Детската градина- всичко, което ни вълнува-10

• 29 945
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
  • София
От това, което валя миналия месец в София, вече сме с 2 снежни човека напред.
И моята успя да сътвори 2 снежни човека... Ръкавиците на малкия бяха останали в колата, а татето беше забегнал до работата за малко. Драма голяма защо той няма ръкавици, а кака има и пипа снега, че и прави човече.

Аз мога кротко да си седя в нас. Ама децата издивяват и колкото и да не ми се излиза - навън сме.
След градина стоим навън. Снощи едни 'сложни' нужди бяха причината да тръгнем по-бързичко към нас.

Днес пак беше меко времето тук, след малко ще видя кой е бил навън и дали изобщо някой е бил навън.

# 586
При нас времето днес беше прекрасно. Отивам в градината преди 17 часа и виждам,че голямата група са навън. Викам супер и нашите са ги извели. Да, ама не, вътре си бяха  Rolling Eyes

# 587
Нашите днес и сутринта, и след обяд са били навън, но времето едва днес се проясни. Цяла седмица мъгли. Whistling

Деситка, нищо лично. Peace Ама ме хваща яд като вземете да се чудите тез пък що така, онези пък що иначе. ooooh! Аз мога да кажа, че не, че не обичам да излизам в студа, а не обичам да излизам въобще. Харакири ли да си направя заради това? Ми не обичам. Извеждам детето, не често, но колкото-толкова.   33uu

Последна редакция: пт, 07 ное 2014, 22:31 от polin_a

# 588
  • Mediterraneo
Аз също не обичам да съм на студено. Изобщо не се втелясвам и да изчислявам колко време прекарват навън зимата. Сутрин от къщи в колата до училище/ градина, вечер обратно. Имало е дни наред да не ходим никъде. Не ми е важно, да знаете. Живеем на село, имаме огромен двор, да бягат, ако искат. При натрупал сняг може и да ме изкарат за половин час да се попързаляме, но пак ще им е трудно!

# 589
  • София
И аз не обичам студа, обаче от миналата година дребната започна да избеснява като се прибира от градината направо в къщи... и реших да я запиша на спорт - записах я на художествена гимнастика 2 пъти седмично... и така докато се усетя, тази година ходи 4 пъти седмично на гимнастика, 2 пъти седмично на логопед, а в неделя, не за друго, а понеже е единствения свободен ден, ходи на плуване и актьорско майсторство... и вместо да постоя един час на вън с нея да изразходи енергията, сега двамата с мъж ми се редуваме да висим по 2 часа пред гимнастиката/актьорското/плуването/логопеда/пеенето.... та така се уредих сама  ooooh!

# 590
  • UK
Извеждат ги с шапки, шалове и зимни якета, защото това имат - сутрин, когато е по-студено родителите така ги обличат, следобяд са навлечени, защото стоят навън докато не ги вземат с целия си багаж навън, поне при нас е така. Но "нас" така или иначе почти не ни извеждат.  Tired

Старая се колкото може повече да сме навън, пощуряват, ако не излизаме, малкото не иска да спи, голямото се чуди от скука какви бели да сътвори, а навън са без грешка, на мен ми е по-лесно да сме навън. Живеем във ветровита зона, обаче, и все се чудим къде да се сврем на завет, че моят много често страда от уши. Живея точно до мол, влизам там само по необходимост, до банка, аптека, до супермаркета за нещо спешно и т.н. С децата не обичам, гъчканица, аларма, малкият става разноглед, искам това, искам онова, лази ми по нервите там.

Тази сутрин точно се скарах на Бори за нещо и той веднага заяви с притеснен тон как непослушните деца отивали на боклука, "Кой ти каза? Марги ми каза". Лошите деца ги изхвърляли на боклука. Марги е леличката им. Чак не знам как да реагирам, защото знам че не е кой знае какво, но все пак са още много малки в първа група и приемат всичко буквално. Да ги плашат, че ще ги изхвърлят на боклука?  Rolling Eyes

# 591
Дано не ги плашат...Факт е, че децата "попиват" всичко..
Моят ми вика-толкова съм изморен, че едвам стъпам Laughing, и също-мале, ще ми побелеят косите..все неща, които е чул в детската...

# 592
Ооо, плашат ги, че пушек се вдига.
Моя знае прекрасно "не разрешавам" и "ти си лош", а аз не ги използвам. За "полицаите" май писах вече.

# 593
Бях писала, че в яслата са ги плашили със затваряне в мазето при мишките и за вълците, където щели да ги изядат.  #2gunfire

Сега в ДГ уж няма такива неща. Поне не съм засичала, а и той сам казва, че госпожите са по-добри.

# 594
Кое е лошото в "не разрешавам"?

# 595
  • София
Кое е лошото в "не разрешавам"?
Аз не виждам нищо лошо. Децата трябва да знаят кой води парада.  Peace

# 596
При нас все още ги извеждат преди обяд, от което съм приятно изненадана, защото имаше по едно време някаква заповед на директорката да не се извеждат децата при под еди колко си градуса и имаше доста недоволни родители.

Иначе студа не го обичаме нито аз, нито малката. Стоим навън в по-меко време. Като е по-студено само кратки разходки до магазина, до леля, до баба и т.н. и до някой детски кът. А снега кой не го обича. Има ли сняг, то газенето и търкалянето в него си е абсолютно задължително, както и боят със снежни топки. Жалко, че във Варна рядко си имаме хубав сняг. Sad

Отноно плашенето - донякъде го одобрявам, като не разбира детето от добро. Това с мазето и мишките, с баба Яга или разни несъществуващи чудовища е прекалено де, но дъщеря ми например не спи наобяд и освен това пречи и на другите деца да спят. От забележки да престане не разбира. Но госпожата му е хванала цаката и я плаши, че ще я заведе в другата група при бебетата. Това хем върши работа, хем не се насажда някакъв страх у детето от тъмни мазета, мишки или разни торбалановци например.

# 597
  • София
Имате ли предложения в детската за направа на календари?

# 598
Имате ли предложения в детската за направа на календари?

Всяка година имаме, сигурно и сега. Аз досега май не съм поръчвала. newsm78

# 599
По късно ги изкарват.Поне 3 фирми предлагат.Каквото душа ти пожелае.
Какво ли не правят хората за пари.Имам позната,която поръчва на 2баби,
2 прабаби и за нея..Туй за стена.Джобни за нея ,мъжа и и свеки.За дядото-настолен.
Шеф на фирма.Това върви 3 години.Да се хвалели с внуците.
Една майка от нашата група не поръчва.Тя има друг лаф-Тя моята няма нужда от реклама.
Кой както реши.Какво точно те интересува.

Общи условия

Активация на акаунт