Детската градина- всичко, което ни вълнува-10

• 29 759
  • 741
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Бях се зарекла нищо да не предприемам за групата, но не се стърпях и писах във фейсбук. Обърнах се към родителите с въпрос дали смятат да заведат децата на Хелоуин с някакви костюми, или подръчни средства или каквото там имат. Също така ги подръчнах да занесем и бонбонки. Те и да не занесат, аз ще го направя. Даже днес може и с госпожата да говоря по въпроса. Така са стегнали дребните с учене, че имат право и да разпуснат все пак.  Wink

# 286
При нас шанс за суха коса няма. Нито с гумена шапка (скубеща), нито с платнена. Косата все е мокра. На изнесено извън градината плуване се ходи и дори играта е съпроводена с цамбуркане и гмуркане. Шапките и очилата ги слага треньорката и дори да си влязъл оборудван, пак се минава на преглед през нея.

# 287
  • София
но така или иначе разполагаме с принцески рокли (купих две на Замръзналото кралство), та ето шанс да покаже едната. Има и страхотен аксесоар за главата.  Mr. Green
Ъъъ, а може ли да споделиш откъде си ги взела, моля?

ПС. Оф, видях, че си писала по-натам откъде са нещата...

# 288
  • София
Ъъъ, а може ли да споделиш откъде си ги взела, моля?  Praynig
Нали съм дала линкове, от там ги купих.  Wink

# 289
Питах госпожата, нямало да има маскиране. Не се празнувало в нашата ДГ.

# 290
  • София
Natali_, това че не се празнува, не означава, че не можеш да заведеш детето маскирано. Надали ще го върнат.  Grinning

# 291
Natali_, това че не се празнува, не означава, че не можеш да заведеш детето маскирано. Надали ще го върнат.  Grinning

И аз си го помислих  Wink Той има един суитчър куче, обаче на гърба долу има дебела вата, за да стои като дупе на кучето с вирната опашка, та да не му е неудобно през деня... newsm78

# 292
  • Пловдив
Аз за градината само лицето рисувах Simple Smile
И тази година ще е така - с костюм ми се вижда неудобно цял ден... За сметка на това ще импровизирам - жълта фланелка, син гащеризони, черен колан... А познайте кой ще е миньончето  Mr. Green

Относно чуждият език - за мен болни амбиции са, ако детето не може да говори правилно български, а да ходи на чужд... Синът ми чуждоезични курсове не посещава, но пък може да брои до 10 на английски и до 5 на немски Simple Smile Отделно знае и доста думички  Mr. Green Предполагам, че съвсем скоро и с испанския ще напредне - прибират се близки от там, детенцето е на дреб на възрастта - разбира бг, но не го говори Simple Smile

# 293
  • София
 И моите са страшно ентусиазирани на тема Хелоуйн, питали госпожата дали може да се появят маскирани като зомби/скелет в деня на празника и едната казала категорично "не", другата  още не е питана. За мен лично този празник е нещо непонятно, но щом децата се радват не намирам нищо лошо. Всичко тръгна от една брошура на Лидъл - цяла седмица говорят за тези костюми и днес ги купихме - е няма такава радост. По-добре, че май на самия ден  няма да сме се в София, че иначе щеше да е голямо разочарование. Иначе смятам да ги пусна да обикалят по съседите там за лакомства та барем да има някаква полза от костюмите, като изключим вече споменатата неимоверна радост.

# 294
  • Пловдив
Аз Хелоуин си празнувам от както бях ученичка hahaha Не виждам нищо лошо в това, да си направим още един повод за забавление Simple Smile
Нямаше такава радост м.г. - даже тиквения фенер искаше да си носи в градината  hahaha

...А в нашият вход децата си обикалят за лакомства Simple Smile Май вече споменах, но мисля тази година да пусна и баткото с тях Simple Smile

# 295
И аз бях стресирана миналата година,когато отидох да си взема детето вечерта,а тя ме посрещна с думите:
-Мамо,днес една лелка ми лепи тиксо на дупето???  Shocked
Е,добре,че учителката беше в коридора и веднага ми обясни ситуацията,щото леко изпаднах в 10секунден шок .....

