ВТОРИ клас

• 76 809
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Djina важното е че се интересуваш и съм сигурна, че ще откриеш подходящият начин да се държиш в подобни ситуации. От моя гледна точка с течение на времето нещата поулягат малко или много.
Аз минах през това миналата година, когато Ники на два пъти имаше златен медал, а Ваня не. Макар да не е крила медалите и беше криво и питаше защо само Ники има. С течение на времето свикна, че на сестра и и се отдават повече нещата, но пък напоследък осъзна и това, че ако се старае се справя почти на едно ниво с нея. Тази година Ники допуска повече грешки, а Ваня се старае повече и съответно сега на КМТ то, Ники има 39 т, а Ваня 31 и няма драми. На Ваня започна да и харесва в училище покрай допълнителната работа вкъщи по математика да се справя с лекота със задачите. Наскоро учителката беше давала и тема от състезанието в час и тя беше обяснявала на момченцето до нея как се решава една задача, така че придобива и повече увереност.
На първото награждаване официално с медал миналата година на Ники, когато госпожата ми се обади да ми каже за награждаването, споделих, че се колебая дали да я водя заради Ваня. Тя заяви, че трябва да я заведа, защото си е заслужила. Допълнително не съм и купувала нищо обаче, медала и похвалата и бяха достатъчни.
За ходенето по състезания при мен Ники категорично иска да участва на всички, Ваня на повечето, например на Салабашев тя не пожела и не се яви. С течение на времето самите деца се ориентират, но пък е важно да не се отказват при първата трудност. Тази година забелязвам напредък при Ваня, след като се старае и упражнява повечко.

Последна редакция: чт, 18 дек 2014, 08:43 от Aila

# 661
Моите се съревновават постоянно, за всичко.  ooooh! Това, наред с непрестанното драчене. Броят си стикерите от гимнастиката, дават им ги като награда, когато научат ново упражнение. Малкият се старае да пише много хубаво само и само да е по-напред от батко си и да не е грознописец като него. Навремето, когато бяха съвсем малки, си мислех, че ще успея да възпитам децата си така, че да не се карат, да си помагат и прочие. Все се чудех като ми се оплакваха приятели, че децата им много се бият и карат. Е, провалих се с гръм и трясък  Laughing Моите са също драки, може би и защото разликата им е малка. Надявам се, че с порастването нещата ще си дойдат по местата.
При нас още няма излезли официални резултати нито от Салабашев, нито от КМС. Всъщност му знам точките, защото от първото излезе с листа със задачите и видях какво е посочвал като отговор, а за другото го препитах набързо вкъщи.
Представянето му беше според очакванията ми - способен е да сгреши и недогледа лесни задачи и да реши трудни. Разсеяност не на квадрат, а на куб. На КМС имаше задача на която отговора беше г) друг. Каза ми какво е получил, а на въпроса ми дали го е написал, отговорът беше: "Не, никой не ми е казвал" И това при условие, че когато решава задачи вкъщи, сигурно 50 пъти съм му казвала, че се пише и отговорът като число  ooooh! Иначе човекът си е пълен непукист - ако стане първи, както беше на Кенгуруто миналата година, се радва умерено, след един ден е забравил; ако направи глупави грешки и е по-назад в класирането, коментарът му е: "а, да тука съм сгрешил" или общо взето, първи или последен, му е все тая.
Последните дни го е ударил на уволнение. Беше болен и съответно не ходи на училище, не ходи на тренировки и май взе да му харесва да си мързелува вкъщи. Сега има да се муси на последните учебни дни до ваканцията.

# 662
  • софия
И моя беше болен и не се отлепя от таблета ooooh!, мисля по празниците да вземе да се развали този таблет, пише си уроците набързо грозно и с грешки за да може да се залепи пак на таблета.

# 663
  • София
Аз съм приготвила един таблет като подарък за Коледа, почвате да ме разколебавате дали да го дам наистина.  Simple Smile

# 664
Аз съм приготвила един таблет като подарък за Коледа, почвате да ме разколебавате дали да го дам наистина.  Simple Smile
Ако някой ми беше казал какво ще последва след като подарихме таблет за РД (и ако бях му повярвала тогава, разбира се) никога нямаше да го направя. Съжалявам хиляди пъти, но вече е късно. Синовете ми са направо като дрогирани.

# 665
  • София
Моите пък не седят толкова на таблета. Първоначално им е интересна някоя игра, но после им омръзва. Предимно го ползват да си пускат музика от Utube.

# 666
  • софия
Aila, той преди таблета беше на лаптопа, но не и до такава степен ooooh!, хич не го подаряваи.

# 667
  • София
Ако някой ми беше казал какво ще последва след като подарихме таблет за РД (и ако бях му повярвала тогава, разбира се) никога нямаше да го направя. Съжалявам хиляди пъти, но вече е късно. Синовете ми са направо като дрогирани.

аз със сигурност съм го писала много пъти, жалко, че не сме се засекли по-рано... Simple Smile на някои деца може и да им омръзва, но далеч не всички успяват да се контролират.

не ги зомбирайте зорлем, само защото не сте се сетили какво друго да им подарите...

# 668
Синът ми в началото беше много запален по таблета (като всичко ново), но сега има дни дето изобщо не го пипа. А и вече предимно си гледа предавания и слуша музика на него.
Вкъщи всички кашлят, баткото не е на училище- дано оздравеят по-бързо, че да не се влачим по празниците болни Praynig

# 669
  • у дома
Djina,при мен двете деца са с разлика 4 години и пак се карат и съревновават.Малкият е на второ място на КМС,като всичките задачи без последната са му верни-всъщност и за нея е разбрал какво се иска,но просто не се е ориентирал как да го разпише...Ние сме в провинцията,при нас има школа по математика чак в 4 клас и каквото успеем да решим у дома-това остава като подготовка...Баткото учи в МГ и по принцип досега е бил повечето пъти с грамоти ,но сега е оплескал нещата -пак е в първите 10,но не е с грамота и хич не му беше приятно,но не защото брат му е с грамота,а просто защото той не е внимавал да си реши задачите...Никога не съм подарявала нищо за успех-и преди на баткото и сега на малкия-според мен грамотата или медала са си достатъчна награда за самото дете-при нас освен грамотата са подарили на дребния и сборника за бързоуспяващи ученици на награждаването.Обаче винаги след състезание ходим или на сладкарница или на пицария-това си ни е традиция без изобщо да гледаме кой какво е направил на самото състезание...Даже си давам сметка,че за последните 5 години никога не съм била на нито едно награждаване  Embarassed,а хич не са малко-просто ми се налага да работя-децата отиват,взимат си грамотите ако имат и се прибират.

По темата за таблета-малкият е от типа зомбиращи се поради което съм прибрала зарядните на таблетите с обещанието ваканцията да ги извадя,но да не се прекалява...И да-децата са различни-големият бързо му омръзва,но дребнен ако ог оставя може да ис откара един работен ден пред комп или таблет...

# 670
  • София
и моят син е зомбиран от таблета. Но тъй като таблетът е мой, давам го само, когато аз реша....но дам ли го е като хипнотизиран. В последно време ако реша да го давам е на следния принцип - един час четене на книга - един час игра на таблета....

Освен това като го извадим малката веднага се лепва и почва да пищи, че и тя иска и само се карат.
Айла не знам как ще го разделиш между трите....освен ако твоите съумяват да си отстъпват една на друга играчките и трите...

# 671
  • София
Успяват отчасти. Примерно на телефона ако им дам да поцъкат някой път, докато пътуваме в рейс например, са свикнали и се редуват. Не минава съвсем без спор, но е доста добре положението. Но пък ми даде идея, може да си го подаря на мен  Simple Smile и да им давам понякога по време на път примерно да играят и те.
Моите бяха луднали на тема детско в един момент, от един месец почти не им пускам телевизора, по-точно детските канали са кодирани и започнаха да си играят трите или поотделно доста по-занимателно и подобаващо за деца  Simple Smile Така че и аз имам опасения за таблета, благодаря за отзивите.

Нашето коледно тържество ще е утре, а в понеделник ще си разменят подаръци. И на двете са се паднали момчета, подаръка трябва да е до десет лева.

# 672
  • София
Голямата има таблет от година и половина. Ако я оставя може и да се зомбира, но честно казано внимавам и понякога може и 2 седмици да не се сети. Честно казано смятам, че ако се упражнява достатъчно контрол, не се стига до драстични положения. Аз при нея изпуснах нещата с телевизията като малка. Сега не може без да й работи телевизора, не го гледа, но трябва да й е пуснат за фон.

# 673
Дам, таблетите са вредни!!
Но неможеш да спреш развитието на децата и запознаването им с новите технологии.
По тази логика , защо използваме напредналата медицина, а не раждаме като бабите си в плевнята?

Измисля се друго- занимания след училище, игра с приятели.
Ангажирането на детското свободно време трябва да е 100 %, защото иначе става страшно.
И най-важното - изразходването на натупаната енергия- липсва им бягане, скачане , игри.
Четенето на книги не отнема от тази енергия.Те са деца и искат игра.

# 674
Аз съм приготвила един таблет като подарък за Коледа, почвате да ме разколебавате дали да го дам наистина.  Simple Smile

Таблет му взех като подарък за рождения ден преди месец и половина. Не ме питай колко пъти съм съжалявала оттогава. През миналата година опяваше за таблет, казвах му, че му е рано и ще му купя като стане 3-4 клас. Тази есен пак започна да ме моли. Обещах, че ще му взема, ако е много старателен с домашните, не мрънкоти като му давам допълнително задачи или упражнения и прочие. Е, беше наистина изключително старателен докато получи таблета. След това си подкара старата песен. Оставих го първите две седмици да му се радва, т.е. да не се отлепя от него, след като е свършил домашните. Това дете обаче няма спирачка - не може да се откъсне от него. Така че наложих мораториум - таблет само през почивните дни. В понеделник го скривам и го вадя петък вечер. Да не говорим и че като са двама, се дърлят за него, кой бил играл повече, кой по-малко  ooooh!

При нас няма тържествено награждаване след състезанията. Миналата година си получи грамотата от КМС чак през февруари и то само защото от училището вдигнали патърдия на тукашната секция на СМБ. Нещо от сорта на: "Абе, вие, тези деца няма ли все пак да вземете да ги наградите"  Laughing За Кенгуруто дадоха по-бързо грамотата, но пак в училище, ей така между другото. Както казах, на моя му е все тая и си мисля, че ако е награждаването е официално сигурно ще се запъне като магаре на мост и ще откаже да отиде, но все пак повечето деца биха се радвали да получат официално наградите си. Не мисля, че е редно така между другото да стават тези неща.

Аз имам отново чуденка с английския. Не мога и не мога да разбера защо учат само съкратените форми I'm, They're, That's, What's Май изобщо не съм виждала някъде в учебника пълната форма. Особено днешния урок, изречения от рода на Mark's in the kitchen. Като видя написано Mark's веднага си мисля за нещо принадлежащо на Марк. Толкова ли не могат да го напишат Mark is in the kitchen? Как ще оправят по нататък спреженията на глаголите, притежателните форми? Може да не съм специалист по преподаване на английски, но някак не ми се струва редно да учат по този начин и ми изглежда като предпоставка за последващи обърквания.

Последна редакция: чт, 18 дек 2014, 19:09 от ston

Общи условия

Активация на акаунт