Ако има две черти, ЮЛЧЕ май ще бъдеш ти!!! :)

• 32 727
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
Jujulinche движим се заедно по овулация. Ако си кажа реалната дата на цикъла и мен така ще ме стреснат. Утре очаквам да видя само сакче.
А болничен на тоя етап и личния лекар може да даде до 10-15 дена мисля-обясняваш каква е ситуацията и ако е човек на място ти пише един бронхит и ти дава 10 дена да кажем.

Ох аз до сега бях болничен 8 дена точно с "бронхит" от лич. лекар, но исках да се пазя още поне първите два месеца. Но няма как Понеделник съм на работа, ще гледам да се пазя повече и ще предупредя шефовете да отида в друг отдел. А иначе си говорих и с други мами, наскоро раждали - за това, че има само сакче без ембрион било нормално и изобщо всичко било нормално да не съм се шашкала толкова, че в началото лекарите винаги били такива перковци. А се оказа сега че този бил за ЖК и явно ми е направил картон ли там каквото се прави, защото ме пита имена, години, заболявания, адрес и т.н. и даже ми е пуснал изследвания за цитонамазка, МБ, кръв, урина  newsm78  Нито ме пита, нито ми каза какво е това - носиш го вика за изследване и после с резултатите при мен. А аз му викам - все пак да ми кажете какво изследвам - та така той ми обясни.
Абе ще го сменям май май.
Не знам само аз ли съм се ошашкала - други съфорумки с първа бременност така ли сте като мен притеснени?

Кристалин  Първи ден на последна менструация е 27,09,2014 а О. беше на 18,10,2014 Явно е рано още, просто си трябва търпение, ще си чакам

# 496
  • Paris, France
Жужулинче, и на мен ми се струва, че докторът ти е за смяна. Аз не бих търпяла такова отношение. Те са лекари, а не богове.

Кристалин, принципно съм съгласна с теб за здравната култура, ама пък по-добре ли е да отидат така седмица след закъснението и да им кажат, че няма никой? Това е ега ти стреса! Аз си спомням как отидох така предния път, две седмици след закъснението и докторът не видя нищо - няма сърце, размерите малки... Човекът не ме шашна, каза не искам да съм песимист, но и не искам да ви давам напразни надежди. Като дойдете след две седмици, ще се вижда. Е, не ги дочаках... Та си мисля, че някъде поне 3 седмици след закъснението е едно добро време за първи преглед, т.е. 7-8 г.с. Иначе се получава само разкарване, даване на пари, привидно "успокоение".
Честно казано, не знам какво е извънматочна бременност, нито кухо яйце, избягвам да чета такива неща и да се товаря с мрачни прогнози. Според мен, една бременност или е успешна, или не - пък последствията са или бебе или не. И това дали ще отидеш две седмици по-рано или по-късно едва ли е от такова голямо значение за протичането на бременността.

# 497
Добре, де, мен как ще ме смята доки, като последната ми менструация е била на 26.9, а цикълът ми е през 46 дена. Бебето категорично е направено на 26.10. Демек О е била на 29-31ви ден примерно... Странна работа!

# 498
# 499
Кит-кат, мерси, според този калкулатор съм в 5 г.с.и терминът е 21.7. Чудно Stuck Out Tongue !

# 500
Момичета, навсякъде чета, че на първи преглед трябва да се иде в 5 г.с. Защо някои чакат 7-8 чак? Я вървете се прегледайте дали е всичко наред, пък сърчицето другия път. И аз се изкушавах да си запиша час чак декември и да си спестя едно човъркане и ровене (  Mr. Green ) , ама в крайна сметка детето е най-важно. Та така. Действайте, който още не е действал Simple Smile

# 501
dotmot, това си е лична работа вече Simple Smile! Една позната отиде чак в 6тия месец!!!! Това не го разбирам, но и не го осъждам. Аз лично ще отида след  минимум 10 дена, поради много причини Simple Smile! Не, че не съм нетърпелива, де. При първата ми бременност, отидох в 5 г.с., док ми каза "Ми то една плюнка", аз си хванах чукалата и повече не стъпих при нея, но навън се наревах. Сега "плюнката" е набарал оризовка от някъде и я троши по пода!!!

# 502
Права си де. Simple Smile Аз съм за другата сряда, когато би трябвало да съм в 5с и 4 д. Надявам се поне нещо да се види и потвърди, защото ми е първа бременност и не ги разбирам нещата още.  Mr. Green

# 503
Неизчерпателен отговор по въпроса защо да се ходи рабо - не е важно толкова какво точно ще види, а да види, че точката е в матката. Толкова. На мен ми я видяха на 1 седмица закьснение, а по-точно на 20 дни от О. При повечето момичета 20 дни след О се явява даже още по-малко закъснение. Айде като се прибэра, ще пиша повечэ, че през телефона ми е голян зор.

