Ако има две черти, ЮЛЧЕ май ще бъдеш ти!!! :)

• 32 727
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
Симптоми аз продължавам да нямам... Само това, че много ми се спи и ставам трудно всяка сутрин, но аз честичко имам такива периоди и не съм сигурна дали да го отдавам на бременността. Гърдите спряха да ме болят преди 10-ина дни, но имам чувството, че са понаедрели. Ако знаете от кога го чакам този момент  Joy 

За яденето - много внимавам какво ям. Като знам колко много отслабнах преди две години и колко си се харесвам в момента, всяко килце, което кача, ще бъде като нож в сърцето. В никакъв случай не оставам гладна. Щом усетя глад, веднага хапвам нещо, но гледам да е плод или активия. Наблягам на салатките, не за друго, просто такова ми се яде постоянно. Малко ми е тегаво това, че определени видове сирена трябва да се избягват, защото това са от нещата, които постоянно присъстват в нашия хладилник, но... ще търпя  Blush

Бени
, почивай си повече и не се притеснявай  Hug При теб явно зацапването е повече, отколкото при мен, защото моето беше малко и за кратко и спря. Въпреки това утрогестана ще го пия 2 пъти на ден по 2 хапчета до края на 12 г.с. Но-шпа ми предписа 2 х 3, но само при болки. Да чукна на дърво, откакто започнах утрогестана, изобщо не усещам нито тежест, нито болка. Дано така си и остане  Praynig

На женска консултация с миналата бременност ходих в Шейново, може би и този път ще се запиша там. Аз лично бях много доволна, въпреки че съм чувала и доста отрицателни мнения. Ще проуча въпроса, имам време. За раждането също съм решила живот и здраве да е там. Каката я родих нормално, без избор на екип и всички бяха изключително мили и внимателни  Peace

# 481
Здравейте момичета,
Аз се връщам от първия ми преглед и се чувствам странно и леко сдухана. Днес по принцип ми е първи ден от осма г.с. Лекаря ме леда на апарата и ми вика  - ми то няма ембрион  Rolling Eyes Явно съм направила доста крива физиономия и после ми вика - да, има бременност, вътрематочна е, но няма още ембрион! Много рано сте дошли! На апарата показа 4г.с. и няколко дена и термин 18ти Юли. А преди да ме гледа с видеозон ми определи термин 3ти Юли. Много съм объркана и не знам дали е нормално. С ММ сме направили бебчето на 18ти Октомври, евентуално тогава ми е била О. А по принцип ми я дават на 13то число - тоест възможно ли е заради късна О. да е толкова рано и още да не се вижда нищо????  И не ми направиха никаква снимка нищо. Взе ми секрет за цитонамазка микробиология кръв и урина и ми записа час чак за 16ти Декември. Преди това нямало смисъл. И другото, което е не ми даде болничен. И това нямало смисъл. Казах, че ме боли като съм дълго време изправена и че работата ми е свързана с вдигане на тежко - ми елате на 16ти Декември и тогава ще преценим дали да даваме болничен. За сега не е нужно  Shocked А до тогава не знам как ще ходя на работа  Cry да съм си пиела но шпато и толкоз. А и Дуфастон ми изписа 3 пъти по 1. А ТСХто  - ми ако искате го изследвайте. Ако ви е две и нещо добре е, няма смисъл.
 Ох, не занм, дали не се шашкам излишно?  Rolling Eyes

# 482
Момичета, кога правите първия преглед? Аз реално съм в 3 г.с. Мислех до 8-ма да чакам, но не ме свърта. Искам да сихсменя личната декември и направо новата да даде направление за жк...

Ами аз днес съм в 5w5d и бях на преглед, видях си сакче с точица в него, ихууу , пише 7.3 мм Grinning
Така че според мен можеш спокойно да не чакаш 8 седмица  Rolling Eyes Зависи колко търпение имаш, и дали искаш още с първо ходене да чуеш пулс или ще се зарадваш и на точицата   bouquet

Хайде момичета, вчерашните точици се похвалиха, защо само аз се хваля от днешните?
Поне 3-4 бяхме, помня от постовете, какво става с вас?

За Водното раждане и аз искам подробности.
Все още се колебая къде и какво, а тези неща е хубаво от рано да се мислят

# 483
Jujulinche    Знаеш ли какво ще ти кажа,  СМЕНИ СИ ЛЕКАРЯ....

# 484
Jujulinche, ако това донякъде поне ще успее да те успокои, ние с ММ бебето най-вероятно сме го направили на 19.10. и когато бях в сряда на преглед, се видя единствено сакче - без точка и без ембрион. Ехографът също го измери 4 седмици + 2 дни. Но при мен е общо взето точно. Затова, ако предположим, че сме забременели по едно и също време, може би е нормално и при двете само да се отчита бременност без ембрион все още. Въпреки това, моят съвет е да си запишеш час след 1-2 седмици на друго място, където да знаеш, че апаратурата е добра. Освен това, при този доктор не бих стъпила отново...

