Детската градина- всичко, което ни вълнува-10

• 29 972
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
Следобедните ситуации са за затвърждаване на вече преподадено.
В първа група освен, че учат децата да направят прехода към човешката тоалетна, учат и момченцата да ползват правилно дъската и да си я вдигат. Адапторът явно не помага за това приучаване. Не е било редно да се оправдават с глупости, а да си кажат истината. 
При нас от 3 тоалетни 2 бяха нарочени за момченца и 1 за момиченца. Съответно двете стояха с вдигнати дъски. Децата знаеха и буквално имаха страх да седнат на "неправилната". Така че нямаше причина да не слагат адаптори. А тоалетните чинии бяха от най-големите, аз да седна бих паднала, какво остава за 3г дребосъци.

Но най-гнусното беше, че лелката се караше на момИченцата да не се бършат с тоалетна хартия при пишкане! Хартията била само за голяма нужда  Sick Ние всяка седмица носехме рула, а тя не ги оставяше до тоалетните, а им късаше по 1!!!! разделение и ги редеше по стените. После дъщеря ми и в къщи имаше страх да се обърше....абе такива гадости от тази градина, че и сега ми се изправя косата.

# 496
  • Бургас
Момичета, да ви питам нещо! Моето дете й откриха бактерия в носа. Сега смятам, че ако не я хванала в градината, то шансовете да я е оставила там са много високи. Та питането ми е трябва ли да правят някаква дезинфекция, има ли някакви дейности, които в градината да извършат, за да се спре въртележката на бацила? Обадих се днес на едната госпожа, но тя каза че не знае какво се прави в такъв случай и ще пита и ще ми се обади. Не знам обаче до колко ще й се занимава с тази задачка и реших да се допитам и до вас.

# 497
Здравейте - имам син на 3г. и 3м. в първа група в градината. На ясла не е ходил. Всичко тръгна нормално без излишни сътресения. Мнението ми за учителките е добро. Но от миналата седмица много му се промени поведението. Винаги е бил енергичен и игрив, неуморен е точната дума. Сега обаче стана много кротък и тих. Започна да плаче сутрин като го водя и казва, че се тревожи. И така е вече 4 дни. Събота и неделя малко се поотпусна, но не е това, което беше.
Задавам си въпроси и се чудя каква е причината и дали е само период?
Ще се радвам на споделен опит.

# 498
Анито при нас заради едно често боледуващо дете/два пъти го връщат от оня свят с пневмония и дихателни проблеми/ майката и госпожите ни помолиха ДОБРОВОЛНО да пуснем секрет.После занесохме резултатите в градината.А копия на ЛЛ на детето.Също така ДОБРОВОЛНО от наша страна децата пиха/тези с изолирани бактерии но видимо здрави/ предписаното от ЛЛ.
В крайна сметка се оказа ,че такава по вид изолирана бактерия ,каквото "мори" детето в групата нямаше.Майката спокойно да пуска детето когато е здраво на ДГ.
Не съм питала синковица дали сега детето посещава градина или отсъства често.Това беше миналата година.

# 499
Здравейте.
Имаме следния проблем в градината.
Записах дъщеря си на допълнителни занимания - танци и приложни изкуства. На другите две английски и футбол съм писала НЕ.
Отивам днес да плащам таксите и те ми искат пари за английски.
Викам чакайте малко, първо не съм я записала, второ - като се записвахме групата по английски вече беше пълна и трето - дъщеря ми не може да говори камо ли да ходи на английски  ooooh!
Викнаха госпожата със списака, провериха и установиха, че наистина не съм я записала, ама я били водили въпреки това и ми викат ние сме я водили трябва да си платите.
Направо онемях. Не стига, че са допуснали грешката те и ми я размахват в очите ами и ме карат аз да плащам за техните грешки  Shocked
Госпожата се черви там, много добре знае, че детето не говори и тя се била зачудила как така съм я записала на английски - ами като си се учудила що не си проверила списъка?!!
В крайна сметка щели да помислят как да оправят проблема - госпожата вика - няма да плащате, касиерката вика ама как няма да плащат нали е ходила и в крайна сметка си тръгнах и ги оставих да се оправят сами.
Пари ако ми искат - няма да им дам, въпроса не е за 20-те лева, принципен е, а и съм подразнена от факта, че могат да намерят преподаватели да ходят там по някакви предмети дето не се знае въобще какво правят в тия часове, а те са и по 30 минути, аз като я записвах мислех че са поне един учебен час  ooooh! Та могат да осигурят тези странични занимания, но не могат да осигурят психолог и логопед за детето ми  Twisted Evil

Вие какво бихте предприели на мое място?

# 500
  • София
И 5 ст. да беше английския, нямаше да платя. Не си заявила услуга, не плащаш.  Peace Изобщо не си го слагай на сърцето, да си оправят бакиите.

# 501
И освен дето няма да платя, но и ще се правя на ударена. Няма да повдигам въпроса. Ако някоя госпожа по-натам ме попита, ще и кажа, че са твърдяли, че ще си оправят бъкиите сами. Mr. Green

# 502
Доколкото знам при нас не биха ми поискали парите,като установят чия е грешката.Така са ми връщали и пари ,защото имало грешка и моето дете било таксувано за един час два пъти ,а друго -не.Не съм и разбрала.Не броя кога имат и кога нямат дейности.
Иначе не видях колко ти е голямо детето,но в градината би трябвало да идва психолог и логопед.
Психолога/при нас/ е по заявка на родителя или прави някакви посещения по групи и ако нещо я впечатли в някое дете вика родитела.Но ,ако родителя откаже детето не ходи на психолог.
Логопеда при нас работи активно с 3 и 4 група с нуждаещите се.А в 1и 2 група работи с много окъсалите я откъм реч дечица.

# 503
  • София

Не бих платила. Грешката си е тяхна, да си я оправят. Не е редно да ти искат пари за услуга, която нито си искала, нито си ползвала.

# 504
Доколкото знам при нас не биха ми поискали парите,като установят чия е грешката.Така са ми връщали и пари ,защото имало грешка и моето дете било таксувано за един час два пъти ,а друго -не.Не съм и разбрала.Не броя кога имат и кога нямат дейности.
Иначе не видях колко ти е голямо детето,но в градината би трябвало да идва психолог и логопед.
Психолога/при нас/ е по заявка на родителя или прави някакви посещения по групи и ако нещо я впечатли в някое дете вика родитела.Но ,ако родителя откаже детето не ходи на психолог.
Логопеда при нас работи активно с 3 и 4 група с нуждаещите се.А в 1и 2 група работи с много окъсалите я откъм реч дечица.
На 3 г. е първа група. Повдигнах въпроса за логопеда, казаха ми нямаме има в еди си кое си училище. Обадих се в Логопедичния център от там ми казаха да заведа детето в училището. Какъв е смисъла да я водя въобще в такъв случай, аз ако мога да изляза от работа да я заведа в училището, ще мога да изляза и да я заведа при нейната логопедка. Не разбрах защо този логопед седи там в училището, приема по малко от час веднъж седмично и не посещава зачислените му детски градини. За психолог пък дума не обелиха  newsm78

# 505
Разбира се, че няма да плащаш! Какъв е проблемът, че са я водели в групата? Не губят нищо, че да искат да плащаш при условие, че очевидно грешката е тяхна.

# 506
Не бих платила.
Мен ме бяха таксували за плуване, когато дори не бях носила екип. И учителката и касиерката ме притиснаха, не можело да има грешка, водели два списъка. В единия детето се изпраща от учител, в другия се посреща от треньор. И в двата фигурирала. Странно как е влязла в басейна по дрехи.  Да е един път да се объркам, но цял месец няма как. За другите занимания изобщо не следя, каквото таксуват това плащам. Така или иначе нямам идея дали изпълняват графика.

# 507
  • Бургас
Не бих платила, да се спасяват!

# 508
  • Пловдив
и аз не бих платила, пък ако ще и стотинки да е...

Относно логопеди - и при нас има и работи предимно с подготвителните групи. Едно детендетенце от нашата също го посещава, но не знам подробности (на 4 години почти нищо не му се разбира на детето

# 509
  • София
И 5 ст. да беше английския, нямаше да платя. Не си заявила услуга, не плащаш.  Peace Изобщо не си го слагай на сърцето, да си оправят бакиите.
Абсолютно  Peace

За логопед - май би трябвало да посещава градини, които са му в 'района'. Не съм сигурна де, така ми звучи логично, понеже не всички градини имат логопед.

Нашата градина е логопедична.  Има си отделна логопедична група, в която децата са 4-7г.
Логопедката знам, че влиза и при малките т.е. в 1-ва група. И наблюдава децата. Но доколкото знам - не работи с тях. Работата може да започне във 2-ра група т.е. с 4-годишни, след съгласието на родител. Ако преценят - правят препоръка детето да се премести в логопедичната група.

Моят син го преместихме от тази есен.
Като беше на комисия, от там написаха препоръка към дир-ката да работи и психолог с него. Но доколкото знам - градината не е осигурила.
Не си го слагам много на сърце, защото той ходи в един център и сме доволни от работата там.

Общи условия

Активация на акаунт