# 504
  • София
Да, Кристалин имаше предвид, че е важно да се установи бременността маточна ли е, защото в другия случай е опасно, а пък момента в, който се разбира /недай боже/ е критичен.

Ок. 10-15 дена след закъснение бременност може да се установи, с коремен ехограф, стига разбира се овуто да е било навреме, че прочетох нагоре за ову на 30 ден  Crazy - в този случай ще трябва да се изчака още...но предполагам, че с вагинален и по-рано ще се види.

dotmot - на мен в 5 г.с. и 5 д. ми видяха сакче и точица вътре  Simple Smile

# 505
  • морето и сините вълни :)
Здравейте момичета.
Гледам болнични обсъждате та чак до раждането сте стигнали Laughing Laughing Laughing
Аз бременността със синът ми изкарах от втория месец на легло до 9-тия.Сутрин ,обед и вечер бях с по една шепа хапчета.Беше адски гадно,не ми даваха да пътувам,без секс,без да чистя,до магазина не можех да отида.Бях постоянно с контракции плацента маргинална- и като за късмет бебето увито 3 пъти с пъпна връв около вратлето.Беше  Sick Sick каръщината на каръщините-но си заслужаваше-както се казва пак бих го изтърпяла .
Сега само стискам палци да не е така както предната и да не се притеснявам толкова до края.А и оня ден на работа така ме зарадваха изневеделица-вдигнали ми осигурителния доход на 900 лв.За жалост малко късно де,преди на 500 ме осигуряваха-а вземах доста по нагоре.Аз не съм казвала още но мисля да кажа ако всичко е наред  след доктора.При мен няма време за чакане т.к. трябва заместник.
Иначе работата ми е на приливи и отливи/ ту нервна ситуацията-ту спокойна/,нооо много ме тормози сънят.Днес след 4 щях да бия главички на бюрото-направо бях парцал Tired Tired Tired и особено както не мога да спя от седмица - две, съм направо гроги. Tired И сега бих се зарадвала на една отпуска Mr. Green Mr. Green
Я да питам аз- по назад прочетох че някои има куче-ние също имаме кученце йорки и нямам никакво намерение да го махам.Другите какво мислят по въпроса?
Иначе за отчета и на мен ми е доооста лошо-сутрин и вечер най вече Sick
хубава вечер момичета / улях се с поста/

# 506
Хайде и аз тихо тихо да се промъкна тук, гледам готина компания се е заформила Simple Smile Днес видях втората черта, много бледа, но си е там и не мога да спра да се усмихвам. По мои сметки съм с термин 26.07. Вече имам едно страхотно детенце на година и седем месеца - бъдещия батко Simple Smile а сега имам предчувствие че ще е една малка принцеса, но ако греша и е принц -  не връщам  Naughty Чета, че и други се подготвят за кърмене в тандем, но дали ще стане - времето ще покаже  newsm78
Честито на всички чули сърчицата, аз вече нямам търпение  Heart Eyes

# 507
Дами, всичко е много индивидуално кога какво ще се види. Овулацията, темповете на развитиена плода, апаратурата... При мен в 5 г.с. и 1 ден се видя супер отчетливо 5 мм сак и малка запетайка вътре. Обаче:  имам ранна ову, около 10-12 ден и техниката е супер. Така че не може да се унифицира.

Кой кога за пръв път да отиде, също в въпрос на личен избор. Да, важно е да е в матката, и ако не е, е добре да се знае, колкото може по-рано, за да няма непоправими последици. Но пък разбирам и жените, които искат да избегнат разни "ровичкания" до по-напреднал етап от бременността.

Аз лично, се доверявам на медицината, пия фолиева, ще ходя редовно на ехо, сиреч поне веднъж месечно, и ще слушам препоръките на док, която съм избрала. Не че ще спра да чета статии за информираност, но няма по-добро от реална консултация със специалист.

РоЗито, добре дошла Simple Smile

# 508
Добре дошли на всички нови майчетс  Hug

Жужулинче, когато миалата седмица бях на лекар се видя плоден сак и зародиш както го нарече док. Аз също работя по 10 часа на крак и имам доста натоварване и го попитах за болничен и тойми каза че за да ми стигнат със сигурност 180 дена до термин някъде към 10 седмица ще ми ги пусне, затова се обадих на личната и тя ми вика веднага ти давам две седмици - така че обади се както са те посъветвали момичетата и предполага всичко ще е точно. Колкото до лекаря много кофти се  е изразил потърси и друго мнение  Peace

Олеее много се радвам за всички майчета които са и чули сърчицата  Hug така изкам и аз вече  Praynig

Иначе симптомите май започнаха едни да изчезват други да се появяват и аз не знам  вече втълпявам ли или  Crazy

# 509
Момиченца кокиченца,  стискайте ми палци, днес съм на преглед  newsm03
Довечера ще докладвам   bouquet  Приятна събота   Grinning

Общи условия

Активация на акаунт