Юнак или мадама шава във коремчето на МАРТЕНСКАТА мама?! - тема 3

• 37 528
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
  • София
На НУК шишенцата са си много хубави-стъклените са прекрасни. И сега смятам да се сдобия с такива. Отгоре на всичкото бебето си избра каучукови биберони и докато реши да ги спре си купувахме такива. И залъгалките му бяха каучукови. Просто не прие силиконовите и така Simple Smile. Стерилизатор не съм купувала. Изварявах шишенцата, но хлапето беше на кърма. Давах му само чайче на Хип с копър допълнително когато пожелае.

Последна редакция: вт, 11 ное 2014, 09:35 от amia_a

# 646
Добро утро, мамчета  Grinning
Честит рожден ден на ShySun newsm67  newsm59 newsm51 Бъди здрава, обичана и много щастлива. Желая ти още леко и безпроблемно раждане и една послушна и помагаща кака  Mr. Green Heart Eyes
бубе, успех утре на прегледа, после да се отчетеш  Party
 ХУбав ден на всички ви!

# 647
За шишетата аз съм ползвала на НУК и на Авент  мога да кажа че на НУК са по хубави защото има стъклени шишета а те не задържат миризми както пластмасовите .Например ако направите чай и престой повече ами има си дъх тая плазмата поема и то доста .Това е мое мнение иначе помпата за кърма ще бъде на Авент този път ,защото тази на Медела е хубава която имах но без силиконов накрайник ,който е много  важен ,защото иначе ми поглъщаше цялата гърда.

# 648
В интерес на истината и аз ползвах 2 стъклени шишета на нук с каучукова биба и не бяха лоши.  Naughty Сега пластмасовите са ми едни потъмняли от чайовете и соковете, че не стават за нищо - детето ще си играе с тях  Joy

# 649
Честит Рожден Ден на Рожденичката!Много здраве, щастие и Любов и за финал март месец едно сладко пухкаво бебче  Hug

# 650
Добро утро момичета! Честит рожден ден на ShySun  bouquet Hug, да е жива и здрава и да си дочака прекрасно бебче през март  Simple Smile!
Гледам вече почва да ни хваща коледното настроение, и при мен е така, това време от годината ми е най любимо. При нас предстоят рожденници  тези дни и съм в трескава подготовка. Каката става на 5г. на 16-ти и ще идва цялата рода, а пък мъжо е на на 20-ти. Абе голяма лудница ще бъде. Много скорпиони,много нещо Simple Smile На последък само гости в къщи са се заредили и само слагам и дигам маси #Crazy.
Като чета как всички вече пазарувате, а аз още нищо не съм купила за бебо направо ми става съвестно, ма мисля това да стане януари и да накупя всичко необходимо накуп. Simple Smile
Цитат
Относно мястото за раждане съм избрала болницата, НО голямата ми чуденка е дали да не рискувам за нормално раждане след секциото. Има ли други мами, които ще раждат нормално след секцио??
passenger и аз съм в такава чуденка за нормалното след секцио newsm78, ама не ми се вярва да стане при мен. А и маи доста малко лекари се навиват на такова нещо. И аз съм решила на следващата ми ЖК в петък да питам АГ има ли някакъв шанс, след като са минали 5 години от предишното ми секцио. но не тая надежди, а и бебо беше седалищно разположен на последния преглед, както беше и каката, та силно ме притеснява че може би и този път ще си остане седалищно до края. Е ще видим каквото и да е важното е да мине добре и за двама ни. Simple Smile

# 651
valari86 от март месец тази година води и ЖК в ниското крило на АГ Варна. Там е отворил врати нов медицински център - св. Анастасий  ( май  newsm78) . Освен него вече и другото "светило" д-р Танев  води ЖК там. Акушерките ... хммммм, акушерките.. , малко ми е кофти мнението за тях, но заради Георгиев преглъщам.  Rolling Eyes   НО това, че  се следя при него не  значи, че няма пак да си платя избора на екип в болницата.  Naughty

# 652
Добро утро мамчета !  Hug Hug Hug

ShySun
честит рожден ден миличка!!!   ura Желая ти много здраве, щастие, безпроблемна бременност и раждане, и едно малко сладко ангелче през Март!  newsm59

Така, отчет след вчерашния преглед и от мен. Бебока вече е станал цели 730гр.в 23+6, много игрив, даже лекарката му се радва как сладко подритвал корема на мама Simple Smile  Беше се наместил главично, обаче на мен ми се струва, че си се върти когато си иска и просто случайно се е наместил така Simple Smile Всичко друго ни е наред, дори шийката ми се е върнала в нормален вид, ама то след тея дози Утрогестан няма как да не е Simple Smile Ще бием още една доза вит.Б12 другата седмица, а после по една месечно. За сега си продължавам и с другите лекарства, спиране евентуално след 30г.с.

Ох, като гледам вашите бебоци колко тежат за седмиците си, почвам да мисля, че ще имам бебе гигант !!!  Party Party Party

За шишета още не съм се  оглеждала. Останалите неща са ми на Авент - помпата, стерилизатора, нагревателя, имам и кутии за съхранение, но за шишетата и аз четох че нещо не били много добри, ама то да се надявам, че само за водичка и чайче ще ми трябват. Може би ще взема от тези на МАМ с антиколик система. Харесаха ми на презентациите, но малко ме съмняват и те дали няма да пропускат  newsm78 Другия вариант е пак МАМ само че стъклени, които ми допаднаха.

За пазаруването, аз хич не съм суеверна и си купувам по нещо от време на време, най-вече за да не се отрази пазаруването накуп толкова на бюджета.  Rolling Eyes А като си представя колко ли щяха да отидат, ако нямах половината от нужните неща, и то от най-едрите  ooooh!

Хайде успех на всички мами със скорошни прегледи и да се отчетете после Simple Smile

# 653
Здравейте бъдещи мами,чета ви редовно но все не ми оставаше време да пиша или ме домързяваше:))
А сега да припомня за себе си, от Бургас съм на 33г., втора бременност  (първата за съжаление незавърши добре Sad(  ) .За сега всичко е наред с бебо,и ще е мъжле stork-boy ,а толкова бях убедена че ще е  женско,даже на бас се хванах с мъжо,но загубих:))) За всеки случай ходих и при друг лекар без да му казвам 4е знам какво е, и той каза 100 процентов мъж Grinning Каквото и да е, да е живо и здраво ,това е най важното.Иначе не съм качила много килца -около 4,но аз до началото на 5 месец бях със гадене ,повръщане ,даже бях свалила около 3 килограма.Но сега вече уж съм по добре и си хапвам.Да допълня - в 21+3 съм.Лееко бременеене на всички мамчета,и ще гледам по честичко да се отчитам:))

# 654
jyjka812, Добре дошла отново в редиците  Hug
Smehuranka, Твоя мъж наистина си върви едричък от самото начало и спрях да сравнявам с вас килограмите  smile3502 Уж вървим в едни седмици с теб, а разлика си има и то голяма.
Ще видим и утре де какво ще каже АГ, но моята мадама явно ще е финна като кака си  Mr. Green (за протокола я родих 3050гр.)
Важното е да са здрави!!!
Аз пък толкова съм наплашена от раждането, че на моменти се замислям за секцио - и естествено коментара от околните е "Ти да не си луда"  #Crazy Та не знам... Снощи пак събувах бебета, мисля, че изтрещявам с всеки изминал ден все повече  smile3511.
Айде, захващам се да гладя,но ще ви наглеждам на полувремето  Joy

