С първите есенни лъчи МАЙ-ското коремче започва да личи! - Тема 4

• 23 694
  • 714
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте момичета,
Да дам отчет и аз-- сутринта бях на преглед и ме записаха за ЖК. Каза че на косъм съм била. Гледали били размерите на плода и седмицата, за да те запишат-пък то аз вчера почнах 11тата. Но го поогледа, повъртя и хвана размер , който отговарял на 11+1д. Меджувременно точката се размърда и размаха с ръце.. много сладко и малко.. хмм странно.. и сърце чух.. Но незнам как ще изкарам до другия месец за следващ преглед.. Инъче гледа гънки там-всичко било ОК. Очички , мозъчни дялове чак се видяха .. а е 4,27 см..Обаче продължавам с утрогестана.. малко отлепване имало.. Инъче си пуснах и тест за токсоплазмоза/ извън здравна каса 20 лв+ 10 за унищожаване на епруветките от другите изследвания./ После за БХС ходих да занеса кръвна проба до терапията--40лв е удоволствието и до седмица щяло да стане-мога да видя онлайн резултатът .. и така.. А, дадоха ми и лист с това какво покрива здравна каса и т.н., но аз само си го щракнах и го разписах. /Не ми е много ясно как да прикача снимка от файл тук към поста си.. опитвах но не става/
Това е от мен.
Честито на всички именнички и именници !

# 241
Ох, Татяна. Всеки във форума ще ти каже, че БСХ е взимане на кръв. Прави се една снимка на която се измерва едно разстояние. БХС не е ехографски преглед. Дали е 95 лв при вас не знам и нищо не мога да ти кажа. При мен цената е съвсем друга. Peace ФМ е ехографски преглед, с който ще разгледат и измерят всеки орган на бебето, дали всичко е наред и т.н. Става и с измерване от ФМ да се отиде на БХС. Моля те прочети разликите, хубаво е да си наясно кое какво е, а и може да объркаш някой човек. Peace

ФЕТАЛНА МОРФОЛОГИЯ  и малък цитат: Прегледът трябва да се направи от опитен ехографист с добър ултразвуков апарат, с който се получават различни срезове и могат да се разгледат детайлно органите на растящото бебе. При това изследване се оглеждат всички органи и системи на бебето. То продължава около 20-30 минути, а понякога и много повече.

БХС и пак цитат Скринингът е насочен към всички бременни жени, предимно за тези под 35 годишна възраст. За целта се взема венозна кръв и се измерват количествата на бета-хорионгонадотропин (BHCG) и асоцииран с бременността плазмен протеин А (РАРР-А) в серума на бременната. Тези белтъци нормално присъстват в кръвта на бременната, като променят количеството си по време на бременността.

# 242
Abraxas честито  а ти как го приемаш този утрогестан  аз днес и си го взех  че сутринта имах зацапване и док. каза да го взема каза по 1 да пия но видях че може и вагинално и през устата  да се приема  аз си го глътнах но на теб как ти го изписаха защото моя док. не каза з  а неискам за  такова дребно нещо да звъня

# 243
АЗ те разбрах просто ми казаха че за те я пари трябва да има и др ай моя приятелка са я гледали с ехограф тогава .но след 22 ще видим и ще кажа ,иначе не може само кръв да е за те я пари .Аз отивам на работа дано днес да се размина с повръщането ,макар че ми се гади малко

# 244
АЗ те разбрах просто ми казаха че за те я пари трябва да има и др ай моя приятелка са я гледали с ехограф тогава .но след 22 ще видим и ще кажа ,иначе не може само кръв да е за те я пари .Аз отивам на работа дано днес да се размина с повръщането ,макар че ми се гади малко

Те просто ти правят една снимка за да се измери транснухалната гънка. По принцип При ходене на ФМ, няма нужда от тази снимка, защото си я носиш от ФМ. Peace

# 245
tedi881 може да се приема през устата, но може и вагинално. Аз си го слагам вагинално. Доки ми каза, че от него пада кръвното и за да избегна това, да го слагам така. Избягва се и дискомфорта от стомаха при приемането. На някои мами им се повдига от него.
Veselusha! добре дошла и леко  preggo

# 246
Abraxas честито  а ти как го приемаш този утрогестан  аз днес и си го взех  че сутринта имах зацапване и док. каза да го взема каза по 1 да пия но видях че може и вагинално и през устата  да се приема  аз си го глътнах но на теб как ти го изписаха защото моя док. не каза з  а неискам за  такова дребно нещо да звъня

Аз го приемам вагинално 2пъти по 2. Дуфастон съм пила миналата година--ужас беше.. такова ядене няма.. не можех да стигна до касата да си платя сникерса. А после минах на Утрогестан-а. Попрочетох тук и там, и стана ясно, че при вагинален прием много от симптомите не се появяват изобщо. Сега даже док се опита да ми каже ако искам да го пия, че да може да вземе цитонамазка, но отказах , ако е възможно. Та така. Същите дози са, но приема е от "друго " място. Кофти е само, че става една каша там.. то не се разтваря напълно и след известно време си "пълна" с утрогестан. Само вагинална промивка помага, но пък сега не е препоръчително. Това за сега не ме притеснява, понеже така и така секса е леко табу, та ще изкарам още 15тина дни..Пред мисълта за неконтрулируемият глад, който ме обвземаше..

# 247

Аз също съм на Утрогестан, заради зацапване. Само 1 на ден ли ти каза? Аз в началото бях на 3 пъти по 2, сега минахме на 3 пъти по 1. Няма значение дали ще го приемаш орално или вагинално. Като прецениш, както се чувстваш. Примерно аз започнах орално, но ми ставаше много лошо, бях като парцал, не можех да мръдна от леглото, и лекаря каза да го слагам вагинално. По принцип съм с ниско кръвно, вероятно ми е падало съвсем. От както го слагам вагинално нямам никакъв проблем.

# 248
Само да вмъкна и аз нещо за БХСто. Доколкото разбрах, то не се свежда само и единствено с взимането на кръв. Ехографския преглед също е нужен, при него се гледат специфични неща и паралелно с това се попълват резултатите в нещо като въпросник, наред и с други данни за майката( възраст и т.н.). После, предпошагам, че се правят някакви изчисления на базата на резултатите във въпросника и тези на кръвта. Аз също малко се бях объркала, защото на мен доктора ми каза, че ще правим БХС и ще ме гледа с ехограф ( което ще ми струва 65,но предполагам, че и кръвта ще ми я вземат там, на място).

# 249
Точно така. Измерва се транснухалната гънка. Ако си минал преди това ФМ обаче, и си отишъл до 36 часа след него на БХС (дано не се лъжа за часовете) няма нужда от друга снимка и измерване, взимат се данните от ФМ. Peace

# 250
Здравейте момичета,

Добре дошли на новите и леко бременеене Simple Smile
Днес бях на изследване за тромбофилия ( параноята ни е семейна черта), прави се в генетичната лаборатория на МД. Понеже темата за ФМ и БХС е на дневен ред, мога да ви споделя какво си говоеих с жената от лабораторията, която ни е и семейна приятелка. За ФМ ме посъветва за Фемина или МД, а за даване на кръв за БХС-задължително при тях. Всеки, разбира се сам си преценя, но мисля, че за тези изследвания е най-добре да се иде в МД или деугите университетски болници...
Хубав ден Simple Smile

# 251
мерси момичета аз го пих сутринта и още ми е лошо мислех си че за първи път ще повръщам откакто съм бременна ама явно е от хапчето и кръвното ми падна мойто си е ниско попринцип 90/60и леко свят ми се зави  сега само гаденето остана та и аз вагинално го почвам каша не каша  кшото стане.
Да само по 1 ми изписа но аз вчера бях на преглед и всичко си беше ок  днес прост 2-3 капки кафява слуз имах и така ми го изписа док. дано да е било само това да няма други изненади

# 252
Пробвай вагинално, и аз съм с такова кръвно 90/60 и много зле ми се отрази да го пия. При мен нямаше дори и капка зацапване, просто едни кафяви нишки, 4-5 на брой, ама ми даде ударна доза, луда работа.

# 253
  • София
Пуснах във ФБ, пускам и тук... това е проекта на Гала и проследяването на бременността на семейство с репродуктивни проблеми, в този епизод (до средата на предаването) се обръща внимание точно на БХС и ФМ в ранна 11-13гс, показаха и на живо ултразвуковото изследване и как точно се калкулира риска от аномалии със специална програма.
http://play.novatv.bg/programi/na-kafe/449169?autostart=true

# 254
Black Lady е напълно права  втората дава най ясна представа .Като сами казали че не са два скрининга но само два от тях е хубаво да се направят .Но втория е най -точен.Ай нали уж сега има шанс да ми кажат пола при първия ,най важното всичко да е наред при всички ни.light_shine ако искаш да си спокойна и имаш към 100 лв си го направи .Аз затова го правя не че вярвам в него това е тест на вероятноста ,за мен но заради екографския преглед ще се види повече. ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!
[/quote
 Така си мислех и аз да си отида за мое спокойствие.

Общи условия

Активация на акаунт