Детската градина- всичко, което ни вълнува-10

• 29 925
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
Ще си кажа , че нещо много съм набрала и не ми се трае .
Видях как дете от 4-та група излиза от сградата , после от двора и тръгва по улицата . Спрях го и го попитах какво става . Било си загубило нещо и тръгнало да го търси .
Хванах го за ръка и след като ми каза в коя стая е , го качих там . Повиках учителката навън . оказа се ,че хабер си няма ,че детето изобщо е излизало . Сутрин , децата сами се качват в групата , събличат се , влизат , настава малка бъркотия и тя просто не е отчела ,че едно от пристигналите не е влязло .

Да не сложиш охрана в детско заведение е като да не сложиш обезопасители на контактите в къщи , щото нали си отговорен и няма как да изтървеш детето да ги докопа .
Не може да се разчита само  на това ,че госпожите носят отговорност . И те са хора , децата са много , отговарят за още 100 неща .
Охрана отговаря за контрола на влизащи – излизащи !
Според мен това е нормално и задължително . иначе както става ясно , грешки са възможни . Може да е дори само един случай , но кой би искал това да е неговото дете ?!

# 166
Въпрос на организация и отговорност е дали децата ще имат възможност да излизат сами извън градината, или не  Wink Не мисля, че човекът от охраната няма вероятност да има пропуски също както персонала, допуснал случаите, които се коментират тук  Peace
Да не говорим, че някак не ми се вярва деца, на които е обяснено, че работа навън от ДГ нямат, да имат желание да излизат  Thinking

# 167
Rallichka ,Бяхме писали едновременно преди . „

.

Вмъкни Цитат
Ще си кажа , че нещо много съм набрала и не ми се трае .

Набрала съм на системата изобщо , нямах предвид теб или други , пишещи тук на различно мнение .

Всеки има свои убеждения ,  има и  право да ги защитава .
В повечето градини има охрана , значи са намерили смисъл в това .

# 168
Оставям го в 7.00 понякога госпожи даже няма още само пазача,лелки и готвачки.Дори и да дойде госпожата
тя си взема кафе от автомата и отива в учителската стая.Децата като моето се
оставят под надзора на лелята или пазача ако тя има нещо за вършене.
Понякога му оставям на него пари или др. неща да предаде.
Вечер пак стои на входа и не излиза дете без родител.Дори и
да хукне пред мен знам ,че ще го спре.Има две пластмасови пейки
и там нарежда децата да чакат родителите си.Входа излиза на шосе
има преграда на тротоара ,като пред училищата.

# 169
При нас няма пазач,но всяка сутрин има лели и госпожи  Peace

Да ви попитам - понеже родителският ни актив реши да имаме пари в касата - по колко е удачно да се остави newsm78,понеже не са ни казали конкретна сума,или да се допитам до другите родители за тази сума.
За килима и прахосмукачката решиха по 10 лв на семейство.

# 170
По 10? newsm78 Идея си нямам.

# 171
И аз така  Crazy

Ще взема да се консултирам с другите родители. Peace

# 172

До миналата година плащахме по 50 лв. В сумата влизаше и цената на учебните помагала . Тази година те са безплатни и за това събираме по 30 лева .
Не носим никакви санитарни материали или друго . Купуват се за цялата група от събраните пари .

Ето какво решение на Столичен общински съвет открих по въпроса с охраната :
ПРАВИЛА ЗА БЕЗОПАСНОСТ И ОГРАНИЧАВАНЕ НА ДОСТЪПА В РАЙОНИТЕ НА УЧИЛИЩАТА И ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ
(Приети с Решение № 848 по Протокол № 66 от 15.12.2005)
ГЛАВА ВТОРА.
БЕЗОПАСНОСТ И ПРЕВАНТИВНА ДЕЙНОСТ
Чл.5. Обезпечаване на безопасността чрез физическа охрана,изграждане на техническа охрана,ремонт и поддръжка на оградите,порталите и бариерите, осветление,както и видеонаблюдение за дворовете на училищата и детските градини.
Чл. 6. ал.1.Забранява се преминаването на граждани през дворовете на училищата и детските градини.За целта се осигурява физическа охрана в дворовете,съответно един човек за охрана на детски градини и училища с до 800 ученика или 30 паралелки,или двама души за охрана на училища с над 800 ученика или 30 паралелки.В извън работното време се заключват входовете на детските градини.В училищата във връзка с ал.2 се оставя един отключен вход до 22.00 ч.

От тук :  http://sofiacouncil.bg/?page=statute&id=116

# 173
  • в огледалото на живота
Да ви попитам - понеже родителският ни актив реши да имаме пари в касата - по колко е удачно да се остави newsm78,понеже не са ни казали конкретна сума,или да се допитам до другите родители за тази сума.
За килима и прахосмукачката решиха по 10 лв на семейство.[/b]
Добре де,нищо лично,но защо аджеба вие ще купувате прахосмукачка за групата.... Crazy
С риск да изляза черна овца,бих отказала автоматично да дам пари за това... Mr. Green

Охрана и при нас няма в градината.На втория етаж е  детето.Сутрин аз се качвам и влизам с нея,преоблича се и излизам.Входа се заключва в 8:30 и се отключва в 16ч.
Няма достъп за външни лица през това време.

# 174
Ние също купихме прахосмукачка, защото става въпрос за нашите деца! Ако не купим, няма да се чисти, ще дишат прахоляка и ще се въргалят на мръсния под. По-добре 100-ина лева за това, отколкото да им е мръсно. Като се раздели сумата на броя на децата, идва по по-малко от 5 лв.

# 175
Да ,но те тези прахосмукачки от по стотина лева само въртят прахоляка и те...хубаво е да е с воден филтър, така прахът не се разнася Peace

# 176
  • в огледалото на живота
Ние също купихме прахосмукачка, защото става въпрос за нашите деца! Ако не купим, няма да се чисти, ще дишат прахоляка и ще се въргалят на мръсния под. По-добре 100-ина лева за това, отколкото да им е мръсно. Като се раздели сумата на броя на децата, идва по по-малко от 5 лв.
А защо Вие???
Съгласна съм да се събират пари за консумативи,макар и това да не е редно,но да спонсорирам градината с техника,айде де..не съм длъжна    Stopпри положение,че е на общински бюджет и е редно да имат необходимите им неща  Naughty
И какво,ако не купите,няма да чисти персонала ли.... Wink

# 177
За съжаление, ако не купим, ще си стои прашно. Казаха, че лелята минавала с метла, но така не се събира прахоляка.
Не мисля за едни 5 лв на дете да правим такъв голям въпрос. Като има нужда, ще купим, какво толкова. Дори съм съгласна и други уреди да се купят, каквото има нужда.
От предишния випуск също има останали купени разни неща. Защо да не направим по-приятен престоя на децата ни там?!?
Това, че са на общинска издръжка, нищо не значи. Общината казва - няма пари за прахосмукачка, ето ви метли. Това е!

# 178
Девичка , не знам,така се реши от родителският актив и всички бяха "За"  Peace

И килим купихме също Simple Smile

# 179
  • Пловдив
За килима и прахосмукачката решиха по 10 лв на семейство.

ние решихме да събираме по 10лв/семейство Peace

Общи условия

Активация на акаунт