Детската градина- всичко, което ни вълнува-10

• 29 891
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
  • София
При нас има печки (предполагам, че са духалки). Пък и вече сме 'топлоизолирани' т.е. слагаха изолация отвън това лято.
Надявам се да няма изненади в края на седмицата и на децата да им е комфортно, въпреки ниските температури навън.
И вече като пуснат централното парно - става топло, даже прекалено топло...

Последна редакция: пн, 20 окт 2014, 15:18 от v_spasova

# 196
При нас са на газ.Много е топло вътре зимата.А иначе имат климатици.Лятото в жегите ги ползват както и в междините периоди есен -зима.

# 197
  • София
И вече като пуснат централното парно - става топло, даже прекалено топло...
Като пуснат парното е ясно. Нашата директорка обаче не би се сетила да пусне молба до Топлофикация, че иска от еди-коя-си-дата парното да е в ход. И дотогава децата ще мръзнат и половината ще окапят болни.

# 198
На последната РС видях, че са извадили един радиатор. Нов ми изглеждаше и не е купуван от нас. Стига пожарникарите да не правят проблем, едва ли някой от персонала ще се навие да мръзне и да чака да пуснат парното.
А родителите с по едно дете или поне първо, което тръгва през системата, много си личим. Това е вярно. 

# 199
  • София
При нас са с централно парно. Обикновено го пускат по-рано (преди "официалния" старт на отоплителния сезон), поне това видях в яслените групи. Адска жега става вътре. И аз се надявам, че ще измислят някакво решение за идващите студени дни, защото е доста усойно в стаята на децата.

# 200
  • София
Как разчитате на един радиатор да затопли едно голямо помещение?

# 201
Мощността на радиатора трябва да е изчислена за размерите на конкретното помещение. Както е в домовете, офисите и навсякъде другаде.

А родителите с по едно дете или поне първо, което тръгва през системата, много си личим. Това е вярно. 
Това в каква връзка? Не разбирам какво искаш да кажеш.

# 202
Аз бих се радвала учителите в детската градина и лелките да получават достойни заплати.
Неприятно се получава, когато ги превръщат в събирачи на пари.
Нямам категорично мнение дали трябва да се финансира допълнително градината от родители или не.
Реално истинско държавно образование в България няма. Ако искаш по-качествена грижа, обучение, то заплащаш допълнително за уроци, за отношение.... Аз съм убедена, че самите учители не искат да е така, но година наред институциите, обществото се постараха да ги поставят на това неприятно за тях самите място.
Mного добре казано. Нямам против и съм давала пари за пълен ремонт на стаята от тавана до пода в детската градина - важното е за децата да е уютно и хубаво. Правили сме и площадка на яслената група, която се знаеше, че ще ползват само 2-3 месеца за лятото. Simple Smile Винаги се подсещам, че не за всички има места в общинските детски градини, а в частните таксите са от 450 лв. нагоре за един месец само.
Относно застудяването - сигурно ще предвидя повече дрехи. Предполагам, че имат някакви печки за такива ситуации, добре е да се попита на място.  Peace

# 203
А всъщност в частните ДГ тези суми от порядъка на 400-600лв за заплати ли отиват само или и за други неща?Искат ли от родителите пари за консумативи?

# 204
  • Mediterraneo

ч

Вероятно е във връзка с ентусиазираните родителКи, които предлагат да се купува това или онова и всяка предложена за събиране сума им се струва все малка и малка!

# 205
Имам едно дете и го гледам сама.Особено финансово.Но понякога
се налага да избирам -да си спестя нервите с някоя градинска щуротия
и да платя или да се хвърля в битка и като се прибера да продължа да се
навивам,ядосвам без опцията да споделя и да ми олекне.
Избирам си битките.Не са ми искали пари през годината освен за театър,
за 8-ми март,Нова Година от порядъка на 5-10лв.
През септември давам 32лв. т.нар. дарителски.За цялата учебна година.

# 206
  • София
А всъщност в частните ДГ тези суми от порядъка на 400-600лв за заплати ли отиват само или и за други неща?Искат ли от родителите пари за консумативи?
Чувала съм, че в някои частни искат...
Понеже навремето не знаех какво ще стане с каката и дали ще влезе, бях разпитвала малко. И за една частна до нас - майки ми бяха казвали, че им искат пари над таксата.

# 207
  • Варна
Здравейте!  Моля за съвет Simple Smile Дъщеря ми е на 3г. - първа група. Записах я на народни танци, имат 3 пъти в седмицата, но са заедно с 2,3 и 4 група. От нейната група са само тя и още две момченца. В началото беше въодушевена но от няколко дни казва че не желае повече на народни танци, не ми обяснява защо. Та искам да попитам дали да я спра, дали това, че е с по-големите не и харесва и изобщо удачно ли е да е с по-големите, а не в стаята с връстниците си. Големи вълнения имам  Crazy

# 208

Връзката е относно коментара на Dobra и съм съгласна с него. Обикновено ентусиазмът ни е в повече и принципът дайте да дадем има чудесна почва в среда на родители с по едно дете. Основно, защото единственото дете е център на родителската и тук-там бабешко-дедешка-вуйчо-учинайко-стринковска вселена. Донякъде се дължи и на описаното от Деситка, а друг път е да не ни нарочи някой детето.  
Здравейте!  Моля за съвет Simple Smile Дъщеря ми е на 3г. - първа група. Записах я на народни танци, имат 3 пъти в седмицата, но са заедно с 2,3 и 4 група. От нейната група са само тя и още две момченца. В началото беше въодушевена но от няколко дни казва че не желае повече на народни танци, не ми обяснява защо. Та искам да попитам дали да я спра, дали това, че е с по-големите не и харесва и изобщо удачно ли е да е с по-големите, а не в стаята с връстниците си. Големи вълнения имам  Crazy
Ако детето е разбрано,  помоли я опита само още няколко пъти да отиде на тези танци. Междувременно намери обратна връзка с провеждащите заниманията. Аз не бих насилвала да ходи, ако не му се ходи. 

# 209
Аз бих отписала. Явно не се чувства в средата си като е с по- големите. Догодина пак. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт