С първите есенни лъчи МАЙ-ското коремче започва да личи! - Тема 4

• 23 695
  • 714
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте, момичета!  Hug
Нямате насмогване на писането…Добре поне че успявам да прочета всичко. Честно казано и аз като „първескиня” ( не знам кой го каза пръв в темите, но много ми хареса), та и аз не съм наясно със всички изследвания, наименования, кога, къде и как се правят… Единственото положително е че имам огромно доверие на лекарката си и разчитам на нея, че няма да пропусна нищо от нещата. Не знам защо, но като започна да пресмятам, да изчислявам, да мисля кога кое се прави и ми става толкова притеснено и напрегнато, че се отказвам…
Моят съвет е да не се напрягате и вие излишно с това да го мислите кое какво е и защо е, а да следвате съветите на докторите ви и да си живеете без много стрес.
Да споделя на майчетата с главоболието, аз като човек, който често страда от тежко главоболие, още на първия преглед попитах докторката какво правя, ако ме заболи главата, защото при мен е непоносимо и минава само с хапче. По принцип си пия аналгин и ми минава светкавично, та тя ми каза, че специално аналгина е абсолютно безвреден за бебето и ако много ме боли да си пия по един. Разбира се не говорим за ежедневна и прекомерна употреба и т.н., но ако е нетърпимо…
Има ли някоя софийска мама, която мисли да ражда в Св.София?
Аз продължавам да нямам симптоми на бременна жена- единствено двете снимки на мъника, които си имам, ме подсещат… Дано да е за добро  Laughing Mr. Green
Поздрави на всички!   bouquet
ПП. Много се радвам за мамите с близначета и за начина по-който го приемат – достойни са за възхищение!  Sunglasses

# 361
  • София
За аналгина това, което знам и пише в листовката е че "не се препоръчва употребата на продукта по време на бременност."
По-добре парацетамол да се пие, ако има нужда.
За коя Св.София става въпрос? Simple Smile

# 362
За аналгина това, което знам и пише в листовката е че "не се препоръчва употребата на продукта по време на бременност."
По-добре парацетамол да се пие, ако има нужда.
За коя Св.София става въпрос? Simple Smile
Да, вярно е че пише в листовката да не се приема при бременност и кърмене, но то и на парацетамола и на почти всички подобни лекарства пише или да не се приемат или  само при изрично разрешение и консултация с лекар, та знам ли… Надявам се, че щом ми е разрешила при крайна необходимост, няма да ми навреди…  Thinking
Иначе МБАЛ Св.София имах предвид, не АГ-то.

# 363
Здравейте момичета!
Темпото на писане в темите е уникално! Нам не ми е крайно невъзможно да следя всичко подробно! Ама на два пъти ми се случва да вляза, да съм изпуснала 20 стр. и през това време да се е заформил някакъв скандал:) Не си го причинявайте това, момичета, без излишни тревоги и дразги Hug

По повод лекарствата, на всички пише, че не се препоръчват по време на бременност, не за друго, а защото никога не са изпитвани върху бременни и кърмещи жени, няма проведени клинични проучвания точно с тази група "пациенти", затова не могат категорично да кажат какъв би бил ефекта! Лекарската логика и познания обаче, понякога са по-достоверни от листовките на медикаментите! Винаги е по-добре да изпиеш едно хапче, което да ти облекчи болката, отколкото да гниеш в нетърпима болка, която може да доведе до контракции! Но, както и друг път съм казвала, зрели хора сме, имам си глави на раменете, всеки си носи отговорност за действията и си преценява как да постъпи  Mr. Green

Иначе, аз вече напълно установих закономерсността при мен кога ми се гади - когато ми е празен корема! Демек почти постоянно:) Сутринта ходих да си правя изследвания и по пътя още ми се гадеше, а след източването на 4 колбички кръв, направо не знаех къде се намирам! Влязох в първата закусвалня и заграбих един кроасан - след 10мин. бях като нова!

# 364
  • Варна
dudunski, и аз съм така с прилошаването и глада - в неразривна връзка са.
Искам да ви кажа, че като човек, който през целия си живот е бил слаб и никога не е имал проблеми с килограмите или нужда от диети и като човек, който не е особено придирчив към храната и хапва, за да живее, а не обратното; съм в шок. На два часа огладнявам! Не знам къде ще му излезе края на това, но сериозно започвам да се тревожа.

# 365
dudunski, и аз съм така с прилошаването и глада - в неразривна връзка са.
Искам да ви кажа, че като човек, който през целия си живот е бил слаб и никога не е имал проблеми с килограмите или нужда от диети и като човек, който не е особено придирчив към храната и хапва, за да живее, а не обратното; съм в шок. На два часа огладнявам! Не знам къде ще му излезе края на това, но сериозно започвам да се тревожа.

Joy напълно те разбирам, сори за смеха, но в един момент го избива човек
и аз гледам да не оставам гладна, първо че не мога да търпя и второ точно тогава ми става лошо, не, мерси Laughing

# 366
Да, глада и при мен води до гадене. Кофтито, е че нищо не ми се яде и доста често се оставям гладна. Знам, че не трябва, ама...
Тайга, не го мисли сега това нещо с кг. Колкото и да качиш, ще ги свалиш, още повече щом си слаба по принцип. Аз свалих излишните кг. чак 2-3 месеца преди окончателно да спра с кърменето, демек влачих си ги до 1.3 г. на щерче.  Grinning Ама после се взех в ръце и така лека полека заминаха. Сега стартирам още по-слаба от предходната бременност, но тогава нямах нито гадене, нито нищо и плюсках постоянно нещо.
Иначе момичета, не си слагайте на сърце дребни неща. Кой какво питал, какво разбрал и неразбрал, винаги ще има въпроси за неща, които са коментирани. Ваш е избора дали ще коментирате отново или ще подминете дадени постове. Наистина сме тук да споделяме трепетите около бременността, както и всички "екстри" и да сме си полезни.
Хубава вечер пожелавам на всички!

