20-то тортено предизвикателство - Октомври 2014

• 11 687
  • 88
  •   1
Отговори
# 30
  • у дома
Силве, прекрасна торта! За кой ли път, поглеждайки твоя торта - веднага ме грабва и оставам без думи! Много, много ми харесва как рисуваш, просто рисунките ти се получават жестоки. Все едно рисуваш върху платно хартия. Мечтая си да мога поне наполовина като теб да успявам да прерисувам картини върху торти, е да, ама не... не ми се получава. Много ми харесват твоите идеи, някак естествено и без никакъв зор ти хрумват и ги пресъздаваш един път! Не спирай!  Heart Eyes

Нямам форма, пекох в две купи за супа. Просто нямах малко по-големи, затова и толкова малка се получи. Но пък стана добре за идеята - земното кълбо събрано в шепа Simple Smile За забележката - аз съм си го написала, и мен ми боде очите..... Благодаря за оценката  Blush

# 31
Силванке,винаги съм го казвала и пак ще го кажа "Завиждам /добронамерено разбира се/за твоето развито въображение и нестихващо вдъхновение. Винаги изненадваш със страхотни идеи които претворяваш успешно като истински творец. За теб една снимка или картинка е достатъчна за да я претвориш във торта.
Прекрасна рисунка,изпипана и чаровна.Искаше ми се малко повече постъпкови точно на нея ама като знам колко си заета,а и като знам че когато човек рисува той потъва във цветовете и не се сеща за фотоапарата  напълно те разбирам. Simple Smile
Маслинките са страхотна подсказка за Гърция и са точно на място.Подсилват цялостната идея,сините черкви и всеки детайл са точно на мястото си.
Поздравления за тортата и нестихващото желание да потдържаш предизвикателството живо.

Мики, предизвикала си се и си се справила супер. Постъпковите снимки и обяснения ще са ми много от полза защото аз имам един не успешен опит за топка и от тогава бягам като дявол от тамян от тях.
Поиграла си доста със континентите  и са се получили. Недостатъците си ги знаеш.Поздравления за участието.

# 32
  • София
Здравейте, момичета и честито Юбилейно Предизвикателство!

Блу, много ми хареса символиката на тортата - земята като една шепа, подарена на приятелка! Континентите са много стриктни и съвсем намясто ми изглеждат, но явно са и малко, щом се побират в една шепичка. Как се справи с детайлното дъстване по тях?

Спаначеният блат съм го правила няколко пъти и за детски поводи и никой не разбира за спанака вътре. Чудесен естествен и полезен оцветител.

За покриването изцяло - не помня дали беше лесно или не но веднъж правих торта "коледна топка" и само малко ми слегна долната сфера, защото стоя сглобена и покрита малко повечко, но и аз бях ползвала за сглабяне и оформяне две стъглени купи, които имат дъно и не съвсем сферична формата в резултат.

Много е красива земята ни отгоре и твоята торта ми го припомни  Hug

Марулче,
рисунката е прекрасна. Мисля, че и съчетанието между рисунка и релеф ми допада. Вероятно апликациите по борда, ако имаха малко повече цветова дълбочина биха били в стила на цялото, но пък може и да крадяха внимание от рисунката горе...Маслинките са грабващи.

Момичета, много ми е приятно да ви правя компания днес и утре (не съм сигуран дали ще успея и през делничните дни). Аз донякъде от недоразумение, донякъде поради липса на време и енергиен ресурс, но за пръв път ще наглеждам само събитието. Малко ми е криво така, но пък се радвам, че не го изоставихте и го има и този месец. Надявам се да изберете тема накрая и за февруари, живот и здраве, мисля да се включа отново. То аз правя торти почти само за предизвикателствата  вече:)

Последна редакция: сб, 01 ное 2014, 16:06 от dimitrina73

# 33
  • у дома
Дидс, благодаря за коментара!
Дими, много жалко, че този път не успя да се включиш. С нетърпение очаквах твоята интерпретация по темата..
Може би дъстването ми беше най-лесно, а и малко претупано често казано.... Използвах два вида зелено, гледах цветна географска карта и се постарах да изкопирам по-тъмните и по-светлите нюанси, със суха четка нанасях върху вече залепените върху тортата континенти. Благодаря за думите!

# 34
  • Варна
Честито ни ново предизвикателство, момичета!
Мечо пух, пуснах ти снимката на разреза Simple Smile

Блу, страхотна идея да претвориш земното кълбо в триизмерна форма ... и да го побереш в шепа  Grinning Континентите са много точни и на мястото си, а недостатъка в покриването си го знаеш. Може би една две планети по подложката биха довършили композицията.

Марулка, отново много добро представяне - тортата ти ме пренесе на този прекрасен остров и отново усетих полъха на лятото. Рисунката ти е една малка картина, която аз лично бих си поставила в рамка  Grinning  Недостатъци не търся (а и не бих ги намерила) просто, защото има много детайли, които придават завършеност на тортата.

Момичета, благодаря ви за споделената емоция   bouquet

# 35
  • София
Извинете ме за късното включване, но таз костенурка здравето ми взе  Mr. Green
Пускам първо днешните участници
Дидсан
https://www.flickr.com/photos/40173474@N06/sets/72157648611016858/
и
Саси
https://www.flickr.com/photos/40173474@N06/sets/72157648648837769/
/сега ще кача и разрезчето Simple Smile/

# 36
  • София
Блу – харесва ми идеята за тортата и пожеланието към приятелката ти, дано се сбъдне Wink
Като форма тортата се е получила много добре, за екватора и аз мисля, че по- невидим щеше да е по- добре, но предполагам е доста трудно да се покрие кръг. За континентите, не мога да се изкажа, на мен си ми изглеждат съвсем добре. Харесва ми как си ги оцветила, добре се преливат цветовете. За вкуса определено ще си го запиша и в скоро ввреме ще го пробвам.
Благодаря за участието и за вкусната идея  Heart Eyes
Марулич и тази твоя торта е удоволствие за окото, жалко, че рядко ти се удава да рисуваш, получава ти се страхотно. Картината носи прекрасно настроение, морето, църквата, тераската, всичко е изпипано до съвършенство. С маслинките определено си придала завършен вид на тортата, направо са като истински. В борда ми харесва, че хем изглежда изключително прост, хем носи същото настроение и допълва цялостното впечатление. А пълнежа звучи вкуснооо. Радвам се, че не пропусна предизвикателстото  Hug

# 37
  • у дома
Саси, въобще не сетих да подредя планети по подложката ooooh! определено е добра идея! Благодаря за коментара.
МеченцеHeart Eyes

Ще изчакам обясненията на дамите и тогава ще коментирам днешните торти  Mr. Green

# 38
Привет момичета.Дойде и моят ден.Извинявам се че окъснях със обяснението но правя една торта и се застоях нощес и разбира се не мога да стана. Embarassed
Гласувах за тая тема а идея нямах никаква.Добре че някои изреди какво включва темата та ми щракна във главата.
Имам си една огромна мечта  КРУИЗ ,която още не съм изпълнила не заради средства или нещо друго а заради това че си нямам съмишленик във луд оста.
И тъй като тортата беше за моят имен ден си направих пътешествието мислено и го претворих във торта.Ако трябва да съм искрен на вдъхновението ме грабна и направих круизният кораб на един дъх и след това се изпари.Кораба седя седмици без да съм решила ще продължавам ли или не.На няколко пъти едвам успях да го спася от пакостливите ръчички на внуците.И тогава видях че пак няма много желаещи за предизвикателството а само Силвето е самотен войн.Стегнах се и почнах.Блатовете са на Ири разбира се/влюбена съм във тях/а крема е от маскарпоне,квасена и течен шоколад,със малко ром и ядки.Отдавна исках да направя стена която да има апликация и идеята да се  доразвива във тортата,доколко съм успяла вие ще кажете.Макар че можеше и по добре мисля че се получи .Поиграх си със островите,покрих ги заедно  и очаквах да е трудно но нямах никакви проблеми.

# 39
  • у дома
Дидс, справила си се страхотно! Много ми харесва как се прелива фона с цялата композиция. Единствено малко ми тъмнее всичко (някак ми е мрачно), може и от самите снимки да е такова усещането. Радвам се, че не се отказа, а си довърши идеята. Пожелавам ти да си осъществиш мечтата някой ден!

# 40
  • Варна
Здравейте момичета, извинявам се, че окъснях с обяснението си.

Леле Дитсан, остави ме безмълвна. Честно - гледах, зверих се и търсих къде е тортата. Адмирации за уникалното произведение (не мога с други думи да опиша това, което виждам). Справила си се блестящо и със скалистите брегове, и с корабчето (и с опазването му  Laughing), и с морето, и с брега, и картината. От сърце ти пожелавам мечтата ти за круизно пътешествие да се сбъдне  Heart Eyes

А сега и за моята тортичка:
Дълго време, по-скоро още от решението за тази тема, нямах никаква идея какво да правя. До последно се колебаех дали да участвам, все пак и времето напредваше. Случайно, един ден докато търсих нещо намерих на едно закътано местенце в къщи една фигурка на слон, подарък от приятелка, и така идеята се завъртя в главата ми. Веднага слона ми се върза с Индия и величествената красота на Тадж махал. Нямах достатъчно време да моделирам сградата, а и исках да е нещо по-стилизирано, нещо вплитащо традиционната за Индия архитектура. Също така в моделирането на слончето се справих доста добре и то трябваше да е центъра на вниманието. Предизвикателството тук за мен беще да успея да направя нещо върху непокрита с фондан торта - доста се притеснявах дали ще успея да закрепя елементите, дали няма да се свлекат или да се разкапят. Тортата отвън е измазана с ганаш с бял шоколад. Тук допуснах грешка в съотношението шоколад-сметана. Сега вече отчитам, че белия шоколад трябваше да е повече (а не както аз направих 1:1). Но пък това ми помогна да "измажа" фасадата  Laughing Блатовете са обикновени пандишпанови, домашно сладко от боровинки, и крем от ганаш, сметана и крем Оле.

# 41
Благодаря за мненията момичета.
Блу,не е мрачна мила. Много светли и хубави цветове са. Моето отношение към апарата е мрачно ,не можем да се сприятелим и това е.Сто снимки направих и това е,не мога да уловя истинските цветове.
А за мечтата си се надявам че все пак един ден ще успея да я постигна.

# 42
  • София
Дитс,
ама ти се рисува, а? Браво! Угодила си си за рожденния ден, както подобава! Много добре се е получило сливането на гърба с тортата, фигурката. По принцип това са чисто домашни композиции, защото човек може да ги сложи така, че да си вижда по най-добрия начин, а не да се въртят около тортата хора в някое заведение и да гледат гърба от всички страни. Много красиво се е получило!

Саси,
слончето наистина е много сладко и е като сувенирче! Аз индийската красота я приемам частично само, но ти си убрала възможните излишества и са останали само загатващи елементи.Може би малко дъстване на златните елементи с патина, с дълбочина в цвета, че да се приобщят към слончето...Но, пък така то наистина изпъква:)

# 43
  • у дома
Саси, слончето се е получило много добре, като истинско! Това е нещото, което ме грабва в тортата ти. Всичко останало не е мой стил, трудно ми е да го коментирам. Малко грубо ми стои и определено е могло да го поизпипаш повече. Поздравления за участието. Разреза е ммммммммм Crazy

# 44
Ето ме пак,ама трябваше да приспя внука.  Hug

Саси, първото което ме грабна е слончето. Много добре си се справила за което те поздравявам. От там нататък някак не ми допадат нещата.  Подложката във тоя розов цвят грам не ми се връзва със визията на тортата. Това квадратче също не го разбирам. Самите орнаменти не ми навяват Индия а ми стоят някак груби .Има нещо което не ми харесвано не мога да разбера кое е.Сякаш комбинацията от сребърно и златно не ми допада.

Общи условия

Активация на акаунт