Юнак или мадама шава във коремчето на МАРТЕНСКАТА мама?! - тема 3

• 37 543
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
  • Бургас
Sweety, Diana Qneva, момичета благодаря за бързия отговор.
Надявам се да ми дадат и на мен за 30 дни.
Diana Qneva при кой си следиш бремеността, видях, че си от Бургас, аз съм в Света София.

# 631
Привет и от мен

Аз съм на ЖК в четвъртък, нямам търпение да видя колко е пораснала госпожицата, в петък съм на ендокринолог Simple Smile

С килограмите до миналата седмица бях +12кг (тогава бях 22 седмица), утре ще се премеря да видя какво се случва, че за около седмица качвам по 1кг,  а започнах да качвам от 10 г.с.  Crazy
Човечето ми е активно предимно вечер, по някога нощем, а снощи хубаво ми подритва мехура, добре че тоалетната ми беше на близо  Joy
Коремчето ми личи и то от доста време, може би защото като забременях бях 50кг и по-бързо ми пролича.
За раждането се замислям между Надежда и Софиямед.
Нещо от сега ме хваща страх с това раждане, постоянно сънувам кошмари  Rolling Eyes

# 632
Здравейте !
Днес бях на ФМ и видимо доволна останах.  Mr. Green Всичко с бебо е като по учебник, отговаря си  на седмиците и се развива се правилно. 22 сед. и 3 дни- 480 гр. Юнакът беше доста активен, отдавам го на това, че си пропусна днес закуската, нали трябваше да давам отново кръв и урина. Flutter
Смехуранка, когато има време може да ми добави  едно stork-boy.
Относно килограмите съм с 6 отгоре, а корема ми в зависимост от дрехите прави впечатление. По принцип нямам никакво време за разходки и е чудо, че не съм качила повече. #Crazy
На лекции все още не съм ходила, но другия месец се надявам да се поосвободя и да имам такава възможност. Simple Smile
Аз мисля да раждам в МД-Варна, там ходя на консултации при една съседка и ако всичко е наред се надявам  тя да ми води раждането. Все още не сме обсъждали раждането, но мисля, че за мен ще бъде препоръчително секцио, т.к. имам 2 коремни операции и мисля, че няма да ми позволят нормално.
Сори за фермана, чао  и хубав ден от мен !

Мила, извинявай за неудобния въпрос, но какви коремни операции си претърпяла? Аз съм оперирана от жлъчка, също така имам хиатална херния, и още не сме коментирали с АГ как ще раждам! Има  ли мама със операция от жлъчка или херния?

# 633
Тед, справи ли се с разстройството?  Hug

За кг - някъде плюс 7 съм вече, но с първата бременност по това време бях повече, така че засега не се притеснявам.

Чета, че има майчета, на които още не им личат коремчетата. Я да си признаят - момиченца ли чакат? Аз напълно и за втори път потвърждавам теорията, че на бременните с момчета коремите им растат отрано  Grinning

И да се оплача, че имам една гадна суха кашлица  Sad Ще си търся рецептата за един сироп от бира, лимон и небет шекер, ноооо ..... приемам и други предложения  Grinning

За трети път ни казват момиче, но ще видим утре на Фетална морфология, която чакам с нетърпение! Стискайте ми палци!

# 634
  • София
Здравейте и от мен !
Да се включа и аз по темите които обсъждате  Grinning .
С килограмите сякаш съм по-добре сега от първата бременост  ,качила съм около 4,5 кг ,а с каката по-това време бях около 8 кг  (може би и отгоре  Mr. Green ) .
Честно казано бебе идея си нямам колко е пораснал ,единственото ,което виждам на снимките от ехото в петък е ,че е със седмица напред по мерки .
Смятам да раждам отново в Тина Киркова ,при същата лекарка .Надявам се пак секциото да ми се размине ,но Божа работа си е  Whistling ...

Butterfly<3 , не им вярваш ,че е момиче ли  Grinning ? С Йоана и аз бях "Тома Не верни " .Дори първите думи на лекарката като я изродо бяха "Виж ,че не съм те излъгала - момиче  е !" .

Момичета ,в градината на малката има скарлатина ,нещо доста се пострестнах ,силно стискам палци да ни се размине Sad .

# 635
Sweety, Diana Qneva, момичета благодаря за бързия отговор.
Надявам се да ми дадат и на мен за 30 дни.
Diana Qneva при кой си следиш бремеността, видях, че си от Бургас, аз съм в Света София.
И аз съм там мила при Минчев съм.Написа ми в амбулаторната карта за болничния и ми разпечата един лист и ме накара да го оставя на регистратурата.Това беше в четвъртък и ми казаха,че в понеделник ще е готов.Така и беше днес ходих отдолу има подписани членове на лекарска комисия и не съм платила нищо. Simple Smile

# 636
valari86 срещата е от 10:00ч. в свободното пространство на 1-вия етаж срещу магазин "И за мама" Simple Smile

# 637
Пресрамих се да споделя и аз как върви при нас Simple Smile На 5ти бях на ФМ и всичко ни е наред,вървим 1 седмица напред от бележки по ЖК и с радост разбрахме,че очакваме момченце  newsm44 newsm44 newsm44  а таткото цял ден не можа да си свали усмивката от лицето  smile3503 
С кг съм +3,ама аз до началото на 5ти месец повръщах и даже бях -3 до скоро.. Корема ми порастна видимо за няма и 2 седмици и вече доста хора ме рзбраха Simple Smile (не че се крия) Simple Smile
Само на прегледа не разбрах бебока колко тежи,но той и не спря да мърда и да се върти,а като го виждах и усещах беше невероятно  newsm44
А от както забременях един нерв на кръста се опитва да ми се преметне и на моменти е ужасно..има ли някой с подобен проблем?

Извинявам се за дългия пост,но ми е за 1ви път и такива емоции никога не съм изпитвала.  newsm51 

# 638
Виждам, че сте били много активни, човек да ви остави малко и после не може да смогне да ви чете  Grinning
Да се оплача и аз за килограмите, че ми е много болна тема, вече съм +9, а има още много време.

# 639
Здравейте и от мен.
За килограмите съм +5. Вече не ми се качва на кантара, но и с диети не ми се занимава, хапва ми се и хапвам. После ще му мисля. Като отшуми тази хормонална буря се надявам да си влизам пак в дрехите.
Относно мястото за раждане съм избрала болницата, НО голямата ми чуденка е дали да не рискувам за нормално раждане след секциото. Има ли други мами, които ще раждат нормално след секцио??
Иначе мога да препоръчам Майчин дом Варна, аз съм много доволна от докторите, отношението, грижите за бебето, хигиената в болницата, липсата на каквото и да е напрежение и стрес около раждането като цяло.
Обсъждахте посрещането на роднините след изписването от болницата и за мой срам да си призная не мога да се сетя какво беше при нас, помня изписването и огромното ми желание да се прибера у дома, обаче нямам никакъв спомен за след това, което означава че явно всичко е минало съвсем безболезнено. 
Ако мъжо е наблизо не ми трябват никакви баби да ми помагат и без това само ме изнервят и всяват смут и паника. Майка ми постоя няколко дни предишния път и честно казано колкото и да ми е близка и да я обичам, нямах търпение да си тръгне и да сме си само ние у дома, за свекито и дума не можеше да става да идва.  Не ми се влиза в темата за отношенията свекърва-снаха, но моята е една безкрайна енциклопедия за съвети и препоръки, как бебето да се маже със свинска мас, как да се повива, как да се облича, как да се кърми, колко да е топло в стаята, кой да стои в детската стая, какво да ям, какво да обличам и т.н.  и т.н.
Този път смятам всичко необходимо да се купи предварително и от декември месец започвам голямото бебешко пазаруване. От суеверие или глупост предишния път не бяхме купили няколко неща, което отчитам като голяма грешка. На всички мами които ще раждат със секцио препоръчвам да се сдобият с достатъчно удобен повивалник, дори и в най-перфектия случай първия месец след операцията мястото е особено чувствително и всяко навеждане и приклякане коства доста усилия и болка. Аз имам нещо такова
http://www.amazon.com/DaVinci-Monterey-Changing-Table-White/dp/B000FTD1RU
нищо особено, но върши страхотна работа.
Иначе аз съм на една коледна вълна, само подаръци и празненства са ми в ума. Изкарах коледните дрешки на малката. Вече правя списъци за подаръците, правя резервации, организирам приятели и познати, купувам коледна украса, мисля си идеи за коледните картички. Нямам търпение да стане първи декември и да изкарам елхата  santa2 santa2 santa2
Хубава вечер от мен

# 640
И мен ме е хванала Коледна вълна,нямам търпение да идва и Новата година и след това март месец  Party

# 641
Нека почерпя, днес съм рожденничка!

Относно раждането, останах доволна от предишната болница , доктор и екип. Сега дори не се и замислям да ги сменям.  Дори имам късмета и се следя при същия доктор по ЗК, а преди 2 години той преглеждаше само платено. Раждах в АГ Варна с избор на екип (д-р Г.Георгиев) и останах приятно изненадана от обстановката на 5-ти етаж и отношението към мен.  Peace  Изключвам една акушерка в нощната смяна  ( някое от старите кучета беше) , която успя да ме разстрои. Сега , обаче, съм с малко опит зад гърба си и не мисля, че ще обръщам внимание на такива изцепки.. Тръгвам за нормално раждане и държа на него докато не се появят медицински предпоставки за операция.  За съжаление и аз станах свидетел на разликата в отношението към пациенти и бебета, които са с избор на екип и такива без....

За сега съм +4 кг, но на фона на свалените 8, реално съм все още минус 4.  Whistling

# 642
  • Хасково
Момичета,да си призная от многооооооо време само ви чета и то по-често от телефона за това не пиша. Имах проблем с лап-топа,после мързела ми надделя.
Аз споделих с вас,че са ни сини гащите и нищо не се е променило-продължаваме да си чакаме мъж и тати е много щастлив от този факт,макар че съм убедена ,че и маймунче да беше казала АГ,че чакаме пак щеше да е щастлив. И ние бяхме на ФМ в началото на месеца- 20г.с. и 5 дни тежахме 398гр. и всичко ни е наред. Усещам бебо предимно вечер,но и през деня като съм седнала или се свивам по-дълго. Аз съм с контракции и пия Магнерот от около месец 3х2 и АГ каза,че най-вероятно до края ще е така ,пък и нали съм студентка задочно и много пътувам за изпити ,но се надявам всичко с бебо да е наред пък едни хапчета няма да ги мисля.
За кг. аз съм +7 от началото и не мога да си закопчая якетата ,а за дънки,с които се разделихме още преди месец и половина два и блузи,от които ми излиза корема няма да коментирам,но все пак аз бях 44кг. Blush
За раждането говорите-аз съм в чуденка ,искаше ми се нормално,а АГ няколко пъти вече казва че най-вероятно няма да е -бебчо върви малко голям в сравнение с размерите на мама ,явно на тати ще прилича,а и аз качих 2 диоптъра и ще видим в край на сметка бебо е най-важен ,а аз все ще се оправя.А относно болница,тук в Хасково има АГ отделение,но нищо хубаво не се чува,имаме и частно такова,което за мен е пълна пародия с 2ма лекари Shocked , а АГ ,която ми води ЖК изражда в Пловдив в Селена и май доверието ми в нея и желанието ми да съм спокойна надделява над това да раждам в Хасково.
За свеки не ми се говори,надявам се да не се натресат половин свят хора у дома,защото ще ми бъде достатъчно трудно и без тях,нямам майка на която да разчитам,но пък нали за това си имам мъж в край на сметка. Бебето е много чакано за неговите родители,но се надявам да проявят малко разбиране и да запазят дистанция,а за деня на изписването със сигурност няма сила ,която да задържи близките ни далече от дома ни ooooh! Свеки от сега пазарува,при положение,че ние не сме купили 1 чорап още...тя купува дрехи,шишета,одеяла,корито и .... #2gunfire #Cussing out
Вчера ходих на една лекция за бременни,като темата беше за стволовите клетки и кърменето,присъстваше представител на Нук,който много ги изхвали,но аз май не ги харесвам. Спряла съм се на нещата на Авент и на Томи Типи и не знам на кои да се доверя. За Авент напоследък чувам негативни коментари ,че капят и т.н. ,повече ми допадат Томи Типи май. Сега харесах един огромен сет със ел.стерилизатор,нагревател за шишета,8 шишета с биби,термобоксове и т.н. и се чудя дали да не се сдобия с него или е прекалено рано? Мамите ползвали шишенца могат ли да изкажат мнение? Щях да ви питам някой започнал ли е да пазарува,макар да е рано,аз имам огромно желание,не вярвам в бабини девитини Mr. Green
Много се извинявам за огромния пост,но така е който само зяпа отстрани...  bouquet

# 643
ShySun Честит рожден ден да си жива и здрава и ти и цялото семейство ,а през март ти пожелавам едно леко и без проблемно раждане и едно сладко и пухкаво бебе.
АЗ да те питам ShySun от кога Г.Георгиев  работи по здравна каса ,аз ако знаех още от началото щях да се запиша при него защото май съм се насочила към него  за раждането поради наблюдения,а и защото маята по ЖК не изражда вече.

# 644
Добро утро мили дами   love001  love001 Чудя се как да се подмажа сега, защото само чета, а не пиша  Joy
Първо, ЧРД ShySun!!! Нека всички твои желания се сбъднат, да си здрава и обгрижвана и обичана съпруга и най-важното може би за сега - ПОДАРЪКЪТ ти да закъснее поне до Март месец  Hug  bouquet
monichkaa, Като те чета имам чувството, че аз съм писала поста ти.
Първо, и аз само воайорствам, а не пиша, просто защото все съм на телефона. После - и аз бях 44кг, сега съм 52  #Cussing out, но съм оптимист,че може и да не кача 25кг като първата бременност  Laughing Ей на това му се казва оптимизъм.
Относно шишетата - аз ползвах на Томи Типи. Макар, че малката беше на кърма и не искаше да подуши до 6 месец шише и биберона, мога да кажа, че останах доволна от марката. И мисля пак да и се доверя. Само, че този път ще купувам като родя, за да не си ги държа само ей така.  bash
Миналата седмица, както бях ви казала, ходихме при нашите на Сливен. Домъкнах един багажник с бебешки дрехи и от 2 дни пера и суша, за да ги прибера поне в скрина.  wash hang Остана само да ги   1ironing, но като гледам колко са много ...  newsm45 И колкото и да ми се искаше да пазарувам, май няма да мога, просто съм прекалила през първата бременност. Количката и креватчето ще ги донесем около нова година най-вероятно и май ще съм готова по-скоро от очакваното. Остава само багажа за болницата, но той не е приоритет за сега, а и е рано  Thinking
Утре съм на женска консултация в Щерев наобяд - ще видим бебонка колко е пораснала. От 2 седмици е много акивна, да не кажа прекалено. Разбира се, ще се отчета след това.
Спирам с този роман, утре повече  smile3532

Общи условия

Активация на акаунт