# 367
Здравейте, майчета,

днес съм щастлива, една от моите колежки също е бременна и съм много щастлива, че ще си имам компания в бременеенето в офиса Simple Smile

Sladoledche, и моите настроения са по същия начин, а и вечер и аз предпочитам да си почивам и да не разговарям след като цял ден дърдоря по телефон, мейл и срещи. Според мен мъжете трябва да са доволни, а не да мрънкат
Sabrina_Hug очакваме добри резултати

Поздравления за момичетата, които очакват близнаци! Това е двойна и неописуема радост.
Нашата бамбина е в голяма еуфория, че ще става кака. Иска да купуваме обувки за бебето, рокли (решила е, че ще е момиче) и червило  Shocked Дано да я държи така Simple Smile

# 368
Добър вечер аз пак да си попитам някой да  препоръча чай за бремени не за кърмачки .Лека от мене

# 369
Днес много се нервирах с тоя Майчин дом София. Добре, че звъннах да задам няколко въпроса.
Първо - задължително снимка се носела, ама не обикновена с дължината на бебето, а да му е измерено NT (нухална гънка). Гледах, гледах на снимката и данните от ехографа, е не намерих лекарката да е мерила нухална гънка. Звънях в медицинкския център да питам гинеколкожката какво да правя и утре ще ходя да мерим тази гънчица и оттам отивам в Майчин дом. Преди да говоря с лекарката, говорих с акушерката и тя ми каза, че били станали много гадни в МД, защото масово разигравали жените, че не им било замерено правилно NT и почти ги принуждавали да ги преглеждат там, естествено с цел да плащат и ултразвук. Нали се сещате, че жени пътували от провинцията, не биха се разкарвали по два пъти. Ядосвам се защото,  предишния път нямаше такова нещо - отидох без снимка и ми пуснаха изследването.

# 370
Tedi8811 овесените ядки запичат.Аз също спрях цигарите от както съм бременна и на моменти имам тези проблеми.Оправям се с по-течни храни и плодове.
Адродивина четох ,че джинджифиловите бисквитки помагали при гадене и повръщане.
Сабрина и аз съм същия куриоз.Тази вечер пазарихме семейно .На 10 мин ми стана лошо от миризми в магазина.
Витаминка стихчето е страхотно.Утре ще го прочета на сина ми ,че постоянно задава въпроси за бебето.
Днес си заключих ключовете на 2 ет като го установих вече беше късно ,че няма друг ключ.Съответно скачах през прозореца на 1 ет за да заведа детето на училище.Прибрах се пак от там.Вечерта се смяхме ,че все още се подбирам да мина от там.Тоя номер не го правя за първи път .Реших окончателно да извадя още една връзка ключове за резерва.

Последна редакция: чт, 16 окт 2014, 00:34 от titi888

# 371
Добро утро мамчета,
Вчера кат писах за БХС, идеята ми беше освен къде се намира, за това, че цената е 40 лв/ За  някои майки и това е важно./ Снимка ехографска ми направи малко по-рано при прегледа док, но от нея си свали някъкви данни и размери и ги попълни в една тяхна бланка. На място никой не ми иска снимката и слава богу, че щах да си я щракам с телефона ако ще ми я вземат;) Все пак и на таткото исках да я покажа. Преди малко си видях част от изследванията- направо съм бясна.

Паразитология
Име на теста(изследване)         Резултат       Единици    Референтна стойност    Метод
Токсоплазма IgG         13.4 (+)positive        IU/ml      < 2 IU/ml negative(-); 2-3 гранична зона; > 3 IU/ml positive (+)    

Така се стреснах като видях +. Сестрата изрично звъня в лаораторията да пита кое Ig е за свежа токсоплазмоза, че не беше сигурна, а пък аз преди 3 4 месеца си ги пусках. И сега като видях + ими настръхнаха всички косми. После чак прочетох, че е IgM е стара инфекция. Хем им казах, - "С 2 котки съм и котки имам от 20 години в нас"..
Ужас..
Хайде, че пак се увлякох а е много досадно да се чете дълъг пост  Wink

# 372
Добро утро!

# 373
  • Варна
Добро утро и от мен. Някой на преглед днес, да стискаме палци?

# 374
Добро утро, мили мами!
 Hug
Ще ви разкажа какво ми се случи, зашото още съм развълнувана! Миналата нощ сънувах братовчедка ми( знам, че трябва да ражда през октомври, но кога точно- не). Та бебето се беше родило- помня всеки детайл- с красиви, огромни сини очи и гъста, черна косичка, и естествено- беше момченце! Няколко часа след това ми казаха, че действително е родила, направо бях изумена! Наистина нямах представа, а и тя е на 200 км. От мен. За мен това не е случайност, макар че сега сме си точно на тази вълна, а и хормониъе ни карат да сънуваме какво ли не... Аз вярвам, че това има връзка и с моето бебче Simple Smile Момичета, вие вярвате ли в такива неща?

Общи условия

Активация на акаунт