Детската градина- всичко, което ни вълнува-10

• 29 758
  • 741
  •   1
Отговори
# 30
Ето ти задача с повишена трудност, ама май нещо ѝ липсва  newsm78

# 31
  • София
Записвам св и аз в новата тема.

За изследвания и манипулации аз също смятам, че е редно родителите да бъдат уведомени предварително. Аз не съм чувала нещо да са правили на децата в нашата ДГ, ще разпитам.

За тържества - и аз се чудех. В яслената група имаше, но не допускаха родители на тях. В ДГ не знам как ще бъде, но ще видим.

зелено човече, аз нещо не мога да схвана задачата...  Thinking

# 32
  • Пловдив
зелено човече, засрамена отивам в ъгъла, да се срамувам, изяждайки дипломите си...

# 33
  • UK
Аз не разбрах тия вагончета какво общо имат с цялата работа.

# 34
  • около Варна
Зелено човече, стана ми интересно какво е решението на задачата. Тълкувам го така; Във всяко влакче се открива мястото на гласния звук в съответната дума от картинката, т.нар. звуков модел. За У-то нямам обяснение, както и за трите вагона  Laughing

# 35
  • Бургас
Анито, дори не си длъжна да им даваш копие от протокола, а за урбазона да не говорим.
Достатъчно е ЛЛ на детето да попълни картона изрично вписвайки, че детето е освободено за период Х поради причина Х. Подпис и печат, толкова.
Отговорност дали информацията е вярна носи ЛЛ и от градината имат пълното законово основание да звъннат и попитат дали данните са верни. Теб няма какво да закачат. Ако картона е попълнен от лл и пред РЗИ са си вързали гащите.

Точно това им казах, но не им стигна. Карай, аз ги пропускам и не им обръщам внимание вече.

# 36
  • София
зелено човече, мисля, че имам остатъчни спомени относно задачата. В началото и аз останах с увиснало чене, но детето ми обясни какво трябва да се направи, защото госпожата им разяснила. Така че на мен не ми се наложи да мисля и да пуфтя. Най-тъпото беше, че ни караха да правим разказ по картинки. Детето разказва, а родителят записва на лист.  ooooh! Признавам си, че ми беше супер досадно. Засега още не са ни давали тетрадките за домашна работа.

# 37
Сетих се за една подобна задача от моето детство , която ни затрудни всички и си спомням, че голямо умуване беше вкъщи какво точно да отбележем като отговор.. Laughing

Картинки на животни, да се напише мъжки и женски род на съответното показано нещо и едно врабче нарисувано, което ни запъна - врабец за мъжки род и ? за женски ??? чудихме се на врабка, ама пусто смешно ни звучеше..и непознато...

Абе голям майтап беше, щом още го помня, но много ни затрудни на времето...

Та не винаги са добре обмислени и зададени задачките...

# 38
  • София
Значи вагончетата явно са буквичките от думата, това го схванахме. Трябва да се оцветят въпросните гласни букви, и това го схванахме. Как да обясня на детето в ОгЪн гласните ми беше доста трудно, но поне го разбрах...

Спойлер - отговор!!!
Скрит текст:
... обаче как така от картинката на зайче да се сетя, че става въпрос за Уши  #Crazy  newsm78

# 39
Мале,кой знае и нас какво ни чака с тези задачки  Crazy

# 40
Тарталета, благодаря за новата тема. Със здраве да я изписваме.
Тези задачи не са особено трудни, но ние, големите, си имаме проблем с нашето обременено усложнено мислене. В тетрадката на Моливко от миналата година (за 2-ра група) имаше задачи за определяне на мястото на разни буквички. Много странно написано беше условието. Явно госпожите си имат правилна методология, така че на децата да им става ясно какво се иска в задачата, защото само една поправка видях.

# 41
  • UK
Да не би да не е ъгъл, а ръб?   Grinning  За трите вагончета оттам звъкът "ъ", а в огън "о".
А агнето, ако всъщност е овца? То се произнася реално с "у", а не с "о" както се пише, когато не е ударена сричката, гласната потъмнява, нещо такова имаше като правило. Само, че не мога да намеря онлайн правоговорен речник с транскрипция да проверя.

Ако го правят в градината заедно и госпожата им "прочете" картинките, ще е къде-къде по-лесно.

# 42
Благодаря Тарт за новата тема.
3 дни на вилата и отървах новата тема.

# 43
  • София
 При нас учат по "Приятели". Нямаме тетрадки за домашно, не знам това добре ли е или зле. Обратна връзка получаваме само по български - носят си после листовете с урока, по другите предмети си стоят там и ще ги получим в края на годината.
 По въпроса със задачката съм пас. Мноу ми е сложно, пък и така без картинка съвсем.

# 44
Тарталета ,благодаря за новата тема !
Днес дадох 40 лв за учебници и пособия.Нямам вече нищо да давам  Laughing
В петък са имало народни танци за пръв път.Много беше въодушевен,показа ми кончета,как клякали и т.н. Да,обаче 3 деца ,не били записани на танци и си стояли на столчетата Confused Толкова ли не можаха да го отделят в друга група ли ,де да знам....Моето не ходи на английски примерно.Малко ми е глупаво това разделение в самата стая.Убедиха ме ,че за допълнителните педагогически дейности има методичен кабинет,но явно ползването му не е съобразено с програмата.Т.е бил е зает в този ден.Не  е измислено някак...

Общи условия

Активация на акаунт