Февруарчета лудуват, а мамите будуват - 6 тема

• 26 976
  • 732
  •   1
Отговори
# 600
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри

... така е ... като лягаме в 20 ... в 6 сме вече на кафе  Wink

Лек ден!

# 601
Добро утро и от мен, момичета  Hug
Да ви е сладко/или горчиво/ кафето и прекрасен ден ви пожелавам

Тачи  Heart Eyes нали и аз това казах  Wink
Безобидничке  Heart Eyes май снощи всичките си легнахте рано, а аз стоях да пазя темата да не я открадне някой Whistling  Hug
Мони все още  smile3524 та ще си пия кафето като бял човек  Laughing

# 602
Добро утро,момичета:)
На недоспалите мами-съболезнования искрени HugМоята кукла,пу пу,спи си нормално ,само още с новото време не се е ориентирала,но н е е кой знае какъв проблем за сега:) Ставам по 1-2пъти само да я завия и да я погледна контролно ако се размрънка. Но иначе от 23 докъм 7-8 има спокойствие Praynig Praynig
Тачи,много се обнадеждих като прочетох поста ти за ДК.Ние сме от другата седмица и с нетърпение чакам да видя как ще потръгнат нещата.Надявам се на същия успех като вашия. Иначе смятам да внимавам в началото с бобовите,скоро давах едно пюре с грах и още нещо беше -въпреки малкото количество вътре пак предизвика колики и газове Sad #Crazy
Мами,да се оплача и аз -моята кукла продължава да не търпи чорапи и терлички,пантофки и изобщо дърпа и лапа всичко,което е на крачетата #Crazy Кръст не ми остана да се навеждам в леглото,към дивана ,шезлонга и къде е по 1млн.пъти на ден #Cussing outЩе взема да и слагам само чорпогащници и гащеризони като ританки,то направо е ужас...Ами жалко за накупените панталончета и други,ама от къде да знам какво ще и хрумне
Скрит текст:
да споделя и аз за изписването-Хм newsm78доста бързо се получи при мен.Тъй като престоя в нашето Аг беше повече от кошмарен,бях от Виповете,които персонала беше решил да тормози за кеф,но пък аз не им останах длъжна де...Сигурно още ме помнят Mr. Green Mr. GreenТа исках на края да се махна възможно най-скоростно.За тази цел реших нито почерпки,нито снимки с "професионалния им фотограф",изобщо разписах се ,където се налагаше,взех си бебето и по бързата процедура в колата и "Сбогом",потеглихме с мръсна газ:)Свекървата се беше домъкнала ,разбира се напук,въпреки,че и казахме да не бие път,нямаше за какво,ама ако беше интелигентен човек да разбере ThinkingВ къщи си беше леко притеснено заради суматохата около малката,но важното е,че си бяхме у дома Praynig Home,sweet home
Хубав ден на мами и бебета,ние ще мръднем малко в студа/опаковани подобаващо/,че вчера бях на работа и пропуснахме Hug Hug

# 603
A добрутру!
 smile3507
Аз ставам все по-зле. Сутринта не можах да стана от леглото, за тва сега не смея да легна, щото знам ли ша можа ли да се надигна после... newsm78 На всичкото отгоре, в момента няма става и кокал в тялото ми, които да не ме болят. Нормалните сезонни болежки, старите травми напомнят за себе си. Изобщо, чувствам се като баба на 80, с артрит, ошипявания и всякакви други екстри. Нищо че нямам и 30 още. И всичкото това, понеже спорта е много хубаво нещо, маме, тренирай, тренирай, и заради дебелата ми глава...  Ама не ми се искаше да почвам от сутринта да се оплаквам де, ама тъй се случи. И не стига, че вървя като робокоп, ами съм и сама с дребуса. Не мога и до аптеката да ида, щото вали и нямам как да взема и малкия, а сам не мога да го оставя. А баба свекърва дето все е готова да идва да помага, точно днес не знам си кво си й изникнало. Е, тя няма вина жената, ама ми е криво пък!  Crossing Arms Малкото все така си яде колкото едно болно коте, ама и на тва свикнах вече, поне бюджета взе да расте Grinning И цигари нямам  smile3511 Моя да ги вземе и да не ми остави 1 за кафето поне....  bash  А малкото от сутринта почна с капризите  ooooh! Казвам ви, много скоро ще изчезна безкрайно  Crossing Arms Но пък иначе ми пристигнаха едни сандали, дето си бях поръчала преди 2-3 месеца  Shocked Чудесни са, много им се радвам, само дето дойдоха Октомври. Е, кога да ги нося, зимата ли?  newsm61
Изобщо - идилия, от където и да погледнеш. Красота и духовен мир. Ама не!
Е, не се оплаквах много де, можеше и повече Grinning Aма нали трябва да има някой, дето да поддържа мрънкането, то не може всичко да е рози и ламиниран паркет  Naughty
Хубав ден, мами. Аз може ида се вясна до довечера пак, ама може и да не. Grinning Зависи къде и как ще ме схванат кокалите, че да не мога да мръдна от там. Айде, сега се надигам от стола - едно, две, три, 4,5....99 - хоп!  hahaha

# 604
Здравейте! Докато малката спи (понеже стана в 5 часа...  #Crazy) аз съм се захванала да измисля какво да готвя,ама нищо не ми идва на главата!Трябва да е бързо за приготвяне или поне без много много сложнотии и да е с месо-иначе мъжО няма да е доволен!  Mr. Green Дайте идеи,че мозъкът ми спи...   chef Като се събуди отиваме на пазар! newsm71

# 605
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
sunny:*kiss, на мен ми е най-лесно картофи с месо на фурната:
Скрит текст:
почвам да запържвам мръвките на котлона в тенждера, след 5-10 мин. слагам подправки (сол, чер. пипер; чубрица, може бульон; после добавям домати и червен пипер), вода, цели лук и морков; беля картофите и ги режа на две на три и ги слагам в тава; след като почти стане месото изсипвам тенджерата в тавата и включвам фурната - става за около час ...

Мечева, не ти е лесно ...  Hug-ки ... Ама как Че те оставят без цигари, бре  Crossing Arms

nelly, слагам чорапогащник/чорапки, за да не се махат ... под гащеризон от този тип:

Скрит текст:

... иначе и Диди си дърпа и постоянно си яде чорапите и чорапогащниците Simple Smile

Кръстева,  Hug-ки

Ние минахме през ДК ... За отчет: 6700/70 (+300/+5   Shocked) Имаме бележка за детска кухня: остава да купя бурканчета и капачки, да си напиша заявлението и да занеса документите Simple Smile

И малко да ви почерпим, че днес ставаме на цели 9 месеца и започваме 10-тия  Joy

Последна редакция: ср, 29 окт 2014, 10:59 от Почти безобидн@

# 606
Безобидчнике честита месечинка Simple Smile да ти е жива и здрава момата и още по-голяма да расте  Heart Eyes

Мечева много сме, силни сме, с тебе сме  Hug нема да се предаваш - научи нинЖата да ти прави масажи  Joy нямаш ли някоя комшийка да употребиш за пазар? Или удари по стената на съседчето и го накарай да изкупи вината от повтарящата се песен с една кутия цигари Simple Smile

За изписването
Скрит текст:
Аз седях 4 дни в болница, да не ви казвам в какви условия - тоалетните, не само бяха общи, ами и по необясними за мен причини и без врати и нямаше човек един душ къде да си метне. Но поне бях сама в стая (то аз си бях един вид ВИП, че свекърите нали доктори и цяла болница ги знае) и мама спа при мен и трите вечери. На изписването се засякохме в стаята с моята приятелка дето роди три дни след мен и стана малко трапана. Естествено свеки трябваше да се снима първа с бебето. Но пък като се прибрахме, мама ми беше навързала балони и беше украсила и на мен ми стана толкова миличко. То добре че беше тя тук две седмици да ме гледа, иначе сигурно нямаше да преживея. Та аз от изпизването имам хубав спомен. Лошото беше след това, бебка като се оказа с жълтеница и я носихме посред нощите в болницата и тая вещица толкова ме изкара извън контрол, ма може ли ти на родилка на една седмица да й повишаваш тон и да й крещиш  #Cussing out затова няма как да й простя на тая жена, но това пък е едина друга история

