Февруарчета лудуват, а мамите будуват - 6 тема

• 26 977
  • 732
  •   1
Отговори
# 420
Ако и другите момичета са съгласни ще направим обща рег - всички ще влизаме с едно име и парола и ще качваме снимки и рецептите към тях в съответните албуми.
Иначе май наистина стана вкусно, днес за сефте му го направих по като манджичка Grinning

edit: еми момичета, аз направих профилче в снимка.бг
пишете ми да ви дам името и паролата Rolling Eyes
дори вече качих снимки и рецептички

Последна редакция: ср, 22 окт 2014, 15:34 от Кръстева

# 421
А във ФБ няма ли да е по-лесно? Поне на мен ще ми бъде. Влизам да чета само през телефон или таблет. С този сайт при мен май няма да се получи. Cry

# 422
FrauSt преди време бяхме коментирали с момичетата за фейсбук, но почнем ли там ще замре темичката ни тук. Не знам, отбора да реши

# 423
Както изберете. Кръстева, моля прати на ЛС паролата и потребителското име.
А на мен нещо днес не ми е силен ден. Свеки ме вбеси на обяд, още не може да ми мине... И най-много се дразня като почне да вменява усещания или мисли на детето според нейното виждане, а дали детето се чувства така е друг въпрос. Ама да казва "Мамо, гладна съм... Мамо, как ще се наям с това... Мамо, студено ми е..." Познайте дали скоро ще се виждаме пак. Wink
Намрънках се, извинявайте за което... А такова хубаво време е навън.
За липсата на апетит и подправянето със сол и захар - нищо не слагам и нямам намерение поне до годинката. Когато не яде, обикновено намирам нов зъб. Вече е с шест.

# 424
Здравейте,мами
Отсъствах от пейзажа,не съм чела мнооооого страници,но ще гледам да ги изчета после.Бързам да се похваля първо-моята Ева също не пълзи още скоростно,но пък почти върви.Имаме вече 2проходилки,радва им се,най-вече на музиката и играчките май:)Ама иначе сме си дребосъци още-7кг и 68см.
Очертава се едно гордо крачещо джудженце Rolling Eyes
Съни,не мъчи детето с вода,никой доктор няма да ти го препоръча/за квалифицирани педиатри говоря/,щом не пие по собствено желание няма нужда значи.Нашата кукла също само от ваната пие,при това обича с пяна.След храна само няколко лъжички за изплакване и толкова.От другата седмица сме на ДК,ура!Разнообразие за храна и облекчение за семейния бюджет.Особено с новите цени за тока newsm78.
Мацки,гледам за обувки сте писали-ние сме с кожени за прохождане уж на КК,но аз спазвам съвета на ортопеда-по възможност боса или с мек чорап,обувка и всичко друго само да не е стягащо или твърдо.По този начин крачето расте правилно,не се деформирало. Иначе като сме навън или на гости се контим с разни джиджани ботушки и пантофки/кратковременно/,даса ни в тон с тоалета е много важно Mr. GreenНо иначе и моята принцеса не търпи нищо,ни чорапи,ни обувки.Само да ги докопа и в следващия момент са в устата.Добре,че хората са измислили гащеризоните,там най-много да раздърпа някой Joy
хубав ден от мен и Мерси голямо на Флауър,че ни включи сред цветята:)  bouquet
опс,видях ,че сме се прегрупирали в мафия.Супер,сега остана и биячи да намерим и да му мислят свекървите тогава.Моята е от големите лауреати също.

# 425
Напоследък много мрън от тея свекитаааа... и да не стане да ги нареждаме в една редица и  #2gunfire
FrauSt имаш ги  Hug

# 426
Дам, дам.  bowuu Съгласна съм за снимка.бг
Аз не му готвя още манджи на моя, пък и да почна, голямо разбообразие не вярвам да има - печена тиква - варен морков или препечен картоф. Grinning Но пък ще ми е интересно, да видя какво ядат другите дребуси Simple Smile
За ФБ, не мисля, че е добра идея. Абсолютно правилно е и според моето мнение, че темата тук ще завехне.  Naughty
Абе нещо друго щях да казвам, ма забравих.
Нищо, после шса сетя.
P.S. Браво на Мони за папането  Hug

# 427
Привет. При нас времето е отвратително. Дъжд, студ, вятър. Но все пак успяхме сутринта да идем на една среща майки с деца. 

Аз също не слагам сол и захар в пюретата и не мисля да слагам. Особено към захарта съм много враждебно настроена. Все пак, ако малчовците ядат пюренцата само със захар според мен е препоръчително поне да е кафява захар. Пробвали ли сте със сладък картоф да правите пюрето?
Ана.ана много ми беше полезна информацията за солта.

За пийването, аз си пийвам редовно по чашка бяло винце или биричка. Даже в понеделник малкия така ми беше вдигнал нервите, че посред нощ ставах да си сипя винце да се успокоя малко   Laughing Embarassed

Феичката беше правила профил в снимка.бг. Има все още някоя и друга снимка там.

Последна редакция: ср, 22 окт 2014, 20:03 от Thea

# 428
По идея на Флауърчето ще направя и албум за нашите дребчовци.
Заповядайте, момичета

# 429
  • NE
Thea Аз правих, ама как беше. newsm78 Кръстева се справи блестящо, а и мисля че е ок да е нов албума. Peace
Сладкият картоф се намира трудно тук, макар на запад да се яде много. С Вили сме му фенове. Grinning
П.П. Записахме се в албума. Simple Smile

Последна редакция: ср, 22 окт 2014, 18:55 от Flower Fairy

# 430
Здравейте,
аз снимков материал от днес нямам, ама надробих амарант с телешко и зеленчуци и спанак и мина номера  Flutter ако искате ще споделя рецептата Simple Smile то и да си призная на вид не е много апетитно  Joy

Кръстева онова розовато е топка, с напдис Наталиа, от баба свекърва, въобще само смислени неща купува тая жена  hahaha ама не!

За водата ние от две седмици попийваме вода, ама от чаша - бебешка, стъклена, само чаша да е, тука сме отделили един сервиз чашки за ракия само за нея. Ама сме 70:30, 70% върху нея 30% в устата, ама и това е нещо. А бибероните ги ползва за дъвчене, то и чашите де, явно много я тормозят тия зъби, щото вече почна и в мен да ги точи  ooooh!

За обувките ние имаме разни джиджани ботушки, ама те са като пантофки, за ходене още не съм й купувала, замислям се да й взема направо маратонки, то така или иначе си мисля, че ще проходи напролет, пък и да проходи, ще си ходи вкъщи, а на вън ако е студ, няма много много да се мота.
Някой беше пуснал линк за кожени обувки - ама те по 70 лв, малиииииии  #Crazy

newsm24 на всички пиещи  Joy аз на обяд се почерпих с едно бяло винце, че ако го пия вечер и няма нищо да мога да свърша Simple Smile

Аз да питам нещо, ако детето си играе спокойно само и си се въргаля по пода с кеф, трябва ли да му вися на главата и да го анимирам или да чакам да ме повика? Щото мойто дете в повечето случаи си е самодостатъчно и аз се чувствам гузно, че не й обръщам повече внимание, а вися в нета например  Blush

Намерих много готин канал с детски песни на ютуб

https://www.youtube.com/channel/UCp8SYqtSLd3x5WcB98vtQVQ

А не знам дали се похвалих - вече се обогатили репертоара на мама, деде, баба, нене и подобно. Бая нарежда и говори, сега ще чакаме и смисъл да почне да влага, да я науча да псува баба си свекърва  Joy

bouquet Буона нотте на тутти мафиози  Heart Eyes

# 431
  • NE
Копчелино Радвай се и не го мисли, че детето ти си играе само. Вили ако млъкне за 5 минути след това ме вика с вой.

Някой има ли впечатления за Чепеларе, че ми се ходи на Родопите. Laughing

# 432
'драсте, банда!  Hug
 ooooh! Подарявам дете, почти човек.
(Е, почти казах, не изцяло, да не издребняваме сега Grinning)
         Детето е тип момче, ама може да си го възпитате както си искате, той още не говори, та не може да възрази гласно. Яде много малко (няма да ви натовари финансово). А ако го сложите в леген, и му хвърлите вътре 2 чорапа и найлонова торбичка, да се занимава, даже и от памперси ще спестите!  Peace
        Препоръчвам предимно на хора, които са нощни птици, и от вътре им идва да са дейни нощем, защото детето е с изявени предпочитания към тъмната част на денонощието. За предпочитане е и също, който го вземе да има усет към тоналността, операта. Дед и траш метъл също са предпоставки за пълна наслада на таланта да детето.
       Отворени сме към предложения на ентусиасти....

Нимоа! ШуМрЪ! Нерви не ми останаха. И батериите ми са на привършване. С нетърпение чакам да стане 21:30, че да го изкъпя и да го слагам да спи (щото имаме график Grinning). E днес вече ми  Cry майката. То не бяха капризи, ревове до Бога, хапане и скубане. Дъвка си памперса!  Shocked Щях да полудея като го видях. И не, не новия, а тоя който тъкмо бях отлепила да го свалям от дупата... Тия зъби ме убиват. Бавно и мъчително. Давах Камилия, давах Панадол, мазах Калгел... Последна надежда ми е НурофенЯ. И ако няма подобрение, съм си харесала едно въже. Не, не за него (не съм чудовище  Rolling Eyes, макар да се изкушавам) за мен.
Имам спешна нужда от нещо за успокоение на душата. И да е с повече градуси. Ама няма как. Сама съм, трябва да го къпя и го мятам да спи. Ако до тогава не получа нервен срив, то тогава всичко мога да преживея от тук нататък.
Оплаках се. Извинете.  Rolling Eyes
Копче, на твое място само щях да се радвам, че малкото не ме търси и се занимава самичко. И ние сме така, докато не ни почнат зъбни истерии. И хич не си тормози главицата, правилно ли е, грешно ли е, да й висиш над главата. ТИ си майката, ТИ казваш кое е правилно и кое не. Както го чувстваш и ти иде отвътре. И въобще да не се чувстваш виновна за нищо. Няма за какво.  Hug
Иначе плеснахме се и ние в снимката Simple Smile
Сега, лека ви нощ от нас. Ако успеем да заспим, после пак ида. Ако не - утре, с рапорт за нощта Simple Smile
Лека нощ, мами и бебчовци.  Hug

P.S. Флауърче, имам предложение за колажа на новата тема, защото като гледам, добре напредваме  Laughing Мислех си за бебчета в коритца (по време на баня), но се сетих, че някои мами се къпят с бебчовците, пък още не сме за +18  Blush Та, викам - по хавлийки  Flutter Демек, Февруарчета след баня Simple Smile Аз поне на моя много му се радвам, защото е един КРОТЪК, мил и беззащитен... Та, само идея вмятам де Simple Smile  Hug

# 433
Аз съм ЗА колажа по дупета Simple Smile

Пък аз реших да си направя експеримент - давам нощна каша на Хипп с шоколад, дребното бега като дявол от тамян и имах един черен шоколад 70% и викам я да те видя маймно такава и й дадох да гризне маааалко и ококори очи все едно дадох на Обеликс от отварата  Joy което значи че не харесва грис и повече никакъв шоколад за нея, май ще й е като ракетно гориво.

Мечева прати го младежа насам, и без това мъжо натиска за второ, а на мен не ми се занимава, така ще си се гледат двамата, ще си гукат и ще си играят като се събудят посред нощите.

# 434
  • Varna
Здравейте момичета! Ама хич не ме мислите, ейййййййййй- по сто пъти сте писали, купонче сте си спретнали. А аз горкана- само мъча скришом от работа да ви чета и не мога да пиша, само си се хиля тъй лекинко. Аз щото снощи гледах Х Фактор, и после съм отнесла директно. Два поредни дни първа смяна ми идва малко в повече и като добавим чуждото присъствие в къщи съвсем ми е зор. Ама, толкоз, няма да мрънкам повече. Тази вечер си налях на тати от винцето и ми едно такова лежерно, спокойно.
Такааааа - тва с албума малко не го хванах, ама Кръстева пусни ми ако искаш на ЛС там квото трябва, пък ако схвана за кво иде реч- може да си сложа и аз рецептите. Иначе ако нещо искате като идеи- и тук мога да пиша, стига да не ви отегчавам. Но да ви кажа от тази кухня доста идеи почерпих. Но от другата седмица сме на моите манджи, защото като стане студено, няма как  да идат баба и внуче на кухня, а големия "убавец" е първа смяна- иначе все пак го бях вербувала за идеята да ходи, когато се налага.
За сладкия картоф- мммммммм, хапнахме с Боби- един картоф е достатъчен за едно хранене и доста вкусно става.
За солта и захарта- сол не слагам, а захар май един път по 1/2 к.л. от фруктова захар съм слагала- на дюлите оня ден, че ми киселееше доста.
Г-жа Мечева, ако искаш съм навита да разменим дребусите за колкото решиш- или поне докато се наспиш. Моят боби се буди, но само като го чуя пъхам бибата и съня продължава. буди се от алармата ми в 5 ч, но после пак отнася. Та ако си навита- насреща съм, обаче от финансова точка няма да ти се върже- може да е 7500 гр , но добре хапва. Аааааааааааааааа, и върви в комплект с бабата, за да й въздействаш малко. Все пак и аз търся неква изгода от цялата работа.
А и да ви се похваля- на два пъти Боби като го питам Ти кой си и той казва "Бобо" Може би , защото само баба му е в устата.
Ай стига толкова, че стана мнооого дълго. лека засега, ако не се сетя нещодруго и аз да напиша.

Общи условия

Активация на акаунт