Детската градина- всичко, което ни вълнува-10

• 29 885
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
Много красиви роклички, браво!  bouquet Синът ми би се изял от мъка, че не е момиче, ако ги види. Обожава филма, гледа го по цял ден нон-стоп като е почивка и знае всички песни и реплики наизуст, заедно с интонация, мимики, жестове и т.н. ooooh!

За английският някой питаше. Твърдо съм "за". Моето диване, така както е супер разсеян и зле в занятията в групата, е с доста голям речников запас от думи вече. Дават им листчета с картинка и съответната дума написана, преговаряме си ги отвреме-навреме. Няма да загубите в никакъв случай. Peace

Аз, аз питах ... Laughing

Благодаря за споделеното..и аз така си мисля, той от Дора изследователката  знае думички на испански, мисля, че и английски думички ще запомни...пък и нали на подсъзнателно ниво някакво учат на тази възраст...

Ще го пробвам, пък да видим.. Peace

# 241
Не. Ако са 2 месеца, тогава. Peace
Готини роклета!
Деситката77- някои само с това се занимават, да пускат поръчки, та може на такъв човек да си поръчваш, дори тук има теми и такива момичета.
Може ли линкове.Може и на лични. Embarassed

# 242
Нямам време сега да ровя. После на лични ще пиша подробно. По принцип в На пазар е пазаруването от чужд. сайтове, където и да пишеш ще препоръчат човек. http://www.bg-mamma.com/index.php?board=404
Тази съфорумка редовно пуска поръчки, гарантирам за нея, и споделя във фейса няколко дни предварително от кой сайт ще има поръчка. http://www.bg-mamma.com/index.php?action=profile;u=106709
В ОЛХ също има момичета да пускат.

# 243
  • София
Не. Ако са 2 месеца, тогава. Peace
Готини роклета!
Деситката77- някои само с това се занимават, да пускат поръчки, та може на такъв човек да си поръчваш, дори тук има теми и такива момичета.
Може ли линкове.Може и на лични. Embarassed
моят съвет - влизаш в Пазаруване от чуждестранни сайтове и четеш първите постове. Избираш си сайт и пробваш, ако нещо не става, пиши ми на лични. Най-лесно е с nextdirect защото има БД до България над определена сума, но там нещата са си скъпички. Няма смисъл да се включваш в общи поръчки, освен евентуално от Спортсдирект, но и там като пратиш до английски адрес не ти е толкова голяма доставката Peace

# 244
  • Пловдив
От СД ако се комбинират няколко човека или се стигне сума о 84 паунда, доставката до БГ е безплатна Peace
Преди и аз чрез посредник пазарувах от там, заради високата доставка и нежеланието ми да се разправям с фирми-посредници, но като си направих сметката - ми аз всяка седмица оставях маса пари Simple Smile Реших да се пробвам и вече си пазарувам сама - не е никак сложно hahaha

За Хелоуин не съм мислила още нищо, ще е нещо в последния момент пак Simple Smile М.г. беше само той маскиран - по негово желание - като далматинец hahaha(групата им се казва Далматинци). Голяма емоция е било, предполагам, че тази година ще има повече маскирани дечица Simple Smile

# 245
Благодаря за отговорите.Ще се заема да прочета и проуча вариантите.Ако там
са по евтини стоките е идеално.А за разнообразието няма спор.

# 246
И аз съм замислила за костюми.
Не трябва ли да са страшни костюмите, за да плашат злите сили, а не просто принцески.

# 247
  • Пловдив
Преплитат се традициите - на нашият си празник - Вси Светий идеята е точно, да се маскираш страшно, за да плашиш злите сили и да стоят далеч идната година... Западният празник си е вече Хелоуин - там не знам каква е идеята, но всички се маскират, а децата обикалят квартала, за "лакомство или пакост" Simple Smile
Т.г. мисля да пусна дреб с каките от входа - обикалят от врата на врата апартаментите с костюми и тикви и си искат бонбонки

# 248
  • София
И аз съм замислила за костюми.
Не трябва ли да са страшни костюмите, за да плашат злите сили, а не просто принцески.
да, принципно това е идеята, ама нали помниш рекламата - традициите не са това, което бяха  Wink

# 249
За английския език - само на мен ли ми се струва, че 1 и 2 група са още малки, за да се затормозяват с чужд език, то дето се казва още не са се научили на български. Не искам да засегна никой, това е моето мнение  Peace

# 250

У дома имаме гардероб с костюми , достоен за някой театър .
Децата много обичат да се обличат като различни герои и го правят постоянно  . На Хелоуин , разбира се , ще са костюмирани . Големият в училище , малкият у дома – в детската този празник до сега не е бил отбелязван .
Преди време видях костюм на витрината на един магазин секънд хенд , от тогава купувам само от там . Пера и влиза в употреба . Не съм давала повече от 10 лв. , а има костюми и аксесоари , които са излизали за по 50 стотинки .