Мен днес болезнено ме мързи, и по тоя случай нема да варя сьомга - ша яде телешко, ако ще. Навън се мъчи да огрее слънце, ама ние май след обяда ще излизаме, че не искам да спи навън. Имаме напредък с буденето - 5 пъти се буди, ама само 3 цока - добре че 1crib е на колелца.
Не знам дали ви споделих как реших проблема с развиването, след като вече купихме спално чувалче, ама айде...Мойта мама (ако не съм ви казвала имам най-добрата и гениална мама на света) ме открехна - един по-голям чаршаф го слагам напреко и го натъпквам между пречките и матрака, бебуна я мушкам отдолу, отгоре одеалото и колкото и да се върти си остава под чаршафа Simple Smile не знам дали добре ви го обясних, който иска ше му пратя снимков материал.

Хубав ден  Heart Eyes

# 607
Безобидничка  Heart Eyes  Hug
Мечева  Heart Eyes стискайй зъби сестро Hug мъжа ми и той много често ме оставя без цигари  Crossing Arms до скоро обаче Naughty купих една кутия и си я скрих, ако ме остави да не се чудя как да ходя до магазина Laughing
За изписването Беше претупано понеже както знаете мъжа ми го нямаше на раждането и ми беше много мъчно, та набързо снимки и чао. В нас беше ужас, щото всички се натискаха да ми помагат, но ТЦ. Майка ми и мъжа, с който живее /който приемам за баща/ останаха при мен 2 дни, но не за друго,а  за да се нарадват на мен и на бебето понеже си живеят в Бургас.
За родилното мога само прекрасни думи да кажа. Възхитена съм от доктора си и целия екип на Ева Сливен. Не ми взеха 1 стотинка /42лв платих за допълнителни конци и козметичен шев, който вече почти го няма/ и с радост ги почерпихме подобаващо. Казала съм, че следващото пак ще е при тях и пак с моя доктор  Heart Eyes
Ох, в  какви хубави спомени се върнах покрай новородения Мони, пуснах си и първите клипчетата на Мони от родилното.
 Heart Eyes

# 608
Добър ден, мами! Simple Smile

Честито на Безобидничка, много, много да е здрава миличката! Simple Smile И ние ползваме такива гащеризончета, много са удобни и бързо се обличат/събличат. Simple Smile

Мерси за двата вида кафенце!  Hug Ние тази нощ най-накрая спахме, че от миналата седмица нещо бяхме развалили режима, та днес уж сме по-добре. Сигурно е, защото не спирам да давам всякакви ДрусниКинд неща + една Chamomila, която ЛЛ препоръча.

Мечева, мила, много  Hug-ки и от нас! Дано се почувстваш още днес по-добре и да споделиш.   bouquet

Кръстева, радвам се, че и ти споделяш хубави спомени от първите дни!  Hug

Съни, аз днес съм решила да сваря едно пиле DUK с картофи от баба, ще отделя от тях за малката, а останалото ще метна във фурната да се запече с риган, чубрица и джинджифил. Simple Smile

Хубав ден на всички!  Heart Eyes

# 609
Безобидничка да ти в живо и здраво съкровището  bouquet Hug
Sahasrara  Heart Eyes наистина много мили и много скъпи спомени  Heart Eyes
Като се има в предвид, че повечето от сестрите и акушерките са туркини и бях чувала слухове, че не се държали добре с българките - ами категорично оспорвам това твърдение Naughty
Като родих и свекървата черпила долу, а персонала едвам един бонбон си взели, защото шефа им не позволявал да се взимат пари или почерпки. А като ме изписваха с 300та зора успях да им вкарам в стаичката торбите с почерпките - прекрасен екип Heart Eyes

# 610
  • NE
Здравейте и от нас. Peace

Кръстева Аз съм много доволна от бодитата на Теско и въобще оттам взимам всичко. Peace Влюбена съм в гащеризончетата на Next. Ако поръчаш от http://www.nextdirect.com/ за сума над 40 лв. идва безплатно директно при теб в България. Peace Иначе от UK сайта на Next не може да се плати с бг карта. Confused Аз дори регистрация не мога да направя. ooooh! Не е защото не мога, а не ми дава. Whistling
Муце Аз съм в такава драма с детски ортопед във Варна. Чакам час от 1 месец, а за най-добрият искат да чакам 2 месеца. ooooh! Палчета да не е сериозно. Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover
Гери И нарочно не давам зеле, грах, патладжан. Патладжана ми е напълно забранен след махането на жлъчката. Оттам научих ред дразнещи храни. Crazy А от червена пиперка какви колики имаше детето и то преди 2 седмици. ooooh!
Съни Нас ни овлажнява морето. Пу-пу хрема сме нямали досега. Много хвалят Pic инхалатора, но е към 150-170 лв. Ето няколко оферти. Peace
princessd Дано избие скоро някое зъбче, че да си починете. Praynig
Нели Генерално си реших проблема с чорапогащник. Peace Нашият е с термо ходило и ако сме с печка чорапче не слагам дори.
Безобидничка Честита 9 месечинка на Диди.  bouquet
За престоя в родилното ...
Скрит текст:
... не мога да кажа нищо лошо за отношение и атмосфера в болницата. Аз родих в Добрич, тъй като там работи моя док и се отнасяха много добре към мен като негова пациентка. Отделението беше много уютно, стаята беше ок. Само в неонатологията ме дразниха много, но към Вилито се раздаваха на 100%. Показваха ми и как да кърмя, дадоха ми ценни съвети и т.н. с няколко изключения. Едната сестра успя да убеди докторката да ми доведе бебето при мен въпреки тежката жълтеница. С много лекари си говорих доста сладко, а двете ми акушерки специално идваха да ме видят, док дойде и да види бебето, абе лошо не мога да кажа. Peace
И аз чакам да се наредя с вторичко пред док, както Кръстева. Heart Eyes

# 611
  • София
Здравейте  Hug.
Да се разпиша и аз докато Влади спи  smile3524

Ние днес най накрая си изядохме попарата. Вчера ми се наложи да се цедя, та имах малко кърма и сутринта реших да пробвам с нея иначе после трябваше да я изхвърля.  Е изяде си я диването без проблем. Тия дни ще взема пак да се пробвам с чай да видим дали ще я иска  newsm78.

Днес аз сзм решила да спретна една крем супа с броколи и тамън и за дребния ще отделя за утре.

Беъобидничка честити ви 9 месеца    bouquet. Дидка нещо обаче миникенка го кара , а  Heart Eyes, висока и снажна  Simple Smile

kopchelino много добра идея с завиването. Ако цъкнеш една снимка ще е супер, че аз се чудя какво да правя. С чувал не ни се получава, а малчо много ми се отвива, та мисля че този вариант на майка ти много ще ми върши работа.

НА нас една позната ни даде каиши за прохождане та ще видим как ще сме днес с тях  , че поне за в къщи да си помогна, че кръст не ми остана  ooooh!, а доде проходи незнам направо.

хубав ден мамита  Hug

# 612
Връщаме се от консултация и ние
9,600 / 78  Laughing голям мъжага си гледам  Flutter
на 11.11 сме на проба за манту, че нямаме белег на рамото
Флауърче  Heart Eyes и аз чух добри отзиви от Теското, та за това реших да поръчам, та да видим.  Некст-а не ги харесвам, не че са лоши като марка, ами колкото пъти разгледам никога нищо не ми е харесвало.

# 613
Леле, Кръстева, юнак е нашият зет! Браво!  Heart Eyes

# 614
Даааа и си имаме 2ро зъбчееееее newsm44

Общи условия

Активация на акаунт