ВТОРИ клас

• 76 840
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
  • София
носят разни рисунки.Учебника за щастие седи в  клас, та  поне него не разнасяме Crazy

# 91
А, носим го и тоз учебник. Че то ако знаете до кой клас има такъв "артък"... Само дето по- големите спират да го разнасят.
Винаги съм въздишала с благодарност, че мъжете у нас са едри. Иначе от излишъците можеха буквално да се сподобият с физиологични заболявания. С кеф чакам поне единият да завърши и дано поеме към по- разумни ширини.
................
Моят дребос е луднал по шаха сега и по едни макетчета:
Скрит текст:
Снощи си спретна набързо един цял цепелин. Ето такъв:
Скрит текст:
Вече има осем: кораб, самолети и това чудо, но това е първото, което си направи съвсем сам и по късна доба само си го гледа и му се радва.

# 92
При нас има електронен дневник, или по-скоро имаше до тази година. Сега ни казаха, че още не бил активиран. До миналата година се използваше доста, особено при баткото. Неговата бивша класна много своевременно качваше всички новини, оценки и т.н. Домашни никога не е писала там обаче. В средния курс не се използва, при нас, така редовно и от всички учители. Мисля само по математика и ЧП бяха писали оценки на големия миналата година, пети клас. Тази ще видим как ще бъде, когато и ако го активират.
Понякога се случва да пропускат физическо и т.н. Много майки са споделяли. При нас вероятно също се е случвало, не мога да кажа със сигурност. Вчера си я взех 5 минути по-рано и тя ми каза, че тъкмо почвали музика. Имаше съвсем малко време до края на часа, явно са наваксвали с нещо друго. След това ги е забавила малко и ги е извела 10-тина минути по-късно. Но пък винаги ги извежда навън, когато времето позволява. Може и това да е причината за забавянето в конкретния случай.

# 93
Само при нас ли още не са започнали с преразказите...? Снощи имаше родителска среща и се повдигна въпроса , кога ще започнат с преразказите. Отговор: Има време.
Дали пък не е от значение, че дъщеря ми е в училището изкуства ,а то е към министерство на културата и от там да идва забавянето с материала.

# 94
Ние сме с електронен дневник...не се поддържа особено често, да кажем веднъж седмично се качват оценки, някое и друго съобщенийце...в горен курс само някои учители го попълват, не всички  Tired и не с всичко
 Judy, в нашето училище им шах, моят от миналата година ходи с огромен ентусиазъм, у дома само баща му успява да го бие...понякога  Joy Има и медали, правят им състезанийца, абе много е хубаво

# 95
  • София
При нас също още не са почнали с преразказите.

# 96
И при нас. На "Просвета" сме.

# 97
И при нас. На "Просвета" сме.

И ние сме на ,,Просвета,,. Да видим обаче,колко ще се ,,просветим,, като до момента само в учебната тетрадка по математика имаше два пъти сгрешени задачи...

# 98
Да, точно снощи ми направи впечетление една сгрешена задача. Дребното каза, че я бил забелязал сам...

# 99
  • София
А, носим го и тоз учебник. Че то ако знаете до кой клас има такъв "артък"... Само дето по- големите спират да го разнасят.

въпросът не е само в разнасянето напразно. разгледах учебника по изобразително изкуство - интересен е, образоващ. защо учителите го игнорират тотално, не мога да разбера. подозирам също, че при нас заместват често рисуването с допълнителни часове по БЕЛ и математика. а не бива така! децата нямат нужното за отдих разнообразие и смяна на дейностите, освен това продуцираме невежи и тесногръди хора.

# 100
А дали го игнорират в нашия ІІ клас, конкретно- това не знам. Не съм питала специално малкото ми дете. Може би и защото не съм долавяла до момента проблем с предмета и то обича да се занимава. С удоволствие си гласи вечерта боите и другите принадлежности.

Но че големите само го носят, а още по- големите само го имат и после го връщат тези учебници- това знам със сигурност за големия син. Те имаха уникално вредителски часове по предмета в основното и началното си училище, но да не се връщам тъй назад. Само ще спомена за една някаква там госпожа, която хващаше малките тогава деца, водеше ги до прозореца и назидателно и яко им викаше, убеждавайки какви са никакви, питаше ги дали са виждали "такова" /?/ небе, виждат ли навън "такива" коли и т.н. Докато самата тя нито веднъж не им бе показала поне един елемент как се прави. Обаче направо се подиграваше с това, което правеха децата. И държеше да мъкнат учебниците, които не се ползваха. Защо? И до ден днешен не знам.
Сега поне малкият си рисува с удоволствие. Очевидно не го питат дали е виждал "такива криви вази" или "такива крака като диреци".

А теб какво те кара да подозираш такива неща? За малкия знам със сигурност, че си рисуват, т.к. винаги след ден с часове по рисуване ме уведомява какво са правили, а той обича да рисува в училище с боички.

# 101
  • София
подозренията ми идват от няколко неща...

в блокчето по рисуване има само 2 рисунки - с флумастри.
боички изобщо не е ставало дума да носят. още миналата година ни се каза, че допълнително ще ни информират кога да носят боичките и този момент изобщо не настъпи.
попитах го да ми покаже какво са учили по учебника - детето ми посочи само уводния текст и нищо друго. от други майки получих сходна информация.

явно неглижирането е пълно.

# 102
Ние абсолютно всеки  час носим бои, четки, чаша, пластмасова мушамичка, блокче
Ми при тва положение учебника не го слагам  Tired
Всеки час рисуват по тема, например Есен, Народна носия и прочие
С материали, различни от рисуване с бои, се работи в час по ДБТ

# 103
  • Пловдив
При нас освен класната като  учител по математика, БЕЛ, роден край и английски език, имаме още 3  учителки по рисуване, музика и физическо. Всяка от тях си води своя час, така че няма как вместо физическо например, да имат математика. Часовете се спазват, така както са по учебна програма.

# 104
При нас само физическото го води друга г-жа.
Освен това по рисуване има уроци, в които се ползват различни техники за рисуване и различни материали от водни боички.
Нас са ни предупредили да следим уроците по рисуване от учебника и да слагаме в раницата материалите, които са посочени в следващия урок.

Общи условия

Активация на акаунт