# 655
ShySun, Честит  рожден ден  newsm59 желая ти един прекрасен финал през март, здраво  и прекрасно бебче!   newsm07
Напоследък чета все повече положителни постове, дано се задържим така и за напред с лека и безпроблемна бременност. Усмихнат ден на всички момичета Simple Smile
Отчетох се за днес, след малко започвам и аз серията от  newsm79  wash и  1ironing по цял ден съм заета с нещо вкъщи, като се замисля направо не знам как съм смогвала преди с това работно време Mr. Green

# 656
Привет и от нас Hug

мина и нашата ФМ и ще си имаме още едно момченце Heart Eyes
каката и баткото са много щастливи и доволни, както и ние с таткото разбира се Heart Eyes
моля, модератора да ме включи в списъка на първа страница с момче, термин 26.03 и трета бременност  bouquet
всичко му е наред на младежа, рита, спи, хапва си добре и си отговаря на седмиците Heart Eyes Simple Smile
аз със сигурност ще бъда с трето секцио, предвид първите две, макат да са минали 5 години от второто...
може ли също да ме включите и в facebook : https://www.facebook.com/diana.cherneva.7

Поздрaви и целувки от нас  bouquet

# 657
  • Варна
Мила, извинявай за неудобния въпрос, но какви коремни операции си претърпяла? Аз съм оперирана от жлъчка, също така имам хиатална херния, и още не сме коментирали с АГ как ще раждам! Има  ли мама със операция от жлъчка или херния?

Здравей !
Аз 2 пъти направих илиус (запушване на тънките черва) веднъж от царевица и веднъж от сушени плодове. Докторът тогаз ми наговори едни неща и доста ме поуплаши. След като забременях си занесох епикризите на лекарката, тя гледа къде и какво са рязали и ми каза да не се притеснявам, но въпреки това ще ми трепери под лъжичката до последно  Мисля, че напъване като при раждане няма да ми бъде позволено. Simple Smile

Поздравлявам ShySun за РД и и пожелавам да бъде много щастлива и обичана от любимите си хора. Simple Smile

Ох, като гледам вашите бебоци колко тежат за седмиците си, почвам да мисля, че ще имам бебе гигант !!!  Party Party Party

Мъжо е роден 4.500 кг., а брат му 5.200 кг. нормално при това. Честно казано на първите прегледи лекарката ми разпряваше, че мойто върви по-голямо и тогава си мислех дали няма да имам гигант, все пак има генни предпоставки. Mr. Green Crazy

# 658
Здравейте момичета. Следя ви от началото на темата, но май дойде време и аз да се запиша.

Аз съм от София , 30г, втора бременност и на 13,03,2015 чакаме момче  stork-boy, ако е рекъл Господ.

Тази бременост почна добре без никакво неразположение и изведнъж в 18г.с контракции и скъсяане на шийката, сложиха серклаж и се надяваме да стигне до последно или до колкото се може по-напред.
Имам си от време на време някакви неразположения болки, контракции ама уж било наред аз съм на ударни дози магнерот, папаварин и утрогестан, а съм едва в 22г.с  Cry. Никакво мърдане освен до лекаря и обратно.

Не съм ного обнадеждена ама се надявам, че ще успеем да стигнем до по нормална седмица.

Имам един такъв въпрос към майките, който лежат - аз от една седмица някъде имам болки в опашната кост (и май и в ануса) питах лекарката тя въобще не ме отрази, каза че е нормално..., а не помня преди да съм ги имала въпреки , че и с първото доста си полежах Simple Smile

# 659
zara_varbara ,здравей и добре дошла  Hug...и аз доста полежах,но от10 седмица  та чааак до сега и продължавам да лежа  повечко с съвсем безобидни разходки 1 път в седмицата(аз имам отлепване на плацента)  Rolling Eyes
Болките в кръста и по надолу към дупето  са си нормални от лежането ...стискам ти палци с две ръце да стигнеш до щастлив финал! newsm17 има много майки със серклаж и преносване даже,мисли позитивно и всичко ще бъде наред ! preggo

Общи условия

Активация на акаунт