Детската градина- всичко, което ни вълнува-10

• 29 781
  • 741
  •   1
Отговори
# 15
  • в огледалото на живота
И аз бях стресирана миналата година,когато отидох да си взема детето вечерта,а тя ме посрещна с думите:
-Мамо,днес една лелка ми лепи тиксо на дупето???  Shocked
Е,добре,че учителката беше в коридора и веднага ми обясни ситуацията,щото леко изпаднах в 10секунден шок .....

Практика е при нас това.Очаквам и тази година същото.
Определено обаче бих искала и аз да съм информирана за деня Х, когато предстои такова изследване.
Не,че дъщеря ми не знае за какво иде реч,но определено ще се чувства една идея  по-спокойна  сутринта,преди да ги одупят дружно всички дечурля....

# 16
  • UK
Те пък как не предупреждават, нали има изисквания за това изследване, сутрин на немито дупе, преди изхождане... То толкова и им изследват, всичко е проформа само. Моят син редовно ходи по голяма сутрин преди градината.

# 17
  • Варна
Благодаря за новата тема  Hug

# 18
  • София
Дали би било удачно тук да се посъветвам за една "задача" от книжката за домашни, която ни дадоха (на "Изкуства")? Писах в темата за предучилищна набор 2009, обаче после пък ми хрумна, че по-скоро някой, който вече го е играл това, може да е повече в час. Ама може ли още на първа страница да се чувствам като идиот?!?

П.С. Ей това е книжлето, книга 3

# 19
И аз не смятам, че е нормално да лепят тиксо на дупетата на децата, без съгласието и знанието на родителите. Ако искат такова изследване, препочитам аз да го направя и да им го занеса.  Naughty
Разбрах, че си правят такива изследвания чааак като изписаха голямата от градината и ми върнаха картона - там пише, че са правили такива изследвания, а аз дотогава да не зная! И после иди обяснявай на детето, че никой не трябва да го пипа тук и там.  ooooh!

# 20
Най-малкото родителите трябва да бъдат предварително уведомени. Те са тези, които вземат решение да всичко, касаещо детето. Както на възрастните никой не им прави нищо без тяхно позволение, така и родителите трябва да разрешат дадената манипулация, колкото и безобидна да е. Детето си е личност, има мисли, чувства, срам и т.н. Защо някой си позволява да надупи детето, за да му взема проба без разрешение?!? Въпросът е принципен!  Peace

# 21
  • София
Въпросът е принципен, както и надупването си е надупване със или без разрешение.

зелено човече, сподели тази задача, че ми стана любопитно.  Peace Ние миналата година минахме материала на Изкуства.

# 22
  • около Варна
Дъщеря ми се оплаква пък, че госпожите я наричат Ево вместо Ева и на нея и било неприятно,то направо си е грозно. А тя по принцип е изпълнителна, само дето не спи на обяд. А тя не спи от първа група, не пречи на децата,питала съм, но явно това ги дразни.
Изследвания и при нас правят, без предупреждение.

# 23
  • UK
Аз за такива неща говоря с госпожата, моля учтиво да не я наричат така, защото и е неприятно. Знам, че ще въртят очи и ще си мислят колко съм дребнава, но аз като дете бяха много чувствителна на имена и обръщения.
Но не е задължително да й се дразнят нещо, за да я наричат така, някои така си говорят. Свекърва ми нарича дъщеря ми Ико (от Иглика), мнооого ме дразни.  

# 24
Едната ни учителка нарича сина ми с нейна версия на името му, която макар популярна има коренно различно звучене. Той не го знае, защото не го ползваме. Как пък другата от раз научи нашата версия, тази и след като я помолих пак си кара по навик. Детето надали е стресирано, но със сигурност в тълпата не разбира, че говорят на него.

# 25
  • Бургас
Моята дъщеря е освободена от ваксини и с устно предписание да не разрешавам да се бие урбазон. За съжаление съм на 400 км от хематолога, а в Бургас няма детски хематолог, та бележка официална от него за тази забрана нямам. Тази година закъсняхме с 45 дни вече за подновяване на документите за освобождаване от ваксини, просто защото останахме без кола и вероятно ще е така до края на този месец. Не че не мога да я метна на влака, но някакси не  ми се забърква в такова приключение, предвид факта, че до няколко седмици това така или иначе ще стане в съчетание с купуването на кола. Та... това е предисторията. Като казах в градината всичко това, представих бележката от миналата година за ваксините, те постоянно вървят след мен и ме питат кога ще отида да си взема документите за новата година и за урбазона. Мен вече ми е неудобно. Аз си правя периодична кръвна картина на детето и виждам резултатите, което е 100% факт за да продължи освобождаването от ваксините. Сега като казвате за този документ, той всъщност не е ли този който ми изискват от доктора... Гледай ги какви са! Вместо да ме опътят към по-лесния начин, те ме пращат на 400 км за една бележка за урбазон, а в крайна сметка първата им реакция беше "Ние медицински манипулации не правим". Ще я потърся и ще им я бутна нотариално заверена.