Практика е при нас това.Очаквам и тази година същото.
Определено обаче бих искала и аз да съм информирана за деня Х, когато предстои такова изследване.
Не,че дъщеря ми не знае за какво иде реч,но определено ще се чувства една идея  по-спокойна  сутринта,преди да ги одупят дружно всички дечурля....
Защо изпадате в паника за тези лепенки  след като това си е изискване на ХЕИ..Същото това нещо е задължен и персонала да направи .В крайна сметка става въпрос за здравето.

# 296
Колко информация получавате за деня на детето си?
Аз искам да знам какво например са учили, играли и т.н. А като питам, ми се отговаря само - "Добре беше, слушал е!" И това е всеки ден.... newsm78, т.е. никакви подробности.
Вярно е, че са много деца и не може за всяко да се обяснява в детайли, но поне малко от малко.... Tired

За английския - смятам, че им е рано първа група, но съм го записала моя, не за друго, а да има занимание...Иначе за 1 месец нищо не ми е казал какво са учили. Питам го, отговорът е "Нищо не учихме"  hahaha
Проблема не е в децата а в родителите когато персонала се опита да е мил да обясни как е минал деня на детето дори върху какво се стремят да го научат...Знаете ли има родители почват да се заяждат как върху детето се упражнява насилие започва как на него не му харесва ама те го насилвали.След което започва  едно ходене при директорката. Персонала го  привикват мъмрят го и така в крайна сметка след зададен въпрос отговорът е ами всичко мина добре детето слуша ...Crossing Arms .Затова аз смятам че е редно и ние родителите понякога да се замислим дали не е редно да сме малко по сдържани

# 297
  • в огледалото на живота
Защо изпадате в паника за тези лепенки  след като това си е изискване на ХЕИ..Същото това нещо е задължен и персонала да направи .В крайна сметка става въпрос за здравето.
Аз изобщо не изпадам в паника,но за детето ми определено е стресиращо ако не е подготвено какво му предстои.
Пък и смятам за редно,да има поне едно устно предупреждение от персонала от предния ден.
Това е мое лично мнение  Peace

# 298
  • Sofia
Колко информация получавате за деня на детето си?
Аз искам да знам какво например са учили, играли и т.н. А като питам, ми се отговаря само - "Добре беше, слушал е!" И това е всеки ден.... newsm78, т.е. никакви подробности.
Вярно е, че са много деца и не може за всяко да се обяснява в детайли, но поне малко от малко.... Tired

За английския - смятам, че им е рано първа група, но съм го записала моя, не за друго, а да има занимание...Иначе за 1 месец нищо не ми е казал какво са учили. Питам го, отговорът е "Нищо не учихме"  hahaha
Проблема не е в децата а в родителите когато персонала се опита да е мил да обясни как е минал деня на детето дори върху какво се стремят да го научат...Знаете ли има родители почват да се заяждат как върху детето се упражнява насилие започва как на него не му харесва ама те го насилвали.След което започва  едно ходене при директорката. Персонала го  привикват мъмрят го и така в крайна сметка след зададен въпрос отговорът е ами всичко мина добре детето слуша ...Crossing Arms .Затова аз смятам че е редно и ние родителите понякога да се замислим дали не е редно да сме малко по сдържани

Това не го разбрах, какво насилие и каква сдържаност. Доколкото разбрах, Натали иска да разбере как е минал деня на детето newsm78

# 299
На мен пък ми е писнало от самоназначили се адвокати на персонала.
Като се изказвате  aleks.. поне си сверете часовника, а не въвеждайте в заблуда.
От ХЕИ изискват резултат от проба!!!!!! По закон за здравеопазване (прочетете си го) и по Конституция НИКОЙ няма право да прави медицински манипулации без знание и разрешение на родител.

Относно второто ви твърдение, толкова е несъдържателно, че нямам сили да го коментирам. Вие седите на вратата и отмятате кой какво говори с учителката и после го съпровождате до директора ли?

Общи условия

Активация на акаунт