Как жените с дълги маникюри ...... Проба за петъчна.

• 48 600
  • 414
  •   1
Отговори
# 150
  • UK
Забелязала съм, че продължителните еднотипни "травми" на ноктите променят формата им, изкривяват ъгълчетата навътре, например при писане на клавиатура всеки ден, моите винаги се изкривяват, ако натискам с тях, понеже са ми сравнително меки. Затова гледам нищо да не натискам с нокти. Формата на плочките не може да се промени, но аз лично с избутване на кожичките малко по малко (вече над две години) ги направих малко по дълги, понеже преди ми бяха съвсем кръгли, особено на показалците ,сега изглеждат доста по добре. Пак не са кой знае колко хубави, но са по добре от преди. Розовата част на показалците ми беше идеален кръг преди, сега си е нормална. Средните ми пръсти са леко криви заради писането на клавиатура, понеже натискам само с частта откъм показалците, та едни нокти ли няма да се изкривят.

Това, което наистина ме отвращава, е момичета с отвратителни, къси и грозни нокти, които правят ревюта на лакове в Интернет. И които се мацат все едно са се лакирали на тъмно в движещ се автобус. Хубави нокти с идеално нанесен лак могат да ме накарат да харесам цвета на лака, докато въпросните грозни нокти могат да ме отвратят и от най хубавия лак. Дори да се омажеш, има начини да се изчистиш, дори да си направиш свестен овал, преди да се снимаш... Обаче това явно е само мои проблем, понеже аз съм малко странна, не бих си купила лак, ако бутилката му е грозна, например тези на Никол бай ОПИ или Сефора са отвратителни, имам само един лак на Никол и никога не съм го слагала, понеже бутилката му е грозна.

# 151
Цитат на: Малката Госпожица Мърморана link=topic=804265.msg29215539#msg29215539

Това, което наистина ме отвращава, е момичета с отвратителни, къси и грозни нокти, които правят ревюта на лакове в Интернет.  

Още по грозно е когато тези нокти са дълги. Не всеки има хубави нокти и ръце, така че по тази логика половината снимки в темата за лаковете, не трябва да виждат бял свят.

# 152
А моите растат много бързо, трябва да ги режа на 3-4  дни, на петия вече ясно си личи, че са за рязане.
За косата, обаче, съм на обратното мнение - ако е хубава и здрава, е по-красива дълга и лично аз не познавам мъж, който да не харесва дългата, мека коса Wink Е, който няма коса, какво друго му остава освен да каже, че дългите коси са метли  Mr. Green
Много е гадна масовата прическа на българката на средна възраст - по-късичко отгоре и отстрани, по-дълго отзад, кошмар. Има и други къси прически, които са хубави, фризьорките ли не знаят да ги правят?И в някакъв червено-кафеникав цвят, който състарява лицето.

# 153
  • UK
В темата с лаковете повечето снимки са хубави, повечето момичета се грижат за ноктите си, знаят как да се лакират, знаят кои цветове им стоят добре и кои - не. Търсене в Гугъл на определен, особено ако е популярен, лак, може да те накара да върнеш обяда, такива ужасии има.
Красота.

# 154
На мен това ми прилича на нарочно направена снимка, така че да е гнусна. Никога не съм виждала така положен лак, дори и най-голямата мърла, все пак си уцелва нокътя с четчицата. А самите нокти са ужасно изгризани, което не е само естетически проблем.
А тези студени цветове, така и не ги възприех, напомнят ми на морга.

# 155
В темата с лаковете повечето снимки са хубави, повечето момичета се грижат за ноктите си, знаят как да се лакират, знаят кои цветове им стоят добре и кои - не. 

Въпрос на вкус. Според мен, с изключение на каката и още 2-3 жени, всичко друго е  Sick

# 156
  • София
Въпрос на вкус е кой как ще се лакира и подържа ноктите.
Аз най-много се дразня от мазнотията, с която си мажат пръстите, че и ги снимат, след като са си направили маникюр. Аз си ги мажа с масло само около нокътя, и си слагам овлажняващ крем на целите ръце. Гадно ми е да гледам снимани ръце, които сякаш току-що са хвърляли мекици в тигана.

# 157
  • UK
В темата с лаковете повечето снимки са хубави, повечето момичета се грижат за ноктите си, знаят как да се лакират, знаят кои цветове им стоят добре и кои - не. 

Въпрос на вкус. Според мен, с изключение на каката и още 2-3 жени, всичко друго е  Sick
Благодаря.

Шегувам се, де, никой не е длъжен да ми харесва ноктите, или пък на другите момичета. Има някои, които са наистина като професионални (има и такива, които са професионални. Аз не коментирам на кого какви са му ноктите, само че повечето момичета там полагат грижи за тях и се стараят с нанасянето и тн. Никой не е виновен, че плочките му са кофти.

А на тази снимка точно може да е нарочно, но съм виждала един куп такива, които изобщо не са нарочно, имах една такава във Фейсбук, която непрекъснато пускаше снимки на грозните си, омазани с лак нокти, обаче май съм я изтрила, понеже не я намирам вече.

# 158
Аз в момента съм с дължина на нокътя 2-3 мм. И това е за мен оптималната дължина. Не си харесвам ноктите, когато са прекалено къси, а с по-дълги от тези, вече рискът да ги счупя, се увеличава.

Признавам си, че когато ходех да ми правят гел-лак, доста залитах по декорациите с цветенца. Но за 9-10 ходения, то вече и идеите за различни декорации започнаха да се изчерпват и на мен самата ми омръзна да губя време в изобор и обсъждане на нещо толкова незначително, та последните няколко пъти реших, че декорациите са излишни, не ми харесват и не ги искам.

Това, че от гел лака нокътната плочка изглежда по-дебела, мен ме устройваше, защото иначе ноктите ми изглеждат твърде равни и им липсва онази заобленост на хубавия нокът.

Нормалните лакове започнаха да ги правят толкова нетрайни, че вече имам случаи на олющен лак на първия ден от нанасянето, без да върша каквито и да било домакински дейности.

# 159
Не бих реагирала, ако не беше казала че късите нокти са ти грозни. Simple Smile Реално погледнато грозните нокти са грозни, независимо от това дали са  къси или дълги, но никой не е виновен за ноктите с които е роден. За това и не бих си позволила да направя забележка на който и да било.
Някои жени в темата за лакове са просто късметлийки, че имат хубави ръце и нокти, а не че са професиналистки.
  Шегувам се, де, никой не е длъжен да ми харесва ноктите, или пък на другите момичета. Има някои, които са наистина като професионални (има и такива, които са професионални. Аз не коментирам на кого какви са му ноктите, само че повечето момичета там полагат грижи за тях и се стараят с нанасянето и тн. Никой не е виновен, че плочките му са кофти.

# 160
  • UK
Къде съм казала, че късите нокти са грозни? Казах, че не харесвам жени с къси И грозни нокти да правят ревюта, никога не съм твърдяла, че всички къси нокти са грозни, бъркаш ме с някого. Не харесвам и такива с дълги И грозни нокти да правят ревюта, просто късите са по подходящи за омазване. За момичетата в темата мисля, че стана ясно, имам предвид, че въпреки че не всички имаме хубави нокти, поне се стараем да ги поддържаме и да ги лакираме хубаво и чисто. Не всеки е длъжен да има хубава плочка, за да пуска снимка в тема като Лаковата или Фейсбук, но мисля, че е редно поне да знаеш как да се лакираш, ако ще правиш ревюта в блог. Не може да кажеш, че повечето момичета в лаковата тема не бива да пускат снимките си, понеже нямат идеални нокти. Така или иначе мисля, че реално твърдим едно и също и не разбирам защо спорим.

# 161
Аз веднага се сещам за една блогърка, която има куража да прави ревюта на доста кофти лакирани нокти, и то не заради самите нокти, а заради ръчицата, която е пипала.

# 162
Цитат на: Малката Госпожица Мърморана link=topic=804265.msg29215601#msg29215601
...
Красота...

Това е снимката на детска ръка, играят си децата.

...
За косата, обаче, съм на обратното мнение - ако е хубава и здрава, е по-красива дълга и лично аз не познавам мъж, който да не харесва дългата, мека коса Wink

Абсолютно!

# 163
Преди сто години, когато бях млада студентка, имах една съквартирантка с безумно гнусни дълги нокти. Тази същата се къпеше в седмицата веднъж и винаги ядеше с ръце. Каквото й останеше под ноктите се изсмукваше и до изяждаше. Ужасия. Еще, затова не живяхме дълго заедно.

И също имам спомен от една моя учителка по математика, която имаше най големите нокти, които някога изобщо съм виждала и редовно скърцаше с тях по дъската, докато пише с тебешира. Никога не я видях лакирана. Да не говорим, че беше много миризлива и вонята на пот и космите по краката й се виждаха и усещаха от километри.

Не съм привърженик на много дългите нокти. Аз самата имам хубави здрави и твърди нокти, но не ги оставям по дълги от пет мм . Рядко се лакирам, но обичам или много ярки цветове в розовата гама или безцветен гланц.

Идея си нямам как се бършат мият или гримират жените с много дълги нокти и коси.

# 164
  • UK
Не е детска ръка това, Човече, Есито не е толкова малко, че да стои така в детска ръка.

Аз междувременно доволно се омазах с червен лак докато се лакирах преди малко, но след това прилежно се изчистих с направената с тази цел писалка, която в Джъмбо струва два лева. Не виждам защо и другите да не могат да се изчистят.

Общи условия

Активация на акаунт