За спонтанните и мисед аборти- моята история и съвет към вас

• 324 206
  • 2 098
  •   2
Отговори
# 1 695
Благодаря Ви за отговора! Желая от все сърце при Вас нещата да потръгнат плавно сега, след като са елиминирани всички рискове! Flowers Four Leaf Clover Бихте ли споделили към коя клиника и лекар сте се насочили в Турция? Не съм проучвала все още тази тема и ще ми е полезна всякаква насока. Благодаря!

# 1 696
Мемориал, Истанбул

Благодаря Ви за отговора! Желая от все сърце при Вас нещата да потръгнат плавно сега, след като са елиминирани всички рискове! Flowers Four Leaf Clover Бихте ли споделили към коя клиника и лекар сте се насочили в Турция? Не съм проучвала все още тази тема и ще ми е полезна всякаква насока. Благодаря!

# 1 697
  • София
Здравейте,

с голяма мъка пиша в тази тема, като се сетя че доскора пишех в темата за майските бебета ....
Моята предистория- на 40 години съм, нямам деца, първа спонтанна и желана бременост, всичко върви прекрасно,
всяка седмица си ходим щастливи на прегледи и така до тази събота-08.10. Следобед започна да ме боли корема, вечерта вече се появи слабо кафяво течение и веднага тичаме до Токуда-след преглед ми казват, че всичко е наред, сърчицето на бебенцето бие, видях го с очите си.
Само че, в неделя (аз бях в 8 г.с.) вече течението ми беше от кръв и в понеделник на прегледа ми казват, че сърчицето му е спряло.........
Ей така, без нищо, няма причина, никой не може да ти каже защо. Не мога да повярвам, че в събота бях там а в неделя е спряло, имам чувството че съм могла да направя нещо , че нещо някой е пропуснал.....
Много ми е мъчно, в понеделник ми казаха да си купя някакви хапчета и да ги изпия и сама ще изхвърля плода.
От неделя изпитвам някви ужасни болки, пия ношпа, но не помага, в сряда пак съм в Токуда за да ме видят и доизчистят.

Искам да ви попитам, какви изследвания според вас е удачно да направя, за да съм по-добре подготвена следващия път. Храня се здравословно и спортувам цял живот, малко съм по-слаба, мисля че хемоглобина ми е нисък, но никой не ми каза да го изследвам. Лутам се из темите и търся отговори, много искам следващия път да
е успешен и този кошмар никога да не го преживявам отново.

# 1 698
Здравейте,

с голяма мъка пиша в тази тема, като се сетя че доскора пишех в темата за майските бебета ....
Моята предистория- на 40 години съм, нямам деца, първа спонтанна и желана бременост, всичко върви прекрасно,
всяка седмица си ходим щастливи на прегледи и така до тази събота-08.10. Следобед започна да ме боли корема, вечерта вече се появи слабо кафяво течение и веднага тичаме до Токуда-след преглед ми казват, че всичко е наред, сърчицето на бебенцето бие, видях го с очите си.
Само че, в неделя (аз бях в 8 г.с.) вече течението ми беше от кръв и в понеделник на прегледа ми казват, че сърчицето му е спряло.........
Ей така, без нищо, няма причина, никой не може да ти каже защо. Не мога да повярвам, че в събота бях там а в неделя е спряло, имам чувството че съм могла да направя нещо , че нещо някой е пропуснал.....
Много ми е мъчно, в понеделник ми казаха да си купя някакви хапчета и да ги изпия и сама ще изхвърля плода.
От неделя изпитвам някви ужасни болки, пия ношпа, но не помага, в сряда пак съм в Токуда за да ме видят и доизчистят.

Искам да ви попитам, какви изследвания според вас е удачно да направя, за да съм по-добре подготвена следващия път. Храня се здравословно и спортувам цял живот, малко съм по-слаба, мисля че хемоглобина ми е нисък, но никой не ми каза да го изследвам. Лутам се из темите и търся отговори, много искам следващия път да

Тромбофилия, хламидии, мико и уреаплазма за теб на първо време и спермограма за мъжа ти, ако не сте.

# 1 699
Здравей! Съжалявам да прочета написаното! Аз имам 2 загуби в ранни седмици, кажи-речи в същия период. След първата изследвах тромбофилия - вродена и наследствена + съпругът ми прави спермограма по Крюгер + имах хистероскопия, тъй като при мен беше с абразио и имах сраствания - оказа се, че имам септум, но той генерално в толкова ранен срок едва ли би могъл да е причината - все пак при мен злото беше за добро, та поне се откри и се премахна. След втората със съпруга ми си направихме генетични (кариотипиране), а аз направих и имунологични - оказа се, че имам завишени НК клетки + други с неправилно съотношение. Сега при третата бременност, с антикоагуланти за тромбофилията и вливки + кортикостероиди за имунологичната част го бутам напред засега. Също така, изследвах нивото на прогеснерон още щом разбрах, че съм бременна - моят беше нисък, което също може да е проблемно, но има лек и за това.
Причини много - идеално те разбирам как се луташ в момента! Почерпи опит оттук, разговаряй с лекаря си и смело напред!
Прегръдка!