# 485
Jujulinche аз веднага бих отишла за второ мнение, не ми харесва отношението на този доктор. Иначе всичко е възможно, може и да си имала по-късна овулация, но при положение че имаш болки и работата ти е такава според мен трябва да почиваш сега докато се види дали се развива нормално бременноста, а не после може би....стискам палци. А и се сетих, че някой беше питал за храните, които облекчават гаденето - джинджифил - аз си настъргвах по малко в чая...

# 486
Jujulinche  видях че си писала, чак след като си публикувах моя пост.
Сменяй го тоя доктор!!!
Може и да ти е рано за ембрион, но какво значи да ти каже, че нямало значение че те боли!
Аз не виждам какво губят тия доктори от даване на болничен, тях конкретно нищо не ги засяга май.
Аз съм си записала час при д-р Барбова за понеделник, четох положителни коментари от нея, но също ще отида и в Шейново.
Искам поне 2-3 лекари да мина докато си харесам някой, който да ме гледа цялата бременност.
Просто се замисли, какво внимание би ти обърнал ако не дай си боже нещо по-сериозно стане.
Някак си не ми изглежда човек , на който да се довериш

# 487
Доволна, ами, щом пак ще раждам там, надявам се. Ами, аз имах много "Церберски", според някои, план за раждане и установих, че само там няма да ми пречат да раждам Stuck Out Tongue ! Не исках амниотомия, не исках окситоцин, епизиотомия, исках във вода, а не тръшната по гръб, бащата да е там, да не ваксинират детето, да е при мен в стаята и куп други "претенции"!

# 488
  • София
Jujulinche    Знаеш ли какво ще ти кажа,  СМЕНИ СИ ЛЕКАРЯ....

Много добре казано newsm10

Е и аз да ви се оплача - сутринта прокървих  smile3518 , беше само еднократно, и веднага отидох при доктора, който ми следеше първата бременност. Невероятен е, приеме веднага, но нищо кои знае какво не ми каза. Не можа да потвърди категорично бременност, днес ми е 5ти ден закъснение, каза да почивам, което е малко трудно с малкия, да си пия фолиевата и вит. С за кървенето. Надявам се да си остане само това и след 2 седмици като отида на втори преглед всичко да е ОК  newsm17 . Опитвам се да си наложа, че е всичко е наред и това е. Обратното броене започва, но 28ми ми се вижда толкова далече.

И честито на всички, които са видели и чули вчера точици. Нека добрите новини са с нас до ЮЛИ 2015.

# 489
  • до едно тепе
Jujulinche движим се заедно по овулация. Ако си кажа реалната дата на цикъла и мен така ще ме стреснат. Утре очаквам да видя само сакче. На апаратурата на моята докторка на тоя етап толкоз. Отиди след седмица на друго място с добра апаратура и им кажи дата на последен цикъл спрямо датата на овулацията и виж какво ще ти кажат. А болничен на тоя етап и личния лекар може да даде до 10-15 дена мисля-обясняваш каква е ситуацията и ако е човек на място ти пише един бронхит и ти дава 10 дена да кажем.

# 490
Jujulinche    Знаеш ли какво ще ти кажа,  СМЕНИ СИ ЛЕКАРЯ....
Няма как да се каже по-добре! Как така нямало смисъл от болнични, да не е той бременен?! Naughty Недопустимо отношение.

go_bory, стискам палци, пет дни закъснение си е раничко наистина.

# 491
  • София
go_bory, много съжалявам за това, което ти се е случило сутринта - сигурно много си се уплашила. Добре, че е било еднократно и не е продължило. Ще стискаме силно палци всичко да е наред и след 2 седмици да си видиш точицата  fingerscrossed

# 492
  • София

Ъъъ как така трета? Трета се води преди цикъла да ти е дошъл, или броиш седмиците от овулацията, т.е. оплождането, тоест реална 5 г.с.??

Jujulinche - кога ти е термина изчислен по цикъл? След седмица ще се види и точка, щом си с късна ову. Иди на друг лекар и забрави за този!

На прегледи ходя при докторката, която ми следи предната бременност и при която родих в ТК. Родих нормално, без упойка по мое желание - поисках я в един момент, но беше вече късно  Mr. Green За момента мисля, че пак там бих родила, пак при докторката ми, която е невероятна жена, стига да не се наложи някое секцио...

Вана има и в ТК - но е малко тъпичко, щото висиш в нея, и преди да родиш пак лягаш на магарето  Simple Smile Тоест ваната е все едно предродилна зала.... или поне така беше де .... Дули има и там, но не мерси /имам си една близка такава/  Crazy

# 493
много момичета гледам не им се ходи на раннен преглед, а чак след като могат да чуят сърцето. Ама моля ви се, стегнете се. На прегледа се ходи, за да се установи, че бременността е вътрематочна! Не знам дали си представяте какво значи една извънматочна бременност и последствията от нея.
А това за непиенето на фолиева е също толкова абсурдно.
Не говоря да се прехватаме за всяко малко нещо, а да имаме елементарна здравна култура!

# 494
  • София
А кой не иска да пие фолиева киселина?!

Аз видях само противници на ехографа  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт