Детската градина- всичко, което ни вълнува-10

• 29 770
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Детето е повече от разбрано. Ще отиде ако не кажа на госпожата да не я водят. Точно това куца в тази градина-обратната връзка Sad  не знам на другите места така ли е, но тук почва да става ужасно. Едната госпожа напусна, че нервите и не издържали.Другата през седмица през седмица я няма, прехвърлят го горките на различни госпожи. Родителите много претенции сме имали, не сме били активни, активни в какво... какви претенции казват дайте 48 лв - даваме, дайте сега 20 лв - даваме, дайте по още 50-даваме, сега компютър да им вземаме - ще вземем... ох сори че се оплаквам, но вместо да работя си мисля за тая пуста градина и дали детето е ок.

В този смисъл да ви питам още нещо: смятате ли,че е редно родителите да бъдат уведомявани за такива неща от рода на : напускане на госпожата, идване на нова такава и тем подобни?

# 211
Нас ни уведомиха за едната госпожа,щяха да я сменят уж,но на РС казаха,че няма да я сменят,което си беше успокоение,понеже децата бяха свикнали с нея.

Според мен е редно  Peace

# 212
  • София
Аз бих отписала. Явно не се чувства в средата си като е с по- големите. Догодина пак. Simple Smile
Това е и моето мнение. По-големите деца имат самочувствието и нахакано държание на големи и определено действат подтискващо на по-малките. Направо ми е жал за мъничетата.

В този смисъл да ви питам още нещо: смятате ли,че е редно родителите да бъдат уведомявани за такива неща от рода на : напускане на госпожата, идване на нова такава и тем подобни?
Смятам, че е редно родителите да бъдат уведомени. Чисто информативно.

# 213
Нас точно за подобни реакции ни предупредиха в 1-ва група - че е твърде рано да се занимава детето с нещо такова - било спорт, било танци. Обяснението (на водещите съотв. занимания) им беше, че е възможно и твърде вероятно на децата да не им хареса, да се ударят или просто да им е безинтересно, в следствие на което след това трайно да не искат да посещават заниманията. Един вид"да прегорят"  Laughing - така ни казаха. Естествено, имало изключения и родителите сами да си преценят. Моята дъщеря пропусна танците в 1-ва група, сега е втора и ходи с кеф, всеки път демонстрира вкъщи с какво са се занимавали. Определено е по-осъзната и това си личи по доста неща.

# 214
  • София
Нас точно за подобни реакции ни предупредиха в 1-ва група - че е твърде рано да се занимава детето с нещо такова - било спорт, било танци.
Според мен не е рано, но не и с тия смесени групи. Народните танци в нашата градина се провеждат отделно с всяка група и почти всички деца бяха записани. Друг е въпросът, че децата нищо не научиха, и сега - в четвърта група, има записани само 4-5 деца.

Тази година смятам за първи път да облека дъщеря ми за Хелоуин. В групата ни нищо не предприемат по този повод, но така или иначе разполагаме с принцески рокли (купих две на Замръзналото кралство), та ето шанс да покаже едната. Има и страхотен аксесоар за главата.  Mr. Green Ще купя и бонбонки за цялата група.

# 215
А моят син нищо не споделя от допълнителните занимания. Ходи на танци и английски, но не иска да ми каже какво са правили. С триста зора разбрах, че правили влачке на танците. Дали не му е безинтересно, много ме притеснява... newsm78

# 216
  • Варна
Много благодаря момичета, определено ми помогнахте да взема решение   bouquet Hug

Тя принципно обожава да танцува, да пее, затова я записах, в началото имаше огромно желание, но явно наистина големите деца не и действат "добре". Да е ходила 6 пъти до сега Simple Smile.

