Отговори
# 615
ИНДИГОВО ДЕТЕ

Тъй рече Бог и се огледа
в лазурните очички на дете...
Дамгоса кожата му бледа,
помоли го вълшебства да плете!

Дари го с мъдрост и усмивка,
с която да разбива ледове.
Да радва майка си, щастливка,
и чуждите, и свои синове!

Дете на болка и копнежи,
пророчески видения насън...
На революции, на метежи...
Поникнал в тъмното, но чакан кълн!

Тъй рече Бог и го прегърна,
а раните юнашки, сам изми!
Прекръсти го и ни го върна -
съдбата бе отсъдила реми!

И светна бащината къща,
малко, преди първите петли.
Щастието в обич се превръща,
но само ако вярваме, нали!

13.07.2010 г. к.к. Сл. Бряг

На малкия ми син Богомил

# 616
ЧИПОНОСКО

Имам малък чипоноско,
меден, сладък къдрокоско.
С две ръчички, с две крачета,
за очички - две морета.

Елегантно все се мръщи,
чакан с гръм от две-три къщи!
Мърка, шава и бърбори,
с колики и стрес се бори.

Той на скута ми притихва,
после сладко се усмихва.
Гледа лампата и маха
на задрямалата стряха.

Чудо сгушило се в мама,
плаче по специална гама.
Гледа птичките и иска,
пухени да ги притиска.

И прегръща, и се цупи –
някой нещо да му купи.
Още бебе е, а знае,
котката ни, че не лае.

Дреме в пъстро одеяло,
щастие до нас заспало...
Между теб и мен кръстоска,
Нинджа, вместо къдрокоска.

# 617
А тия Пуфис на промоция колко бройки са, защото аз ги купих 38 бройки за 13 лв.?

aniii_b ,Пуфис, които купихме са 94 бр. от dm s 20% намаление, ама те бяха тогава с розов етикет, утре като ходя ще видя какви са намалени, защото и немските са много добри понеже и тях пробвах, но ако не са едните, ще са другите с отстъпка , така че все ще взема. В момента чакам и храната да намалят и ще си купя повечко кутии

# 618
Изобщо не съм се сетила за ДМ-а. Аз ги поръчах от интернет, че около нас само скъпи, а не мога да обикалям. ММ пък не разбирал....и така. В неделя ще изведем бебка с колата и ще минем и през ДМ, благодаряяяя  newsm51

# 619
Изобщо не съм се сетила за ДМ-а. Аз ги поръчах от интернет, че около нас само скъпи, а не мога да обикалям. ММ пък не разбирал....и така. В неделя ще изведем бебка с колата и ще минем и през ДМ, благодаряяяя  newsm51
Само да ти кажа, да си вземете акта за раждане (да се удостовери , че имате бебе- освен ако не е с Вас), че да Ви издадат карта за 20% намаление на всички стоки с розов етикет. Всяка седмица слагат розов етикет на различни бебешки стоки. От там си купих много изгодно и препаратите на Бочко за измиване на биби и шишета

# 620
Здравейте,
Ние сме на памперс 2ка и не са изпускали вече месец, само на кърма сме и почти нямаме колики. Вчера бяхме на контролен, дадоха ни направление за ортопед че било задължително, а ваксини нямало до месец щели да доставят 6 валентните и не ни сложиха никаква сега.
Как мина при другите бебчета които са на месец?

# 621
Докич, страшно ти благодаря, и това не го знаех. Тъкмо и омекотителя свърши, дано имат на Тео бебе., не съм се заглеждала до сега. Ще кажа какво съм свършила  newsm10

# 622
Здравейте,
Ние сме на памперс 2ка и не са изпускали вече месец, само на кърма сме и почти нямаме колики. Вчера бяхме на контролен, дадоха ни направление за ортопед че било задължително, а ваксини нямало до месец щели да доставят 6 валентните и не ни сложиха никаква сега.
Ние другата седмица ще ходим на ортопед и на нас не са ни слагали ваксини, даже и Хепатит В не ни сложиха , защото и аз и ММ и малкия батко бяхме болни и педиатърката искаше да изчакаме малко, тя каза, че след десети щяло да има някакво развитие за ваксините и тогава да и звънна да се разберем как ще ги слагаме, ако наистина ги доставят тогава, защото това го слушахме и миналия месец  #Cussing out. Тия дето отговарят за вноса на тези ваксини и тия от здравното са направо за линчуване  #2gunfire

# 623
aniii_b, проблема е в това, че не винаги е с розов етикет това дето точно ни трябва, но ние ходим всяка седмица и успяваме да си набавяме нещата, които ни трябват на добри цени, но пък например последния път нямаше мокри кърпи на добри цени, така че тях ги купихме по- скъпи, абе ти ще си направиш някаква система и ММ, може да ходи и да зарежда като примерно знаете какво Ви трябва и съответно , ако то е с такъв етикет. До колкото разбрах от една позната е , че в различните градове различни неща намаляват. А, и друго цената, която са дали на розовите етикети е реална и от нея смъкваш 20 %, така, че ще трябва малко да смяташ   bouquet  Hug

# 624
Здравейте,

Шествалентната ваксина се слага 2рия месец, а първия се слага втората доза Хепатит. Защо не са ви сложили ваксина..??

# 625
До колкото разбрах ще я има в 6 валентната

# 626
Здравейте,мами Hug
Не съм родила още,малката е инат от сега и това си е Crossing ArmsПак бях в Токуда,преглеждаха ме обстойно и нищо Close
Плацента 3та степен,шийка само на 30%процента скъсена,разкритие-1 см Mr. Green Само водите са ми намалели ooooh!
Благодаря ви за пожеланията и разбирането.....няма да си тръгне само бебето,много ми е ревливо и изплашено EmbarassedТака не исках да се стига до индукция ooooh!Въобще не съм очаквала ,че ще се наложи и сега съм едва ли не разочарована от себе си ooooh!
dinapd,при теб какво е положението с разкритие и т.н.?Май ще си стискаме палци и двете в понеделник бебоците да излязат безпроблемно и бързо Praynig
Нямам търпение вече да се включа в разговорите ви за памперси и хранене,омръзна ми тая бременност и чакане Tired

Лека и спокойна вечер за вас и бебоците   bouquet

# 627
Здравейте,
Вие по какво познавате, че бебето има колики? Моята дъщеря сякаш засега няма, но аз четох че обикновено те започват чак след третата седмица. Тук чета, че някои сте от родилния дом така? Какви са симптомите? Тя се храни на 1-2 или 3 часа максимум, изцяло на кърма е.

# 628
Lady_gothic, аз също чакам, не си сама:)
Терминът ми по документи беше още на 17.10, по ехограф на 27.10. , но ме приеха в болницата на 27.10 , тъй като се водя вече преносила и трябва да ме наблюдават. На прегледа се видя, че бебето е супер, и няма никакви индикации за пренасяне, тонове, монове.....В сряда решиха да мимправят някакъв Функционален окситоцинов тест. Целта беше да се предизвикат контракции, за да се види как ще са тоновете на бебето по време на тези контракции и евентуално дали ще тръгне разкритие. 2-3 часа стоях на тази система, с идеята че нещата ще тръгнат и ще се ражда. Да ама не, разкритие само 1,5см. Иначе тези контракции не бяха болезнени, но после продължиха цял ден импрез нощта станаха и с болка. Днес разкритието пак нямаше промяна и ме пуснаха да си ходя да чакам в нас. Междувременно след прегледа за разкритие, падна тапата, но до там. Нещата не тръгват и това е. и аз съм с 30% скъсена шийка, като тебе. Вече си мисля, че никога няма да излезе и ще вляза в рекордите на Гинес Simple Smile

# 629
Някой беше питал защо дохранваме като имаме кърма. Е моята кърма на всеки три часа цедя по 40 мл. Давам я на малката и дохранвам с още 30 или 60 мл. Обаче от няколко дни тя е все гладна буди се на два часа и е умряла от глад и като погледнах на кутията какво пише та за бебе 3,5-4 кг. Се дават 120 мл. Та тя се роди почти четири кила колко да и давам незнам. Тя колкото и да изяде заспива и аз си мисля че се е наяла и след час или два се буди и почва да реве и да мляска всичко което и се опре до лицето било блуза одеало врат.

Общи условия

Активация на акаунт