С първите есенни лъчи МАЙ-ското коремче започва да личи! - Тема 4

• 23 694
  • 714
  •   1
Отговори
# 225
light_shine  и на мен приятели ми казват че съм малка за ФМ аз съм на 25 .Но лекарката нищо не казва освен че не задължителен  но ще видим аз съм на 22 за запис на ЖК и тогава ще бъда 12 седмица днес влизам 11  Hug

# 226
light_shine  и на мен приятели ми казват че съм малка за ФМ аз съм на 25 .Но лекарката нищо не казва освен че не задължителен  но ще видим аз съм на 22 за запис на ЖК и тогава ще бъда 12 седмица днес влизам 11  Hug

ФМ и възрастта доколкото знам нямат нищо, ама нищо общо. Peace  Бременната ми приятелка е на 21години и си ходеше. Не е задължително, по желание е, но не е обвързано с възрастта на пациента.

# 227
  • Варна
При първата ми бременност качих 12 кг, които свалих за три месеца без никакви усилия и след това продължих да свалям - без да го желая. Имах страшно ревливо и трудно бебе, което не ме оставяше нито да се наспя, нито да седна, нито да си почина, искаше постоянно да я нося и ми буквално ми беше обсебила дните Simple Smile Една година след раждането бях толкова слаба, колкото никога не се бях виждала преди, повечето S дрехи ми бяха големи. Докарах си обаче и тежка желязодефицитна анемия, с която много трудно се преборих и от време на време още я проверявам.
Но пък после стана послушно човече и до сега нямам кой знае какви проблеми с нея.

Сега стартирах от 54 кг при 168 и съм склонна да вярвам, че пак няма да кача извънредно много. До момента имам сложен +1.5 кг и ако се запази тенденцията на месец да трупам по килце, всичко ще е наред. Ако ли пък не - ще го мисля след раждането. В момента се опитвам да ограничавам доказано неполезните храни и не го приемам като лишение, а като разумен режим. Че прегрешавам от време на време - прегрешавам, това е понеже чисто визуално всякакви храни ме привличат. Седнем ли в заведение, искам да поръчам половината меню - винаги съм си била такава и все заглеждам по-големите порции, да не се прекарам нещо Laughing. После хапвам някаква малка част от порцията и се отказвам.
Движението е много, много важно и от днес съм се активизирала. Ще посвърша малко работа, имам ходене до НАП и покрай него - ще се разходя до една книжарница, ще се порадвам на слънцето в Морската градина.

# 228
И аз днес усетих, че се задъхвам от стълби и по-бърза крачка.
Да ви кажа, сега ми мина часът при адвокатката, ами разубеди ме да казвам на работодателя ми до края на ограничението в договора, който е на 19.11.... Не знам какво да правя, до тогава ще почне да ми личи, а и ще ми е мнооого неудобно че чак в напреднала бременност му го казвам. Но пък тя ми каза да гледам себе си. От сега се изчервявам като се замисля за разговора, който ме чака.

# 229
  • София
Black Lady - аз и на 1 етаж грохвам, ужас направо и като вървя не мога бързо да вървя, едва се влача. Единствено в гора/планина като вървя се чувствам по-добре, макар че и по нагорнища пак се позадъхвам, ама малко време остана, в което да мога да го правя.
Иначе и аз като теб по цял ден в офиса седнала седя и е много неприятно. Събота и неделя като се движа повече и повече лежа по-добре се чувствам като цяло, но няма начин.

Иначе аз качих предната бременност 14 кг, още като ме изписаха от болницата бях 8 кг надолу и другите постепенно ги свалих без усилия, ядях си всичко, но много разходки с количката.

# 230
момичета да се оплача и аз прокървих преди малко  не може да се каже и прокървяване не знам какво е по скоро няколко капки кафява слуз  веднага звъннах на доктора каза да си купя утрогестан прогестерон
и да пия по 1 на ден . Дано всичко е наред , като гледам май често се случва но си е притиснително  каза да го пия докато не ми каже да го спра друго не каза.
За масажа с ракия май наистина не е удачен съвет  дано ти мине скоро изстинката мила.
А за кг-мите Алия и аз съм като теб 160см 50кг но вече отивам към 51 май

# 231

ФМ и възрастта доколкото знам нямат нищо, ама нищо общо. Peace  Бременната ми приятелка е на 21години и си ходеше. Не е задължително, по желание е, но не е обвързано с възрастта на пациента.
На против колкото по млада е майката шанса намалява ,това повечто лекари го пропускат,Аз моята ще я направя за да съм спокойна ,Даже и пари назаем ще вземем че точно тогава няма да имам толкова .
http://www.prenatest.bg/anomalii-i-skrining/sindromut-na-down-i-trizomiite/

# 232
http://www.mc-markovs.com/index.php?option=com_content&task= … 45&Itemid=100
Не рекламирам сайта, просто добре е описано какво представлява ФМ. Да не го копирам, че е много.
Това, което не е задължително за младите майки е генетичното  изследване БХС, измерването на дебелината на нухалната транслуценция и за оценка на феталната носна кост, заедно с кръвните показатели.
При втората ФМ, най-точно се определя развитието на органите, тъй като при първата бебето е още доста малко.

# 233
  • Варна
С увеличение възрастта на майката, се покачва и рискът за синдром на Даун и останалите тризомии. Това обаче далеч не значи, че при жените, които раждат децата си под 25 годишна възраст, тези случаи липсват. За съжаление, застраховани няма. Голяма част от аномалиите са на случаен принцип.

ФМ обаче аз лично не бих пропускала, там все пак става въпрос за специфично ехографско наблюдение, при което се проверява правилното формиране и функциониране на органите на плода.

# 234
Black Lady е напълно права  втората дава най ясна представа .Като сами казали че не са два скрининга но само два от тях е хубаво да се направят .Но втория е най -точен.Ай нали уж сега има шанс да ми кажат пола при първия ,най важното всичко да е наред при всички ни.light_shine ако искаш да си спокойна и имаш към 100 лв си го направи .Аз затова го правя не че вярвам в него това е тест на вероятноста ,за мен но заради екографския преглед ще се види повече. ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!

# 235
Може би грешката е в мен, но от писането ти, имам съмнения че бъркаш ФМ и БХС. Rolling Eyes

Както Тайга е написала ФМ е специфично ехографско наблюдение, при което се проверява правилното формиране и функциониране на органите на плода. Само с ФМ не можеш да установиш риска от синдром на Даун. Той се установява с БХС. Затова ти писах одеве. Естествено е, че с напредване на бремеността вероятността се увеличава, но то не се установява с ФМ.

# 236
Привет на всички и от мен!
Надявам се, че приемате нови попълнения  Simple Smile Прочетох всички странички по темата с голям интерес. Появата на бебчо е определена за 26.05.2015 г. Това ми е първа бременност. В момента съм в 8 г.с., вчера бях на преглед и видях сърчицето да тупка на монитора, няма такова чувство  Heart Относно симптомите, при мен няма повръщане, някои сутрини ми е лошо, но като стана и взема душ се оправям. На работа ме наляга страшна умора и все не ми стига съня. Апетита ми е голям  Grinning Като се има предвид, че стартирах 42 кг и бях свикнала да хапвам главно салатки, млечни продукти, супички...а сега все ми се хапва нещо тестено, притеснена съм относно килограмите като повечето мами  Embarassed

# 237
на мен ще си ми правят БХС  и аз се бърках до преди седмица .До  колкото разбрах ФМ е само кръв,  а БХС е и ехографски преглед ако не се лъжа.

# 238
на мен ще си ми правят БХС  и аз се бърках до преди седмица .До  колкото разбрах ФМ е само кръв,  а БХС е и ехографски преглед ако не се лъжа.

Бъркаш. Обратното е. ФМ е ехографски преглед, с него гледат вътрешностите на бебо с две думи казано.
БХС е взимане на кръв и попълване на въпросник.

# 239

Бъркаш. Обратното е. ФМ е ехографски преглед, с него гледат вътрешностите на бебо с две думи казано.
БХС е взимане на кръв и попълване на въпросник.
http://zarodish.com/Procedures02.aspx ако е така как ще ми вземат 95 лв .Ай питах др приятелки който са го минали освен кръв имаш и ултразвуков преглед .Поне да се надявам
Veselusha добре дошла и  Hug безпроблемна бременост.

Общи условия

Активация на акаунт