А документите за освобождаване от ваксини по закон мога да ги изкарам до края на годината, ама те и за тях намилат.

# 26
Анито, дори не си длъжна да им даваш копие от протокола, а за урбазона да не говорим.
Достатъчно е ЛЛ на детето да попълни картона изрично вписвайки, че детето е освободено за период Х поради причина Х. Подпис и печат, толкова.
Отговорност дали информацията е вярна носи ЛЛ и от градината имат пълното законово основание да звъннат и попитат дали данните са верни. Теб няма какво да закачат. Ако картона е попълнен от лл и пред РЗИ са си вързали гащите.

# 27
  • Пловдив
Сега попадам на темата и се записвам в нея с батко 2 група и дребното, което е ясленче от месец Simple Smile

За медицинските манипулации в градината ни предупреждават предния ден - досега веднъж м.г. В яслите не съм се замисляла newsm78 Трябва да питам утре там как стои въпроса.

Тържества в градината имат много - м.г. - 6, 5 от които - с родителите.  Учат стихчета и песнички - на които деца им се отдава - помнят по 2-3 стихчета, за да заместят, в случай на нужда титуляра hahaha
Имаха и "ден на отворените врати", по случай Великден - заедно с родителите/баби/дядовци, децата да боядисват яйце Simple Smile Голямо забавление беше и казаха, че тази година ще  направят повече такива дни Simple Smile Децата били много въодушевени Simple Smile Първият обявен е на 21.11 - деня на християнското семейство Simple Smile В нашата група решихме, че тогава ще подготвяме заедно коледната украса Simple Smile

# 28
  • Варна
И аз смятам, че за изследвания са длъжни да уведомяват родителите.Нищо не пречи най-малкото една бележка да лепнат на вратата, нали?
А дали  ще подготвя или не детето си е работа само на родителя и никой друг.
Ако бяха постъпили така без да ме уведомят, аз също щях да направя забележка и да настоявам следващият път поне една бележка да лепнат.
Моята дъщеря няма проблем с никакви манипулации, дори и кръв дава без проблем.Но! - винаги ѝ обяснявам къде отиваме и какво точно ще ѝ правят.

При нас, обаче такъв проблем няма - дават ни шишетата и тиксото ние да си вземем пробите и да си ги занесем.
А иначе идваха и офталмолози да ги гледат, пак бяхме уведомени кога ще се случи това Peace

# 29
  • София
зелено човече, сподели тази задача, че ми стана любопитно.  Peace Ние миналата година минахме материала на Изкуства.

Ние междувременно я бистрихме и във Фб, та една майка я разреши, но ще я пусна в оригиналния й вид, в който я пуснах за обсъждане. В потрес съм, честно! Предлагам който я отгадае, да пусне в скрит текст - защо да разваля "удоволствието" на останалите. Уточнявам, че това е втората задача за трета група от книжка 3 на "Изкуства" - за домашна работа. Родителят получава книжката и нищо повече. Обясниха ми да гледам месеца отгоре написан и така да се ориентирам - пада се средно 1 стр. (2 задачи) на уикенд. Някой ако има книжка за учителя и му е излишна, мога да му я купя. Поне да знам, че говоря едно и също с госпожите, че се изтрових с тия вагончета.

Цитат
Ето я въпросната задача:
---
Оцвети вагончетата според мястото на звуковете А, Ъ, О и У в думите
(първи ред) А Ъ О У
(втори ред - картинки) заек, агне, две кибритени клечки под формата на L (явно ъгъл, няма какво друго да е - WTF?!?!, бел. моя) купчина горящи клечки (=огън, явно - чак толкова ли няма очевидни думи с О!??!?!?!)
(трети ред - влакчета) влакче с три вагончета (!?!?!??!!?), влакче с четири вагончета влакче с четири вагончета влакче с четири вагончета
-----
1) егати подбора на илюстрации
2) как да вържа зайчето с три вагончета?!?!
3) в ОгЪн само О, само Ъ или и двете да броя?!?!
4) къде е скапаното У?

Общи условия

Активация на акаунт