Кое име?

• 8 187
  • 55
  •   1
Отговори
# 30
... Варианти за момче - Боян, Максим, Михаил, Калоян. Нямат имен ден.......

Михаил, Калоян и Боян имат имен ден..........

Максим също има имен ден - празнува на 21 Януари (Преп. Максим изповедник).
На друго място прочетох, че мъжете с това име празнуват имен ден на 13 август.

Предположих, че има, но не ми се ровеше. Другите ми бяха известни  Peace.

# 31
Вкарвате се в някакви филми с тези имени дни. Не съм проверявяла, мислех, че нямат. Щом казвате, че имат, чудесно! Но най-важното е да допадат на авторката на темата. А тя все още не се е изказала. В противен случай, whatever..

# 32
  • София
Чак пък във филми да се вкарваме.Просто за разлика от теб знаем, че имат. Като не знаеш, редно е така да напишеш - не зная, а не нямат.

Това с миналият имен ден не го схванах. Моят син има имен ден 2 дни преди рожденият си, но ако ще ти е по-мирно на душета мисли го така - именният ден няма да е минал преди месец, просто до именният ден ше остават 11 месеца след като се роди.

Ако имената не ти харесват наистина търси други. Време имате. Имена красиви също не едно и две. Не зная по какви критерии търсиш, че да пасва имвто и предложения не мога да дам, истината е, че като цяло не са ми по вкуса имената в анкетата ни мъжките, ни женските.
На бабата тотално бих отказала да кръщавам, дори и буквено... много мразя подобни емоционални изнудвания - като иска да си се сърди и да разваля отношенията ви с нея - проблема си е нейн. Направо в прав текст от сега бих й заявила, че няма да го бъде.

# 33
  • Най-красивата страна
Дарина ми харесва много повече от Симона,а и е по-рядко срещано.
Зорница ми харесва ,а също и Зара.
За момче-Симеон.

# 34
  • София
Борил ми харесва, да  Simple Smile Александър също, но на таткото- не. Георги се казва таткото(кръстен е на дядо си), но и баща му(свекър ми) се казва така, затова в никакъв случай Naughty Свекърва ми(която е починала) се е казвала Лиляна, харесва ми за момиченце, но няма да е това . Критериите ми са да е кратко до 6-7 букви, да има галено и да има имен ден, да е българско, за буква нямам претенции.

Сега видях това - да е българско, предполгам просто да е характерно и стандартно у нас, не с бг корени, предвид името на сина ви.
Та за момче - Росен, Самуил, Калин, Явор иЯсен харесвам,но да кажем там с умалителните по-трудно, но пак си имат, Максим харесвам, Антон, Емил, Кирил, Матей, Теодор, Юлиян...

# 35
Гласувах за Дарина и Симеон.

# 36
  • с/у ОколоМръсТното
Нито едно.
Но глас за Симеон.

# 37
  • София
Дарина и Ивайло. По принцип Зорница най-много ми харесва, но не бих го избрала предвид претенциите на бабата.
Аз не мисля, че само първата буква е някакво кръщаване, поне смисъла да е същия, началото на името, корена...но бабата така или иначе ще си мисли, че е на нея.

# 38

Аз не мисля, че само първата буква е някакво кръщаване, поне смисъла да е същия, началото на името, корена...но бабата така или иначе ще си мисли, че е на нея.

Абсолютно. По тази логика и съседката Зоя може да претендира, че детето е кръстено на нея  Laughing.

# 39
  • София
То и аз приемам за кръщаване само ако е буквално, но ако  родителите и  въпросната баба го чувстват и приемат като кръщаване, какво значение има какво мислим ние Simple Smile Аз лично в тази ситуация не бих оставила никакво съмнение, че детето Не е кръстено на  бабата.

# 40
Зорница ми харесва много, но никога не бих възприела, че е кръстена на Златка и ...Румен ли беше, че забравих поста. Някой с Р... Laughing Твърде различно е от Златка. Златомира, Златозара по минават за нещо на бабата, което да има Р, макар че въобще не ги харесвам.

# 41
Симеон от мъжките.
От женските Зорница ми харесва най-много, но е абсурден начина, по който бабата се опитва да го наложи.
Зара?

# 42
Зара и на мен ми харесва, но и то набира скорост сред много популярните имена.

# 43
Зара и на мен ми харесва, но и то набира скорост сред много популярните имена.
Затова не го споменах  Joy То ми е номер 1, ако някога имам дъщеря, но ако е популярно, ще го пропусна.

# 44
  • UK
Златина харесвам най-много от всички производни на Златка, но и това няма никакво значение, щом няма да е на бабата.  Иначе аз съм имала прабаба Злата, която е известна в рода ни със силния си характер, така да го кажа, и винаги това име го свързвам не със злато, а със "злата" като членуваното прилагателно.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт