Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са последствията от епизиотомията?
Какво представлява тапата и защо е важна за раждането?
Какви са подготвителните контракции и защо се случват?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са последствията от епизиотомията?
-
Какво представлява тапата и защо е важна за раждането?
-
Какви са подготвителните контракции и защо се случват?
Подготвителните контракции са неболезнени и нервни съкращения на матката, които помагат за подготовката на тялото за предстоящото раждане. Те могат да се появят седмици преди началото на истинските родилни контракции. Тези контракции помагат да се подготви шийката на матката за разширяване по време на раждането.
-
Какво представлява разкритието по време на раждането?
-
Какви са невралгията и прищипаният нерв и какви са техните симптоми?
Здрав и силен да расте Георги,за родост на цялото семейство 
И е доста активна-хълца,върти се,ритка,а нали преди да дойде момента се кротват бебоците.
Нашата по ехограф миналата седмица беше 2,800,ама акушерката като ме опипва по корема преди няколко дена каза,че е малко бебчето

А датата за предизвикване на раждане ми е чак за 19/10. Как ще чакам до тогава не знам.....
Дано да реши да се ражда вече това бебе. Четири дни вече пренисвам и никакви симотоми. Коремът ми е високо, тапа не сън видяла да пада, контракции - имам някакви неболезнени. Много се изнервих вече.
. Викат ми разходи се пак, за да се получи по-бързо. Еми добре, станах да се разходя и контракциите ми спряха
. Страх лозе пази. Та започна да ми прави разкритието. В момента, в който ми направи десетте сантиметра и бебето тръгна. Виждаше му се главата, напънах два пъти и ме сложиха на магарето, където с още 2-3 напъна излезе. Но ми направиха епизоотомия и отделно бебето излезе с ръката напред (ама тя още от корема не спира да ги мята тези ръце, сега продължава) и ме разкъса и отвътре. Та имах някой друг вътрешен и външен шев и загубих малко повече кръв, та затова и бях с 2 абоката и хиляда системи. Като се роди ми я показаха и можех да я позная след това и сред 200 бебета. Влюбена съм в нея и бих изтърпяла всичко това отново заради нея. Много успех на неродилите и дано при вас мине по-леко, но със същия прекрасен финал

но проблеми и кризи си имам имам и изписани инжекци от лекаар,но сега няма как да ги бия и разчитах на божита помощ и много течности