Детската градина- всичко, което ни вълнува-10

• 29 954
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
И не само, че масово вече децата не се извеждат, но и голяма част от извежданите на 15 градуса са с зимни шапки, шалове, пухенки и ботуши. Crazy

# 571
  • София
Точно така е. Аз ненавиждам студа и зимата в минусови Т няма разходки в истинския смисъл на думата. Предпочитам именно моловете, където е топло.

# 572
  • в огледалото на живота
Точно така е. Аз ненавиждам студа и зимата в минусови Т няма разходки в истинския смисъл на думата. Предпочитам именно моловете, където е топло.
И бъкано от вируси.... Laughing
Сега да не се обидиш Тони  Hug

Всеки с предпочитанията си  Peace

Не обичам твърде студа и минусовите температури,но обожавам снежни пързалки с детето;боричкане в снега и правенето на снежни човеци.. Crazy
За предпочитане пред съботнонеделната лудница на крещящи деца в мола...
И после едни зачервени бузки,малко кислород и чаша топъл чай ни идват на място..... Laughing

# 573
Че кой не обича сняг? Crazy Само дето последните години сняг почти не виждаме. Изводът наистина е генерален за мен.

# 574
Аз не обичам сняг, меко казано. Но кой ме пита - падне ли дори 5 см. трябва да се прави снежен човек и няма 6-5. Crossing Arms От това, което валя миналия месец в София, вече сме с 2 снежни човека напред. Да ви изненадам ли как се казваха - Олаф  Mr. Green. Добре че поне за втория не присъствах лично. Тази година обмислям да пропусна уикендите с шейната по планините, като я запиша на съботно-неделно ски училище.

# 575
  • София
Моят е трета група и ги изкарват навън, за което се радвам. Събота и неделя не излизате ли, каква е разликата newsm78

Правилно ли разбирам, че едва ли не няма разлика между това едно дете да е цял ден в една стая с още примерно 29 деца и това децата да излизат поне веднъж на ден? Една гола събота и неделя колко да се навакса за цяла седмица  newsm78  Като спрат да извеждат детето навън, веднага ще усетите каква е разликата. НУРС ако не сте имали у дома, ще имате  Peace

# 576
Аз не обичам да стоя навън в много студено време, но като виждам как децата се радват, никога не бих им отказала. А и съм го приела като задължение да ги разхождам всеки ден. Като да са яли плодове всеки ден.   Ако не се случи по някаква причина, се чувствам виновна. И в тъмницата излизаме, но е важно поне един-два часа да са на открито.
В молове много мразя. Става ми нещо от климатиците, кашлям ужасно. Освен това и лудницата ми идва в повече и ходим само, когато сме канени на рожден ден. Или набързо, ако се налага да купя нещо.

# 577
  • Пловдив
и аз не съм почитател на студа, но заради дребните тракам зъби вечер до 18:30-19:00, ако баща им не ме смени Simple Smile
Лошото е, че вече почти всички деца от блока ги прибират веднага след градината и търсим алтернативни варианти Simple Smile
Независимо изкарвали ли са ги навън или не, качим ли се в апартамента веднага след като ги вземем, настава апокалипсис, та предпочитам да студувам малко на вън  Mr. Green

По въпроса с проветряването - единия им прозорец е постоянно открехнат, ако не е много студено - отворен на цяло.

Пижамено парти са нямали досега, но е страхотна идея - ще я предложа Simple Smile

За снимки - снимат ги редовно в ежедневните им дейности, ако има празник - задължително. Снимките се качват в страницата на групата

# 578
  • София
Пояснявам, че от последвалите обяснения излиза, че съм кофти родител - дъщеря ми също няма желание да излиза навън, когато е студено.  Peace

# 579
Да, има такива деца. Аз познавам едно момченце, което дори и да излезе в студа, след половин час настоява да се прибират.

# 580
Аз също гледам да сме навън повече време с малчо - ето снощи и по предната вечер сме седяли около час пред входа на блока, където, понеже е север, имаше останала една камара твърд сняг...иначе се е стопил, но там малкия рови с една лопата и се кефи...
Нямаше други деца, но за него си е пак разнообразие..
Сега за чист въздух не мога да кажа, че е такъв, че бяха подпалили яко печките и комините кадяха Sick, нооо...нямам избор...

А в снега газихме около метър и беше кеф, и после такива сладки розови бузки направи Laughing

По молове не го водя, защото ме е страх да не лепнем някоя болест, предпочитам навън разходки..

В детската тази седмица са ги извеждали навън сутринта...

# 581
При нас тази седмица ги извеждат, но не знам точно по кое време, най-вероятно преди обяд. Като паднат снеговете едва ли ще ги извеждат.

# 582
  • София
При нас не ги извеждат, защото трябва да учат.  Whistling

# 583
  • София
Да похваля и аз нашата детска - приятно съм изненадана, че ги извеждат всеки ден когато не вали и не духа силно. Тази седмица са навън и сутрин, и следобед.  В детската на баткото като дойдеше октомври и зазимяваха площадките  Sad  и трябваше родителите да наваксваме игра на открито, ама как става това като го взимах в 18:30.
Сега в 18:30 дребния е одухан, със зачервени бузи и умрял от глад Simple Smile.

# 584
Чак да не проветрят пък е абсурдно.Тогава аз ще съм против.Как така 30 деца ще скачат,ще кихат,ще подсмърчат и няма да проветряват.
Аз сутрин го вода първи за цялата градина.И трета година зимата сутрин на всички стаи са отворени вратите към терасите.Когато го оставя в сборната стая където ще изчака да стане 7,30-8,45 и госпожата да го вземе /както и други деца дошли рано/ леката затваря вратата.
Има или елек или суичър.Защото е хладно.После го съблича.

И при нас е така. Имам чувството, че вечно проветряват. Crazy
Иначе не мога да се съглася с болднатото:

При нас излизат като има слънце, но едната учителка ми каза, че има родители, които мрънкат, че им извеждат децата в студа.
А тези хора не ги изкарват цяла зима на вън?...

Как го направи тоя генерален извод?

Не е извод ,а въпрос.Защото .каква е разликата дали родителя ще го изкара за 30-40мин или в градината ще го изкарат за същото време.Оставям мен на страна ,че и при много ниски температури сме на вън.

Общи условия

Активация на акаунт