Юнак или мадама шава във коремчето на МАРТЕНСКАТА мама?! - тема 3

• 37 555
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
mira_ves за по продължителен болничен АГ може да ти даде направление за хоспитализация
 в болницата ти правят доста изследвания, ЕКГ, ехограф, кръв....   и ти дават болничен за домашно лечение около 30 дни - поне при мен беше така

# 571
Divka, за контракциите не съм ходила при АГ. Не се притеснявам много, аз и с Ива имах от 6 месец. Отдавам го на умората. Работата ми е лека и приятна.
Обаче, събота и неделя се утрепвам в нас.
Готвя повечко течни неща / манджички /, защото чувствам угризения, че през седмицата се храним с по-бързо приготвящи се.
Чистя основно, е Иван ми помага като пуска прахосмукачка. Но полирането на паркета, праха, прането / събирано 5 дни от 3- ма души / и готвенето, а и пазаруването. Уф трябва да си кажа Стоп!
Мислила съм за помощ в къщи, ама миналата пролет викнахме жена да почисти прозорците и после двата с мъжа ми ги измихме пак  Crazy Crazy Crazy
След 2 седмици съм на ЖК ще говоря с лекаря за тези контракции, дано да не станат повече болезнени.
mira_ves, за първи път чувам, че лекар изпраща бременната жена сама да се явява пред комисии за болничен. Дано другите да помогнат. Но обикновено АГ се уговарят със свои колеги и всичко става формално с подписите в самия болничен.

# 572
Здравейте момичета,
Аз съм с един въпрос, има ли някоя от вас, която още не усеща бебето. 21г.с. съм, на ФМ всичко излезе наред, само съм с предна плацента. Следящия ми лекар казва, че всичко е наред, но днес този на ЖК ме наплаши нещо Sad

# 573
Mira_ves, и мен ме учуди това с болничния. Предполагам има тема за родители или АГ-та в Пловдив, попитай там за информация  Peace
А също и имаш право един път да смениш АГ, ако не си доволна  Peace

Emma_d, не мисля, че трябва да се притесняваш. Аз не съм 100% сигурна, че усещам бебето. И аз съм с предна плацента, пък е бебето е по-малко по размери. 

# 574
Sweety, много ти благодаря, то и моят юнак е 300гр, пък и ленив бил, но майка ми, свекървата ме питат подтоянно "мърда ли", въпреки, че ги предупредих и ми се насъбра явно и след учудения поглед на ЖК. Simple Smile)))

# 575
Благодаря ви момичета!  bouquet Аз намерих къде да мина тази въпросна комисия, която всъщност е формална. Проблема беше, че в център, в който съм на ЖК е само 1 лекарка и няма как да има комисия от 1 лекар. Затова тя ме прати на друго място, където има, но в така любимите ни здравни заведения на информация винаги стоят неинформирани лелки  #2gunfire Та намерих решение де, в понеделник ще отида при един лекар в 6то ДКЦ и срещу скромните 15лв. ще имам болничен 30 дена.  Peace

Иначе покрай тази дилема забравих да се отчета  Laughing.. Тааа... Девойка ще си имаме  newsm51 Може да ми сложите и на мен едно  stork-girl  Всичко и е абсолютно в нормите като по учебник. Много е активна, на моменти се гаври с гадния гъдел на майка си  Joy нз защо мн обича да ми подритва белега от апандасита  hahaha  От 10 дена и аз съм с контракции и вземам но шпа и магнерот.. Забелязах обаче, че нищо не помага повече от лежането  Peace и така.. това е от мен..  bowuu Здраве и спокойствия на всички  Hug  bouquet  bouquet  bouquet

# 576
Emma, имам приятелка, която също в 21г.с. не усещаше бебето, въпреки че беше голямо. Иначе всичко си му е наред. При всеки е различно.

# 577
При първа бременност или по-пълни мами е нормално движенията да се усещат по-късно. И аз се притеснявах, но миналата седмица като бях на ФМ бебка не спря да се върти и премята, а аз нищо не усещах. Сега като легна наляво или по гръб на моменти усещам нещо, но е слабо и трае секунди, та не съм сигурна дали е движение или просто някакво придърпване.

# 578
Мами помагайте,
при диярия  и повръщане какво са ви разрешавали да пиете
цяла вечер се измъчих да тичам до VC
 Лопедиума и Имомеда не са разрешени
като за     капак и корема ме стяга
страх ме е да чета вече , че едва ли не диярията  била предвестник на раждане
ох дано да е само реакция от магнезия

та на въпроса - пили ли сте нещо при много разхлабен стомах

# 579
Тед спокойно можеш да пиеш ентерол, смекта и хидратин алфа.  Peace Аз преди известно време имах такъв проблем повече от две седмици и накрая, понеже не пиех нищо от страх за бебо, се дехидратирах и почнах и да повръщами стигнах до спешен кабинет. Та там ми предписаха тези трите ентерола беше 2х1, смектата 3х1 а хидратина 1х1.

# 580
Забравих да кажа, че така ги пих само първия ден. След това само по 1 ентерол за профилактика 2-3 дни, но най-важна е диетата де. Варени картофи със сиренце са си направо деликатес, бисквитки, съхарчета, ориз и така   bouquet

# 581
благодаря ти много
аз за момента само компот пих  и то го рзреждам
не мога да гледам храна

ентерол имам на капсули и пише че не се препоръчва при бременност
но ако видя че няма на къде ще пия една - едва ли е много по-различен от прахчето

# 582
Темата вече е към края си, та е време за идеи за имена на новата тема!!

Чакам предложения Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Тед, според мен един от най-безвредните варианти за лечение на диария е активния въглен. Вземам две таблетки и забравям за проблема. Не знам обаче дали ще успееш да го задържиш достатъчно, че да подейства ако има и повръщане. Не е приятен за пиене, но с някакъв сок мисля че ще стане.

Момичета, като чета колко от вас не са усетили още мъника, направо се чудя моя дивак как ли ще ме побърква след като се роди  Party Той сега не се спира - само ме подритва оттук - оттам, върти се като пумпал Simple Smile Обаче тук е момента да кажа, че той е и доста голям - последно го мерихме преди повече от 10 дни и беше вече 530гр. а с времето става все по-силен и активен. Предполагам че това е една от причините да не ги усещате толкова ясно и отчетливо. Иначе при мен плацентата е предна ниска и уж при нея не се усещали толкова движенията, ама ето че си има и изключения Simple Smile Недейте да ги мислите - както са си седели кротки и тихи бебоците, така след някой друг ден ще почнат да щуреят и да ви напомнят за присъствието си постоянно Simple Smile

nadinka, недей от сега да мислиш негативно и да се притесняваш - като му дойде времето -тогава Simple Smile Сега се радвай на случващото се Simple Smile Гушки Simple Smile

Забравих да кажа, че всички желаещи  мами са записани на първата страничка и са с добавени щъркелчета Simple Smile mira_ves, и твоето ще го сложа при следващата корекция Simple Smile

Ей момичета, дано при всички минат бързо негативните неща и да се порадваме на една спокойна бременност до края Simple Smile

Лека и спокойна вечер от мен и един прекрасен уикенд ви желая Simple Smile

# 583
Забравих да кажа, че всички желаещи  мами са записани на първата страничка и са с добавени щъркелчета Simple Smile mira_ves, и твоето ще го сложа при следващата корекция Simple Smile

Smehuranka, аз може би съм забравила да помоля - едно  stork-girl за мен, плз Simple Smile

# 584
здравейте мами,днес бях на ФМ и всичко е наред Joy ще си имаме момиче Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт