ВТОРИ клас

• 76 859
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
  • у дома
Нашите са по blue skies. Допреди две седмици бяха учили около 60 думи (тогава вкарах всичко от тетрадката в една таблица за разпечатване, та ги броих), да са взели още 5-6.

Може ли тази табличка да си улесня живота  Embarassed - ние сме по същия учебник...

# 586
Ето я
http://dox.bg/files/dw?a=c8702aa24a
Тогава съвсем импровизирано я направих като гледах да разхвърлям думите, за да не са по реда, по който са ги учили, та се получиха и някои повторения.
Мисля да я допълвам и от време на време да давам контролни вкъщи.

# 587
  • София
В класа на дъщеря ми госпожата им поиска тетрадка речник, всички думи освен, че се пишат по два реда се пишат и в тетрадката речник задължително.

# 588
  • София
При нас всяка нова дума се пише по 5 пъти, а в петък всички нови думи се нанасят в тетрадката речник, което си е като преговор и затвърждаване на наученото през седмицата.

# 589
  • у дома

Много благодаря  Hug

В класа на дъщеря ми госпожата им поиска тетрадка речник, всички думи освен, че се пишат по два реда се пишат и в тетрадката речник задължително.

При нас се пишат по три реда за домашно ,но детето ми пак не може да ги запомни...Да не казвам,че цветовете,цифрите и не помня още какво са писали по цяла страница и пак не може да го напише-говоримо го усвоява ,няма проблем като види думичка,ако е учена да я разпознае и каже,но ако аз му я кажа на български или на английски и да я напише изобщо не се справя...

# 590
Моя изобщо не съм го пробвала да пише думи на английски под диктовка. С някои по-лесни мисля, че ще справи, защото понякога ми ги казва буква по буква как се пишат. Те също пишат всички нови думи по няколко пъти, ред или два, зависи колко е дълга думата, в тетрадката за работа в клас и след това в тетрадката за домашно. Засега ми е достатъчно, че може да "разчете" и разпознае научените. Не мисля, че ги чете в буквалния смисъл на думата. Просто все още не са чак толкова много и горе-долу ги е запомнил визуално.

Аз да се оплача, че продължава с пълна сила мотането и мрънкането при писане на домашни. Малкият (предучилищна) схвана, че колкото по-бързо си свърши домашното, толкова по-добре е за него - сяда, пъхти, сумти, но след малко е готов и вика радостно, че е свършил. През това време големият второкласен мотльо още не се е наканил да седне на бюрото  ooooh! На земята постоянно падат химикали, върти се на стола, разлиства учебници, тетрадки напред-назад, мърмори, обсъжда, спори и никаква работа не върши. Почва се - "Защо са оставили толкова малко редове тук? Не ми стигат! Защо са го направили така този сборник? Тук (към вътрешната страна на страницата) е трудно да се пише!" Вярно е всичко, което казва, ама като мърмори, нито редовете ще станат повече, нито сборникът по-удобен за писане.  Tired Да беше глупав и материалът да му беше труден, по щях да преживея мрънкането и бавенето. Или поне да беше мързелив. Ама той схваща бързо, нищо не го затруднява, не е и от мързел. Просто си е мрънкало от световна класа. Тази енергия, която вкарва в мърморене, въртене и празно философстване, ако я пренасочи към домашните, ще е направо шампион в учението. Ама дали ще успее някога.
Кой ще го търпи след време на работа, ако продължава по същия начин? Ако вземе пък, че стане шеф, то тогава работниците му няма да го изтърпят. Laughing Мат отвсякъде.  ooooh!

# 591
 Laughing Laughing
Когато попадна в тази ситуация все повтарям на моите  -Аз съм ви майка, обичам ви и ви търпя.Но като си вземете жени , надали. Laughing Laughing

# 592
Казвала съм го и аз това  Joy
Младежът категорично заявява, че нямало да се жени и ще си живее с нас винаги. Ние да му мислим значи.

# 593
Здравейте!
Ще съм много благодарна ако ме насочите от къде мога да купя за моята дъщеря ролери и кънки 2в1.
Например на тази марка са няколко модела и не мога да преценя кои са най-качествените и подходящи.Искаше ми се да я заведа в някой магазин да ги пробва и да изберем тези,които се и най-удобни.
Ако някой има от този модел да сподели дали си заслужават.
http://www.emag.bg/roleri-k-nki-worker-aron-white-m-in-7095-m/pd/D120BMBBM/

# 594
Вчера поръчах и аз ролери, без кънки, защото не ни трябват. Днес трябва да дойдат.

Това с редовете и аз не мога да го проумея, какво им свиди толкова?

# 595
  • София

Ако някой има от този модел да сподели дали си заслужават.
http://www.emag.bg/roleri-k-nki-worker-aron-white-m-in-7095-m/pd/D120BMBBM/

Принципно не е добър вариант да взимаш 2 в 1. По добре отделно кънки и отделно ролери. На тази фирма бях взела кънки и за двете ми дъщери. Ами не стават. Децата веднага усетиха разликата, а и треньорът им ми каза, че не са добри (може конкретно за модела да се е отнасяло) и да не мъча децата. Така че отидоха в боклука. Преди месец взех на малката почти нови кънки, кожени за фигурно пързаляне, втора ръка от Продавалника за 30 лв и са много добри. Не знам къде карате, но на Зимния дворец на учебните пързалки кънките за безплатни. Е, не са мн. добри, но за начало стават. И още нещо, което някои не знаят. Новите кънки се продават ненаточени! Преди да се карат трябва да се наточат, което може да стане на Зимния дворец (5 лв)

# 596
  • София
Лекси мерси, това не го знаех за кънките. Нали съм им взела и на трите за Коледен подарък, ще трябва да я свърша тази работа явно.

# 597
ston, децата ни май са близнаци  Grinning Имам си същото мрънкало у дома
Вчера пък рева че имал много грешки на състезанието, че донесох отговорите...е има почти най-много точки от цялото училище
Дано спре за момент мрънкането  Grinning

# 598
Имам въпрос за Коледното математическо състезание , което е в събота:
От къде да видя какви са методите на оценяване? Единствено прочетох че когато се огради г) друг отговор, трябва да се напише, за да се счете за верен. Но никъде не намерих как точно се оценява - ако отговора е грешен, не се дава точка или се намалят точки?

# 599
  • у дома
Имам въпрос за Коледното математическо състезание , което е в събота:
От къде да видя какви са методите на оценяване? Единствено прочетох че когато се огради г) друг отговор, трябва да се напише, за да се счете за верен. Но никъде не намерих как точно се оценява - ако отговора е грешен, не се дава точка или се намалят точки?
Не се дават точки ако отговора е грешен,не се дават точки и ако е посочен г- др отговор без самия отговор.

Общи условия

Активация на акаунт