20-то тортено предизвикателство - Октомври 2014

• 11 690
  • 88
  •   1
Отговори
# 15
  • варненка от София
Адашче, изпратих ти 4 мейла със снимки. Отвори ми се още една тортичка за четвъртък, така че мога да пусна и нея по темата. Белким има торти Wink)) Дидс, действаш ли, Лили? Изобщо кой още работи, м? Туте?

# 16
  • София
А не мога ли да включа костенурката нинджа в предизвикателството Simple Smile  ама верно си е такова и да ви предстая града на нинджите  Laughing това на шега Simple Smile
Вече са при мен снимките на Блу и Марулича.

# 17
Готова съм,утре ги пускам само да ги подредя
Силве,без майтап давай ги тия костенурки.Важното е да има торти и да ги разнищваме.Аз такива не съм правила и за мен ще е полезно.

# 18
  • София
Ааа не Дидс, взех, че се вдъхнових, по по темата и сега поработих Simple Smile ще смогна, надявам се  Mr. Green
А костенурката не знам на какво ще прилича, ама тя ще е само фигурка подарък, та каквато стане  Wink

# 19
Силве,пуснах писмо дано всичко е наред.Ако има проблем кажи.

# 20
  • София
Дидс всичко е наред. Направо да не повярваш, успях да направя колекция и албуми, снимките са качени  Mr. Green

Последна редакция: вт, 28 окт 2014, 23:37 от metchopooh

# 21
Браво!

bouquet  bouquet  bouquet

# 22
  • Варна
И аз съм готова с тортата - този път гледам, че се очертават повече участници  Wink Ще може ли разрез на тортата да пусна утре, че детето иска довечера да я разрежем Simple Smile
Има ли вече график на обсъжданията?

# 23
Малеее,аз забравих да снимам разрез.Хапнахме си я със кеф и никой не се сети да снима.

# 24
  • София
Да Саси, може, пусни ми я утре и ще я добавя  Wink

# 25
  • София
Драги приятели  Mr. Green да ни е честито 20-тото тортено предизвикателство /малко подраних, но ще се паркирам, че в другата стая има тубма дечурлига, които утре рано от зарана ще чакат палачинки  Wink/
Темата ни е: Държави и континенти

За сега графика е:
1 ноември - Блу и Марулича
2 ноември - Дитсан и Саси
3 ноември - Марулича и Пух
4 ноември - чакаме да видим дали ще се включат Хриси и Лили.
За сега нямам други заявки  Grinning

# 26
# 27
  • варненка от София
Честито да ни е юбилейното предизвикателство. Всеки път си мисля, че няма да успея, но някак сантимента надделява и докато не направя нещо по темата, нямам мира. И този път така, исках темата да се падне, падна се, а идеи никакви, възможност за направа нямаше и изобщо се бях отказала, докато не дойде сама темата. Моя дружка искаше да изненада мъжа си, но вече бяхме правили три торти за него - различни хобита, различни интереси покрихме и сега пълен пас, споделих й за темата на предизвикателството, ако нещо си хареса и хоп - тя вика, че той обожава Гърция. Ами добре това ще е. Определено исках да рисувам, рядко ми се отдава тази възможност и драпам да го правя, но рядко се случва. Първо се насочих към Акропола, но някак не ме грабна, докато не ми проблясна идеята за Санторини и типичната архитектура синьо-бели църкви. Общо взето харесах си снимчица от нета, за съжаление не съм я запазила и гледах и рисувах. За да не е постно само с рисунка реших и маслини да врътна, че да стане още по-гръцко.

Вътре е шоколадова торта с черешов мус с маскарпоне един крем и заквасена сметана с парченца шоколад втори.

# 28
  • варненка от София
Мики, много ми харесва тортата ти, това ще заключа. Много интересна хрумка и определено предизвикателство. Много ми харесват континентите, дъстването, изобщо всичко ми допада. Видях от подложката, че е малка тортата, но чак пък една шепа, че е не предполагах, хихих. Това, което бих отбелязала като нещо, което не ми харесва е двойното покриване на двете полукълба, аз бих покрила цялото торте с едно чаршафче.

В какво пече бе, душа, че толкова малки полукълбата? Ти май имаше купа за топка или се лъжа?

Гушкам те и голям кеф си ми. Heart Eyes

# 29
  • у дома
Честито предизвикателство и от мен!

Ето тортичката ми https://www.flickr.com/photos/40173474@N06/sets/72157646687073044/

Много се радвам, че успях да се включа и особено да съм в един ден с Марулчето, при това на откриване  Mr. Green

Обикновено предизвикателствените ми торти октомври месец, най-често са подарък за близка приятелка Simple Smile Тази година й подарих Земното кълбо, събрано в една шепа с пожеланието за много пътешествия и да отиде във всяко едно кътче от Земята, за което си мечтае!  Heart Eyes

Отдавна се каня да направя подобна торта. Мислила съм си как точно да я направя, в случая това измислих и като цяло се получи не зле. изпекох си блатовете в две купи. издълбах, напълних с крем, оставих добре да стегне. първо покрих всяка една половина и после сглобих (отчитам като грешка, макар тук дефекта да се получи като ефект (екватора е видим  Mr. Green). сложих си горната половина върху подложка, поставих опори за да не слегне и да се запази формата. Следващият път първо ще сглобя и след това ще покрия изцяло кълбото... малко ми беше трудно подреждането на континентите, защото си нямаме у нас глобус и определено се получи разминаване и не всеки си отиде на мястото. но да не изпадам в подробности Simple Smile

Преди месец ме почерпиха с торта със спаначени блатове и много ми хареса, реших и аз да я направя. Стана много вкусна и се хареса от всички. Само един човек от компанията се поинтересува за рецептата и защо цвета е особен, всички останали си хапнаха доволни и така и не разбраха, че са яли спаначена торта  Mr. Green Mr. Green

Рецептата е адаптирана от интернет ЦЪК, направих леки корекции в крема. Исках да сложа и бял разтопен шоколад, но забравих. следващият път ще го направя, мисля, че ще се получи много добре.

Общи условия

Активация на акаунт