Детската градина- всичко, което ни вълнува-10

• 29 973
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Аз съм заварвала от по-големите групи облечени и строени да чакат в сборнатадоста преди 18ч.При нас още не съм,но като ходя към 18 има поне 10-на деца.Ами правиш забележка и така. Grinning

# 481
Не е рано 16.30, стига да има кой да го вземе. И без това предостатъчно време прекарват в градината.

# 482
  • София
Както казах и  по горе всеки си преценява кога е рано и кога не.За вас не за друг ,да и така.

# 483
Към градината нямам засега забележки относно вземането. И в 18,30 да ида, няма проблем. Масово се вземат децата около 18-18,10 ч. Единствено сме помолени от директорката до 18,50 да е взето детето, защото в 19,00 точно трябвало да е пуснат СОТ-а, а преди това - заключени вратите.

За разлика от яслата, в която, ако ида след 18,10 ми се правеше забележка колко късно отивам и обикновено ме чакаха в коридора с чантите и якетата, което стряшно ме нервеше  #Cussing out

# 484
  • София
Въпрос към майки на деца от последна група: госпожите имат ли изискване да ги взимате след 5 часа, тъй като преди това имат учебни часове?

Трета група е, ПОМОЛИХА да не ги вземаме преди 17 ч., ако може. Имат часове сутрин и следобед, вкл. допълнителни занимания. Веднъж ми се наложи и преди 16 ч. да го взема обаче - предупредих, нямаше проблеми. Друг път пак трябваше по-рано да го взема, бяха се наредили на опашка пред учителката и им проверяваше тетрадките. Който е готов, пускаше го да играе и се наложи да изчакам няколко минути да си довърши (не бях предупредила). Не знам за редовно как би се получило, вероятно ще му дават за в къщи да си доработва. Бих разговаряла, щом се засича с други занимания извън градината.
Най-късното заявено време е 18,45 ч., защото охраната почва да обикаля и да пуска СОТ-а, иначе официално е до 19 ч., после в полицията. Все още не се е случвало да стигнем до там.

# 485
Знаете ли дали наистина има забрана за ползване на детски адаптори за тоалетни в градините? Тоалетните в градината са нормлни сс седалки за големи- децата първа група още малко и ще паднат в тях. Поисках да им купя адаптори - не можело, имало забрана. Така ли е наистина?

# 486
Може да е забрана от самата градина. Когато тръгна моят син в нашата градина, го беше страх да ака там, за да не падне в тоалетната и се стискаше цял ден. Говорих с госпожите и занесох адаптор, не е имало проблем, напротив даже....

# 487
И при нас е същият проблем. Влезнах веднъж с детето до тоалетната- ми той през цялото време се държи отстрани и се опитва да не падне. Изобщо не може да се отпусне, цял ден се стиска. И в къщи започна да не иска да сяда на тоалетната- иска си гърнето при положение, че то отдавна събираше прах. Нямам проблем да им купя аз адапторите, но според учителката било забранено от хигиенна гледна точка. Ще ида и при директорката, но искам да съм подготвена от към законова гледна точка.

# 488
Ако отида към 17:30 имам чувството, че трябва да се извинявам, че съм отишла толкова късно  Rolling Eyes
по това време има 1-2 деца в цялата градина, даже се случвало да я заключват в този час.

sunlight_eli, интересно каква е хигиенната гледна точка. Както се грижат за седалките на тоалетната, така и за адапторите.

# 489
При нас го няма този проблем, защото тоалетните са мънички, съобразено е, че се ползват от деца. Преди няколко години, като са правили основен ремонт, в цялата градина са сменили тоалетните чинии.

# 490
И при нас е същият проблем. Влезнах веднъж с детето до тоалетната- ми той през цялото време се държи отстрани и се опитва да не падне. Изобщо не може да се отпусне, цял ден се стиска. И в къщи започна да не иска да сяда на тоалетната- иска си гърнето при положение, че то отдавна събираше прах. Нямам проблем да им купя аз адапторите, но според учителката било забранено от хигиенна гледна точка. Ще ида и при директорката, но искам да съм подготвена от към законова гледна точка.
Първо не мога да повярвам,че малки деца ги карат да ходят в тоалетна за възрастни без адаптор.Ми то наистина ще падне. Има адаптори които се закачат към тези на големите тоалетни.и само се повдига без да се маха.
http://homefixated.com/beneke-ja-2800-juvenile-adult-toilet-seat/ не намерих български ,но да визуализирам само.
Няма ли наредба тези тоалетни да отговарят на някакви изисквания.

# 491
Знаете ли дали наистина има забрана за ползване на детски адаптори за тоалетни в градините? Тоалетните в градината са нормлни сс седалки за големи- децата първа група още малко и ще паднат в тях. Поисках да им купя адаптори - не можело, имало забрана. Така ли е наистина?
Гарантирам ти, че такава забрана няма.
В старата градина купихме с ММ 3 адаптора и ги подарихме. Изчезнаха безславно. Питахме учителките, било забранено от РЗИ.  Как пък не беше докато ги носехме 1 по 1. Тогава ги вземаха и благодаряха. Обадих се лично в РЗИ, първо се смяха, после се ядосаха, че постоянно плашели родителите с тях. Нямало такива изисквания, имало норми само за препарати и честота на почистване.
Тогава ММ много люто скръцна на учителката и о чудо! Върнаха едната седалка. Другите така и не се появиха.

# 492
Следобедните ситуации са за затвърждаване на вече преподадено.
В първа група освен, че учат децата да направят прехода към човешката тоалетна, учат и момченцата да ползват правилно дъската и да си я вдигат. Адапторът явно не помага за това приучаване. Не е било редно да се оправдават с глупости, а да си кажат истината. 

# 493
  • Sofia, Bulgaria
Относно ранното прибиране на децата - в нашата детска градина имат занимания и сутрин и след обяд (3-та група), та помолиха по възможност децата да се взимат след 16.30. Два пъти в седмицата взимаме дъщеря ми по-рано защото ходи на английски в школа. Просто и казват вкъщи да си доовърши това което са правили и това е. Не сме имали никакви проблеми в това отношение.

# 494
  • Пловдив
и тоалетните в нашата градина са от мъничките, та няма проблеми с ползването им.
Леглата в групата , обаче са от самото основаване на градината (50+ години) и са в окаяно състояние... Мислехме, да събираме пари за нови, защото Все пак нашите деца спят там Simple Smile
Преди да предприемем това, все пак родителския актив решихме да се обърнем към Общината и...О!!! Чудо!!! - март месец децата ни ще си имат нови креватчета, без да се налага парите да даваме ние Simple Smile От Общината казаха, че е немислимо дадродителите да събираме пари за каквото и да било  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт