За спонтанните и мисед аборти- моята история и съвет към вас

• 328 436
  • 2 109
  •   1
Отговори
# 1 770
Благодаря за споделеното. При кой лекар следи бременността си, че все не мога да улуча "правилния"? Може и на лични, ако не искаш да го посочиш тук.

# 1 771
Привет, аз бях със синдром на Ашерман в следствие на кюретаж, преминах 2 хистероскопии за премахване на срастванията, откри се и септум. Иначе също при успешната си бременност бях на кортикостероидна терапия и вливки Имуновенин в началото (правих имунологична биопсия, която даде някаква светлина и както каза и едно друго момиче по-горе, не мога да съм 100% сигурна това ли направи разликата, но факт е, че третата ми бременност беше успешна след тази терапия).
На мен ми препоръчаха преднизолон кортико, след трансфер. Не знам дали е аналогично на медрол. Обаче все се мъча със сраствания в матката, след един от кюретажите. Сдобих се и с аширман синдром:cry: Та това е единственият проблем, който се откри при мен. За това препоръчвам хистероскопия, поне диагностична след неуспех. Има ли някой постигнал успешна бременност с аширман синдром, че вече се отчаях. Преди две седмици преминах и четвърта по ред хистероскопия- пак се бях сдобила със сраствания. Този път поставиха и някакъв гел против сраствания, та се надявам най- после да съм отстранила този проблем...

# 1 772
Здравейте. Не знам дали пиша на правилното място.
ПРМ на 21.02.2023г. На 30.03 бях на преглед и се видя плоден сак. Ходя при двама лекари (на частно и по здравна каса).  Бях на преглед на частно за установяване на ембрион и сърдечна дейност (по ПРМ съм в 8г.с),но на прегледа се установи че няма ембрион и сърдечен пулс и доктора има съмнение за кухо яйце,вика ме след седмица отново на преглед.
 На следващия ден ходих на преглед при доктор със здравна каса,който видя ембрион и се изказа,че за сега нещата вървяли добре. И сега съм в пълен шок. Не знам какво да мисля. Прилагам снимки
Първата снимка е от първия преглед а втората е от прегледа на следващия ден.

# 1 773
Здравей! Ембриончето, което е видял лекаря по здравна каса отговаряше ли на 8 г.с.?

# 1 774
Здравей! Ембриончето, което е видял лекаря по здравна каса отговаряше ли на 8 г.с.?
Не знам. Това не ми го уточниха,а и аз в притеснението си,не се сетих да попитам.

# 1 775
На втората снимка се вижда, че има нещо в сакчето. Дори и да не отговаря на г.с. по ПМЦ, възможно е и да си имала по-късна овулация. Важното е да е там и да расте. При следващия преглед ще покаже. Пожелавам ти всичко да е наред!!!

# 1 776
Здравейте, имам една успешна бременност и една биохимична 8 месеца по-късно. Не съм правила никакви изследвания. Според АГ нямало нужда. Вие как мислите? Какво бихте ме посъветвали евентуално да изследвам?
Искам второ детенце, но изпитвам страхотен ужас от още една БХБ, недай си Боже аборт на по-късен етап.. страх ме е да не видя отново кървене, каквото ми се случи да видя. Чувствах се ужасно..

# 1 777
И на мен никакви изследвания не назначиха. Смятат, че е нормално да се случи. Години по-късно обаче споделих с гинеколога си, при когото ходех на профилактични прегреди, че искам второ дете, но искам да направя изследвания. Тя ми назначи, каквото прецени.

# 1 778
  • София
Обикнивено този тип неуспешни бременности се дължат на случайна грешка. Има случаи, причината да е генетична, лошо качество на яйцеклетка/сперматозид. Но това са редките случаи.
Ако ще ви е по-спокойно- пуснете си изследвания. Но е по-вероярно да няма проблем при следваща бременност, отколкото да има.
Ако сте на възраст към или след 40, също може да е фактор да е възникнал проблем след първата успешна(ако и тя е била преди повече години).

# 1 779
  • София
Здравейте Соня, съжалявам за случилото ви се. Миналата година и аз имах мисед в  средата на 8г.с.
Изхождайки от моя личен опит е първо да си намериш добър лекар, който ще има лично отношение към теб и нa koйто ще имаш доверие и той да ти пусне изследвания. Не знам на колко години сте и дали имате време за рискуване в нови опити, аз лично нямах на 39 год. бях, и сега вече си намерих репродуктивен специалист, който ми пусна всички изследвания. Установи се, че имам леко високо Тсх, отделно високи Нк клетки и разни други неща, но всичко е поправимо с правилната терапия. И опитите започнахме едва след като изчистихме всичко. Така, че ако не искате да оставите бъдещето да ви се определя от шанса пак да не се случи нещо лошо, по добре е да се подготвите. Поне аз така направих и сега съм много по- спокойна. Не, че няма шанс отново да се случи, но като знам че съм направила всичко възможно за да осигуря оптимални условия за бременност сме мн.по спокойни. И на мен ми казаха при първия мисед, че се случва, че е нормално, да така е, но имате ли време, сили и желание отново да чакате на случайността?

Последна редакция: пт, 05 май 2023, 08:50 от tedysworld

# 1 780
Под 30 години съм, тоест имам да кажеш още малко време, но нямам никакво желание да преживявам подобно нещо отново…
Благодаря за отговорите! Дано никоя от нас се се блъсква повече с подобно нещо..

# 1 781
Със сълзи в очите се включвам и аз да споделя моята история, да потърся дъвет, кураж от някой минал през същото...
Миналата година преживях един мисед в 9 г.с. кухо яйце, казах си хайде за първи път е, редом с положителния тест имах и положителен за Ковид, всички казваха,че Ковида е прецакал нещата. Преживях кюртажа и преживях цялата ситуация сравнително добре..
Тръгна се едно ходене по лекари после откриха ми хламидия - излекувахме я, откриха ми тромбофилия - назначиха ми лечение, имах буквално една папка изследвания уреаплазми,микоплазми и т.н.
Забременях пак през декември,пълна с надежда този път, особенно като чух за първи път пулса на мъничето.
Всичко вървеше добре, ходих през 3 седмици на преглед, пускаха ми микробиологии, коагулации, БХС минах,ФМ минах всичко,всичко беше уж наред.
Докато преди 10 дни не ме приеха по спешност едната вечер със спукан мехур...лежах една седмица за задържане,уж бебето беше добре, уж имах още някакви води,уж пак имаше надежда. Но всичко приключи преди 5 дни по най-грозния и мъчителен начин. Докато цял ден не ме убеждаваха, че въпреки кръвта на леглото и въпреки огромните болки, аз няма за какво да се притеснявам и ми изписаха Еспумизан за болки в дебелото черво.Никой дори не ме прегледа за родова дейност и така часове по-късно едва не изхвърлих малкото ангелче в тоалетната... в 22 г.с.
Ужасно ме боли, знам, че е необратимо, знам че няма какво да променя и трябва да продължа напред ама как човек се учи да живее с това огорчение,с тази празнота и неизмерима тъга... На какви лекари да ходя вече, в София ли да ходя и ако да при кой, на кой да се доверя, какво да правя..? Преди да се случи лекарите казаха, че съм имала Ешерихия коли ама нищо не се изолира в микробиологията... Имала съм и скъсена шийка, ама буквално 6 дни по-рано бях на ФМ нищо такова не се установи.
Всеки съвет би ми бил полезен..

# 1 782
Goddess11 прегръдки 😢 знам през какво минаваш. Ако искаш пиши ми на лични ще ти кажа за моя опит и кой и как ми е помогнал...

# 1 783
Със сълзи в очите се включвам и аз да споделя моята история, да потърся дъвет, кураж от някой минал през същото...
Миналата година преживях един мисед в 9 г.с. кухо яйце, казах си хайде за първи път е, редом с положителния тест имах и положителен за Ковид, всички казваха,че Ковида е прецакал нещата. Преживях кюртажа и преживях цялата ситуация сравнително добре..
Тръгна се едно ходене по лекари после откриха ми хламидия - излекувахме я, откриха ми тромбофилия - назначиха ми лечение, имах буквално една папка изследвания уреаплазми,микоплазми и т.н.
Забременях пак през декември,пълна с надежда този път, особенно като чух за първи път пулса на мъничето.
Всичко вървеше добре, ходих през 3 седмици на преглед, пускаха ми микробиологии, коагулации, БХС минах,ФМ минах всичко,всичко беше уж наред.
Докато преди 10 дни не ме приеха по спешност едната вечер със спукан мехур...лежах една седмица за задържане,уж бебето беше добре, уж имах още някакви води,уж пак имаше надежда. Но всичко приключи преди 5 дни по най-грозния и мъчителен начин. Докато цял ден не ме убеждаваха, че въпреки кръвта на леглото и въпреки огромните болки, аз няма за какво да се притеснявам и ми изписаха Еспумизан за болки в дебелото черво.Никой дори не ме прегледа за родова дейност и така часове по-късно едва не изхвърлих малкото ангелче в тоалетната... в 22 г.с.
Ужасно ме боли, знам, че е необратимо, знам че няма какво да променя и трябва да продължа напред ама как човек се учи да живее с това огорчение,с тази празнота и неизмерима тъга... На какви лекари да ходя вече, в София ли да ходя и ако да при кой, на кой да се доверя, какво да правя..? Преди да се случи лекарите казаха, че съм имала Ешерихия коли ама нищо не се изолира в микробиологията... Имала съм и скъсена шийка, ама буквално 6 дни по-рано бях на ФМ нищо такова не се установи.
Всеки съвет би ми бил полезен..

Много съжалявам! Sad Бог да ти дава сили!
Шийката как я мериха, с вагинален ли? Колко см беше? Може би е имало нужда ор серклаж.

# 1 784
Не са я мерили с вагинален, не знам през ехографа как разбраха, казваха ми, че е наред, а ходих на трима различни специалисти в града.

Общи условия

Активация на акаунт