Танците в градината на малкия се водят от клуб „Танцувай с мен „ . Много съм доволна , ходи от първа група . Но доста ги стягат и строяват , така-че за родителите , които са против по-строгото отношение едва ли ще е много ок .

В този смисъл да ви питам още нещо: смятате ли,че е редно родителите да бъдат уведомявани за такива неща от рода на : напускане на госпожата, идване на нова такава и тем подобни?
Не знам защо така се получава , защо не знаем точно какви са правата ни като родители , защо в повечето случаи липсва обратната връзка и не сме достатъчно информирани какво точно се случва с децата ни в детската градина .
Не разполагам с много свободно време , но твърдо съм решила да проуча въпроса . Щом открия нещо , отново ще го споделя с вас .
Засегната съм от подобен случай в нашата детска .
Не бяхме уведомени за смяна на учителка .

# 251
  • Пловдив
и аз съм на същото мнение Simple Smile
Дреб говори много правилно, дори учителките му в ДГ като тръгна първа група, го похвалиха... Е въпреки това, нямам намерение да го записвам на английски, не и тази година Peace За другата ще видим - все по-често ми прави впечатление, че говори много за английски... И все пак - ако ще го записвам на чужд език, преди да навърши 5, то ще е на немски Peace

В тяхната група все още има деца, на които не може да им се разбере какво говорят, ако няма "преводач" - някой от семейството... Е да, но пък ходят на английски newsm78 Е това за мен са болни амбиции... Naughty

За танците - дреб ходи на народни, още от първа група. Сам си пожела Simple Smile И досега е силно впечатлен от г-н Раданов, който ги води, а след всеки ден, в който са имали танци, ми се пказва какво ново са научили hahaha Мисля и аз, да се запиша в близкото училище, а ако ми допадне, може да водя и него Simple Smile

# 252
Колко информация получавате за деня на детето си?
Аз искам да знам какво например са учили, играли и т.н. А като питам, ми се отговаря само - "Добре беше, слушал е!" И това е всеки ден.... newsm78, т.е. никакви подробности.
Вярно е, че са много деца и не може за всяко да се обяснява в детайли, но поне малко от малко.... Tired

За английския - смятам, че им е рано първа група, но съм го записала моя, не за друго, а да има занимание...Иначе за 1 месец нищо не ми е казал какво са учили. Питам го, отговорът е "Нищо не учихме"  hahaha

# 253
  • София
Колко информация получавате за деня на детето си?
От дъщеря ми винаги съм получавала пълна и подробна информация за всичко, станало през деня в градината. В нея имам повече доверие, отколкото в госпожите.  Wink Още от първа група ги "предупредих", че детето ми нищо не спестява - всичко вижда и чува. А сега е толкова въодушевена от ученето и уроците, че само за това приказва. Вчера ме накара да вляза в стаята, за да ми покаже папката си с учебници, тетрадки (с тесни и широки редове, и друга с квадратчета), несесера с моливи, пастели и острилка, и т.н.
От госпожите единствено искам информация как се справя с ученето. Друго вече не ме вълнува.  Peace

# 254
  • София
Зависи какви са очакванията ви от английския в градината - ако очаквате да научи езика - няма да стане. Ако очаквате текущо през годината да научи някоя и друга песничка и някоя и друга дума, която през лятната ваканция най-вероятно ще забрави - това най-вероятно ще стане. Има деца, които и нищо не научават. За мен английския в градината е за разнообразие, понеже зимата не ги извеждат и 32 деца в една стая изкукват. Щерката ходи, ходим на тържества, пеят песни и след два месеца всичко забравя  Mr. Green

За информираността - личното ми мнение е, че системата нарочно се е изолирала - идеята е, че колкото по-малко знаят родителите, толкова по-малко проблеми могат да създадат ooooh!

ПП На моето пък му е скучно ученето тази година...

Общи условия

Активация на акаунт