# 217
Тони, от групата на малката има записани 3-4 момиченца и 1 момче, от останалите предполагам, е същото, така, че шансът да имат нар. танци в градината е да са сборна група. Аз нямам проблем, достатъчно ми е детето да ходи с желание и да тропа нещо, пък каквото и да е  Laughing Има време за сериозни занимания  Sunglasses
А кога беше Хелоуин  newsm78 Преди 4 год. се случихме на гости в Ирландия точно за празника - е, няма такава атмосфера - беше пълно с деца и възрастни в костюми, разнасящи лакомства, също като по филмите  Grinning и ние имаме костюм, ама ми се струва, че ако й го сложа, ще е единствената в цялата градина  Laughing
В Лидл гледам доста джунджурии ще пускат тази седмица, може да взема и за ДГ Rolling Eyes
И така или иначе пиша, та да питам - кога се изискваше конт. бележка - след 10 календарни, или работни дни  newsm78

# 218
 И в нашата градина не ни искат пари за нищо. Миналата година за Коледа събирахме по 3лв за театър и даже ми ги върнаха,  Спас беше болен и не отиде.

Сега от тази година трябва да носим вода, защото от ХЕИ не ни отпускали,  както до сега.

# 219
  • София
Тази година смятам за първи път да облека дъщеря ми за Хелоуин. В групата ни нищо не предприемат по този повод, но така или иначе разполагаме с принцески рокли (купих две на Замръзналото кралство), та ето шанс да покаже едната. Има и страхотен аксесоар за главата.  Mr. Green Ще купя и бонбонки за цялата група.
кажи за аксесоара - какъв е и от къде го купи, че щерката също ще бъде Елза, но няма корона...

Моите деца всяка година се маскират за Хелоуин, после получавам страхотни снимки от групата - в първа група само щерката беше маскирана, във втора - 4-5 деца, миналата година почти всички от групата - забавляват се децата. Само тази година се притеснявам с този костюм на Елза, че ще има поне няколко Елзи, ама здраве да е - колкото повече, толкова повече  Mr. Green

ПП Щерката носи пръстите на вещицата  Peace

# 220
  • Sofia
Синът ми ходи на народни танци в първа група. Бяха около 20 деца от двете първи групи. Определено не е по танците и не поиска да го запишем повече. После чух, че други се отказали, защото девойката, която ги учи много викала. Всъщност на открития урок видяхме и ние самите как ги кастри, че отговорили нещо без да вдигнат ръка.
Това за сливането на различни групи за танците, а и за каквото и да е друго занимание си е направо безумно. Нищо чудно, че детето не иска да ходи....
Тази седмица имам две оплаквания Mr. Green Синът ми е започнал да спи в градината и резултатът е заспиване след 23,30 ч. вечер. Снощи си легнах преди него. Сутрин естествено не иска да стане, а да си "почине" вкъщи. Една след друга ми се трупат причините да го местя в предучилищна в училище следващата година.

# 221
Дзвер, похвално, че имате традиции в градината за празнуване на Хелоуин. При нас няма, освен ако на учителките не им скимне да го празнуват. Аз моята я водя на хелоуинско парти, ако поиска. Миналата година беше маскирана като вещица.

Rallichka, контактната бележка след 10 календарни дни.

desive78, този проблем с късното лягане и трудното ставане рано сутрин няма да го избегнеш като го запишеш в училище. Пак няма да му се става рано за училище, следобед няма да спи и вечер няма да му се ляга, защото децата растат и с възрастта си променят интересите. Ако го преместиш в предучилищна, имаш ли кой да го взима на обяд, да учи с него, домашни, занимания следобед и т.н.? 

# 222
  • София
кажи за аксесоара - какъв е и от къде го купи, че щерката също ще бъде Елза, но няма корона...
В Джъмбо е фрашкано с хелоуински аксесоари.  Wink

# 223
  • София
уф, не ми се ходи в джъмбо, ще ида до хиполенд, дано там има някаква корона...

# 224
  • Sofia

desive78, този проблем с късното лягане и трудното ставане рано сутрин няма да го избегнеш като го запишеш в училище. Пак няма да му се става рано за училище, следобед няма да спи и вечер няма да му се ляга, защото децата растат и с възрастта си променят интересите. Ако го преместиш в предучилищна, имаш ли кой да го взима на обяд, да учи с него, домашни, занимания следобед и т.н.? 

Детето нямаше проблем лятото, когато не спеше следобед-ставаше в 8 и лягаше в 9,30. Събота и неделя е със съшия режим. Така че проблемът е решен за мен. Търся предучилищна със занималня.

Общи условия

Активация на акаунт