За спонтанните и мисед аборти- моята история и съвет към вас

• 328 440
  • 2 109
  •   1
Отговори
# 1 785
Не са я мерили с вагинален, не знам през ехографа как разбраха, казваха ми, че е наред, а ходих на трима различни специалисти в града.

Хубаво е да се мери с вагинален ехограф. За тромбофилията на каква терапия беше? Последно как бяха изследванията Sad

# 1 786
Бях на Клексан всеки ден и Аспирин протект. Не съм имала прокървявания,кръвните бяха ОК(освен нисък хемоглобин),през 3 седмици си следях всичко стриктно и на доц.Конова ги пращах...
Имам само 4г/5г хетерозигот и онова за витамините Хомозигот.

# 1 787
Goddess, съжалявам много Sad ужасно просто, нямам думи. Отвръщение изпитвам от българската здравна система. В кой град и болница е този ужас? Каквото и да ти каже някой за успокоение в момента не мисля,че ще те успокои...но с времето пак ще се изправиш и ще продължиш. Аз вярвам,че загубените ни бебенца не са изчезнали, а са се върнали горе и отново чакат ред да се върнат със същата душа. Нищо не се губи в природата. Прегръдки за ужаса Sad

# 1 788
Благодаря ти! Това се случва в отделението за патологична бременност в УМБАЛ-Бургас

# 1 789
Боже, вчера ме изписаха от там...какъв ужас и аз изживях не е истина. Вчера цял ден имах панаири с тия "хора" и им казах,че са за жалба и съд. Искрено ти съчувствам, защото това са чудовища. Потресаващо просто. Съглжалявам.

# 1 790
  • На изток от Ада
Аз съм с 5 спонтанни аборта.
На моменти се отказвам вече. Сега ходим в Надежда.  От там излезе хроничен ендометрит и аденомиоза.  Чакаме кариотип и после трябва да ходя за лекарство за нк клекти.
Имам страшно мнжго изследвания.
От тромбофилия имам само Асе и уж не съм за инжекции клексан спопед хематолог (смятам и с др даговоря). Аббортите са ми в 8 _11 гс (като в 11 ми изтекоха водите, но до 13 гс носих плода).  
Имаме изследвания на плода 5 бременност здав е бил
Мъжа има Спермограма и от там астенотетразооспермия и главични анумалии, sdi e добре. Пи хапчета уж имал ефект....
Аз имам висок  homa ir index 3.99
Нямам инфекции имам ешерия коли, 4 бременност я лекувах . И пак се появи и уж не била опасна.
Даже не знам защо пиша .....

# 1 791
nasito8988 правили ли сте фертилити тест и хистероскопия? И аз имам 5 загуби (една в 31 гс) , преди успешната ми бременност и аз съм с 10000 изследвания, не се отказвай ще се справите!
Високите НК клетките при мен последно третираха с  медрол.

# 1 792
  • София
Съжалявам за загубата!
Ужасно болезнено и трудно е,знам!Преживяла съм го и аз в същата седмица преди 7 години.
Хламидията като я лекувахте,мъжа ти лекуваше ли се?
ПСР тест ли правихте ?

В болница Надежда има едно изследване STI9 ,можеш да отидеш за една консултация и да ти го пуснат.
Фертилити тест да направиш,или ендометриален микробиом (д-р Калчев ми го е правил ),да сте сигурни,че няма нищо в матката.Фертилитито обаче е някак си по-лесно.Открива вътрематочни инфекции.
 Задължително обикновена микробиология на цервикален и влагалищен секрет,стерилна урина.
През следваща бременност често следене на секретите и мнооого стриктно следене на шийката.
Мога да кажа,че това са моите съвети!

# 1 793
Със сълзи в очите се включвам и аз да споделя моята история, да потърся дъвет, кураж от някой минал през същото...
Миналата година преживях един мисед в 9 г.с. кухо яйце, казах си хайде за първи път е, редом с положителния тест имах и положителен за Ковид, всички казваха,че Ковида е прецакал нещата. Преживях кюртажа и преживях цялата ситуация сравнително добре..
Тръгна се едно ходене по лекари после откриха ми хламидия - излекувахме я, откриха ми тромбофилия - назначиха ми лечение, имах буквално една папка изследвания уреаплазми,микоплазми и т.н.
Забременях пак през декември,пълна с надежда този път, особенно като чух за първи път пулса на мъничето.
Всичко вървеше добре, ходих през 3 седмици на преглед, пускаха ми микробиологии, коагулации, БХС минах,ФМ минах всичко,всичко беше уж наред.
Докато преди 10 дни не ме приеха по спешност едната вечер със спукан мехур...лежах една седмица за задържане,уж бебето беше добре, уж имах още някакви води,уж пак имаше надежда. Но всичко приключи преди 5 дни по най-грозния и мъчителен начин. Докато цял ден не ме убеждаваха, че въпреки кръвта на леглото и въпреки огромните болки, аз няма за какво да се притеснявам и ми изписаха Еспумизан за болки в дебелото черво.Никой дори не ме прегледа за родова дейност и така часове по-късно едва не изхвърлих малкото ангелче в тоалетната... в 22 г.с.
Ужасно ме боли, знам, че е необратимо, знам че няма какво да променя и трябва да продължа напред ама как човек се учи да живее с това огорчение,с тази празнота и неизмерима тъга... На какви лекари да ходя вече, в София ли да ходя и ако да при кой, на кой да се доверя, какво да правя..? Преди да се случи лекарите казаха, че съм имала Ешерихия коли ама нищо не се изолира в микробиологията... Имала съм и скъсена шийка, ама буквално 6 дни по-рано бях на ФМ нищо такова не се установи.
Всеки съвет би ми бил полезен..
Чета и плача…..няма такъв кошмар, няма човек, който да разбере ако не го е преживял. Светът ти се срутва. За секунди. Вече бях измислила имена за бебето - ако е момче или момиче, гледах за количка, галех си корема. Сега - празно. Да, имам две деца - това ме спасява да се държа и да не плача по цял ден. Мечтата ми за 3-то си замина с това бебче. Не знам дали някога ще го превъзмогна и защо така се случи. Започвам да се обвинявам - аз не спрях спорта, бягах и правех упражнения. Не знам дали аз не съм му направила нещо….никога няма да разбера.
Разхождай се, дишай дълбоко, успокой съзнанието си. За да продължиш напред. Прегръщам те силно.

# 1 794
  • На изток от Ада
nasito8988 правили ли сте фертилити тест и хистероскопия? И аз имам 5 загуби (една в 31 гс) , преди успешната ми бременност и аз съм с 10000 изследвания, не се отказвай ще се справите!
Високите НК клетките при мен последно третираха с  медрол.
ох да имам хистероскопията хроничен ендометрит излезе и аденомиоза имам и Фертилити, и в Надежда за инфекции.

Бубъл, STI9 правих го имам Ендометриална биопсия и имунологична биопсия.
Както казах нямам инфекции

# 1 795
Бъбъл, и той се лекуваше и ПСР тест правих, и кръвни и 3 вливки на Интралипид после заради завишени НК клетки и всичко, което са ми казали да правя съм пуснала...

# 1 796
Здравейте смели момичета 🍀 с много болка и разбиране изчетох темата...
От миналата година реших, че ще забременявам и си пуснах стандартни изследвания, от там излезе високо тсх и изчерпващ се резерв/амх 0.55, фсх. 15.2, лсх 12.5/. Ендото реши, че тсх е по-важно и хукна да го смъква, съответно я смених, от там новата ме посъветва да направим спермограма и на репородуктивен. Отивайки на прегледа при него декември видя жълто тяло и каза, че или ще ми дойде навреме, или съм бременна. Оказах се бременна, голямо щастие, но ден след рд януари зацапах и се оказах с мисед в 6г.с. Последваха изследвания за тромбофилия, инфекции, най-новото всички полови и други хормони/тсх беше 3.23, амх 0.88, фсх 12.1/ Този месец отново забременях, но имах кофти усещане и се оказа биохимична бременност. Насочила съм се този път са изследвам НК клетките и антифосфолипидните тела.
Приемам всякакъв съвет от вас какво още да видя. Чудя се дали да не отида да си направя оценка на резерва при репродуктивния, както трябваше да е по план. На 33години съм, мъжа ми на 25, всички около нас хващат от въздуха едва ли не, просто не е честно 😕

# 1 797
Тсх преди забременяване трябва да е под 2, най-добре около 1.Ако имате хашимото трябва терапия. От кой град сте? При кои лекари сте били? С правилния лекар и терапия всичко е възможно.

# 1 798
Здравейте смели момичета 🍀 с много болка и разбиране изчетох темата...
От миналата година реших, че ще забременявам и си пуснах стандартни изследвания, от там излезе високо тсх и изчерпващ се резерв/амх 0.55, фсх. 15.2, лсх 12.5/. Ендото реши, че тсх е по-важно и хукна да го смъква, съответно я смених, от там новата ме посъветва да направим спермограма и на репородуктивен. Отивайки на прегледа при него декември видя жълто тяло и каза, че или ще ми дойде навреме, или съм бременна. Оказах се бременна, голямо щастие, но ден след рд януари зацапах и се оказах с мисед в 6г.с. Последваха изследвания за тромбофилия, инфекции, най-новото всички полови и други хормони/тсх беше 3.23, амх 0.88, фсх 12.1/ Този месец отново забременях, но имах кофти усещане и се оказа биохимична бременност. Насочила съм се този път са изследвам НК клетките и антифосфолипидните тела.
Приемам всякакъв съвет от вас какво още да видя. Чудя се дали да не отида да си направя оценка на резерва при репродуктивния, както трябваше да е по план. На 33години съм, мъжа ми на 25, всички около нас хващат от въздуха едва ли не, просто не е честно 😕

Аз съм с два ранни аборта в 6 седмица. И в момента съм бременна в 25 седмица, на инжекции хепарин всеки ден. Какво излезе от изследванията за тромбофилия?

# 1 799
Сега тсх ми е 2.6, преди 1вата бременност го смъкнаха на 0.04. Имам и ИР, но инсулина падна на 7 вече, захарта е около 4.7. Имам тромбофилия с назначен нмх 0.4 при + тест и прием на метилирана Б витамини/д-р Тончев /
От София съм, на ендокринолози бях при Начев, Лазарова, Еленкова, Десислава Иванова. За гинеколози - Иван Димитров, Владимиров, Надя Башлиева.
Гледам светилата Сигридов, Калчев, Ковачев, братя Тодорови, но прекалено разнородни мнения и не знам да тръгвам ли по този път.
Тсх преди забременяване трябва да е под 2, най-добре около 1.Ако имате хашимото трябва терапия. От кой град сте? При кои лекари сте били? С правилния лекар и терапия всичко е възможно.

Общи условия

Активация на акаунт