Детската градина- всичко, което ни вълнува-10

• 29 769
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
  • София, България
  Здравейте, дъщеря ми е приета в 123 ОДЗ Шарл Перо в Горубляне. Има ли дечица посещаващи тази детска градина ? Интересува ме всичко - групи, учители, здравен контрол?

# 676
  • София
Сборни да са, няма лошо, само да не затворят. Че миналата година в яслата изобщо не работиха. Казаха: За 2 дни изобщо няма да отваряме... Crazy

Че имат ли право  #Crazy

Аз да се допитам за варицелата, ама по-организационно, един вид. Каката беше контактна (имаше си обявена карантина, всичко) и миналата седмица се разболя. Казаха баткото че не могат да приемат в неговата група, щото и той контактен, можело само в група с карантина - или у дома. Предпочетох у дома да ги оставя всичките. Как да сметна кога мога да пусна батко на градина - ако не се разболее и той, де? Четох, питах приятели, нещо не мога да се ориентирам добре, пък тук със сигурност има минали по тоя път  Embarassed

За здравния контрол в градината, наскоро се оказа, че има сутрин проверка на вратата. Обаче моите ги води баща им много рано и то понякога дето се вика учителките не са дошли, камо ли здравният контрол  Tired Навремето в Козлодуй с приятелка бойкотирахме тържеството за Осми март точно защото казаха, че всички деца ще бъдат - болни, здрави - защото нали, Празникът на мама  #Crazy Миналата година бях с бебето в болница, да видим догодина дали и аз ще стигна до този прословут празник в градината, да видя струва ли си този риск...

# 677
Сборни да са, няма лошо, само да не затворят. Че миналата година в яслата изобщо не работиха. Казаха: За 2 дни изобщо няма да отваряме... Crazy

Че имат ли право  #Crazy

Явно директорката им е наредила така....
Те изобщо бяха малко трудни от към работно време. Няколко пъти съм го вземала след 18 ч. / някъде 18,15 ч./ и ми се правеше забележка, че закъснявам, въпреки че работното им време е до 19 ч.  Crazy Чакаха ме с детето в коридора, облечени и с чантичките.... Crazy Това в яслата.
Сега нямаме такива проблеми.... /засега/

# 678
зелено човече, аз се разболях 2 седмици след малката от варицела

# 679
зелено човече- сметни си 21 дни, след като си разбрала за каката, толкова е периода.
И ние имаме в групата едно момченце- зиме, лете, все със сополите. Че и все в моето се вре.
Наобед с чорапи ли спят?

# 680
Дари П ,ние като ходехме септември малката каза,че й свалят чорапите ,сега не знам как е,нали е и по-студено.

# 681
Лисичке- мерси! Интересно ми стана защото в нас сега го карам да спи с чорапи, а той ги събува и е бос, че и през деня. Какво ще го правя, все му е топло, дори го къпя с хладка вода в студената баня, отглеждам морж.

# 682
  • София
Здравен контрол - ако случайно сестрата говори с някой учител/родител, децата минават без преглед. Иначе преглежда. Но дори и да забележи нещо (примерно червено гърло) - няма как да накара родителя да си прибере детето, ако той се запъне.

На теб, ако си поискаш ще ти дадат болничен за болничния престой, а за после или още някакви малко дни, или ще трябва да си вземеш от педиатъра.  Peace
.
Лисичке, дават болничен и на майката като придружител, но трябва да си носиш личния амбулаторен картон. И предупреди изрично, че искаш да ти напишат болничен.
Че при мен беше голямо пъшкане за какво ми е този болничен, то никой друг не бил искал от отделението ...
От болницата могат да дадат болничен само за дните, които сте били там. И после при личния с болничния от болницата - за да издаде продължение.

# 683
v_spasova,благодаря много ,ще си запиша,че да не забравя,все пак се надявам да не стигаме до операцията,но за момента няма такива изгледи Sad

# 684
  • в огледалото на живота
Един въпрос и от мен.На колко време има право да отсъства дете по семейни причини в трета група ?
Накратко-приятелка се раздели с мъжа си.Грабна децата и при нейните родители.Пусна в градината ,че отсъства по семейни причини детето.Та докога може да отлага?
Дъщеря ми е в трета група.
Изрично натъртиха,че имат право до 10дни отсътвие по семейни причини за цялата година.
Ако се налага още такива с молба до директорката.
Имаше заповед,но не ми се с търси.

# 685
Лисичке- мерси! Интересно ми стана защото в нас сега го карам да спи с чорапи, а той ги събува и е бос, че и през деня. Какво ще го правя, все му е топло, дори го къпя с хладка вода в студената баня, отглеждам морж.

Свалят си ги, защото като я вземам и виждам, че чорапите не са както трябва. И у дома от известно време си ги събува сама. Аз нарочно гледам да я уча да не е много облечена или обута в рамките на нормалното разбира се. В градината я пращам само по блузка и потник. Блузките ѝ са памучни, не от най-тънките има и няколко ватирани. Тази сутрин ѝ занесох и елече, ако ѝ стане студено. Защото гледам, че другите деца отдавна ходят с елечета или горнища.

А вашите как са облечени през деня в градината?

# 686
Днес например синът ми е с потник, тениска с къс ръкав и анцунг. Ако не е с екип, е с дънки, потник и памучна блузка. В по-студени дни му слагам отгоре пуловер без ръкави, или направо по-дебела блуза или пуловер с ръкави върху потника. С два дълги ръкава /блуза върху блуза т.е./ май не съм го обличала никога.

# 687
Хора, не правете тази грешка да карате децата ви да спят с чорапи. Оросяването на крайниците и функцията на тялото да се самозатопля са работа на организма.  Peace

# 688
С анцуг или долнище/дънки, джинси/ и тънка блуза с дълъг ръкав, потник и чорапи. Елече има, но не го облича, иска да е по тениска вътре, все му е топло, но не разрешават.
Друг номер прави сега. Преоблича се с резервните дрехи, и то в коридорчето при шкафчетата. Първите два пъти даже и не бяха забелязали че е преоблечен. Как ги пускат толкова дълго време сами навън, умът ми не го побира. И друг път съм писала- входната врата е на 3 метра, не се заключва, няма охрана, колко му е да драсне.

# 689
  • София
А вашите как са облечени през деня в градината?
Днес дъщеря ми е с клинче с тънка вата и най-нормална блузка, без вата. Под нея - потниче. В гардеробчето й винаги има един елек, който облича, ако й е студено. Досега обаче не съм я видяла с него.

Общи условия

Активация на акаунт