме уредиха с 2 панталона за бременни. Направо супер много се израдвах защото са ми баш по мярка. Heart Eyes Така ми отпада тази покупка. Относно бельото ползвам си текущото, което си имам, не съм взимала нещо специално. Нося памучни бикини, отдавна съм премахнала прашките и изкуствените материй от бельото си. Само си купих един нов сутиен от Триумф за доста уголемения ми бюст, но нямаше на къде вече.  Shocked
Да попитам мамите, който са раждали със секцио, ползвали ли са колан или някакво специално бельо за прибиране на корема, защото на мен категорично ми забраниха първия път. А корема доста бавно ми се прибра като цяло, и като си помисля че сега пак така ще е направо ужас.  newsm78

# 408
Здравейте,мамчета!Аз от цяла седмица усещам едно"почукване" ниско долу и си мисля,че е беболин.При вас как е?

# 409
Здравейте,мамчета!Аз от цяла седмица усещам едно"почукване" ниско долу и си мисля,че е беболин.При вас как е?

И аз усещах в началото точно това, почукване, побутване, само че на различни места Simple Smile

# 410
Здравейте! Simple Smile И мен ме уредиха с 2 панталона за бременни. Направо супер много се израдвах защото са ми баш по мярка. Heart Eyes Така ми отпада тази покупка. Относно бельото ползвам си текущото, което си имам, не съм взимала нещо специално. Нося памучни бикини, отдавна съм премахнала прашките и изкуствените материй от бельото си. Само си купих един нов сутиен от Триумф за доста уголемения ми бюст, но нямаше на къде вече.  Shocked
Да попитам мамите, който са раждали със секцио, ползвали ли са колан или някакво специално бельо за прибиране на корема, защото на мен категорично ми забраниха първия път. А корема доста бавно ми се прибра като цяло, и като си помисля че сега пак така ще е направо ужас.  newsm78
  Аз още на изписването си излязох с ластични бикини с висока талия! Много по удобно ми беше с тях защото не усещах "полушването" на големия отпуснат корем  Crazy а и много бързо ми се прибра корема  newsm08 за 6 месеца бях качила 45кг Embarassed и за 6 ги смъкнах всички излишни newsm68

# 411
 Аз още на изписването си излязох с ластични бикини с висока талия! Много по удобно ми беше с тях защото не усещах "полушването" на големия отпуснат корем  Crazy а и много бързо ми се прибра корема  newsm08 за 6 месеца бях качила 45кг Embarassed и за 6 ги смъкнах всички излишни newsm68
Цитат
, браво 45 кг си е доста. Аз качих 23 и ми бяха прекалено, а за 45 незнам. Свалих ги за около 2 години но ми останаха едни 4 кг, които така и не можах да ги сваля. А за отпуснатия корем наистина беше неприятно, защото при секциото не се разрешавало пристягащо бельо и колани и аз единствено носех бельо с по висока талия, но не стегната. Не знам точно по каква причина не се разрешава обаче?

# 412
Здравейте! Като чета - всеки някъде нещо го боли, придърпва, пробожда.... явно е нормално вече за месеците, в които сме. Чета какво пишете, но аз няма кой знае какво да споделя - утре чакам с нетърпение ФМ, чудя се за лекцията на сп. "9 месеца", но не знам дали ще успея.
Относно покупките - снощи от "Лидл" се сдобих с 1 кафяв и 1 черен клин по 11 лв., взех си 44/46 размер
и на мен поне засега са ми идеални, явно са ги правили за хора с кореми. Днес пък, докато чакам фризьорката да се освободи, влезнах в един магазин с китайски дрехи, колкото да не стоя на студа, и с изненада открих колко хубави ватирани клинове имаше и там  - различни модели, някои имитираха панталони; имаше и няколко блузи, дето стават за бременни, не супер качество, но прилични (сдобих се с две).
Друго да ви питам: моята козметичка ми е далече вече и си записах час за кола-маска при едно момиче в квартала, но забравих да я предупредя, че съм бременна. Не знам от къде бях чула, че не всички се навивали да правят "интим" на бременни. Вие подобни проблеми имали ли сте?

# 413
Здравейте, момичета!

бубе, съжалявам за болките от този зъб. Стискам палци бързо да минат и да ти олекне  Hug. Аз утре съм на зъболекар, дано да не кажат, че има нещо спешно. Иначе онзи зъб, който си ме болеше, засега е "заспал".

Да се оплача и аз: нали пазих диета заради моите черва... е, от тази диета се бяха успокоили, обаче в понеделник се усещам, че не съм ходила по голяма нужда от 7 дни!!!! Наистина се чувствах подута, но нямах болки и си ми беше добре. Ужас, много се шашнах. В понеделник бях на киви и круши и през нощта нещата се нормализираха; обаче червата ме дърпат, ужас, ужас... пак ги раздразних. Мисля, че се комбинира раздразнени черва от хормоните +дърпания на сухожилията, защото около пъпа като си пипам кожата ме боли все едно че имам синини. Може би защото ми е първа бременност, не знам... днес си лежах цял ден; малко ще опитам разходка, понякога от раздвижване минава. Май ще си карам така до края. Другата седмица пак ще се оплача да видим няма ли нещо друго освен мезим форте, което мога да взимам.. смекта не можело.

Иначе и аз усещам мъника, все още е долу (18г.с. и няколко дни съм), потупва и като прескачане, най-вече сутрин и вечер.

Момичета, дано да нямаме повече болежки и да минава времето по-бързо.

# 414
Zoline, напълно те разбирам за проблемите с WC, аз също имам затруднения (така да се каже), реших си проблема като всеки ден хапвам по 1с.л. мед и всяка вечер  киви, има голямо подобрение, но трябва упоритост  Peace
Смекта-та е за разтройство  newsm78

# 415

Друго да ви питам: моята козметичка ми е далече вече и си записах час за кола-маска при едно момиче в квартала, но забравих да я предупредя, че съм бременна. Не знам от къде бях чула, че не всички се навивали да правят "интим" на бременни. Вие подобни проблеми имали ли сте?
Моя позната ходеше до последно,аз знам,че ако по принцип си използвала този метод преди това не е проблем да продължиш,но ако не си ходила до сега можело да се получат контракции.До колко е така незнам надявам се да съм ти била от полза Simple Smile

# 416
Мерси, надявам се да няма проблеми Simple Smile Уж съм свикнала.

# 417
Здравейте момичета и аз на отчет! Преди една седмица бях на преглед и много се зарадвах че доки ми каза че вече мога да се движа, но от 4 дни съм с много силни контракции, смениха ми Нутри мага с Магнерот, който пия 4х2, но все още няма ефект! Вчера много се притесних и отидох при АГ ми от ЖК, измери шийката беше 3,9см, бебо е Ок,каза имаш чуствителна матка и ми изписа Коринфар (Нифедипин), който не посмях да пия,защото и без туй съм с ниско кръвно! С Нифедипин в САЩ лекували контракции! От днес пък имам тъпа болка в кръста от лявата страна, ужас все нещо трябва да има! Само се моля бебчо, да расте и да е жив и здрав, не ми пука от болките! Това от мен пооплаках се! Радвам се за всички мами! И аз с нетърпение си чакам ФМ! Поздрави от мен!

# 418
butterfly, съжалявам за тези контракции; мисля, че магнерота е доста ефикасен и до няколко дни би трябвало да се успокои матката.

Относно плацентата, на мен ми казаха двама лекари, че била гранична, но по принцип в началото е нормално да е по-ниско. После заедно с плода се качва на горе. Така, че гледам да не се притеснявам и за това.
Относно ниското кръвно, аз съм винаги с 90/60, гледам винаги с мен да има малко вода и нещо за хапване i po-malko nervi.

# 419
Здравейте  Hug

Относно запека внимавайте, моя АГ в началото на всеки преглед ме предупреждаваше да не допускам запек. Не знам каква точно е причината, може би червата притискат бебето, не знам, но взимайте мерки на време.

И аз вече се замислям за кола маска, обаче до сега не съм правила. До сега се справях с епилатор и самобръсначка, но вече ми е трудно. Има ли някой друг като мен, какво мислите да правите ?

Butterfly,почивай си много, дано отминат болките  Hug

Общи условия

Активация на акаунт