Здравейте,

# 1 700
  • София
Много благодаря за споделения опит и за подкрепата....

Аз нещо изгубих вяра в мойта лекарка, не я обвинявам, просто си мисля че можеше поне едни крвъни изследвания
за най-основните неща да ми пусне. Аз нали затова и се доверявам, аз не съм лекар.....Както и да е, продължавам да търся специалист по проследване на рискова бременост, ще направя споменатите от вас изследвания, но все пак някой следва да ги разчете и да ми предпише адекватно и системно лечение мисля.

Сега чакам да дойде утрешния ден и този кошмар да приключи, такива ужасни болки изпитвам от неделя, че не мога да ви опиша.....

Пак ви благодаря момичета!

# 1 701
  • Бургас
Както и да е, продължавам да търся специалист по проследване на рискова бременост
Най - добре репродуктивен специалист, той ще назначи и нужните изследвания. Успех!

# 1 702
И аз от майските бебета та тук...
Ще ходя на изследвания в Геника,  искам да продължа живота си нормално, просто се чувствам абсолютно неадекватен партньор вече. Нямам желание за интимност, плача, не знам колко време ще ми отнеме да "забравя" или поне да започна да гледам напред. При вас, момичета, кога усетихте да се връща желанието ви за живот?

# 1 703
  • Ст Загора
При мен около 2 3 седмици.  Пореден аборт . Живота продължение а жалост...

# 1 704
Здравейте , след един аборт по мед. причини в 13гс и един спонтанен в 5/6гс се присъединявам и аз към вас.
Та,миналата година на първата фетална си установиха множество малоформации на плода и се наложи да прекъсна бремеността .
Казаха ми,че да се повтори шанса е минимален . Както и да е -приех го някак ,че е просто лош късмет .
По препоръка на моя АГ пуснах изследване за тромбофилия . Имам отклонения в някои гени, ще прикача снимка . С АГ се разбрахме при + тест веднага терапия . Е, този септември видях 2-те чертички и терапията ми беше само НатАспин Н + др. Витамини -мета фолиева К-на висока доза , мета В12 ,Цинк и магнерот . Да,но преди няколко дни прокървих леко. Свързах се с АГ - каза да отида на другият ден . Е,отидох -явно закъсняла или просто плода е бил отново дефектен 😞. Опитахме да го задържим ,но уви .Почвам да си мисля , че този натаспин не беше достатъчен . Не разбирам доколко са тежки мутациите ми, според АГ не са толкова сериозни .
Мисля да потърся по-добър специалист и евентуално да пусна и др. Изследвания .
Вие какво бихте ме посъветвали да изследвам ?
Много ми е болно вече. Вярвам, че все някога ще стане , но може би от загубите сякаш  вече се вманиачавам в това .

# 1 705
И аз от майските бебета та тук...
Ще ходя на изследвания в Геника,  искам да продължа живота си нормално, просто се чувствам абсолютно неадекватен партньор вече. Нямам желание за интимност, плача, не знам колко време ще ми отнеме да "забравя" или поне да започна да гледам напред. При вас, момичета, кога усетихте да се връща желанието ви за живот?

Не звуча много оптимистично, но няма ден, в който да не се сещам за случилото се при мен миналия септември. Просто си живея с това. Разликата е, че вече не плача, когато се сещам.. В Геника ми установиха преди месеци 2 мутации (след аборта), които не знам дали се обобщават като тромбофилия, тъй като не знам дали има смисъл изобщо да ходя за разчитане, понеже съм на 42 и май трябва да се примиря. Като ида на преглед и кажа, че все още искам второ дете (понеже пък и питат все какво ставало с желанието ми), вече гледат на мен с едно снисхождение, не само АГ, но и ендокринолога. Предполагам ти си млада и вярвам, че ще имаш още много шансове. Flowers Hibiscus Не се отчайвай, в началото е много трудно, време трябва.

# 1 706
  • София
NoaNoa, Кукумицина и всички останали момичета, съжалявам за случилото се.

И аз всеки ден се сещам за аборта. Но съм изпълнена с вяра и не искам да се предавам.
Аз съм на 40год. и нямам деца, имам любовта и подкрепата на един чудесен мъж и семейство
и ще направим каквото трябва за да имаме дете, пък било то и осиновяване (в краен случай).

От тази седмица съм отново на работа и се чувствам малко по-нормално, живота продължава около нас,
просто се събрах и действам. Всички около мен ме подкрепят и това много ми помага.

Другата седмица ще отида и на психолог-просто така, да го изплача и изговоря и с него.

Прегръщам ви момичета!

Последна редакция: пт, 04 ное 2022, 20:47 от tedysworld

# 1 707
  • Ст Загора
Не ке забравя разбира се.  Но няма как мъжете сигурно страдат но не като нас.  Аз ивам няколко аборта.... Сега имат съмнение че имам аденомиоза. Трябва хистероскопия.

# 1 708
  • Вече с постоянно местожителство на село...
Здравейте момичета, поредната тема в която пиша. И аз идвам от майските мами. Утре започвам 13г.с. И се налага да направя аборт след хорион биопсия в Надежда и резултата синдром на Едуардс, чакам документите от биопсията за да отида при моето АГ. Някой който е преминал през това може ли да каже как се процедира, ще отида в Майчин дом, но понеже не е без сърдечна дейност как се води този аборт, плаща ли се за него и има ли престой?

# 1 709
  • София
Води се аборт по медицински причини, престоят за тази седмица официално е 2 дни, неофициално ще ви пуснат на следващия ден. Съжалявам 🍀🍀

Общи условия

Активация на акаунт